2.gebelikte kan pihtilasmasi yasanir mi

Merhaba uhibbuke
sonucun normal yani pıhtılaşma o genlerde yok..
eğer homozigot mutant yazsaydı var demek ti

Hayır sonuç kadıgında sadece Faktör 2 ve faktör 5 yazıyo...
Ben sadece trombofili testi yaptırdım o dediklerinde bu teste dahil mi?
trombofoli panelinde biraz daha geniş bakılıyor
FAKTÖR II :
FAKTÖR V LEIDEN
MTHFR C677T
MTHFR A1298C
ve bunlara ek faktörlerde ekleniyor muş genel olarak bunlar ama en önemlisi faktör 2- ve 5 olan onlar daha çok etkiliyor çünkü pıhtıyı

emin misiiinn lucii :)
İnşalah öyledir yaa inşallah bi sorun yoktur...

gerçi bu seferde sebebsiz neden oluyo bu düşükler diye kafama takmam inşallah
işte en kötüsü de bu yaa.. sebepsiz tekrarlayan düşükler... bir nedeni olsa diyeceğiz ki en azından şu sebepten dolayı ama sebep bulunamayınca çok zor gerçekten Allah yardımcımız olsun

MTHFR C677T
MTHFR A1298C

Bu ikisi yazmıyo orda acaba sonucu mu cıkmadı...yani çıkınca mı yazıcak ?

işte en kötüsü de bu yaa.. sebepsiz tekrarlayan düşükler... bir nedeni olsa diyeceğiz ki en azından şu sebepten dolayı ama sebep bulunamayınca çok zor gerçekten Allah yardımcımız olsun

bence de sebebsiz daha zor galiba
offf her türlü zor Allah yardımcımız olsun hakkaten....

sende pıhtılaşma sonucu neydi erenpaşa?

teşekkür ederim erenpaşa....
bu testlerden hiçbşey anlamıyorum ya
peki şimdi bunlarda bişey yoksa ne yapıcam ?
başka testler isteyebilir doktor.. ek olarak.. protein c protein s hemosistein ve diğer ek faktörler gibi.. ama kısmet işte yaa gerçekten karışık işler.. bunlar bitince diyorsun ki bu sefer acaba rahimde mi birşey var.. yok yapışıklık mı oldu yok perde mi var derken yok bağışıklık sisteminde mi problem var.. ya şöyle bir makinaya girsek te herşey tek tek çıksa ortaya yada çok iyi bir doktor bulsak da dese bize budur diye

Bunlar neeee
Ayy cidden içim daraldı yaaa kafam allak bullak oldu
Hakkaten bi doktor baştan aşağı herşeyimize bakıp şu şu dese yaa

Bunlar neeee
Ayy cidden içim daraldı yaaa kafam allak bullak oldu
Hakkaten bi doktor baştan aşağı herşeyimize bakıp şu şu dese yaa
canım sıkma kendini ve düşünme bende senin gibiydim aynen araştıra araştıra bir hal olmuşken artık takmamam gerektiğini anladım.. çünkü sonuçlarında ciddi problemler olanlar var.. iğne ilaç kullanmalarına rağmen gebeliği devam etmeyenler var. O yüzden gerçekten kısmet nasip meselesi diyorum ve inanıyorum inşallah Rabbim nasip edecek hayırlısıyla.. biz şimdilik elimizden geleni yapalım takdiri Allaha bırakalım.. çok kuracalarsak işin içinden çıkamıyoruz rüyalarıma giriyor

hım seninki de mi sebebsiz yani ?
Rabbim tez zamanda müjdemizi vermeyi nasip eylesin hepimize yaaaa
evet bu yönden sebepsiz yani sebebi pıhtılaşma değil. diyorum ya düşünürsem o kadar çok neden bulabilirim. acaba ne diyorum kendi kendime bazen. Kanımda mı sorun var rahmimde mi sorun var acaba başka bir hastalığım mı var diye düşünürken karmakarışık oluyorum. En iyisi çok fazla takmamak..
Hayırlısı ile nasip olur inşallah sana Rabbim en kısa zamanda nasip etsin güzel güzel haberlerini vermeyi..
Ne kadar olmuştu son düşüğünden bu yana

evet ya dün akşam bir sürü okudum durdum bi ara kendini agır pıhtılaşma hastası bile ilan ettim sonra baktım yalnış anlamışım anlayacagın git geller yaşıyorum maalesef
dediğin gibi en iyisi düşünmemek inşallah nasip olur tez zamanda...

Amiin inşalah...
2 ay oldu ikinci düşüğüm olalı...
test sonuclarını almadan hamile olursam ya aynı şeyleri yaşarsam tedirginligide vardı ama artık boşverdim nasibimde ne varsa onu yaşıcam biliyorum

öyle canım hayırlısı inşallah.. kısmet meselesi işte ama testleri yaptırman iyi olmuş.. inşallah doktor seni güzel yönlendirir. Allahım karşımıza hayırlı insanlar çıkarsın da ve testlerde hayırlı sonuçlar çıksın temiz çıkması önemli değil de bize ışık tutabilicek sonuçlar çıksın yeter ki

Evet ya fakültede ki doktor yaptırmamı pek istemedi acele etme daha 1 bucuk yıl olmuş zaten 2 düşük o kadar önemli degil vs vs dedi ya...
neyse ben ısrar ettim diye yaptık...
Hematolojide ne dicekler nasıl yönlendricekler bilmiyorum tabi hiç bi sorun çıkmazsa da bu sefer ne hissederim onu da bilmiyorum...
Dün pıhtılaşma degilse ne acaba dedim...eşim kızdı ne yani pıhtılaşma çıksa daha mı iyi kendini toparla dedi...
aslında haklı ama biz kadınlar çok detaylı düşünüyoruz galiba

1 buçuk yıl az mı? hevesle anne olmayı bekleyen birisi için 1 ay bile oldukça fazla.. iş te buna kızıyorum ne demek önemli değil ya hu.. sıkıntıyı yaşayan bilir.. işte doktorun önemi burada çıkıyor ortaya.
aslına pıhtılaşma çıksa gerçekten uygun doz iğne ve aspirin tedavisi bu kadar ama pıhtılaşma yoksa ne acaba,?? bir sürü soru işareti..??

Evet bi de bu testler öenmli degil düşüğün bir sürü sebebi olabilir pıhtılaşma çıksa da yapılcak bişey yok dedi...
igne yapılmıyomu sonucta dedim bende...
o da her hasta da işe yaramaz gibi bişey dedi...

doktoru cidden sevmedim zaten...

bende senin son dediğin gibi düşündüm belki de ufak bi phtı sorunu igne ilaç hallolurdu ama sebepsiz durumda ne yapıcam bilemiyorum dua etmekten başka çaremiz yok sanırım

öyle evet bol bol dua inşallah... sabrın sonu selamettir ben hep dua ederken sabır değilde selamet ver Rabbim diyorum inşallah selamete çıkacağız Allahın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…