2. Evlilik ve kızım…

Bence o değil konu. Çocuğun hem annede hem babada yerleşik düzeni olmalı. Belli ki babada var olması gerektiği gibi. Anne dış kapının dış mandalı olma yolunda.
bu konuda annenin evleneceği kişi kızı kesinlikle istemiyor bariz şekilde ve annede kaldığında huzursuzluk çıkacak.
Kızına yuva hissiyatını vermeyecek biriyle evlenmezsin.

Yorum yapanların dikkate almadığı şey anne evlenmek istiyor ve evlenecek. Bu yüzden çocuk babada kalmalı. Zaten konu sahibinin anneside ikisini evde istemiyor.

Evine karşı sorumsuzdu para yönünden sürekli gizli hesaplar açıp aldatıyordu yıllarca sevgisi ve saygısı yoktu.
Evet kötüymüş ama şartlarınız şimdikinden daha iyiydi. Peki neden işe girip bir şeyler biriktirip ondan sonra boşanmadınız?

Anlattığı şeyleri mantıklı bulamadım. Dede diyecek ki 7 yaşındaki çocuk için ya o gidecek ya ben... biraz abartılı değil mi?

Ablacığım var böyle aileler, hayatlar... konu sahibesi 28 yaşında, çocuğu 7. Kızı ne okutmuşlar ne hayat vermişler gencecikken evlendirip atmışlar o hikayenin sonu da belli işte sefalet. Şimdi de çocuğa 1 dilim ekmek vermiyirlar yazmış böyle işte bu tip aileler cahil ve kötü

Yorum yapanların dikkate almadığı şey anne evlenmek istiyor ve evlenecek. Bu yüzden çocuk babada kalmalı. Zaten konu sahibinin anneside ikisini evde istemiyor.
evet ben de şu an aynı şeyi düşünüyorum.
en mantıklısı babane büyütsün çocuğu o zaman.
konu sahibi zaten pişman olup geri dönecek.

Yorumları okumadım ama evleneceğin kişi de bana pek iyi biri gibi gelmedi

anane diyormuş bunu, aklım almadı benim de. resmen eziyet görüyorlar o evde anlattığına göre. biraz abartı gibi sanki.
İnanın abartı değil tüm teyze dayılarımda bunu bilir ama annem bunu demek zor ama çirkef birisi asla karışmıyorlar. Hatta kocan ne olursa olsun tamam kötüydü ama boşanmayacaktın diyorlar sende de suç var diyorlar. Tek bana destek olan halamdı beni ilk boşandığımda evine aldı anneminde yüzüne tükürdü ama onu bile mahalleye rezil etti beni dövdüler diye iftira attı. Kimse bunu bildiği için karışmıyor da artık yani.

O adamla evlenebilmek için kızını babasına veriyor. Herkes buna şaşırdı

Neden şaşırdılar anlayamadım? Çünkü bir çok anne böyle zaten. Ayrıca evliliği çocuktan önde tutan bir annede çocuk kalmamalıdır. Anlattığına göre baba çocuğu iyi bakıyormuş bu durumda babada kalması daha iyi.

Evet kötüymüş ama şartlarınız şimdikinden daha iyiydi. Peki neden işe girip bir şeyler biriktirip ondan sonra boşanmadınız?
Çalışmama izin vermedi ben karımı çalıştırmam dedi yoksa git babanın evine dedi. Yıllarca bu yüzden çalışmadım ona muhtaç şekilde ama sonra baktım ki olacak gibi değil ayrıldım.

Evet benim içinin rahat etmediği kısım bu zaten birbirimizi seviyoruz kendisi de çok vicdanlı merhametli biri ama sanırım çocuğumu henüz içinde sindiremedi ve kızım benim yanımda fazlalılık gibi yada istenmeyen gibi hissetsin de istemiyorum
büyük konuşmayı sevmem ama
ben sizin durumunuzda olsam evlilik düşünüyorsam kızımsız hiçbir evliliği kabul etmem edemem
kaç yaşında kızınız?
ne bileyim böyle görünce ne kadar rahat yazıyorlar diyorum

ileride o evleneceğiniz adamdan da çocuk sahibi olduğunuzda ilk kızınız iyice batacak o kişiye

çocuğu istemeyen adamda vicdan merhamet olmaz olamaz kusura bakmayın
annesinden ayrılsın diye düşünüyor çünkü

Neden şaşırdılar anlayamadım? Çünkü bir çok anne böyle zaten. Ayrıca evliliği çocuktan önde tutan bir annede çocuk kalmamalıdır. Anlattığına göre baba çocuğu iyi bakıyormuş bu durumda babada kalması daha iyi.
İşte öyle olduğu için eleştiriyorlar. Dediğin gibi. Çocuğunu birakiyimmi diye acaba duyan annenin yanında kalmaması daha iyi.

Evlenmeyin aile evinde kalın birikim yapın deniyor annem kötü olmaz diyorsunuz, ok.
Evlenip yanınıza alın çocuk annesiz büyümez deniyor, babası vermez sevgilim de tam olarak istemiyor'a getiriyorsunuz, ok.
Babaya verin deniyor, özlerim cart curt diyorsunuz, ok. Tam olarak ne olsun istiyorsunuz çocuğun yok olmasını mı?
Asıl vicdan sizde yok bence, ayrıca kararınızı da vermişsiniz günah çıkarmaya gelmişsiniz buraya ama yanlış yer üzgünüm,
verin çocuğu babasına ne yapıyorsanız yapın bu kafayla 3 5 seneye oradan da bir çocukla dönersiniz zaten beğenmediğiniz baba evine.
Ayrıca eşinizle boşanma sebeplerini yazmışsınız söylediklerinizi yaşayan kadınlar hasta olup erkeklerin suratına dönüp tükürmüyor bile senelerce korkudan
Siz maşallah koştur koştur 1 sene sonra koca bulmuşsunuz hemen, kusura bakmayın sayfalarca dil dökülmüş ona yok buna yok ne var yani çocuk var işte ortada, siz yapmışsınız biz yapıp vermedik kucağınıza.
Hayatınızı dünyaya getirdiğiniz sabilere göre yaşamayacaksanız yapmayacaksınız bu kadar basit, ondan sonra yargılamayın lütfen nolur, oldu.

Kusura bakmayın, sizi gerçekten kırmak istemem. Ancak depremde evi yıkılan anneannesini: o dönemde 19 yaşında reşit bir insan olan kızınızın, evinizde istememesinin mantıklı bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum. Umarım anneniz şu anda iyidir ve düzenini kurmuştur.
annemin üç tane daha evi vardı
18 yaşında geldiği mahalleden gitmek istemediği için bizde kaldı
kızım da düzeni bozulsun istemedi
doğru ya da yanlış kızımın düzeni elin adamından daha önemli
ama anamdan değil, sonuçta annem bizde kaldı

Back
X