- 11 Eylül 2018
- 483
- 788
- 33
- 35
Yapmayanlar emin olun aşırı sert ve disiplinli öğretmenler . Iyi davranan öğretmeni öğrenci suistimal ediyor. Bu ilkokulda da böyle lisede de . Sert öğretmenden öğrenci korkuyor onlar genelde çatik kaslı oluyor . Siz okulda kantin işletiyorsunuz sanırım. Emin olun kimse kantinciye kafa tutmaz ama öğrenci ders yapmicam diye sınıftan dışarı çıkmaya kalkıyor . Arkadaşına kalem fırlatıyor. Sürekli tuvaletim var diye dersten çıkmaya çalışıyor. Saysam neler neler çıkar . Bu öğretmen başta yumuşak giris yapmış sonra önünü alamamış . Ingilızce öğretmeni demissiniz sınıf öğretmeni olmadığı için disiplini sağlayamamis. Küçük çocuklar diye önce çok yumuşak yaklaşmış sonra önüne gecememis kızmış . Olay bundan ibaret bu hatayı din kültürü ve ingilizce öğretmenli yapıyor ilkokul girdiklerinde . Bir de daha önce hep büyük çocuklarla çalışıp sonra ilkokula ders anlatmaya başladıysa afallamıştır bu ne demiştir zira çok farklı kategori . Ben size şiddeti meşrulaştırmiyorum sadece büyütecek bir şey yok diyorumBakın ben de okulda çalışıyorum ve emin olun o çocukların her türlü şımarıklık ve yaramazlıklarını görüyorum. Ama şiddet çözüm değil buna. Yapmayan öğretmen yapmıyor mesela. Onlar nasıl sağlıyor dersin düzenini? Cila çizilmiş falan filan. Bütün mesajlarınız şiddeti meşrulaştırıyor. Yapmayın bunu.
aynı şeyi düşündüm.Bu nedir yahu eğitim fakültesi mezunları atanmak için bi yerlerini yıllarca yırtıyolar sonra da ortaya çıkan tablo bu mudur yani.Bu insanlar hiçbişeyi hak etmiyolar.Bunda kutsallığı geçin insanlık bile yok.Beni de bazen çalıştığım yerdeki müşteriler deli ediyor ben birinin saçını çeksem sizce bana naparlar çalıştığım yerde bi de bu olaya bu gözle bakın.Bu tip insanlar hiçbi yerde hiçbi işi haketmiyolar yapamıyosan sabrın sevgin yoksa yapma kardeşim benim de formasyon alıp öğretmenlik yapma şansım vardı ama tahammülsüz olduğumu çocuklara katlanamicamı bildiğim için yapmadım.Sırf para için bu kadar düşmeyin eziyet etmeyin ne kendinize ne karşınızdakilere.
boşuna enerji harciyorsunuzSize şu soruyu sormak istiyorum.
Kulağı çekilen çocuk bu yaklaşımdan ne öğrenir?
Bir davranış kontrol yöntemi midir kulak çekmek? Çocuğa verdiği mesaj nedir?
Beni bu konuda aydınlatır mısınız? Rica etsem.
Ayrıca çocuğa uygulanan davranışın şiddet olup olmadığı kişiden kişiye değişir mi? Bu işin ölçüsü nedir? Bana göresi olur mu? Bir düşünelim üzerinde hep birlikte, ne dersiniz?
Ve israrla ayni yontemi de devam ettirmek istiyorlar neden biliyor musun pelin? O zamanlar yasanan ogretmen korkusuna duyulan ozlem, baska bir sey degil..
asla oyle bırsey yok dovenler dovuyor dovmeyenler cok catık kaşlı oldugundan ogrencı korkuyor , sakin yaklasanı ogrencı hesaba almıyor demıssınızYapmayanlar emin olun aşırı sert ve disiplinli öğretmenler . Iyi davranan öğretmeni öğrenci suistimal ediyor. Bu ilkokulda da böyle lisede de . Sert öğretmenden öğrenci korkuyor onlar genelde çatik kaslı oluyor . Siz okulda kantin işletiyorsunuz sanırım. Emin olun kimse kantinciye kafa tutmaz ama öğrenci ders yapmicam diye sınıftan dışarı çıkmaya kalkıyor . Arkadaşına kalem fırlatıyor. Sürekli tuvaletim var diye dersten çıkmaya çalışıyor. Saysam neler neler çıkar . Bu öğretmen başta yumuşak giris yapmış sonra önünü alamamış . Ingilızce öğretmeni demissiniz sınıf öğretmeni olmadığı için disiplini sağlayamamis. Küçük çocuklar diye önce çok yumuşak yaklaşmış sonra önüne gecememis kızmış . Olay bundan ibaret bu hatayı din kültürü ve ingilizce öğretmenli yapıyor ilkokul girdiklerinde . Bir de daha önce hep büyük çocuklarla çalışıp sonra ilkokula ders anlatmaya başladıysa afallamıştır bu ne demiştir zira çok farklı kategori . Ben size şiddeti meşrulaştırmiyorum sadece büyütecek bir şey yok diyorum
bence de,
bir de "biz çok dayak yedik, onların ne fazlası var onlar da yesin" kafası herhalde,
yahu insan 8 yaşında çocuğun nasıl saçını, kulağını çeker ki zaten kaşık kadar suratları var bu veletlerin, insan bir an durur, ben ne yapıyorum der, insansa tabi...
Sanki oradaymışsınız gibi yazmışsınız :) Ama sınıftaki bütün çocuklar daha farklı anlatıyor. Bizim öğretmenimizi tanısanız dayak atmadan da nasıl öğretmen olunuyor, dersin düzeni nasıl sağlanıyor anlardınız. Ama siz ısrarla meslektaşınızı aklamaya çalışıyorsunuz. Ben 1 kişi üzerinden bütün öğretmenlere yüklenmedim ki zaten. İşini layıkıyla yapan eli öpülesi öğretmenlerimizi çok ayrı bir yere koyuyorum. Ama ufak bile olsa şiddet uygulayana saygı duyamıyorum. İyi geceler.Yapmayanlar emin olun aşırı sert ve disiplinli öğretmenler . Iyi davranan öğretmeni öğrenci suistimal ediyor. Bu ilkokulda da böyle lisede de . Sert öğretmenden öğrenci korkuyor onlar genelde çatik kaslı oluyor . Siz okulda kantin işletiyorsunuz sanırım. Emin olun kimse kantinciye kafa tutmaz ama öğrenci ders yapmicam diye sınıftan dışarı çıkmaya kalkıyor . Arkadaşına kalem fırlatıyor. Sürekli tuvaletim var diye dersten çıkmaya çalışıyor. Saysam neler neler çıkar . Bu öğretmen başta yumuşak giris yapmış sonra önünü alamamış . Ingilızce öğretmeni demissiniz sınıf öğretmeni olmadığı için disiplini sağlayamamis. Küçük çocuklar diye önce çok yumuşak yaklaşmış sonra önüne gecememis kızmış . Olay bundan ibaret bu hatayı din kültürü ve ingilizce öğretmenli yapıyor ilkokul girdiklerinde . Bir de daha önce hep büyük çocuklarla çalışıp sonra ilkokula ders anlatmaya başladıysa afallamıştır bu ne demiştir zira çok farklı kategori . Ben size şiddeti meşrulaştırmiyorum sadece büyütecek bir şey yok diyorum
Valla ben lise de okurken de aynıydı mesleğe başladım bir sürü öğretmenin mesleğini yapış şeklini gördüm hep aynı . Ben lisedeyken erkek bir tarihçimiz vardı çok yumuşakti kimse takmıyordu kendisini ki baya ıyi bir anadolu lisesi mezunuyum. Bir de sert bir bayan öğretmenimiz vardı sınıfta ses çıkartabilene aşk olsun . Emin olun öğrenciler kime nasıl davranacağını çok iyi biliyor.asla oyle bırsey yok dovenler dovuyor dovmeyenler cok catık kaşlı oldugundan ogrencı korkuyor , sakin yaklasanı ogrencı hesaba almıyor demıssınız
asla oyle bırsey yok
sız hesaba almamıs olabılırsınız belkı ondan herkesı oyle sandınız.
yazdığınız mesajları birdaha okuyun istersenizOtorite şiddetten mi geçiyorüstelik bunu ben söylüyorum öyle mi
ben dayakla terbiye edilir diye bir cümle kurmadım. Yabancı dil varsa tamm oldu bu iş bütün sorunlar çözülür. Zaten tüik in verilerine göre son 20 yılda suç oranı hiç artmadı hatta şuanda son 20 yılın asgari suç seviyesindeyiz. Ben şiddet yanlısı değilim ama ortada abartacak bir şey yok. Öğretmeniyle konuşulur bu davranışı onaylamadığını ve tekrarı halinde gerekenin yapılacağı söylenir.şu an 30+ yaşlarını sürüp, cinayet işleyen, çocuklara tecavüz eden, bencil, pis, özgüvensiz ve başarısız nesli kim yetiştirdi peki? ben size söyleyeyim, çocuksun kes sesini diyen anneler, her hatasında iki tokatla terbiye etmeye çalışan babalar, sıra dayağı çeken öğretmenler yetiştirdi.
sizin şımarık dediğiniz z kuşağı ise gümbür gümbür geliyor, eğitime katılım oranı arttı, artık çocuklar kendilerini ifade edebiliyor, çoğu en az bir yabancı dil biliyor ve artık değil insanın eşeğin bile dayakla terbiye edilmediğinin farkındalar.
siz eski kafayla büyütün çocuklarınızı, onlar çok iyiydi çünkü...
Kesinlikle size katılıyorum.ben dayakla terbiye edilir diye bir cümle kurmadım. Yabancı dil varsa tamm oldu bu iş bütün sorunlar çözülür. Zaten tüik in verilerine göre son 20 yılda suç oranı hiç artmadı hatta şuanda son 20 yılın asgari suç seviyesindeyiz. Ben şiddet yanlısı değilim ama ortada abartacak bir şey yok. Öğretmeniyle konuşulur bu davranışı onaylamadığını ve tekrarı halinde gerekenin yapılacağı söylenir.
eğitimsizlik diyeceğim ama kendisi bir öğretmenasla oyle bırsey yok dovenler dovuyor dovmeyenler cok catık kaşlı oldugundan ogrencı korkuyor , sakin yaklasanı ogrencı hesaba almıyor demıssınız
asla oyle bırsey yok
sız hesaba almamıs olabılırsınız belkı ondan herkesı oyle sandınız.
Öğretmeni savunmuyorum. Otoriteyi sağlamak adına böyle bir şey yapmış olabilir. Doğru olmadığı kesin ama abartılacak bir şey de yok ortada diyorumyazdığınız mesajları birdaha okuyun isterseniz
öğretmeni savunuyorsunuz, otoriteyi sağlamak zorunda diyorsunuz
bunları ben uydurmadım
neyse daha fazla enerji harcamayacagim
ılk okulda lanet bır ogretmenım vardı, cok catık kaşlı ,sıddete meyıllı, sıra dayagından hepımızı gecıren ...Valla ben lise de okurken de aynıydı mesleğe başladım bir sürü öğretmenin mesleğini yapış şeklini gördüm hep aynı . Ben lisedeyken erkek bir tarihçimiz vardı çok yumuşakti kimse takmıyordu kendisini ki baya ıyi bir anadolu lisesi mezunuyum. Bir de sert bir bayan öğretmenimiz vardı sınıfta ses çıkartabilene aşk olsun . Emin olun öğrenciler kime nasıl davranacağını çok iyi biliyor.
dersi çocuklara dinletmenin yolu, çocuğun saçını kulağını çekmek, veya hırpalamakmı???? Nasıl bir düşünce bu, vallahi paralarım o öğretmen bozuntusunuŞimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....
Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
ben dayakla terbiye edilir diye bir cümle kurmadım. Yabancı dil varsa tamm oldu bu iş bütün sorunlar çözülür. Zaten tüik in verilerine göre son 20 yılda suç oranı hiç artmadı hatta şuanda son 20 yılın asgari suç seviyesindeyiz. Ben şiddet yanlısı değilim ama ortada abartacak bir şey yok. Öğretmeniyle konuşulur bu davranışı onaylamadığını ve tekrarı halinde gerekenin yapılacağı söylenir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?