2 kez bebeğimin kalbi durdu çok ama çok kötüyüm :(

mavi2

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
514
66
318
2.kez bebeğimin kalbi 8 haftalikken durdu çok kötü durumdayim aglamaktan mahvoldum çok caresizim kimseye anlatamıyorum eşim dışında başlarına gelen arkadaşlar lütfen ne yapmam gerek bana bilgi verin İstanbul’da oturuyorum hangi hastaneye gitsem testler yaptırsam devlet yapar mi yaparsa hangisi yapar yaptıranlar var mi ? Neden kaynaklanıyor

Geçmiş olsun. İkiden sonra dusuklerın sebeplerı arastırılmalı zaten. Belkı bebege gıden kan damarlarında sıkıntı olabılır. Bebek kanla beslenıyor cunku. Insallah tez zamanda saglıkla hamıle kalır ve dogurursunuz. Sızı cok ıyı anlıyorum benımde 12haftalık bır dusugum vardı

Geçmiş olsun insallah sıkıntı en kisa zamanda bulunur ve bundan sonrasi olumlu olur. Pihtilasma probleminiz olabilir. Öncelikle uzman bir kadın dogum doktoruna gidip durumunuzu anlatın ve pıhtılaşma problemi olasiligina karşı test istediginizi soyleyin. Sizi hematoloji ye yönlendirebilir. Araştırma hastanelerinde yapiliyor bu testler genellikle.

Ayrica pıhtılaşma problemi çıkarsa da üzülmeyin, gebelik suresince kan sulandirici igne kullaniyorsunuz sıkıntı oluşmaması icin. Yani çok şükür tedavisi var. Allah darda koymasin inşallah en kisa zamanda gönlünüze göre versin. Testlerinizi mutlaka yaptirin bir sonraki olası gebelikten önce.

Süleymaniye kadın doğum Hastanesi'ne gidin.
Normal randevu alın durumunuzu anlatın sizi perinatoloji uzmanı doruk bey var ona yönlendirecekler.
Asabi bı doktor ama çok bilgili ve gerçekten doktor gibi doktor.
Size trombofili paneli yani kan pihti testi yanında başka testlerde yapacak.
Size çoğunlukla kan pihti testi yaptırın yorumu gelecek ama başka genlere de bakılması gerekiyor.
Bana bakmıştı doruk bey.
Kan pihti sorunu çıktı ama diğer gen sorunlari çok çok önemli düşük için onlarda sorun yoktu. Bu çok bişey demişti.
Devlet bu testleri karşılıyor. Acayip pahalı testler.
Mutlaka perinatoloji doktoru ile görüşün diğer doktorlar sadece kan pihti testi yaptırır.

Ayn durumu gelinimiz yaşadı, troidi düşükmüş. Şimdi yeğenim var şükür:)

Çok cok saolun hemen alır giderim Allah razı olsun

Arkadaşımın eşide aynı şekilde 3 bebek kaybetti. Genetik problem yoktu. Üniversite hastanesine gittiler sürekli sapasağlam doğdu minik. Tam bilmiyorum ama kadın doğum uzmanı arkadaşım var. Üniversite hastanelerinde daha teknik cihazlar var, özele gitmesinler demişti.

Geçmiş olsun
Bağlı olduğunuz ildeki araştırma hastanesinin genetik bölümüne gidin
Öncesinde doktorunuza bunu bildirin hangi testleri isteyeceğini
Ücretsiz yaparlar
Sonuç 1-2 ay çıkar
Eşiniz de kan versin

Uludağ üniversitesinde 2 sene süründüm
Özelde işim halloldu

ilk bebegimin kalbi durduktan sonra oyle bir cokus yasadim ki ne hissettigini cok iyi anliuorum o yuzden. asla bunu tekrar yasama ihtimaline dayanamam dedim ve ozel bir univ hastanesinin genetik bolumune gittim. genetik arastirma ve trombofili paneli yapildi ayrica esimin de genetigine bakildi. sonuclari aldiktan 5 gun sonra tekrar hamile oldugumu ogrendim. 9 ay boyunca gobekten minnos igneler yaptim allah tekrar vermesin diye dualar ede ede, cok sukur sipam simdi 2 yasinda.

ama biliyomusun, o ölen evladimi hala dualarimda sayarim, aklima gelir gozlerim dolar, kardesimle ayni hfta ogrenmisik hamile oldugumuzu dogsaydi suan yegenimle ayni yasta olacakti onu her gordugumde hatirlarim bunu, dogsaydi simdi bu kadar olacakti diye...

rabbim tez vakitte saglikli bir gebelik gecirmeyi nasip etsin tum isteyenlere

İnsallah arkadaşlar Allah razı olsun hepinizden kimseye anlatamadım içimde kaldı çok zor durumdayım kimseye yaşatmasın Allahim
Dedikleri gibi pihtilasma olabilir. Turkiyenin %25 inde varmis bu sorun. Gebelik boyunca igne kullaniyorsunuz. Bende de var. Genetik test ile cikiyor.

Öncelikle gecmis olsun. Benimde iki gebeligimde de bebegimin kalbi durdu kürtaj oldum. 3. Gebeligimde korkudan kontrole gidemezdim şükürler olsun sağlıkla dünyaya geldi ve şuan 2 yasinda. Umudunu yitirme. Rabbim gönlüne göre versin. Yanlız ben 3
Gebeligimde iki kaybim oldugu icin kan sulandırıcı igne vuruldum 9 ay. Kanda pıhtılaşma varsa bebege zarar veriyormuş.

Neler çektiginizi tahmin edebiliyorum. Bende iki bebegimi kaybettim.
Rabbim bir çaresini veriyor umutsuzluga kapılmayın.
Şimdi 3. Bebegim elhamdulillah tutundu güzel ilerliyor.
Belki bir umut olması açısından paylaşmak istedim.
Bana kendi zamanlarımı hatırlattınız.
Uzun uzadıya yazmayayım
Profilimdeki ilk konudan itibaren bakarsanız oralarda konularla alakalı yazılanlar var.
Fayda saglar inşâAllah.
Ek olarak merak ettiğiniz birşey olursada özelden yazabilirsiniz.
Rabbim hayırlar nasip etsin kardeşim.

Oncelikle iki cocugunu kaybeden bir Anne olarak uzuntunu anlayabiliyorum.
Cok zor cok uzucu yasadiklarimiz.
Ben iki bebegimi kabettim 19. Hafta ve 10. Haftada.cok zor gunler gecirdim.
Benim yaptirdigim testlerden bahsedecegim sana belki yardimci olur.

1.esime ve kendime genetik test.600 tl olmasi kisi basi
2.trambofoli testi( kaninda pihtilasma)600 tl
3.amh triot testi (Devlette yaptirdim)
4.lupus (romatizmal hastalik) devlette yaptirdim
5.rahim filmi (600-650 tl arasi ozelde)
6.tam idrar tahlili ve kan tahlili( ilk bebegimi enfeksiyondan kaybettim bu yuzden benim icin onemliydi.devlette yaptirabilirirsin.enfeksiyon gebelikte cok onemli.)

Arkadaşım da biri ikiz olmak üzere 3 bebek kaybetti. Psikolojik tedavi gördü, o da çok kötüydü. Daha sonra pıhtılaşma problemi çıktı. Problem belirlendikten sonra çocuğu oldu. Özel sigortanız varsa memorial bu konularda çok iyi bir hastane. Veya oradan ayrılıp kendine muayenehane açan müthiş bir kadın doktor var isterseniz ismini verebilirim. Çok çok geçmiş olsun. İnşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…