2. Evlilik ve kızım…

Şuan kızım babasının yanında tatil olduğu için orda da gayet iyi mutlu ama ben onu özlüyorum çok iyi giden bir ilişkim var evet ama ona eğer hep bizimle yaşamak isterse tepkin ne olur dediğim de suratı değişti hoşuna da gitmedi sanki ama oda bir eşya değil bende vicdansız değilim dedi sadece alışamadım hala biraz değişik geliyor onuda zamanla aşarım ben dedi.
Ben bu kısmı kızınız söyledi sandım 7 yaş kız nasılda olgun konuşmuş dedim,yorumları okudukça anladım sevgilinizin söylediğini ve şok oldum. Böyle düşünmeme sebep olansa hep bizimle yaşamak isterse diye kızınıza sorup evlenirseniz tepkisi ne olur diye düşündüm çünkü çocuklu biriyle sevgili olan adama böyle bir soru sorma gereksinimi hiç hissetmezdim, ancak ve ancak derdim ki sen evlilik istiyorsun ama beni tek başıma değil kızımla bütün olarak düşün öyle karar ver ben de ona göre düşüneyim bu kadar yani.

Ben sadece eski eş çocuğun gitmesini istemiyor diye anladım evlenmeyi düşündüğünüz adam istemiyor diye mi çocuğu babaya yollama mevzusu var. Yok olmaz bu iş hep vicdan azabıyla geçecek ömrünüzün bu iş olmaz evlenmeyin. Kendi tercihinizle doğurdunz her zaman önceliğinz olmalı

Yol almayacaksin, yol vereceksin.
Ha bir de burasi Turkiye. Hic evlenememis ogullarina bosanmis ve cocuklu bir kadini yakistirmazlar kolay kolay.
Nikah kiymak istemelerinin ardinda bir is var, uyanik olun az.
Siz daha cocukla bu adami tanistirip olur mu diye bakmadan palas pandoros evlenmeyi dusunuyorsunuz bu ne aymazliktir
daha en başından çocuk babada kalacak denmiş belli ki. soru sahibi kendini rahatlatmak için soruyor. karar çoktan verilmiş bence. çok üzdü ya bu soru beni. küçük kıza içim parçalandı şu anda.

Eee aynen öyle, çocuksuz adamla senin ne işin var peki??
Boşuna davul bile dengi dengine demiyorlar.. hayret ortalama türk erkek ailesi bekar oğullarına çocuksuz bile olsa dul gelini layık da görmezdi ayılıp bayılırlardı ama burda nasıl güle güle kabul etmişler anlamadım 🤷‍♀️

Eski eşiniz haklı kimse güvenemez ama siz de tabi ki evlenmek isteyebilirsiniz ama bu insanla değil. Kızınızın olduğunu bildiği halde ondan kurtulmak istiyor?
Merak ettim böyle birini nasıl sevebildiniz?
Size gerçek bir hikaye anlatayım, çok yakın bir akrabamın annesiyle babası boşanmışlar daha çok küçüklerken. Annesi gitti başkasıyla evlendi ondan çocukları oldu. Babası hemen evlenmedi sonra evlendi. Ama hep öksüz gibi kaldılar. Asla annelerini affetmediler, bize bakabilirdi, götürebilirdi dediler. Anneleri ölüm döşeğindeyken çocuklarını çağırdı ama gitmediler. Ölünce mezarına bile gitmediler. Çünkü anneleri hiçbir zaman yanlarında olmadı ama başka çocuklar doğurmuştu. Bu bahsettiğim kişiler de şu an 45 yaşında yani. Çocukken yaşanmış olaylar. Anneleri de bu sene öldü.
Baba yine çok aranmıyor ama anne başka bir mevzu bana göre. Anne başkasıyla evlenip çocuğu da babasına yolladı mı o iş orda bitiriyor maalesef.

merhaba hanımlar. Ben 28 yaşındayım eşimden 2 yıl önce ayrıldım eşim başka şehirde ve ben aile evinde yaşıyorum 7 yaşında kızım var. Ve şuan hayatımda daha önce evlenmemiş birisi var beni çok seviyor değer veriyor. 1 yıldır beraberiz. Aileside beni sevdi istemeye gelelim evlenin artık diyorlar. Ben bu ay aileme açıklamak istiyorum ama kafam çok karışık sebepleri ise şu. Ben evlenirsem eski eşim kızımı yanına alacakmış evlendiğim kişi kim olursa olsun güvenemem dedi. Yanına alırsa zaten uzak bir şehirde her zaman göremem ayrıyetten, şuan ki görüştüğüm kişi teğmen olucak ve uzak şehire gidicem evlenirsek. Şuan kızım babasının yanında tatil olduğu için orda da gayet iyi mutlu ama ben onu özlüyorum çok iyi giden bir ilişkim var evet ama ona eğer hep bizimle yaşamak isterse tepkin ne olur dediğim de suratı değişti hoşuna da gitmedi sanki ama oda bir eşya değil bende vicdansız değilim dedi sadece alışamadım hala biraz değişik geliyor onuda zamanla aşarım ben dedi.. çok korkuyorum ya eski bir eşim hiç görüştürmezse diye veya şuan ki kişi ilerde değişirse diye. Bir yanım ayrıl diyor ama aile evindede öyle mutlu değilim annem çok sıkıntılı birisi evde herşeyi saklar kızımla ben yemeyim diye babama sürekli ya bu kızın evden gidecek ben diyor 2 gün önce de eşyasını çalmakla suçladı beni. Evlensem çocuğumu bırakan vicdansız gibi hissediyorum ama ben yavrumu da çok seviyorum. Ama ya babasında mutsuz olursa ve ben almak istediğimde şuan ki kişi sorun yaratırsa diye Şuan çok kararsızım ne yapmalıyım ;(
boşanır boşanmaz 1. yılda nasıl birini tanıyıp da evlenme kararı alabiliyorsunuz şaştım dogrusu. ince eleyip sık dokumanız gerekirdi.yani babanın güvenmemesi çok çok normal. Allah evlatlarımızı korusun.

Boşuna davul bile dengi dengine demiyorlar.. hayret ortalama türk erkek ailesi bekar oğullarına çocuksuz bile olsa dul gelini layık da görmezdi ayılıp bayılırlardı ama burda nasıl güle güle kabul etmişler anlamadım 🤷‍♀️
Ben de sordum az once bu iste bir terslik var.

Şurada kaç yaşında insanlarız, bizim anamız bize sevgilisiyle ilgili tek kelime etmese aile tanışmasında elin adamını görsek biz şok geçiririz ,dilimiz tutulur, sinirleniriz. 8 yaşında minicik kız hayatının şokunu yaşayacak, kızın hayatında bundan daha şok eden bir şey olmaz muhtemelen. Zavallı kız , anasından nefret edip babasına koşa koşa gider.

Şurada kaç yaşında insanlarız, bizim anamız bize sevgilisiyle ilgili tek kelime etmese aile tanışmasında elin adamını görsek biz şok geçiririz ,dilimiz tutulur, sinirleniriz. 8 yaşında minicik kız hayatının şokunu yaşayacak, kızın hayatında bundan daha şok eden bir şey olmaz muhtemelen. Zavallı kız , anasından nefret edip babasına koşa koşa gider.
Ben affetmezdim.
Bu cok buyuk bir travma.

Bi de 7 yaşındaki yavrummmmmm, benim büyük oğlum da 7 yaşında. Ay Allahım sen böyle şeyler gösterme yavrularım bensiz nasıl yapar aklım almıyor. Kuzenimin kızı da benim oğlanla aynı yaşıt, o da boşandı kocasına bıraktı ki daha küçüktü. Babası da şerefsizin teki, kuzenim evlendi tekrar ama benim içim o yavruya her gün ağlıyor.
Bir erkek için evladımdan vazgeçmem geçemem Allahım sen de gösterme böyle şeyler..

Kusura bakmayın ama kızınız olduğunu bildiği halde " bizimle yaşasa" dediğiniz zaman yüzü düşen adama nasıl güveneceksiniz?

Anne olarak önceliğiniz çocuğunuz olmalı. Evet yaşınız çok genç, sevmek sevilmek sizinde hakkınız ama bunu yaparken öncelik çocuğun menfaati olmaliy. Güvenmediğiniz bir adamla, 7 yaşındaki çocuğu aynı eve sokmayın. Bu kız bebekte değil, ergenlik çağına girecek. Eğer sevilmediğini düşünürse çok üzülür.

Yorumları anlayamıyorum konu sahibi kızını annesinden bile koruyamiyor çocuğun babada kalması daha iyi. Madem babaanne iyi bakıyor orada kalsın. İstediği zaman gidip görür en azından.

Evet içimde oturtamadığım tek şey kızım onu öylece bırakıp gidemem. Görüşmene karışmam dedi ama ben öyle hergün arayarak görüntülü konuşarak yanında olamam. Babannesi ona iyi bakıyor bundan eminim ama anne sevgisi başka. Şuan aslında ailem kaynaklı biraz ama hayatımdaki kişiyi seviyorum onunla gelecek düşünüyorum. Kendisine söyledim 3 yıl daha zaman tanı diye ama kendisi seneye atanacağı için ailesi de evlenmesini istiyor haliyle o kadar beklemek bana geç olur biz 1 yıldır birlikteyiz dedi.
Ailesi mi karar veriyor koca adamın ne zaman evleneceğine? Siz şuna gideceği yerde hizmet edeni olmayacak o yüzden acele ediyor desenize. Kızımla devamlı birlikte yaşamanın düşüncesi bile suratını ekşiten birisini hayatımda tutmazdım.

Evlendiğimiz zaman eski eşimde kalacaktı oda öyle biliyordu zaten. Ben dedim ki karşı taraf evlenirse ben kızımı alırım dedim oda sürekli mi dedi bende evet dedim
Ha siz zaten çocuğu bırakıp evlenecektiniz ok. Ne diyelim mutluluklar. Ben de henüz 2 sene önce anne baba ayrı yaşam düzenine geçmiş 7 yaşındaki çocuğunuz uyum sağlayabildi mi, alıştı mı, tam ilkokul çağı, okuldaki durumu, psikolojisi nasıl falan diye soracaktım ama gerek yokmuş.

12 yaşında oğlum var.Babası (ki gözünün içine bakar oğlunun) bir şey diyecek olsa çocuğuma zoruma gidiyor bakın öz babası.
He elin adamı evladımı duyunca yüzü değişecek ben de onun yanında duracağım yapmayın Allah aşkına ya bir de kız çocuğu evladınız elbetteki tekrar sevmek sevilmek hakkınız ama çocuğunuzla daha tanışmadan yüzü düşen bir insan zannetmiyorum ki kızınız sürekli yanınızda kalsa huzur verecek. Hele bir de kendi çocuğu olduğunda iyice dışlayacak evladınızı

Back
X