- 24 Eylül 2013
- 9.885
- 32.382
- 748
Öğretmen haklı değil ama tanımadığı hakkında eşşşek gibi özür dileyecek demek ne kadar doğru. Kendi hata yaptığı zaman biri ona eşeğe benzetse Eminim şekilden şekle girerdiÖğretmen haklı mı diyelim yani ...![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öğretmen haklı değil ama tanımadığı hakkında eşşşek gibi özür dileyecek demek ne kadar doğru. Kendi hata yaptığı zaman biri ona eşeğe benzetse Eminim şekilden şekle girerdiÖğretmen haklı mı diyelim yani ...![]()
Kapının önüne çıkarmak dersten atmak yasak. Ya o çocuk okuldan kaçsa ve başına bir iş gelseO zaman şiddet serbest mi olmalı?
Çıkarın kapının önünde beklesin.
Çocuğun hayatını etkilemek özgüvenini kırmak niye?
Öğretmen haklı değil hatta çocuğa yazık küçük düşmüş ama tanımadığı hakkında eşşşek gibi özür dileyecek demek ne kadar doğru. Kendi hata yaptığı zaman biri ona eşeğe benzetse Eminim şekilden şekle girerdi
Özellikle vurgulamışsınız oldukça dikkat çekiciydi. Sizde tanımadığınız birine aynı şeyi söylüyorsunuz arada fark kaldı mı ?Öğretmen haklı değil ama tanımadığı hakkında eşşşek gibi özür dileyecek demek ne kadar doğru. Kendi hata yaptığı zaman biri ona eşeğe benzetse Eminim şekilden şekle girerdi
KK da adettendir...bir yoruma bir kisi tepki gösterince, diğerleri de aynisını yapar...Yooo gayet de savunmussunuz, bu kadar kisiyiz bir iki tamam da hepimizde mi algi problemi mevcut?
Rica ediyorum öğretmen hassaslığı ile cevap yazmayın. Daha 8 yaşında bir çocuk şiddetle sindirilerek bir baltaya sap olacaksa olmasın mühim değil.
Sınıf öğretmenimiz her zaman çocuklara hakaret ederek, döverek her istediğimi yaptırabilirim ama hem onları kaybederim hem de özgüvenlerini der.
Kıymetini şimdi daha iyi anladım.
Ogrenciyi sınıftan dışarı çıkarmak yasak. Başına bir sey gelirse ogretmen yakasını kurtaramaz. Öğrenciye kizamazsiniz ama size ders de yaptirmaz.O zaman şiddet serbest mi olmalı?
Çıkarın kapının önünde beklesin.
Çocuğun hayatını etkilemek özgüvenini kırmak niye?
Empati yapmasını istedim. Eşek dediği insanın yerine kendini koysun. Ben koyduğumda utanırım mesela. Ben de anne olsam çocuğum şiddet görse öğretmenle konuşurum ama sağıma soluma eşek gibi özür dilesin demem. İnsanız sonuçta.Özellikle vurgulamışsınız oldukça dikkat çekiciydi. Sizde tanımadığınız birine aynı şeyi söylüyorsunuz arada fark kaldı mı ?![]()
Haklısınız mantıklı öğretmen tüm arkadaşlarının önünde ona dışarıda, tahta da bekleme cezası verir değil mi. Saç ceken öğretmenin eğiteceği cocuk zorba olur haklısınızŞimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....
Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Biz küçükken sıra dayağına çekerlerdi. Hiç suçumuz yokken. Hala acısını unutamamNe kadar gurur kırıcı di mi? Ben de yaşadım bu durumu ve asla çocuğum yaşasın istemem. Yıllar geçse de unutulmuyor.
kımsenın alınganlık yapmasına gerek yok benceEmpati yapmasını istedim. Eşek dediği insanın yerine kendini koysun. Ben koyduğumda utanırım mesela. Ben de anne olsam çocuğum şiddet görse öğretmenle konuşurum ama sağıma soluma eşek gibi özür dilesin demem. İnsanız sonuçta.
O zaman kapının yanında beklesin,sınıfın içinde. Ya da sessizce yazı cezası verilsin ya da en önde tek başına otursun vs vs örnekler çoğaltılabilir ama dayakla olmaz bu iş.Kapının önüne çıkarmak dersten atmak yasak. Ya o çocuk okuldan kaçsa ve başına bir iş gelse
Bazı öğretmenlerin tutumları da gerçekten çileden çıkarır cinsten ancak küçücük bir çocuğa yapılan doğru değil. Öğretmende hata yapıp özür dileyemez mi?Empati yapmasını istedim. Eşek dediği insanın yerine kendini koysun. Ben koyduğumda utanırım mesela. Ben de anne olsam çocuğum şiddet görse öğretmenle konuşurum ama sağıma soluma eşek gibi özür dilesin demem. İnsanız sonuçta.
Ya benim ödevimi evde unuttuğum için yediğim tokat. 33 yaşına geldim hala aklımda. Hiç sevgiyle hatırlamadım ilkokul öğretmenimi. Kırmasınlar çocukların gururlarını..İşte bu sebepten herkesten idealist iyi öğretmen olamıyor..
5.sınıfta sırf konuştuğum için tahtaya kaldırılıp, öğretmenin sorduğu soruya aşırı baskı altında hissedip cevap veremediğim için, arkadaşlarımın önünde yediğim dayak aklıma geliyor da. Hala dün gibi sanki..
Bir kaç saniye o geçmişteki masum çocuk gibi savunmasız hissediyorum kendimi..
İşte bunu dayağı savunan öğretmenler! anlayamaz. "Haketmişsin" derler onlar..
Sakın bu işin peşini bırakmayın. Çocukların özgüvenleri kimsenin babasının çiftliği değildir..
Bu örnekler çoğaltılabilir hanımefendi illa şiddete mi gerek var?Ogrenciyi sınıftan dışarı çıkarmak yasak. Başına bir sey gelirse ogretmen yakasını kurtaramaz. Öğrenciye kizamazsiniz ama size ders de yaptirmaz.
Öğretmen caresiz iste, anlayın. Yoksa niye basini ağritsin. Deli mi?
Tabiki. Mesela ben konuyu yazdırırım. Ya da konuyu sesli okuturum ya da içinden oku sınıfa anlat derim ama bu tarz öğrenciler arttıkça o kadar güç oluyor ki her şey. Akşam başımı yastığa koyunca gün içinde kendimi sıkmaktan kaslarımın Ağrıdığını anlıyorum ya da o sesler uğultular başımda dönüyor. Şimdiki nesil de çok zor gerçekten. Hareketli çocuklarımız. Kanları kaynıyorO zaman kapının yanında beklesin,sınıfın içinde. Ya da sessizce yazı cezası verilsin ya da en önde tek başına otursun vs vs örnekler çoğaltılabilir ama dayakla olmaz bu iş.
Bunları yaparken çocuğunuza görünmeyen ama zira şiddeti şiddetle kınamak o yaştaki çocuk için anlaşılmaz bir şey olur. Aslında çoğu insan için öyle olur da...Gözlerim yuvalarından firlayacakti okurken ..sekiz yaşındaki çocuğa şiddet kabul edilemez .hiçbir insan bunu hak etmez fakat 8 yaşındaki çocuğuma el sürenin elini kırarım .ben bir kez bile dokunmamisken hangi hakla ? Şimdi öğretmen olanlar saldırabilir lakin adamın dalağını sökerim . Öğretmene sorsan çocuğun canı hiç acimamistir, peki ruhu ? Şikayet Et ,yanına kalmasın ..