2. Haftadan Şiddet

Benim yiğenim kendisine şiddet uygulayan bir ögretmeni annesi şikayet etti diye yoktan yere sınıf tekrarı yaptı şu an kendide lise ögretmeni hicbir zaman bana yapilan haksizliğı bir öğrencime yapmam diyor

derhal derhal sikayet edin. bu kabul edilemez. parmagiyla dahi itemez. ogretmenlik zor kabul ama bu durum baska. fiziksel siddettir bu. lutfen once okula gidip ogrtmenle konusun cocugunuzun arkasinda oldugunuzu bilsin. konuyu mudure tasiyin ve mebe sikayette bulunun.

Vala simdiki cocuklardaki simarikliligin sebebi biz aileleriz eskiden anne babalarimiz eti sizin kemigi bizim der birdaha ugramazlardi okula simdiki gecler ogretmen olduruo ogretmene iftira atior cokta arkalamamak lazm

Çocuklara sabrı yoksa öğretmen olmasaymış!
Her meslekte zorlayıcı tipler vardır,kim kimi dövüyor? Karşısındaki çocuk olunca kuvvet uygulamak mı gerekir!
Öğretmen şiddet uygularsa biz nasıl öğreteceğiz şiddetin kötü olduğunu, öğretmen bu öğretmen!

Öğretmene saygım sonsuz.
Hatta eskiden öğretmenlerimizden çekinirdik,korkardık,inanılmaz saygı duyardık ya o zamanları arar oldum. Öğretmen denince bir ağırlık vardı.
O kalmadı mesela.
Buna da karşıyım.
Ama bir öğretmen şiddet gösterirse şiddetin kötülüğünü anlatamaz,anlatsa inandırıcı olamaz.

Kendim öğretmen değilim ama ailemde (genis) çok öğretmen var ,ne kadar zorlandiklarini görüyorum .hatta biriyle şark görevi için dogunun en dibine gittim .herşeyi gördüm ,hak veriyorum da ..yalnız şiddeti haklı gösterecek her söylem ve eylem benim için küfürdür

Hemfikiriz o halde

Benim sahip olabilmek için vucuduma bilmem kaç tane iğne sapladigim defalarca ameliyat masasına yattığım çocuğuma biri şiddet uygulayacak!!!kimse kusura bakmasın! Cezayı anlarım ok. Ama şiddet asla. Haddini bildiririm ama bunu da çocuğun g6ozune sokmamak lazım.

Sizin anlattiklariniz, anlatabildiginiz kadarla sinirli, donun bir daha bakin anlattiklariniza oldu mu?
Ve evet konuya girdiginiz ilk andan itibaren dayagi savundunuz, yeni nesli yerdiniz ve tepkileri cektikce geri adim atmaya basladiniz, ama neyse ki soz ucar yazi kalir
Ha ayrica, sizin gibiler soyle boyle, o yuzden yeni nesil soyle boyle demek (hatta arada asalak gibi tabirler kullanmak) dil uzatmanin tam karsiligidir, bilin istedim

Evet sizin köy daha büyük. Hangi cünlemde kaba kuvveti savunmuşum pardon. Sizin gözlerinizle beyninizin arasındaki bağlantıda bir sorun var. Geri adım atmadım. Bir daha söyliyim dikkatli okuyun. Öğretmen bunu otorite kurmak adına yapmış. Yaptığı doğru değil tabi ki ama kıyameti koparacak bir durum da yok. Öğretmen uyarılır, olay tekrarlamaz. Evet br geup insanın yetiştirdiği asalak gibi yaşayan bir gençlik var. Keşke ben görmezden gelince olmasa.

Neden dun yazdiklarini bugun inkar eden birine laf anlatmaya calisiyorum acaba
Once suc orani konusu simdi bu...

hı hı evet gözlerimizle beynimiz arasındaki bağlantıda sorun var. yani rezil oldun, yalan söylediğin de ortaya çıktı, bence erdemli bir şekilde özür dile ve konu kapansın. ya da söylediğinin arkasında dur evet şiddeti savunuyorum de. kusura bakma ama gayet doğru anlaşıldı ne dediğin, demek istediğin... şimdi de üste çıkmak için kıvırıyorsun. düştüğün durum çok trajikomik benden söylemesi.

Bence de kendi öğrenciliğimizle karıştırmayalım ona bakarsak biz sokakta rahat oynuyorduk ama şimdiki çocuklar eve hapis resmen neden? Sapık çoğaldı çünkü demekki sağlam bir eğitim sistemimiz yokmuş.

Bunca yazılandan sonra pekı sen ne dusunuyorsun ? Ne yapacaksınız ?

4. sınıfa gıdıyor benım oglum hıc kaldıramayacagım bısey , şükür ben hiç o duruma düşmedim ama baska sınıflardan bunu yasayan mıllı egıtıme sıkayet eden, mudure cıkan ogretmenle kavga edenler oldu sonuc ıse ogretmen cocuga tavır alıp onu gormemeye basladı. Is o noktaya gelınce ya sınıf ya okul mutlaka degıstırılmesı gerekır dıye dusunuyorum

Böyle konularda şiddeti savunan mesajlar bazen iyi oluyor.
Beğenenlere bakınca kimin hangi fikirde olduğunu öğreniyorsun.

Ya bana kimse tepki vermesin lüften şiddete karşıyım hele çocuğa asla.Ama eşimin babası sınıf öğretmeni.Veliler artık eskisi gibi değil hocaları denetler olmuşlar.Adam çocukların seviyesini ölçmek için deneme yapmış bütün veliler hurraa adamı arıyorlar akşam akşam.Adam yemeğini yiyemedi 'yok sınav değil,deneme yaptım,not vermicem 'açıklamalarını yapmaktan.Gerisinde arayanları da açmadı artık.Onun söylediği şey şu eskiden bizim elimize cetvelle vururlardı,hafif kulak çekerlerdi babamız annemiz gibi kızarlardı çok yaramazlık yaparsan bunu yaparlardı.Ben yapacağımdan değil de artık eskisi gibi hoca hocalık yapamıyor öyle yaramaz çocuklar var ki aileler seni sürekli denetlediği için çocuklar da sen bağırsan sana saygı duymuyor.Çünkü aile öğretmiş öğretmenin sana şunu yaparsa bunu yaparsa diye diyor.Demem o ki küçükken benim de kulağım çekildi kız halimle hoca yanağıma küçük bir şaplak da attı ama yerim onu çok seviyorum hala görüşürüm.Bize bir şey olmadı gayet güzel okuduk adam olduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…