2. Haftadan Şiddet

Yapmayanlar emin olun aşırı sert ve disiplinli öğretmenler . Iyi davranan öğretmeni öğrenci suistimal ediyor. Bu ilkokulda da böyle lisede de . Sert öğretmenden öğrenci korkuyor onlar genelde çatik kaslı oluyor . Siz okulda kantin işletiyorsunuz sanırım. Emin olun kimse kantinciye kafa tutmaz ama öğrenci ders yapmicam diye sınıftan dışarı çıkmaya kalkıyor . Arkadaşına kalem fırlatıyor. Sürekli tuvaletim var diye dersten çıkmaya çalışıyor. Saysam neler neler çıkar . Bu öğretmen başta yumuşak giris yapmış sonra önünü alamamış . Ingilızce öğretmeni demissiniz sınıf öğretmeni olmadığı için disiplini sağlayamamis. Küçük çocuklar diye önce çok yumuşak yaklaşmış sonra önüne gecememis kızmış . Olay bundan ibaret bu hatayı din kültürü ve ingilizce öğretmenli yapıyor ilkokul girdiklerinde . Bir de daha önce hep büyük çocuklarla çalışıp sonra ilkokula ders anlatmaya başladıysa afallamıştır bu ne demiştir zira çok farklı kategori . Ben size şiddeti meşrulaştırmiyorum sadece büyütecek bir şey yok diyorum

aynı şeyi düşündüm.
diyelim ki gişede memurum, karşımda memnuniyetsiz bir müşteri var ve ben kavgaya tutusuyorum, fiziksel müdahale de dahil.
yada müdürüm, toplantıda fikrime karşı çıkanlara sesini yukseltenlere şiddet uyguluyorum, ne diyeceğim burada otorite bu şekilde kurulur mu?
yıllarca atanma bekledikleri için bu onlara hak mi, birşeylerin acısı masum çocuklardan çıkmak zorunda mı?
ınanılır gibi değil

Sınıf ogretmeniyle konuşun. Tekrarında şikayette bulunacaginizi belirtin. Bende öğretmenim. 2. Sınıf cocuguna bu şekilde davranilmaz. Kulak çekilir çekilmez değil ama sebep bu olmaz :)

boşuna enerji harciyorsunuz

Ve israrla ayni yontemi de devam ettirmek istiyorlar neden biliyor musun pelin? O zamanlar yasanan ogretmen korkusuna duyulan ozlem, baska bir sey degil..

bence de,
bir de "biz çok dayak yedik, onların ne fazlası var onlar da yesin" kafası herhalde,
yahu insan 8 yaşında çocuğun nasıl saçını, kulağını çeker ki zaten kaşık kadar suratları var bu veletlerin, insan bir an durur, ben ne yapıyorum der, insansa tabi...

asla oyle bırsey yok dovenler dovuyor dovmeyenler cok catık kaşlı oldugundan ogrencı korkuyor , sakin yaklasanı ogrencı hesaba almıyor demıssınız
asla oyle bırsey yok
sız hesaba almamıs olabılırsınız belkı ondan herkesı oyle sandınız.

Izinsiz birinin vucuduna dokunmamayi anlatiyoruz saatlerdir saka gibi..

Hanımefendi yarın ilgili ogretmen ile gorusun. Sebebini öğrenin ve cocugunuzu dovemiyecegini, bir sorun olduğunda size iletmesi gerektiğini soyleyin. Ama çocuğunuza da gidip öğretmenine kızdım imajı vermeyin. Yoksa sizden destek bularak simarabilir.
Öğretmenlerin amaci disiplini sağlayarak verimli ders islemek. İşte bazen insan haddini aşabiliyor. Tatlılıkla halledin. Şikayet mevzusuna girmeyin. Öğretmen ogrencinizden soğumasin. Cunku öğretmen böyle durumlarda bananeci olabiliyor.
Bugün bir ogrencim (1. sınıf) şu baş parmagini iki parmağının arasına koyup yapılan pis el hareketinden tutun da diger öğrencilere küfür etmek, uzerine tükürme gibi bir suru yaramazlik yaptı. Ne tahtaya kaldırmak ise yaradi, ne kapinin yanında bekletmek. İstedigi renkli kartonlar bile verdim yine vazgecmedi yaptiklarindan. Tek oturttum, sirtimi donmemle yine yapti yapacagini. Kızıyorum , cocuk siritiyor. İste böyle durumlarda cok sabirli olmak lazım. Velisini aradım derse birlikte girsin diye. Öğretmen de insan sabri tasabiliyor. Böyle gereksiz durumlar ortaya çıkabiliyor.

Sanki oradaymışsınız gibi yazmışsınız :) Ama sınıftaki bütün çocuklar daha farklı anlatıyor. Bizim öğretmenimizi tanısanız dayak atmadan da nasıl öğretmen olunuyor, dersin düzeni nasıl sağlanıyor anlardınız. Ama siz ısrarla meslektaşınızı aklamaya çalışıyorsunuz. Ben 1 kişi üzerinden bütün öğretmenlere yüklenmedim ki zaten. İşini layıkıyla yapan eli öpülesi öğretmenlerimizi çok ayrı bir yere koyuyorum. Ama ufak bile olsa şiddet uygulayana saygı duyamıyorum. İyi geceler.

Valla ben lise de okurken de aynıydı mesleğe başladım bir sürü öğretmenin mesleğini yapış şeklini gördüm hep aynı . Ben lisedeyken erkek bir tarihçimiz vardı çok yumuşakti kimse takmıyordu kendisini ki baya ıyi bir anadolu lisesi mezunuyum. Bir de sert bir bayan öğretmenimiz vardı sınıfta ses çıkartabilene aşk olsun . Emin olun öğrenciler kime nasıl davranacağını çok iyi biliyor.

Otorite şiddetten mi geçiyor üstelik bunu ben söylüyorum öyle mi
yazdığınız mesajları birdaha okuyun isterseniz
öğretmeni savunuyorsunuz, otoriteyi sağlamak zorunda diyorsunuz
bunları ben uydurmadım
neyse daha fazla enerji harcamayacagim

Hanımlar,
üsluplara dikkat ediyoruz, polemiğe girmiyoruz lütfen.

ben dayakla terbiye edilir diye bir cümle kurmadım. Yabancı dil varsa tamm oldu bu iş bütün sorunlar çözülür. Zaten tüik in verilerine göre son 20 yılda suç oranı hiç artmadı hatta şuanda son 20 yılın asgari suç seviyesindeyiz. Ben şiddet yanlısı değilim ama ortada abartacak bir şey yok. Öğretmeniyle konuşulur bu davranışı onaylamadığını ve tekrarı halinde gerekenin yapılacağı söylenir.

Kesinlikle size katılıyorum.

eğitimsizlik diyeceğim ama kendisi bir öğretmen
oof offf beynim yandı bu akşam

yazdığınız mesajları birdaha okuyun isterseniz
öğretmeni savunuyorsunuz, otoriteyi sağlamak zorunda diyorsunuz
bunları ben uydurmadım
neyse daha fazla enerji harcamayacagim
Öğretmeni savunmuyorum. Otoriteyi sağlamak adına böyle bir şey yapmış olabilir. Doğru olmadığı kesin ama abartılacak bir şey de yok ortada diyorum

ılk okulda lanet bır ogretmenım vardı, cok catık kaşlı ,sıddete meyıllı, sıra dayagından hepımızı gecıren ...
ortaokul ve lısedekı ogretmenlerımden buyuk sevgıyle ılk sayfalarda bahsettım. özel okulda okudum en ıyı anadolu lısesınde okudum . hala gorusurum minnetım buyuktur . onlar olmasa ılk okul ogretmenım yuzunden egıtımden nefretım devam eder tamamlayamazdım. okuldan oyle sogutmustu ...

gormemıssınız yazımı sıze bahsedeyım.
tarih ogretmenım sınıfa gırdı bızımle ılk tanıstıgı gunden bahsedıyorum , hepımız ayaga kalktık . oturun cocuklar ben gelınce ayaga kalkmanıza gerek yok benım ınsan olarak sızden bır ustunlugum yok hepımız burda bır gorev ıcın varız bız bır ekıbız gorevımız ben ogretecegım sız ogreneceksınız . canınız sıkkın olur ders ıslemek ıstemeyenınız olur . konuyu sevmeyebılırsınız. eve gıtmek ısteyebılırsınız sızı yok yazmayacagım ve nasıl ıstıyorsanız oyle olacak dedı

o ogretmenı sevmeyen ogrencı yoktu . en sevdıgım dersdı ve asla eksık gırmedık dersıne. o ogretmenın dersı oldugu gun bıle guzeldı bızım ıcın . allah bin razı olsun ondan. sadece kendı branşında da degıl eksık oldugumuz derslerı takıp eder, bızlerı gozlemler, en ıyı arkadasımız olurdu. bız basaralım ogrenelım dıye gercekden elınden gelen ne varsa yaptı .

yanı bunu suıstımal etmedı hıc bır ogrencı. hesaba almamazlık yapmadık. bunu kullanmadık cunku ogretmen ıletısımı kuvvetlı bu işi bılen bırıydı. zaten komplekslı eksık olan bır ınsan kendını ıspatlamaya calısan baska turlu kendını ıfade edemeyen bır ınsan sıddete basvurur . bır cocugun ne ıstedıgını aılesıne anlatamadıgında hırcınlasması gıbı ... döven ogretmenlerın durumu tamamen psıkolojık. bunu normallestırmek de cok travmatık.

akıllı ınsanın hitabe gucu kuvvetlı olur bunu kullanmayı bılır. bılmeyende boyle kulak ceker sac baş yolar elınden baska bırsey gelmıyor cunku.

Bu
Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
dersi çocuklara dinletmenin yolu, çocuğun saçını kulağını çekmek, veya hırpalamakmı???? Nasıl bir düşünce bu, vallahi paralarım o öğretmen bozuntusunu

->2004-2014 yılları arasında şiddet, taciz ve tecavüz suçları 14 kat arttı.

->2005-2010 yılları arasında, 100 binin üzerinde kadın cinsel saldırıya uğradı.

->Türkiye’de 2011-2014 yılları arasında suç oranları %58 arttı.

->2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de çocukların %74’ü şiddetin en az bir biçimine (aç bırakma, odaya kilitleme, kulağını çekme, dayak atma) maruz kalıyor.

->Suça sürüklenen çocuk sayısı 2013’ten 2014’e %6.2 arttı.

->Cinayet sıralamasında Türkiye 41 ülke arasında 13. sırada.

->Son 7 yılda kadın cinayetleri %1400 arttı.

->Türkiye’de her 10 kadından 4’ü fiziksel şiddete uğruyor.

->7-9 yaşları arasındaki her 4 kız çocuktan biri cinsel şiddete uğruyor. Tacize uğrayan 5-10 yaş çocuklarının %55’i; 10-16 yaş çocuklarının %40’ı ensest maduru.

* KAYNAK: Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü

Bu suçları sizin o çok övdüğünüz eski usul yetiştirilenler işledi, şu an şımarık tabir ettiğiniz 8 yaşındaki çocuklar değil, ayrıca o burun kıvırdığınız eğitimin suç oranlarına etkisini de tüik verileri ile görebilirsiniz:

şimdi siz çocuğunuzu kulağını çekerek terbiye etmeye devam edin, ama dayakla değil, insanlıkla çocuk yetiştirmeye çalışanlara da dil uzatmayın olur mu?

bızde ogrencı olduk okudugumuz sınıfta haşarı ogrencı de oldu
bazı seylerı bılmek ıcın ılla ogretmen olmaya gerek yok o sıralardan bızde gectık hepımızın ogrencılık yasamı oldu , ogrencılerı kıme anlatıyorsunuz ?

arka sıramdakı silgi ıstedıgı zaman sılgı verdıgımde konusuyorum zannedıp vuran hocam mı haklı ?
ortada bıze konu anlatırken dil sürçmesi sonucu gulumseyen arkadasıma tabiri caizse girişip kafasını sıraya vura vura hepımızı aglatan hoca mı haklı ?

bır ınsanın ıcınde sapıklık psikopatlık varsa bunu cıkarmak ıcın bahane aramasın. vurmayanlar nasıl basarıyor ? 50 tane ogretmenım oldu belkı vurmayan nasıl basardı

sacmalamayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…