• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 haftalık evliyim eşimin annesi kaynanasını bize getirecek

kv sorunu malesef.. bencil ilgi delisi bir kv. hep o ne derse olsun ne yaparsa yapsın istiyor. evi komple ben dizdim benim ailem yaptı kendi istemeye bile gelmedi.
ben bu aileye dayanamıyorum eşim de beni savunmuyor ben ne yapayım bu adamı süs bitkisi gibi
İstemeye bile gelmeyen kayınvalideyle niye hala muhattap oluyorsunuz ki?
Eşinizle de olmayacağı zaten belliymiş
Hiçbi zaman sizi savunan, arkanızda duran biri olmadığı bellidir büyük ihtimalle

Çok fevri davranıyorsunuz sanki
Hemen boşanmaya gelmesi olayların hiç mantıklı değil
Ayrıca yeni bi birliktelik de değilmiş
Zaten beraber yaşıyormuşsunuz
Her şey evlenmeden normalken nikahtan sonra böyle değişmesi de çok ilginç

Kayınvalidenizin ve eşinizin tavrından hiç hoşlanmadım
Ama sürekli gelip kalmıyorsa babaanneyi ben de dert etmezdim sanırım
Sizinki direkt inada bindiği için konuyu sağlıklı değerlendiremiyorsunuz sanırım
ben babanneyi almak istedim ama emrivaki ile değil bayram gecsin işleri biraz toparlayalım 1 2 gün gelsin hatta benim anneanneme de gidelim değişiklik olsun sohbet muhabbet seviyor ikisi dedim . kv zorla kendi karar verdi hayır ben bilirim yarın gelecek size o kadar gibi tavır gösterdi

kv sorunu malesef.. bencil ilgi delisi bir kv. hep o ne derse olsun ne yaparsa yapsın istiyor. evi komple ben dizdim benim ailem yaptı kendi istemeye bile gelmedi.
ben bu aileye dayanamıyorum eşim de beni savunmuyor ben ne yapayım bu adamı süs bitkisi gibi
Beraber yasarken adamın süs bitkisi oldugunu gormedinmi. Kv ile hic muhattap olmadınmı. Bu sekilde devam edecekse uzatmadan ayrilmak daha mantıkli tabi

ben babanneyi almak istedim ama emrivaki ile değil bayram gecsin işleri biraz toparlayalım 1 2 gün gelsin hatta benim anneanneme de gidelim değişiklik olsun sohbet muhabbet seviyor ikisi dedim . kv zorla kendi karar verdi hayır ben bilirim yarın gelecek size o kadar gibi tavır gösterdi
Bunları eşinizle konuştuğunuz halde hemen yan çizdiyse çok büyük eksi gerçekten eşinize 🙄🙄🙄

Beraber yasarken adamın süs bitkisi oldugunu gormedinmi. Kv ile hic muhattap olmadınmı. Bu sekilde devam edecekse uzatmadan ayrilmak daha mantıkli tabi
malesef nikah tamamen değiştirdi herşeyi. Sevgiliyken yapı olarak uzaklardı nikah olunca hükmetmeye basladı kv

böyle düşündüğünüz adamla neden evlendiniz ki? Birlikte yaşarken sizin süs bitkinizdi evlenince annesine döndü de bu mu sorun oldu?
Sevgiliyken ve evliyken dağlar kadar fark varmış.
iki laflarından biri kendinin de annesinde “mecbursun” zorundasın.
Bana tavırları bu niye çünkü evlenmişiz..

O zaman size niye alıyor aileniz? Yollayın asalak kocanızı annesine

Sevgiliyken ve evliyken dağlar kadar fark varmış.
iki laflarından biri kendinin de annesinde “mecbursun” zorundasın.
Bana tavırları bu niye çünkü evlenmişiz..
Gerçekten merakımda soruyorum
Böyle biri olduğu evlenmeden önce belli değil miydi hiç?
Annesinin lafıyla mecbur bırakmıyordur da başka şeyden illa belli eder gibi geliyor bana çünkü

Ne kadar terbiyesiz insanlar
Tüm sülalaye bakacaksınız
Ne için ne hakla?
Eski eşin amcası beni hiç sevmezdi. Babası da pasif bir insan olduğundan amcası tüm sülaleye söz geçirirdi o yönetirdi desem yeri.
sevmediği için de tüm kartları üstüme oynadı. Benim istemeyeceğimi bildiği her şeyde sabrımı sınamaktan hiç geri durmadı.
babaannesi en çok eşimi severmişmiş zamanında onun maaşıyla okumuş bakmak onun yükümlülüğündeymiş filan sürekli bu tarz şeyler konuşurdu. 2 haftalık evliyken başladı bizde sorunlar.
Eşim de evden ve bu olanlardan soyutladı kendini sürekli. Sadece işine baktı sonra da başka bir kadına … olmadı mı baştan olmuyor aslında bazı şeyler.
Konunun içine balıklama atladım biraz. Kusura bakma konu sahibi ☺️

Herkese selam. 2 haftalık evliyim. bayramın 1. günü benim aileme gittik 2. gün eşimin ailesine. Biz evden calısıyoruz kendi işimiz. Nikahtı balayıydı derken işler aksadı pek kazancımız olmadı. Biz evde durduğumuz işle ilgilendiğimiz zaman para kazanan insanlarız.

Dün kayınvalidemlere gittik eşimin babası yok vefat etmiş. kaynanam tek yasıyor. Dün yemek yerken eşime dönüp ''yarın babanneni gidip alalım sizde kalacak bir kaç gün'' dedi.
Bana sormak yok, müsait misin demek yok.
Eşim sustu.
Ben tepki verdim. Evin hanımı benim bana neden sormuyorsunuz dedim torunları babanneye bakmak zorunda dedi. biz yeni evliyiz dedim, sonucta beraber yaşıyordunuz yeni sayılmazsınız dedi.
Cinlerim tepemde.
Eve geldik kavga ettik.
Eşim tutturdu bayram zaten ne olur kalsa 1 2 gün babannem diyor.
Beni salın, bezdim sizden emrivaki ne demek oluyor dedim iletişimi kestim küsüz. ama beni ikna etmek icin ugrasıyor tutturdu gelecek diye bugün..
Ne yapacağım sinirden bilmiyorum
Emrivaki yapılmasını hiç hiç sevmem bir kaç gün ağırlayın bence de, büyüklük sizde kalsın. Ama eşinizle de sakince konuşun bu durumun tekrarının olmasını istemediğinizi.
Diyorsanız ki bu duruma çok sinirlendim istemiyorum gidin ailenizde kalın o süre zarfında.

malesef nikah tamamen değiştirdi herşeyi. Sevgiliyken yapı olarak uzaklardı nikah olunca hükmetmeye basladı kv
En çok korktuğum şeylerden birisi. Bu durumu çok duydum. Benim sevgilim de ben ne dersem yapar, annesini dinlemez ama evlenince böyle değişmez umarım. Herkes neden evlendin demiş ama siz bilerek evlenecek biri değilsiniz. Baştan alışırlarsa emrivaki devam eder.

Kayınvalidenin size sorması gerekiyordu
Emrivaki yapmıs .

Kırk yılda bir eşimin babaannesi geliyor bizde kalmaya birkaç gün kalıyor . Torununu özlüyor.
Ben hiç bisi demiyorum, alınmıyorum bıle

Artık insanlar kimseyi istemiyor.
Biz de yaşlanacağız unutmayalım.
Sonuçta sürekli olan bisi degil.
Ama sürekli olsa ben de rahatım bozulsun istemem elbette.
Ara sıra sorun etmem ben

Evet ya çok üzücü birşey. Ilerde yaşlanınca istenmemek ya da başka birine itelenmek zor olmalı. Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Ne ekersek onu biçeceğiz.

Eski eşin amcası beni hiç sevmezdi. Babası da pasif bir insan olduğundan amcası tüm sülaleye söz geçirirdi o yönetirdi desem yeri.
sevmediği için de tüm kartları üstüme oynadı. Benim istemeyeceğimi bildiği her şeyde sabrımı sınamaktan hiç geri durmadı.
babaannesi en çok eşimi severmişmiş zamanında onun maaşıyla okumuş bakmak onun yükümlülüğündeymiş filan sürekli bu tarz şeyler konuşurdu. 2 haftalık evliyken başladı bizde sorunlar.
Eşim de evden ve bu olanlardan soyutladı kendini sürekli. Sadece işine baktı sonra da başka bir kadına … olmadı mı baştan olmuyor aslında bazı şeyler.
Konunun içine balıklama atladım biraz. Kusura bakma konu sahibi ☺️
Anladım hakkınızda hayırlısı olsun.
Umarım şuanki hayatiniz daha güzeldir.

annemleri aradım şimdi cok kızdılar ailesini arayalım mı eşinin dediler bilmiyorum dedim sen sahipsiz değilsin sana bu dayatmayı yapamazlar gelip alalım seni dediler

Çok yanlış yapmışsınız. Daha 2 haftada şu kadarcık meselede ailenizi karıştırmanız sadece olayları büyütür. Siz yarın belki barışır unutursunuz ama aileniz asla unutmaz. Çocuk gibi neden velinize şikayet ediyorsunuz ki? En yapılmaması gereken şeyi yapmışsınız gerçekten

Ama şimdi yani kendi sorununuzu kendiniz çözemiyor musunuz?
Malum Kv beni görmediği yok saydığı için anladığı dil bu oluyordur. Evim icin hükmeden kendisi karşılığını da benim ailem vermeli diye düşündüm zira ben istemiyorum dediğimde buna benim karar veremeyeceğimi söyledi ( evin hanımı ben olmama rağmen)

Hani kv'de diyor ya "torun o, bakmak zorunda diye". Sende "evet de, torun olan esim, o baksin" de ve ya annenlere çik git yada otelde kal.

Bu tatli sözler ile çözülçek bir kriz degil. Adeta bir saldiri bu ve ona uygun bir sekilde cevap verilmeli. Simdi tepkini koymazsan, "iyi gelin" olma derdinde olursan daima kaybedersin. Dedigim gibi, çekip git. Diyecek laflari olamaz, neticede torun olan ogullari. Esin kendisi istedi "babaannem burda 1-2 gün kalsa ne olur da" diyerek. Ahanda kalsin iste, kendisi baksin. Bakalim "ne oluyormus".

Malum Kv beni görmediği yok saydığı için anladığı dil bu oluyordur. Evim icin hükmeden kendisi karşılığını da benim ailem vermeli diye düşündüm zira ben istemiyorum dediğimde buna benim karar veremeyeceğimi söyledi ( evin hanımı ben olmama rağmen)

Sen halen israr etmeliydin. Topu ailene attikça, senin laflarin hükümüde kalmaz. Cünkü sende kendi laflarin gücüne inanmiyorsun. Birseyler çözülcekse bu es ile çözülcek.

Güçlü duracaksin. Dedigim gibi lafin arkasinda dur ve o babaannenin gelmesini ya müsade etme. Yada es ikna olmuyorsa o evden gidersin kendileri bakarlar. Annenler gidip konusurlarsa, bos yere aileler isin içine karisir ve lafin geçersiz kilinir.

Back
X