2. Evlilik ve kızım…

babasında kalmak ister orda da mutlu gayet iyi bakılıyor

Eski eşim evlenirse ben kızımı üvey anneye bırakamam onu yanına alırım
tabi top çünkü çocuk ordan ordaya ordan oraya atılacak
aklım almıyor sizin gibi insanları yahu
depremde anamın evi yıkıldı da kızım üç bizde kalmalarını istemedi
bizim evimiz bizim düzenimiz gitsinler diye ortalığı yıktı
bir çocuğu ordan oraya sürüklemek
hem de büyüklerin uçkur sevdası yüzünden
o onla evlenecek de bu bunla evlenecek de şu şunla gezecek de olcak da etcek de ohooo
neyse daha yazarsam kötü yazacağım

Son düzenleme:
Sizdeki de iyi cesaret gerçekten. Yıllar önce boşanmış birisi olarak tekrar evlenmekten korkuyorum çocuğum olmadığı halde. Çocuğunuz olduğu için iyi seçim yapmalı,daha dikkatli olmalısınız ama sevgilinizin konuşmalarına bakılırsa kızınızı evde istemiyor, babası da evlenirseniz kız benimle kalır demiş zaten. Bu durumda olan çocuğa olacak. Siz de kızınız olmadan üzülür yıpranırsınız bu ilişkide. Bir de o ne öyle yangından mal kaçırır gibi, ailem seneye atanıcam hemen evlenmemi istiyorlar demiş. Ailesi ne derse onu yapacak yani bu ilişkide öncelikli olan kendi ve ailesinin düşüncesi. Bencilce bir davranış. Size ne zaman evlenmek istersin, biraz daha bekleyelim diyen yok.

iyide kızınız şu an sizinle yaşamıyor mu bu evleneceğiniz adam kızınızın sizinle yaşadığını bilmiyormuydu da suratı değişti?
yahu kadın çocuğu vermeye dünden razı
zaten verecek babası iyi bakıyor çocuk orda mutlu demesi ondan
çocuk arada geldiğinde bile istemeyecek yeni kocişi derdi o
bi de eski kocası evlenirse üvey anne istemezmiş hanımefendi
o zaman geri alırmış
allahım sana geliyorum

Son düzenleme:
merhaba hanımlar. Ben 28 yaşındayım eşimden 2 yıl önce ayrıldım eşim başka şehirde ve ben aile evinde yaşıyorum 7 yaşında kızım var. Ve şuan hayatımda daha önce evlenmemiş birisi var beni çok seviyor değer veriyor. 1 yıldır beraberiz. Aileside beni sevdi istemeye gelelim evlenin artık diyorlar. Ben bu ay aileme açıklamak istiyorum ama kafam çok karışık sebepleri ise şu. Ben evlenirsem eski eşim kızımı yanına alacakmış evlendiğim kişi kim olursa olsun güvenemem dedi. Yanına alırsa zaten uzak bir şehirde her zaman göremem ayrıyetten, şuan ki görüştüğüm kişi teğmen olucak ve uzak şehire gidicem evlenirsek. Şuan kızım babasının yanında tatil olduğu için orda da gayet iyi mutlu ama ben onu özlüyorum çok iyi giden bir ilişkim var evet ama ona eğer hep bizimle yaşamak isterse tepkin ne olur dediğim de suratı değişti hoşuna da gitmedi sanki ama oda bir eşya değil bende vicdansız değilim dedi sadece alışamadım hala biraz değişik geliyor onuda zamanla aşarım ben dedi.. çok korkuyorum ya eski bir eşim hiç görüştürmezse diye veya şuan ki kişi ilerde değişirse diye. Bir yanım ayrıl diyor ama aile evindede öyle mutlu değilim annem çok sıkıntılı birisi evde herşeyi saklar kızımla ben yemeyim diye babama sürekli ya bu kızın evden gidecek ben diyor 2 gün önce de eşyasını çalmakla suçladı beni. Evlensem çocuğumu bırakan vicdansız gibi hissediyorum ama ben yavrumu da çok seviyorum. Ama ya babasında mutsuz olursa ve ben almak istediğimde şuan ki kişi sorun yaratırsa diye Şuan çok kararsızım ne yapmalıyım ;(
Şuanki kişi kızınızı kabullenmediyse olmaz,hep sizinle yaşayacakmış gibi girin yola girecekseniz

Neden çocuk babada kalınca sanki yabancı bir adamda kalıyor muamelesi yapılıyor anlamıyorum. Adam çocuğuna sahip çıkıyorsa ve bakacak birileri varsa çocuğun böyle bir durumda babada kalması çocuk için daha iyi.
Evet dediğiniz gibi anne çocuğunu koruyabilecek durumda olsa bende sizin gibi düşünüyorum, ama konu sahibinin verdiği cevaplara ve aile durumuna baktığımızda çocuğun babada kalması çocuğun hayrına olacak.
Bence de bu şartlar altında babada kalması daha hayırlı. Zaten o şekilde anlaşılmış. Muhtemelen eş adayının ailesi çocuklu kadın istemedi, çocuk babasında kalacak yanıma almayacağım diye ikna etti. Adam zaten ailesinin ağzına bakıyor, bu şartla kabul ettiler evlenmelerini diye çocuğun yanlarına gelmesini istemiyor. Ailesi laf eder çünkü.
Boşanalı henüz 1 sene olmuşken ilkokul çağındaki çocuğunun psikolojisi ve adaptasyon süreciyle ilgilenmek yerine, babasına şutlayıp evlenmek üzere ilişkiye başlamış. O da evlenirse geri alırım diyor bir de🤦🏻‍♀️

Son düzenleme:
yahu kadın çocuğu vermeye dünden razı
zaten verecek babası iyi bakıyor çocuk orda mutlu demesi ondan
çocuk arada geldiğinde bile istemeyecek yeni kocişi derdi o
bi de eski kocası evlenirse üvey anne istemezsin hanımefendi
o zaman geri alırmış
allahım sana geliyorum

evet onu yorumlarda sonradan farkettim.
daha çocuğu tanıştırmamış bile adamla. aile tanışmasında tanışacaklarmış. böyle saçmalık görmedim.

Bir insan çocuğunu, evlenmeyi düşündüğü kişi ile bu zaman kadar neden tanıştırmaz? Çünkü o çocuğun bu ilişkide yeri yoktur, bu başından beri bellidir de ondan, bazı insanlar yeni bir hayata başlamak istediklerinde çocuklarını yük olarak görüyor maalesef, konu sahibi de onlardan biri
Burada konu açmasının sebebi de vicdanını rahatlatmaktı ama olmadı

gider bi de orda patlatır üç çocuk hazır olana bakmış gibi
babası da öbür taraftan
olan çocuklarına bakmayanların çocuk yapmasına izin verilmemeli ya
gerçekten ,bu kanun falan olmalı,cezası olmalı,gerekirse kısırlaştırılmalı
gelecekte yapılacağını da düşünüyorum
tabi bir 500 yıla falan
biz görmeyiz maalesef

Çünkü çoğu zaman çocuk babada kalınca baba bakmıyor başka biri bakıyor, çocuk en çok ebeveynlerden birinin yanında mutlu olur ki bence anne babaya göre daha önemli bir çocuk için, konu sahibi isterse birkaç yıl daha idare edip çocuğuyla hayat kurabilir ama aklı evlenmekte hem de çocuğunu istemeyen bir adamla, hani çocuğu isteyen güvenilir bir adam olsa tabi ki evlenir yuva kurar vs ama adam şimdiye kadar çocuğu merak bile etmemiş, istemede tanıştırma gibi feci bir fikirleri var...anne çocuğu düşünüyorsa bu adamdan vazgeçer ama sanmıyorum, konudaki anne çocuğu koruyabilir sadece biraz daha sabır ve birikim gerekli

Çocuk için anne babaya göre anne onu koruyabilecek kapasiteye ve güce sahipse önemli değilse pek önemli değil. Benim kuzenim boşandı çocuk annesinin yanında mutsuzdu. Anne evlendiğinde baba çocuğu aldı. Çocuk babanın yanında ve mutlu. Özetle her zaman bazı şeyler bizim bildiğimiz gibi olmuyor.

Kim olursa olsun kızımı bırakmam.Yuzu değiştiyse iyi bir insan degil.Hemen ayrılın demiyorum ama bir süre daha ölçün tartin

Bence de bu şartlar altında babada kalması daha hayırlı. Zaten o şekilde anlaşılmış. Muhtemelen eş adayının ailesi çocuklu kadın istemedi, çocuk babasında kalacak yanıma almayacağım diye ikna etti. Adam zaten ailesinin ağzına bakıyor, bu şartla kabul ettiler evlenmelerini diye çocuğun yanlarına gelmesini istemiyor. Ailesi laf eder çünkü.
Evleneli henüz 1 sene olmuşken ilkokul çağındaki çocuğunun psikolojisi ve adaptasyon süreciyle ilgilenmek yerine, babasına şutlayıp evlenmek üzere ilişkiye başlamış. O da evlenirse geri alırım diyor bir de🤦🏻‍♀️
Çok acı değil mi ama henüz 7 yaşında olduğunuzu düşünün sizi herkesten sakınması gereken anneniz kısa bir süre önce tanıdığı bir “errrrrkek” için sizden vazgeçiyor.. sizi ayakbağı olarak görüyor.. bir kız çocuğu için çok çok üzücü

Sizdeki de iyi cesaret gerçekten. Yıllar önce boşanmış birisi olarak tekrar evlenmekten korkuyorum çocuğum olmadığı halde. Çocuğunuz olduğu için iyi seçim yapmalı,daha dikkatli olmalısınız ama sevgilinizin konuşmalarına bakılırsa kızınızı evde istemiyor, babası da evlenirseniz kız benimle kalır demiş zaten. Bu durumda olan çocuğa olacak. Siz de kızınız olmadan üzülür yıpranırsınız bu ilişkide. Bir de o ne öyle yangından mal kaçırır gibi, ailem seneye atanıcam hemen evlenmemi istiyorlar demiş. Ailesi ne derse onu yapacak yani bu ilişkide öncelikli olan kendi ve ailesinin düşüncesi. Bencilce bir davranış. Size ne zaman evlenmek istersin, biraz daha bekleyelim diyen yok.

ben şunu da anlamıyorum ikinci evlilikler de daha çok hata yapılıyor hiç ders çıkarılmadan niye bilmiyorum.. Şahsen on dakikalık seks süresi için böyle hatalar silsilesi yasamayı göze alıp yavrumu bir seçenek haline bile getirmem

Başka yorumlarda da yazılmış , ailenin tayin bahanesine evliliği aceleye getirmesi hiç iyi değil. Yine benzer bir konu açılmıştı, neymiş " oğluşları doğu görevine evli gitmeliymiş, ona bakan biri olmalıymış" da cart curt, belli ki hizmetçi arıyorlar. Ayrıca bizim ülkede kolay kolay çocuklu bir kadını kabul eden erkek ailesi olmaz, imkansız değil ama çok zor. Ben bu yönden adamda da bir arıza olduğunu düşünüyorum. Ailesi sorunlu oğullarını bir an önce evlendirip başka şehre gönderip başlarından atmak istiyor belli ki.

Bu arada daha bir kere evlenmemişler sevgili bile bulamaz ( misal ben :) , millet 3 senede 2.evliliği yaşama derdinde. Sorun bende galiba.

Benim kizimi istemeyen bi adamla evlenmeyi gec sokagindan bile gecmem. Bahaneler uretmeyin yok anne babam soyle cart curt bosanali daha 2 yil olmus 1 yillik sevgiliniz var kizinizi birakmak ne demek ne munasebet yani ? Nasil bencil hayatlar yasiyorsunuz bizde anneyiz yani aklim almiyor

Çocuğunuzu istemeyen, yarım ağız istiyormuş gibi yapan kişiyle evlenmeye gönlünüz razı geliyor ise buyurun evlenin.
İkinci bir evlilik yapacak olsam istenip istenmeyecegi merak konusu olan kişi kızım değil damat adayı olurdu.

Çok acı değil mi ama henüz 7 yaşında olduğunuzu düşünün sizi herkesten sakınması gereken anneniz kısa bir süre önce tanıdığı bir “errrrrkek” için sizden vazgeçiyor.. sizi ayakbağı olarak görüyor.. bir kız çocuğu için çok çok üzücü
Bir de aile evinde mutsuzum diyor. O çocuk ne yapsın, en azından konu sahibi annesinin evine sığmış ama konu sahibi çocuğunu yeni tanıştığı kişi yüzünden kendi evine sığdıramayacak

Back
X