2 haftalık evliyim ama 2 aylık hamileyim bana bir akıl verin ne olur

kime ne ayol
izini alırsın ya da raporunu uzatırsın hangi gün doğrum yaptığını söylemezsin, millet çetele tutacak değil ya
sanırım evce görüşmüyosunuzdur, kim görecek bebeğini erken doğum desen mesela

başkalarını düşünme bence canım yoksa stresten heyecandan gerçekten erken doğuracaksın. bırak, kim ne derse desin, bebeğinin sağlığını düşün.

Tebrik ederim canım.Sevdiğin adamla evlisin ve ondan hamilesin,bundan güzel mutluluk olmaz.Etraf ne der diye düşünüp en güzel günlerini üzülerek geçirme lütfen.Keyfine bak bence,bırak kim ne derse desin.Çevrede konuşulanlar,sorulanlar hiç bitmez,hep böyle dert edersen yandın.Koca senin,bebek ikinizin,gerisini boşver.İşyerindekilere erken doğum dersin,onlar zaten bebeği hemen görmezler. Birşeyler ima edene ne demeye çalışıyorsun veya sanane dersin.Sana böyle imalar yapıp rahatsız edecek kişileri bozmaktan,kırmaktan korkmana gerek yok.Annenle ilişkini bilemiyorum,aslında en doğrusu annene çıtlatman.Ama çok çekiniyorsan,eşinin doktora seninle gitmek istediğini söylersin.O zaman herhalde annen muayeneye gelmez.İlk gidişte doktora durumunuzu anlatırsınız,bozuntuya vermemesini rica edersiniz.

bebeğinin babasıyla evlisin ve sevdigin adamla bundan baska mutluluk varmı
neden dusunuyorsun erken dogum yaptım dersin benim arkadasımın basına geldi aynı sey eşiyle gidip geliorlardı kontrole dogum gunu bile belliydi kimseye söylemediler erken dogum dediler
korkma ailende inanmazsa gercegi söylersin bebeğinin babası yanında sonucta

bence bu satten sonra kimseyi ilgilendirmez sonuçta resmen evlisiniz.ama çok zor durumda kalırım ve milletin laflarını çok sorun ederim diyosan bunu zamanında düşünmen gerekirdi ama olmuş bi kere erken doğdu dersin isteyen inansın istemeyen inanmasın.....

ben arkadaşların hepsine katılıyorum erken doğurdum de sonuçta bebeğin babasıyla evlendin.
herşeyi geç tüm arkadaşların dediği gibi KİME NE? ÇOK ŞAŞIRMIŞ ARKADAŞLAR GÖRDÜM DE BU HAYATTA KİMSE SÜTTEN ÇIKMIŞ AKKAŞIK DEĞİL ÖRF ADET DİYE BAS BAS BAĞIRANLARI BİLİYORUM BEN TABİKİ GELENEKLERİMİZİN YANINDAYIM ARKASINDAYIM OLAN OLDUKTAN SONRA YARGILAMAKTA ASIP KESMEKTE BİZE DÜŞMEZ .

ÖRF VE ADETLERİMİZE ÇOK BAĞLI OLDUĞUNU İDDAA EDEN ARKADAŞLARIMIZA GELSİN ''ATALARIMIZ NE DEMİŞ HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR'' YABANCI DEĞİL BAK ATALARIMIZ !

ŞİMDİDEN ALLAH GÜLE GÜLE HUZURLA SAĞLIKLA BÜYÜTMEK NASİP ETSİN KARDEŞİM .

Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz ki. Aile nasıl olsa anlar, ayrı izahat vermeye gerek yok. Çevre de ne derse desin. Yıllar sonra çocuğunuz arkadaşlarıyla konuşurken kendi doğum tarihini ve sizin evlilik tarihinizi söyleyip güler en fazla:)

Tıpkı senin gibi evlenmeden önce hamile kalan bir tanıdık vardı aile dostlarımızdan evlendiğinde bebek 4 aylıkmış ve karnım çıkmasın diye korkudan korselerle gizlemiş kendini şimdi o bebek sakat anne bin pişman geriden gelen bebekler sağlam ama o çocuğun günahı anasının cehaleti . Sen bu bebeğe kıymak istemiyorum gibi bir laf ermişsin kıyacaktıysan evlenmen mantığı yok ki zaten .
Doğumdan önce izine ayrıl başka şehirde gir gerekirse yolculuk yaramadı cart curt bir sürü şey söylenebilir kaldı ki cesaretle ol ya kim ne derse desn bu saatten sonra sana evlenmeden işi yapmış deseler ne olcak ki

Back
X