2 gün tatile gittik araba elimizde patladıı

Kızlar çok saçma şeyler yaşadım ya,

eşimle haftasonu kafa dinlemeye tatile gittik babasının arabası abisi kullanıyordu nerdeyse 1 senedir bizde onu aldık araba gittğimiz yerde çalışmadı triger midir o kopmuş tamirci iyiki yolda kopmamış dedi kazaya sebep olurdu dedi neyse araç orada kaldı yapılcak kımıldamıyor çünkü masraf 15 20 bin bu arabaya hiç bakım yapmamış binmiş gezmiş bizim elimizde patladı tamirci bakım yaptırılsa senede 500 tl bile değil değiştirilir diyor çıldırcam ya emanet malı sevmem zaten eşim yüzünden aldık nasıl sinir olmuyim
Parasını kaynınız ödesin ödemezse kalsın araba orda nasıl olsa ödemek zorunda aktif kullanıyo madem. Sizlik bir durum yok. Sadece dönüşte arabayla dönememek kötü olmuş.

Kızlar çok saçma şeyler yaşadım ya,

eşimle haftasonu kafa dinlemeye tatile gittik babasının arabası abisi kullanıyordu nerdeyse 1 senedir bizde onu aldık araba gittğimiz yerde çalışmadı triger midir o kopmuş tamirci iyiki yolda kopmamış dedi kazaya sebep olurdu dedi neyse araç orada kaldı yapılcak kımıldamıyor çünkü masraf 15 20 bin bu arabaya hiç bakım yapmamış binmiş gezmiş bizim elimizde patladı tamirci bakım yaptırılsa senede 500 tl bile değil değiştirilir diyor çıldırcam ya emanet malı sevmem zaten eşim yüzünden aldık nasıl sinir olmuyim
Bakım yapılmadan uzun yola cıkmanız hata. Emanetin canı az olur. Gecmiş olsun

Eşiniz oturup konuşacak abisi ve babasıyla. Arabaya uzun süredir bakım yapılmadığı için bu durumun yaşandığını anlatacak. Kayınbirader inkar edemez çünkü elinde bakım yapıldığına dair belge yoktur bu durumda. Ücretin az da olsa bir kısmını eşiniz ödeyecek, üstünü kayınbirader tamamlayacak. Yani iletişimi normal bir aileyse çok da sorun olmaması lazım.

90 bin km civari degismesi gereken bir parca triger kayisi. Demekki düzenli bakım yapılmamıs araca ama bence hemen arayip söylemeliydiniz hatta sormalıydıniz ne yapalım,kalsın mı araç başka birine mi götürürsün diye, belki adam kendi tamircisine götürecek yada servise,belki daha uyguna yapılacak(araba calismasa dahi cekici ile getirilir)
Ben olsam aracın sahibi,öyle rastgele birine bıraksanız size bir daha araba vermezdim kusura bakmayın.

90 bin km civari degismesi gereken bir parca triger kayisi. Demekki düzenli bakım yapılmamıs araca ama bence hemen arayip söylemeliydiniz hatta sormalıydıniz ne yapalım,kalsın mı araç başka birine mi götürürsün diye, belki adam kendi tamircisine götürecek yada servise,belki daha uyguna yapılacak(araba calismasa dahi cekici ile getirilir)
Ben olsam aracın sahibi,öyle rastgele birine bıraksanız size bir daha araba vermezdim kusura bakmayıaracın sahibi
aracın sahibi eşimin babası oradan buraya gelene kadar çekici bir ton para istiycek bucuk saatlik yol orada tanıdıgım arkadaşımın tamircisi yapıyor yılda kez aldık bizde patladı suç onların

Kayinpederimin de ayni sey basina gelmisti. Emanet qrabada triger kayışı kopmuştu. Onlar bakim yaptirmadiysa siz yola cikarken baktirmaliydiniz. Siz yillarca kullansaniz siz de bakimini yaptirmadan kullanılmışsınız belli ki. Sizdeyken oldugu icin siz odemeniz gerekiyor bence. Siz bakim yaptirmamissiniz vs laflari biraz havada kalir. Yaptirmayi reddederseniz omur boyu lafini dinlersiniz bu meselenin Gecmis olsun

bakımı yapılmadıgını bilmiyorduk ki bakıyor gibi gözüküyordu beyefendi kaynım
Düzenli bakımı yapılan kendi arabamıza bile uzun yol öncesi bakım yaptırıyoruz biz. Keşke siz de temkinli olsaydınız biraz.

Son düzenleme:
Kendi kullandığım aracıma bile yola çıkmadan önce bakım yaptırıyorum,sağına soluna baktırıyorum. Ya kaza bela bir şey gelseydi başınıza? Eşiniz de suçlu,insan başkasının arabasını alır da tatile mi çıkar? Hadi çıkacaksın,insan bir servise sokar baktırır çıkmadan evvel.

Sizin ödemeniz gerekiyor etik olarak malesef sizin elinizdeyken araba bu duruma geldiği icin🥲 bakımı yapılmadan araba yola çıkar mı hiç başlı başına sıkıntı.. Allah korumuş sizi birde emanetin canı ... olur derler kaba olacak ama öyle malesef birinden kitap bile alamam bu yüzden..

Siz kullanırken bozulduysa "hiçbir bahaneye sığınmadan" etik olarak ödemek zorundasınız.
Bu emanet araç, kp' nin değil de, bir arkadaşınızın da olabilirdi, aynı arıza meydana gelse, "bana ne, bakım yaptırsaydın!" demezdiniz sanırım.

1 bucuk saatlik bir yoldu uzun olsa baktırırdık
Aklınızda ve ders babindan olsun ama zaten bu tecrübeden sonra emanet arac almazsiniz muhtemelen
Size ait olmayan aracla, sehirler arasi yolculuğu çıkıyorsaniz mutlaka araci önden bir kontrol ettirmenizi öneririm

Aklınızda ve ders babindan olsun ama zaten bu tecrübeden sonra emanet arac almazsiniz muhtemelen
Size ait olmayan aracla, sehirler arasi yolculuğu çıkıyorsaniz mutlaka araci önden bir kontrol ettirmenizi öneririm
asla almam aldırmam yani kulağımıza küpe oldu

Kaynınız arabayı enayi malı gibi kullanmış anlaşılan. Araba kullanmayı bilen herkes trigerin öyle bir kullanmada kopmayacağını bilir. Babanızın arabası olduğuna ve binen belli olduğuna göre en kötü ihtimalle bu masraf paylaşılacak, eşiniz saflık yapmaz inşallah. Bir arkadaştan alınmış olsa bende bozuldu ben yaptırmak zorundayım denebilir ama şu durumda onlara ödetmek başvurulacak ilk yol.

Kaynınız arabayı enayi malı gibi kullanmış anlaşılan. Araba kullanmayı bilen herkes trigerin öyle bir kullanmada kopmayacağını bilir. Babanızın arabası olduğuna ve binen belli olduğuna göre en kötü ihtimalle bu masraf paylaşılacak, eşiniz saflık yapmaz inşallah. Bir arkadaştan alınmış olsa bende bozuldu ben yaptırmak zorundayım denebilir ama şu durumda onlara ödetmek başvurulacak ilk yol.
Evet arkadaşımız vs olsa kuruşu kuruşuna yaptırmak zorundayız yaptırıdıkta konu eşiminin cimri abisi olunca yarı yarıya ödeyeceğiz

Triger sadece bakımsızlıktan değil çalışmayan arabayı ittirmek yada arabayı sert kullanmaktan da kopabilir . Ömrü 5 yıl yada 80 bin km civarı . Normalde arıza kimde çıkarsa arabayı o yaptırır ama bu durum farklı . Madem iki kardeş babalarının arabasını kullanıyorlar çıkan arızaları da beraber yaptırmaları lazım .

Back
X