2.gebelikte kan pihtilasmasi yasanir mi

ben mecburen izliyorum eşim izlediği için

ben elif varken izliyodum da sonra ohoooooo neler oldu neler adam bu diziden emekli olacak valla ya bi de şapşalın teki konuşmasını bile bilmiyo ne şansmış adamdaki birsürü para kazanmıştır valla diziden
 
Hamilelikte ultrason zararlıdır açıklamasına sert tepki
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir gebelikte ultrasonografi kullanımının tehlikeli olabileceği açıklamaları üzerine önemli uyarılarda bulundu.
4 Eylül 2014
0
Paylaş
Prof. Dr. Demir, basında yer alan haberler üzerine yapma gereği duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Cansun Demir ; “ söz konusu haberde “Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi “ olduğu belirtilen bir kişinin yaptığı açıklamada anne baba adaylarının keyfi USG talep ettiklerini iddia ettiğine dikkat çekti.
Prof. Dr. Cansun Demir burada USG’nin zararlı olup olmadığını tartışmadan önce kadın hastalıkları ve doğum konusunda her önüne gelenin açıklama yapmasını hayretle karşıladıklarını ve bunu hem bilime hem de insan sağlığına saygısızlık olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Daha önce “ kardiyoloji uzmanı” bir profesörün anne sağlığı ile ilgili açıklamalar yaptığına dikkat çeken TJOD Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir bugün de tıpla bile ilgisi olmayan bir kişinin yaptığı açıklamanın haber olmasını hayretle karşıladıklarını ifade etti.
Bu tür haberlerin Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde hasta ve hasta yakınlarına zarar verdiğini belirten Demir, gebelikte USG kullanımına ilişkin şu bilgileri verdi:
“ULTRASON ARTIK STETESKOPUMUZ OLDU”
Türkiye’de hastalar her geldiğinde ultrasonla bakıyoruz. Eskiden ellerimizle bakardık, artık kadın doğum uzmanlarının steteskopu oldu ultrason. Bazı tanısal işlemleri, invaziv ( girişimsel) işlemleri de USG eşliğinde yapıyoruz. USG’de dördüncü boyut zaman; yani üç boyutlu olarak bebeği görüyor, bunu gerçek zamanlı olarak anne karnında iken incelediğimizde 4 boyutlu USG den söz ediyoruz.
Tıbbi olarak bebeğin yüzündeki anomaliler USG incelemesi ile çok net görülüyor; yarık dudak-damak varsa, yüzünde bazen kitleler olabiliyor, bunlar görülebiliyor. Bebeğin parmaklarını, ellerini çok detaylı görebiliyorsunuz. Bebeğin bel kemiğinde açıklık var ise ( Spina Bifida dediğimiz ) bunun hangi düzeyde olduğunu görüyoruz, düzeyin nerede olduğunu anladığınız zaman bebeğin akıbetini anlayabiliyoruz. Yani ne kadar yukarda ise bebeğin yürüyememe, idrar kaçırma, gayta kaçırma gibi sıkıntılarla karşılaşma riski daha yüksek oluyor.
4 boyutlu USG’nin bilinen hiçbir yan etkisi yok, USG’nin de bilinen hiçbir yan etkisi yok. Aksine USG pek çok sorunun daha anne karnında iken teşhisine ve hatta tedavisine olanak veren önemli bir tetkiktir.
 
günaydın kızlaarrr...nasılsınız...hamişler bebişler nasil bakim...
 
Gunaydin canlarim.. Bugün yogunlugum var giremiyorum..
Güzel bir gün olsun inşallah
Benim için güzel bir gun oldu yarin doğum günüm Esim bugünden çiçek göndermiş vazoda kirmizi güller. Boyle günleri unutmaz hic . .
 
yanlış yazmısım yarın randevum gecmıyo gunler hemen aksam olsun yatayım sabah dr yolunu tutayım off gerildim def gibi resmen
 
iyiki dogdun cnm nice mutlu yıllar sana ıyıkı varsın ıyıkı burdasın yeni yaşın kutlu olsun ( ayrıca benım hödük kocamda böyle incelıkler pek yoktur en son kürtaj oldugumda almıstı cıcek )
 

nice mutlu yaşların olsun canım
 
Saolasiniz canlarim iyiki sizlerde varsiniz..sizlerle güzel geçiyor vakit..
Birbirimize teselli oluyoruz...
Seviyorum sizleri
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…