2.gebelikte kan pihtilasmasi yasanir mi

Dünyanın en büyük ağız sağlığı ürünleri firmalarından Amerikan Colgate’in ‘Colgate Total’ adıyla 1992 yılından beri 100 ülkede satışını yaptığı diş macunu ile ilgili ‘kanserojen’ iddiası dün ABD’nin en önemli medya organlarından Bloomberg tarafından dile getirildi. Bloomberg’e göre, birçok sağlık ürünleri firmasının yıllar önce ürünlerinden çıkardığı, Avrupa Birliği tarafından yasaklanan triclosan adlı kimyasal madde Colgate Total’de halen bulunmaya devam ediyor.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre Colgate, 1992’de Amerika‘nın 1 numaralı sağlık otoritesi Gıda ve İlaç Enstitüsü’ne yaptığı izin başvurusunda bu maddenin zararsız olduğunu gösteren bilimsel deneylerin de içinde bulunduğu 35 sayfalık bir rapor sunmuştu. FDA de hemen hemen tamamı Colgate tarafından finanse edilen bu araştırmalara dayanarak Colgate Total adlı ürünün satışına o dönemde onay verdi ve bu ürün halen o onay doğrultusunda üretiliyor.

Oysa ki son dönemde özellikle hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar triclosan maddesinin troid bezlerinin çalışmasında sorun yaratabileceğini, cinsel gücü ve sperm sayısını azaltabileceğini ve kasların gevşemesine sebep olabileceğini ortaya koydu. Daha da önemlisi bu maddenin kanserojen olabileceği yönünde çok önemli şüpheler belirdi. Ayrıca hamile kadınlar tarafından kullanılması durumunda doğacak çocuğun kilosunun da düşük olmasına sebep olabileceği belirtildi. Şimdi uzmanlar FDA’in Colgate Total için verdiği onayı yeni araştırmalar ışığında yeniden değerlendirmesini, bu maddeyi içeren el sabunu ve diğer temizlik ürünlerinin de benzer bir araştırma sürecine tabi tutulmasını talep ediyor.

sen ilk düşüğüne ne zaman hamile kalmıştın canım ben 15 ocakta öğrendim hamile olduğumu 20 şubatta (eşimin doğum günü) kürtaj oldum
6 OCAK sat idi... şubatın başında öğrenmiştim... 12 martta kürtaj olmuştum :) ... kötü bir doğum günü olmuş ama Rabbim beterinden saklısın

neyimiz sağlam ki.. her şey kimyasal...

ya ben cok sasırdım evde kullanıyorum hatta 1 kutu yedek var o gıdıp ıade edıcem cokkorkuc ya kanser yapıyor ve sperm sayısını düşürüyor allahım yardım etsın bıze
amin canım amin.. zaten hastalıkların çoğu nedeni bu kimyasal maddelerin hayatımıza girmesi ile oldu..

amin canım amin.. zaten hastalıkların çoğu nedeni bu kimyasal maddelerin hayatımıza girmesi ile oldu..
ay ben sıkıldım sıcak bunaldım klımada yok burda bayılıcam sımdı valla sabahtan berı oturuyorum bacaklarım agrıdı

ay ben sıkıldım sıcak bunaldım klımada yok burda bayılıcam sımdı valla sabahtan berı oturuyorum bacaklarım agrıdı
Günaydın canım.. sorma bu sıcaklar benide alt üst etti.. bulunduğum ortamda klima var ama klima da sürekli açık olunca hasta ediyor alerji yapıyor.. eve gidiyorum sıcaktan bir şey yapamıyorum.. zaten moral olarak ta yapasım yok ta.. hadi hayırlısı bakalım

hiçbir şeyin tadı tuzu yok dimi sizin içinde öyle mi kızlar yani hayatımı devam ettiriyorum ama hiçbişey anlamıyorum..bu arada hayırlı cumalar..

hiçbir şeyin tadı tuzu yok dimi sizin içinde öyle mi kızlar yani hayatımı devam ettiriyorum ama hiçbişey anlamıyorum..bu arada hayırlı cumalar..
hayırlı cumalar canım.. gerçekten bazı şeyleri düzeltmemiz lazım. . bize iyi gelecek bir şeyler yapmak lazım ama nee? psikolojimiz bozuk aslında ama çaktırmıyoruz bence.. evde işte ben pek belli etmem kendimi yani yine normal hayatıma devam ediyorum bir şey yok gibi gülüp konuşuyorum ama içimden sadece susmak geliyor. hani güçlü kadınım ya anlatamıyorum içimdekileri kimseye.. işte yapasım yok bu sabah çok zor geldim işe yaa n'olcak böyle

hıc bırseyın tadı yok buraya esımın yanına geldımkı belkı degısıklık ıyı molur dıye ama yok burdada aklımdan hıc cıkmıyor yasadıklarım

hıc bırseyın tadı yok buraya esımın yanına geldımkı belkı degısıklık ıyı molur dıye ama yok burdada aklımdan hıc cıkmıyor yasadıklarım
çevrende arkadaşların var mı? sürekli görüşebileceğin birileri kafanı dağıtmak için

çevrende arkadaşların var mı? sürekli görüşebileceğin birileri kafanı dağıtmak için
var cnm ama herkes pek senın gıbı dusunmuyorlar herkess kendı acısını yasıyor kımse pek anlamıyo tamam üzülüyorlar ama sadece okadar

ya aslında ben geçen ay iyiydim düşün kürtajdan sonra hamile kalıp kalamayacağımı bile bilmiyodum ama kafam daha rahattı belki de bu ay tam olarak çalışma olmadı ondan böyleyimdir hiç bilmiyorum ama kürtajdan sonra ilk defa bu ay kafaya taktım bi de bi sevin bi üzül salak gibi oldum şoku hala atamadım üstümden zannedersem.bir dahaki ay inşallah sağlıkla gelir ya sizlerinde kızlar tez vakitte inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…