..... cahillik baki kalıreğitimsizlik diyeceğim ama kendisi bir öğretmen
oof offf beynim yandı bu akşam
Evet öğretmenlerin çoğu cahil siz mukemmelsiniz facebook 'ta öğretmenler sitesi var bilenler bilir oradakilerin yüzde doksani öğretmen . Bir siteyi inceleyin bakin öğretmener ne düşünüyor..... cahillik baki kalır
egıtımle hersey cozulebılse keske.
"Sınıf düzeninden ve yönetiminden sorumlu olan öğretmen, eğitim ve öğretimin gerektirdiği fiziksel ve psikolojik ortamı hazırlar."Yok alakası bile yok . Çocuk elini yıkamaz umursamam , tuvalete gider korkar umursamam , okula gelmez az öğrenci her türlü maaşımı alıyorum der yine umursamam , sınıf pis olur çocuk üşür umursamam banane benim mi çocuğum der çıkarım işin içinden . Böyle yapıyor olsaydım evet maaş karşılığı yapıyor olurdum ama benim gibi binlerce meslektaşım var ve emin olun hepsi aynı şeyleri gocunmadan yapıyor
Buraya 100 puntoyla falan yazılıyorsa öyle yazmayı deneseniz? SADECE ÇOCUKLAR DEĞİL, AMA ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR: BEDENİNE KİMSE DOKUNAMAZ diye. Umarım yazılıyordur öyle bir şey, esas konu ve sorun burada çünkü, ama anlamıyorlar.Ben de diyorum ki nerede kıyameti koparmışım. Müdüre çık, bimere yaz diyenlere bile sınıf öğretmenini çiğnemeyeyim önce ona danışayım diyen bir insanım ben. Gerçekten kıyamet koparsaydım okuldan çıkmadan müdürün odasında alırdım soluğu.
Benim gibi aklı selim yorumlar arayan bir anneye yazdığınız abartı mesajlar çok ayıp. İnsanları bilmeden etmeden yargılamayın. İyi geceler.
Sizin de o isi para icin yapan ogretmenlerin elinden ciktiginiz kesin. Tarz uslup tam yaniHele de bir öğretmene neden yapılmaz? Öğretmen olunca ne oluyor? Karşılıksız bir şey yapmıyorsunuz. İdealist öğretmenler illa vardır ama çoğu öğretmen bu işi para kazanmak için yapıyor.Mesleklere kutsallık eklemek saçma.
Iste buna kesinlikle katiliyorum uc bes basiretsiz kucucuk cocuga gucu yeten zavalli yuzunden su meslegin adi lekeleniyorKeşke bu ülkede herkesi ÖĞRETMEN yapmasalar ve ÖĞRETMEN olmak için ÖĞRETMEN kalmak için de tonla sınav ve Kişilik analizi olsa
Valla kimsede 30-40 cocuga babasının hayrina bakmiyo kusura bakmayinda. Ac gelen cocuk sokakta görsek bi cogumuz yardim etmez miyiz? Veya ailenin veremedigi eğitim demissiniz. Ailenin verdiği eğitim baska, okulda öğrendigi abc 123 başka. Doktorları temizlik boya yapmiyo diye karalayamazsınız onlarda hayat kurtarmiyo mu? Kutsal bişey varsa annelikten baska biseyi kabul edemem tesekkurler iyi günlerÖğretmenlik mesleği neden kutsaldır biliyor musunuz ? Günde 30 -40 çocuğa bir seyler öğretmek için elinizden geleni yaparsınız , ailenin veremediği eğitimi vermeye çalışırsınız, kişisel ihtiyaçlarına kadar her şeyi yaparsınız , sınıfınızın boyası olmaz , ısısı olmaz onlar temiz şartlarda sıcak şartlarda yaşasın diye kendinizi paralarsınız , ac gelen çocuk gördüğünüzde kıyamaz kantinden yiyecek alırsınız, mutlu olsunlar diye elinizden geleni yaparsınız ama ne öğrenciyi ne veliyi mutlu edebilirsiniz . Buna rağmen yılmadan bu işi yapmaya devam edersiniz. Ben ne temizlik yapan doktor gördüm ne soba yakan avukat ne boya yapan hakim . Ama öğretmenlerin %85 I önce köye atanır ve bunları yapar işte bu yüzden kutsal bir meslektir öğretmenlik.
Dağlara da yazsak nafileBuraya 100 puntoyla falan yazılıyorsa öyle yazmayı deneseniz? SADECE ÇOCUKLAR DEĞİL, AMA ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR: BEDENİNE KİMSE DOKUNAMAZ diye. Umarım yazılıyordur öyle bir şey, esas konu ve sorun burada çünkü, ama anlamıyorlar.
belki bana kızacaksınız ama
derste konuşmamayı ögrenır ,
kızımda yeni ilk okulu bitirdi gerçekten çok falza bagıran konuşan laf dinlemeyen çocuklar var okulda
Nedir Öğretmenlik anlatsanıza biraz?Sizin de o isi para icin yapan ogretmenlerin elinden ciktiginiz kesin. Tarz uslup tam yani
Ogretmenlik bir meslek degildir o bambaska bir durumdur sig insanlar bunu anlayamaz.
Kutsalligini tartismayacagim bile o siradan gordugunuz insanlar bu toplumun temelini atiyor
Ben de okuloncesi öğretmeniyim . Meslekte 5. Yılım . Sınıfım çok küçük. Çocuklara uygun hicbir şey yok . Veliler masraflı oluyor diye kırtasiye malzemesi almak istemiyorlar çocukları okula çekmek için aidat hiç toplanmıyor. Bir suru şeyi sene basında öğretmenlere verilen kırtasiye parasıyla karşılıyorum zira veliler çocukları okula göndermiyorlar para gidecek diye . Okula daha hizmetli gelmedi ekim basında gelecek ve 3 haftadır okullar açık . Öğretmenler el birliğiyle okul temizliyoruz . Sınıfımda ne yardımcı ne stajyer var . Tuvalet uzak . Bir tuvaletin bir sınıfın önüne koşup duruyorum. Sınıfta dursam çocuk tuvalete korkuyor. Tuvalete gotursem çocuğu sınıfta olay çıkıyor. Ellerini yıkayamıyorlar musluklarini kendim acio sabunlarini kendim veriyorum ellerine. Sinifi günde 2 kere süpürüyorum . Bir de özel bir çocuğum var . Bazen cinnet geçirmedigime şaşırıyorum ama bazen bir veli geliyor sen zaten öğretmen olamamissin diyor. Allah kahretsin bu mesleği seçtiğim güne diyorum bazen . Kendimi paralıyorum bir şey öğrensinler diye ama bunun için mi diyorum . Sınıf kisin soğuk oluyor ısınsınlar diye ufo yakıyorum saatlerce öyle gözlerim ufoda bekliyorum ya üstlerine düşer de bir şey olur diye. Kendimden çok düşünüyorum ama veliye yaranamıyorum. Evet biz çok kutsal bir iş yapıyoruz emin olun . Siz bizi anlamasanızda çok kutsal bir iştir öğretmenlik
Ee ben de tam olarak bunu söylüyorum zaten ARTTI. Ben dayakla çocuk yetiştirmeyi savunmuyorum ayrıca. Dil uzatmak tabiride yok ritüelimde fikrimi beyan ettim. Ama ne demişler anltabildiklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır :)->2004-2014 yılları arasında şiddet, taciz ve tecavüz suçları 14 kat arttı.
->2005-2010 yılları arasında, 100 binin üzerinde kadın cinsel saldırıya uğradı.
->Türkiye’de 2011-2014 yılları arasında suç oranları %58 arttı.
->2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de çocukların %74’ü şiddetin en az bir biçimine (aç bırakma, odaya kilitleme, kulağını çekme, dayak atma) maruz kalıyor.
->Suça sürüklenen çocuk sayısı 2013’ten 2014’e %6.2 arttı.
->Cinayet sıralamasında Türkiye 41 ülke arasında 13. sırada.
->Son 7 yılda kadın cinayetleri %1400 arttı.
->Türkiye’de her 10 kadından 4’ü fiziksel şiddete uğruyor.
->7-9 yaşları arasındaki her 4 kız çocuktan biri cinsel şiddete uğruyor. Tacize uğrayan 5-10 yaş çocuklarının %55’i; 10-16 yaş çocuklarının %40’ı ensest maduru.
* KAYNAK: Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü
Bu suçları sizin o çok övdüğünüz eski usul yetiştirilenler işledi, şu an şımarık tabir ettiğiniz 8 yaşındaki çocuklar değil, ayrıca o burun kıvırdığınız eğitimin suç oranlarına etkisini de tüik verileri ile görebilirsiniz:
Eki Görüntüle 2192737
şimdi siz çocuğunuzu kulağını çekerek terbiye etmeye devam edin, ama dayakla değil, insanlıkla çocuk yetiştirmeye çalışanlara da dil uzatmayın olur mu?
Ben de bir öğretmenim. Daha bir öğrencimi ne fiziksel ne psikolojik olarak incittim.Bu övünülecek bir sey degil ,olmasi gereken.Keske tum meslektaslarimiz ayni hassasiyete sahip olsa .
Ben 1.siniftayken bir müdür yardimcisi vardi .Dersimize giriyordu öğretmen yokken .Ve ogrenme güçlüğü olan bir arkadasimizi tekmeleyerek dövmüştü. Ona fiziksel bize de psikolojik olarak zarar vermisti.O adam dersimize girdiginde sorunun cevabını bilsem de hic parmak kaldırmamıştım ya döverse diye ...
Sizin gibi öğretmenlere çok ihtiyacı var bu ülkenin....Siz böyle anlatınca...sınıf öğretmeniyim.terleyenlerin sırtina peceteler, temizlik alışkanlıgı kazansınlar diye teneffüste elini sabunlamıs mı diye koklayıp yüzünü yıkamış mı diye öpmek, burun silmeler falan...ben bunu anlatınca ögretmen arkadaşın biri "ııyyyy ellerini mi kokluyorsun? Ne onlar yıkasın ne ben koklayım o pis ellerini demişti" çok şaşırmıstım.bir sınıf ögretmeninin böyle düşünebileceği aklıma gelmemişti hiç.kendimi övmüyorum.sadece haklısınız öğretmen var, öğretmencik var.
Çok sinirlendim şuanda ya . Öğretmenler çocuklara siddet uygulayamaz. Bnce idareyle konuşun. Boşuna mı pedagojik eğitim alıyorlar. Sabırları yoksa bu mesleği.yapmayacaklarMerhabalar.. ilkokul ikinci sınıfa giden bir oğlum var. Haftada 2 gün ingilizce dersleri var ve branş öğretmeni giriyor derse.
Geçen hafta tanışma vs derken bu hafta derse başladılar. Öğretmen bugün derste konuştukları için oğlumun favorilerini bir diğer çocuğun ise kulağını çekmiş.
Şimdi bir yanım cinnet içindeyken diğer yanım sakin olmamı söylüyor. Çocuk derste konuşursa ceza verilebilir, saygısızlık yaparsa müdüre yollanır vs bunlara asla müdahele etmem amma velakin işin içine şiddet giriyorsa ( bence fiziki her müdahele şiddettir) olayın rengi değişiyor.
Daha 2. Haftadan sabrının sonuna gelmiş bir öğretmen canlanıyor gözümde ya da ilk derslerden öğrenciyi sindirip dersleri işlemek isteyen bir öğretmen.
Nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyorum. Sınıf öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum öncelikle. Sizler ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?