2.kez bitişe geldik

Ben de bosanma surecindeyim. 8 aylik evlilik yasadin sadece. Ben tesetturlu oldugun halde tunik giydigim sal taktigim icin esim bana muslumanim deme kendine demisti :) diyecegim su ki kusur arayan bulur. Kocan temelde saygisiz. Seni oldugun gibi sevmej icin degil degisirip hizaya getirmek (!) icin almis. kurtuluyosun canim beni. Cocugun da yokmus. Allah ilerde seni oldugun gbi sevecek kabul edecwk biri i nasip etsin
Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için. Sizin de bahtınız açık olsun

canım yaa ev eşya yine alınır yine icine sinerek döşersin daha guzelleri senin olur insallah.
ama sen teksin bir tanesin ve tek bir hayatın var. kendine bu hayatı zindan etme. kuş uçamadıktan sonra altın kafeste olmuş ne yazar kafes kafestir :KK43:
dedigim gibi esya yine alınır ev yine dosenir ama sen mutlu olmadıgın surece hicbirinin anlamı yok icinde huzur olmayan ev, yuva mı olur...
Yazınızı okuyunca içim bir kez daha ferahladı, sağ olun.

Yaşadıklarını yaşayarak 3 sene önce boşandım bende zor günler geçirdim ama sonra öle sağlam duruyorsun ki ayakta hiç bişey üzemiyor seni şimdi 2. Evliliğimi yaptım çocuğum benim de yoktu şimdi gözümün içine bakan bi dediğimi iki etmeyen bana aşık bi eşim var şimdi de çocuk düşünüyoruz üzme kendini herkes bi sınavdan geçiyor zamanla

Yaşadıklarını yaşayarak 3 sene önce boşandım bende zor günler geçirdim ama sonra öle sağlam duruyorsun ki ayakta hiç bişey üzemiyor seni şimdi 2. Evliliğimi yaptım çocuğum benim de yoktu şimdi gözümün içine bakan bi dediğimi iki etmeyen bana aşık bi eşim var şimdi de çocuk düşünüyoruz üzme kendini herkes bi sınavdan geçiyor zamanla
Allah mutluluğunuzu daim etsin. Ne güzel yüzünüz gülmüş 2.evliliğinizde. Benim için bunları düşünmek için çok erken. Ayrılık fikrine iyice alıştırdım kendimi. Artık ağlamıyorum. Aynaya bakıp gülümseyip ' boş ver beee' diyorum. Güçlüyüm . Hissediyorum güçlü olduğumu.

Çocuğunun olmaması çok büyük bir avantaj. Buradaki hikayeler hep aynı. Neredeyse erkeklerin hepsi ayrılınca eski karısının sinirinin bozmak için çocuğu alırım diyor. Yapan var mı bilemiyorum. Senin eşin seni kesinlikle tehdit ederdi. Üstüne oynardı ama lütfen dikkatli ol çünkü bana eşin daha da kuduracakmış gibi geliyor. Seni bastırmaya çalışan adam sana hicbir şekilde söz geçiremeyecek. İnşallah çabucak kurtulursun.

İ
Çocuğunun olmaması çok büyük bir avantaj. Buradaki hikayeler hep aynı. Neredeyse erkeklerin hepsi ayrılınca eski karısının sinirinin bozmak için çocuğu alırım diyor. Yapan var mı bilemiyorum. Senin eşin seni kesinlikle tehdit ederdi. Üstüne oynardı ama lütfen dikkatli ol çünkü bana eşin daha da kuduracakmış gibi geliyor. Seni bastırmaya çalışan adam sana hicbir şekilde söz geçiremeyecek. İnşallah çabucak kurtulursun.
. İnşallah çabuk kurtulurum. Bugün bir arkadaşımla buluştum, tüm yaşadıklarımı anlattım. Şok yaşadı, hiç bahsetmemiştim çünkü. Ve onun da dediği şey ' bu adam er ya da geç ayağına kapanacak, af dileyecek. Veya karşısına öyle biri çıkacak ki kıymetini o zaman anlayacak'. Ayağıma kapanmasını, af dilemesini istemiyorum. Sadece anlasın hatasını ve bir kızın daha hakkına girmesin.

İ
. İnşallah çabuk kurtulurum. Bugün bir arkadaşımla buluştum, tüm yaşadıklarımı anlattım. Şok yaşadı, hiç bahsetmemiştim çünkü. Ve onun da dediği şey ' bu adam er ya da geç ayağına kapanacak, af dileyecek. Veya karşısına öyle biri çıkacak ki kıymetini o zaman anlayacak'. Ayağıma kapanmasını, af dilemesini istemiyorum. Sadece anlasın hatasını ve bir kızın daha hakkına girmesin.
Yani eşin seni seviyor bence de ama saygı duymuyor :-( Saygı duymayınca da sevginin pek bir anlamı olmuyor bence. Şunu ekleyeyim; bu adam tasvir ettiği kadın modeliyle mutlu olamaz. Yani evet aşkım canım aşkım deyip her dediğini yapan kadınla rahat eder ama mutlu olamaz.

Bugün buluştuğum arkadaşım tesettürlü. Ve kendisi kapalı olmasına ragmen 'aa senin neren açık ki ? Bir tek başın açık. Ben seni bilmesem kardeşimle zamanında seni tanıştırır mıydım?' Dedi. ( evet yıllar önce beni tanıştırmıştı ama elektrik olmamıştı aramızda. Ve bu arkadaşımın tüm aile bireyleri kapalı) Yaşadıklarıma çok çok şaşırdı, gözleri doldu ben anlatırken. Ağlama sakın baksana ben ağlamıyorum dedim. Onun da vardığı sonuç eşimin tedavi olması yönünde, tedavi olmadan bir araya gelme dedi. Dedim ki tedavi de olsa artık istemiyorum. Tedavisini olsun, olsun ki başka hayatları söndürmesin.

Sizin gibi insanlarin daha cok yazmasi lazim. Burda ben dahil bu soylediklerinizin hayalini bile kurmaya gucu olmayan cok kadin var. Allah daim etsin mutlu yuvanizi :)

Yani eşin seni seviyor bence de ama saygı duymuyor :-( Saygı duymayınca da sevginin pek bir anlamı olmuyor bence. Şunu ekleyeyim; bu adam tasvir ettiği kadın modeliyle mutlu olamaz. Yani evet aşkım canım aşkım deyip her dediğini yapan kadınla rahat eder ama mutlu olamaz.
Mutlu olur mu olmaz mı orasını bilemiyorum. Beni çok sevdiğini söyler dururdu. Derdim ki makul oranda sev. Yarım saat önce kavga ederdik, küfürleri sıralardu, def ol git derdi. Yarım saat sonra sakinleşip arayı bulup ayağımı kolumu elimi öper dururdu. Oyuncak etmişti benim ruh halimi. İsterdi ki ben de kendisi gibi hemen sakinleşeyim ve normal hayatımıza devam edeyim. Ama mümkün mü? Sen onca laf işit, itilip kakıl sonra güleryüz göster, canıma bağla. Kolay mı o kadar?

Mutlu olur mu olmaz mı orasını bilemiyorum. Beni çok sevdiğini söyler dururdu. Derdim ki makul oranda sev. Yarım saat önce kavga ederdik, küfürleri sıralardu, def ol git derdi. Yarım saat sonra sakinleşip arayı bulup ayağımı kolumu elimi öper dururdu. Oyuncak etmişti benim ruh halimi. İsterdi ki ben de kendisi gibi hemen sakinleşeyim ve normal hayatımıza devam edeyim. Ama mümkün mü? Sen onca laf işit, itilip kakıl sonra güleryüz göster, canıma bağla. Kolay mı o kadar?
Eşin garip bir insan o kadar laf söyle söyle sonra canım cicim:işsiz:

Evet, maalesef garip ve de dengesiz biriydi. Zaman zaman bu dengesizliği bana da bulaşırdı. Bazen ben de şiddetli bir kavgadan sonra gider sırnaşırdım. Amacım uzamasın, sarpa sarmasın, araya soğukluk girmesin. İçime atıp, o lafları yutup sil baştan yapardım. Ama hiç unutmazdım, sadece sümenaltı ederdim. Sonra yaşanan ilk tartışmada hepsi gün yüzüne çıkardı.

Evet, maalesef garip ve de dengesiz biriydi. Zaman zaman bu dengesizliği bana da bulaşırdı. Bazen ben de şiddetli bir kavgadan sonra gider sırnaşırdım. Amacım uzamasın, sarpa sarmasın, araya soğukluk girmesin. İçime atıp, o lafları yutup sil baştan yapardım. Ama hiç unutmazdım, sadece sümenaltı ederdim. Sonra yaşanan ilk tartışmada hepsi gün yüzüne çıkardı.
Şükür et diyorum.

Ne demek istiyorsunuz? Konu sahibi inançsız o yüzden açık giyinip adamu kızdırıyor. Adam haklı mı demeye getiriyorsunuz???

Hayır, sanırım yanlış anlaşıldım.
1-İnanç derken dini inançtan değil evliliğine ve sevgisine olan inançtan bahsetmiştim.
2-Kesinlikle beyfendi haklı demiyorum Fakat bazen ilişkilerin huzurlu sürdürülmesi için bir şeylerden fedakarlık edilmesi gerekiyor.

Anlatmıştım önceki sayfalarda. Uyguladım, onun da istediği şekilde bşrkaç elbise aldım. O da beğendi sevindi. Onlardan birini giyinip dışarı çıkacağımız zaman kol altına kulp bulup çıkarmamı istedi. Yoksa tüm gün gözü üstümde olacakmış, kol altımı görürse de evde hesabını soracakmış. Bu örnekten anlaşılacağı gibi adam sürekli negatiflik peşinde, sürekli kendince bir kusur bulma Çabasında. Tv'de gördüğü kadınların kıyafetlerinden örnekler veriyor mesela. Sunucu görüyor , bak kadının pantolonuna, bol kesim. Sense hep dar paça giyiniyorsun diyor. (Oysa ki pantolonlarımın çoğu ispanyol paçaya dönüştü, o istiyor diye)

Anladım.Bir kez daha şans verip deneyebilirsiniz.Eğer tükendiğinizi düşünüyorsanız geç olmadan kendi yolunuzu çizmenizi tavsiye ederim.Allah yolunuzu açık etsin Mutluluklar :)

Şahsi görüşüm kıskançlığın da hastalıklı bir duygu oldugu.
Normal kabul etsek dahi size güvenen bir adam neden her şeyi bahane edip kıskansın? neden kısıtlamak istesin?
Sizi elin adamıyla başbaşa romantik bir sohbet halindeyken görür de kıskanır, problem cıkarır vs. Ama öyle bir durumda dahi size herhangi bir şekilde şiddet uygulayamaz. Kabullenemedigini söyleyip ayrılmalı.

Kıyafetlerinizde de bu nedenle kendinizde hata aramayın, ya da sizi eleştirdigi diger konularda...
Tamamen kendisine güvenmeyen ve bu güvensizligini sizi ezerek kapatmaya çalışan ve tatmin olmadıgı durumlarda da öfkelenip şiddete başvuran biriyle evlenmişsiniz ne yazık ki. Keza erkekligini ispat etme cabası da yine aynı özgüvensizligin sonucu. Taviz de tavizi dogurmuş, siz sessiz kaldıkca o daha da arttırmış baskısını, şiddetini.

Mesleginiz var, aileniz de arkanızda. Birçok kadına göre boşanma sürecini daha kolay atlatacagınıza inanıyorum. Özgürlügünüz şimdiden hayırlı olsun...

söylediklerinizin her kelimesine katiliyorum.Sizin yorumlarinizdan dolayi giris yaptim.Kiskancligi askin belirtisi sanan kadinlarimiza da hayret ediyorum.Hayret ettigim bir cok yorum var.Konu sahibi umarim bazi yorumlari ciddiye almaz.

Konu sahibi lütfen bu adamdan en kisa zamanda ayrilin.Ruh ve beden sagliginiz bunu gerektiriyor.Icim nefret doldu.Böyle insanlarin varligina tahammül edemiyorum.Size bol sans diliyorum

söylediklerinizin her kelimesine katiliyorum.Sizin yorumlarinizdan dolayi giris yaptim.Kiskancligi askin belirtisi sanan kadinlarimiza da hayret ediyorum.Hayret ettigim bir cok yorum var.Konu sahibi umarim bazi yorumlari ciddiye almaz.

Konu sahibi lütfen bu adamdan en kisa zamanda ayrilin.Ruh ve beden sagliginiz bunu gerektiriyor.Icim nefret doldu.Böyle insanlarin varligina tahammül edemiyorum.Size bol sans diliyorum
Sizin okurken içiniz nefret doluyor, bense bunları yaşadım. Geri dönüp baktığımda nasıl katlanmışım , nasıl ona hizmet etmişim, kadınlık yapmışım diyorum. Rumuzum gibi içim ona karşı bomboş. Yine de büyük konuşmak istemiyorum, asla bir araya gelmeyiz demeyeyim. Şu an öyle bir niyetim yok, zaten babam çok katı. Asla izin vermez dönmeme. Belki adamın dönme gibi bir durumu da olmayacak. Derdim bu değil zaten. Dönüp dönmemesinde değilim. Bugün dışarı çıkmak, arkadaşımla dertleşmek çok iyi geldi. Sağ olsun arkadaşım kendi değerimi bana hatırlattı. Moral olarak iyi durumdayım, inşallah daha da iyi olacağım. Bekar günlerime dönmek istiyorum hemen. Tek derdi sinema, tiyatro biletlerine önlerden yer bulma olan halime dönmek istiyorum.

Hayır, sanırım yanlış anlaşıldım.
1-İnanç derken dini inançtan değil evliliğine ve sevgisine olan inançtan bahsetmiştim.
2-Kesinlikle beyfendi haklı demiyorum Fakat bazen ilişkilerin huzurlu sürdürülmesi için bir şeylerden fedakarlık edilmesi gerekiyor.
O zaman niye kadın fedakarlık etsin. Zaten ediyor. Adamın ailesine giderken. Adam da diğer zamanlar Karışmasın.

Anladım.Bir kez daha şans verip deneyebilirsiniz.Eğer tükendiğinizi düşünüyorsanız geç olmadan kendi yolunuzu çizmenizi tavsiye ederim.Allah yolunuzu açık etsin Mutluluklar :)
Evet tükendiğimi hissediyorum. Bir kez daha şans vermek aptallık olur . Hem adamın şans isteyip istemeyeceği de belli değil. Bana öyle geliyor ki geri adım atmayacak (çünkü kendince o da yıprandı, o da mutlu olmak istiyordur, o da görüyordur geleceğimizin olmayacağını) boşanma eşiğinde veya boşandıktan sonra aklı başına gelecek ama yine de geri adım atmayacak. Hatasını anlayacak ama kararından dönmeyecek. Kanaatim bu şekilde. Dediğim gibi ister hatasını anlasın ister anlamasın benim için fark etmiyor.

O zaman niye kadın fedakarlık etsin. Zaten ediyor. Adamın ailesine giderken. Adam da diğer zamanlar Karışmasın.
Ben evlilikte fedakarlıkta bulundum. Örneğin 1 yıl ücretsiz izin alıp onun çalıştığı ülkeye gittim. Dilim yok, tek bir tanıdığım yok... Çoğuna göre büyük bir risk. Fedakarlık değil midir bu? Yurt dışında eşimden başka gördüğüm insan sayısı iki veya üçtü. Onlarla da her gün görüşemiyırfuk. Ne sinemaya gidebildim ne tiyatroya ne konsere. Dil sorunum vardı çünkü. Günlerim evde, tv başında geçti. Evliliğin 2. Yılı ben yurda döndüm o ise orda kaldı. Millet her yere eşiyle giderken ben hep tektim. Hasta oldum tektim, ameliyat oldum tektim. Bunlar da fedakarlık değil midir? Evlendim 2.5 yıl oldu ve hala babaevinde kalıyordum. Ev açmamıştık. İlk sene dışardaydık, 2.sene de ya ben gittim ya o geldi. Kim ister ki 2.5 yıllık evliliğinde kurulu bir düzenşnin olmamasını? Bu da bir fedakarlık değil midir? Kazandığı paranın hesabını sormadım. Kardeşlerine düzenli yardım yapıyordu. Hiç ses etmedim, çocuklar öğrenci abileri de iyi kazanıyor diye hiç karışmadım. Hatta destekledim, yerinde olsam ben de üstlenirim kardeşlerimin okul masraflarını dedim. Bu da bir fedakarlık değil midir?

Back
X