Bende roboroks s 5 var.pihilips maraton supurgemde var.benden guzel supuruyor roboroks.roboroks s 7 yeni cikti donanimi benimkinden cok yukarda.yazilimi zaten iyi.eminim cok cok iyidir.her eve lazim.ozellikle de ev isini yanlız yapan kadınlara.. Girdim pahalı bir markaymis kesinlikle iyidir .
Bende Dyson alayım diyordum ama roboroks dan biraz bahseder misin ?
1 cocugum var. Haftada 1 yardimci geliyor. Salon full dağınık. Dert etmiyorum. Alıştım :)) pandemi var misafir almiyoruz. Canim isterse topluyorum canim isterse birakiyorum. Tezgah full dolu su an mesela. Umrumda degil, yarin toplarim.Merhaba kizlar nasil duzenli tertipli temiz oluyorsunuz benim iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 1,5 oyle zor gunlerim geciyor ki bazen oturup ağlıyorum cok titiz temizlik hastasi değilim ama bu temizlik kaygisi beni öldürecek . evim surekli dağınık iki cocukla hic bir is yapamiyorum küçüğüm surekli bacaklarima sarilir hic kucaktan inmez bana cok bagimli büyüğüm kardesiyle hep bi oyuncak paylasamamazlik hep bi onu itiş kalkış evde ne ağıt bitiyor ne cocuklarin kavgasi onlara egitici oyunlar oynatiyorum guzel vakit gecirsinler istiyorum ama ne evin isini dört dortluk yapar oldum nede anneliğimi cok bunalımdayım bana tecrubelerinizden bahsedin ne olur evime birisi gelse suratıma tükürür yerde ekmek kirintilari kiyafetler her tarafta , mutfak desen bulaşıklar tezgah üstünde onlar uyurken cogu zaman bende pert bir haldeyim uyanırlar diyede takur tukur is yapmamam bileiki hiperaktif çocuk buyutmek ne zormus meger . yemek yaparsam ona şükrediyoruz. benim gibi var mi yoksa bi ben miyim beceriksiz pis tabi haliyle cocuklara da sert çıkışır oldum kendimi taniyamaz oldum eve yardimci va alacak durumum yok eşim cocuklara bak da ben evin isine bakayim desem 6. dakikasinda tepemde bitiyor . sizde benim gibi miydiniz cocuklariniz kucukken cozumu nedir sinirlerim yatışsın diye antidepresan bile almak istiyorum onlar cocuk tabi dağıtacak aglayacakonlarin gunahi yok hep kendimi sucluyorum günün sonunda nasil bagirirsin nasil hic bir ise yetişemezsin dort dortluk olanlar nasil oluyor da sen boylesin diye
Tek cocuklayim daha yeni surunuyo evde nerde olursa olim gelip bacaklarimi dolaniyo agliyo al beni diye, suan camlarim silincek kapilar silincek,mutfak temizlencek ama hic birisini yapamiyorum.Merhaba kizlar nasil duzenli tertipli temiz oluyorsunuz benim iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 1,5 oyle zor gunlerim geciyor ki bazen oturup ağlıyorum cok titiz temizlik hastasi değilim ama bu temizlik kaygisi beni öldürecek . evim surekli dağınık iki cocukla hic bir is yapamiyorum küçüğüm surekli bacaklarima sarilir hic kucaktan inmez bana cok bagimli büyüğüm kardesiyle hep bi oyuncak paylasamamazlik hep bi onu itiş kalkış evde ne ağıt bitiyor ne cocuklarin kavgasi onlara egitici oyunlar oynatiyorum guzel vakit gecirsinler istiyorum ama ne evin isini dört dortluk yapar oldum nede anneliğimi cok bunalımdayım bana tecrubelerinizden bahsedin ne olur evime birisi gelse suratıma tükürür yerde ekmek kirintilari kiyafetler her tarafta , mutfak desen bulaşıklar tezgah üstünde onlar uyurken cogu zaman bende pert bir haldeyim uyanırlar diyede takur tukur is yapmamam bileiki hiperaktif çocuk buyutmek ne zormus meger . yemek yaparsam ona şükrediyoruz. benim gibi var mi yoksa bi ben miyim beceriksiz pis tabi haliyle cocuklara da sert çıkışır oldum kendimi taniyamaz oldum eve yardimci va alacak durumum yok eşim cocuklara bak da ben evin isine bakayim desem 6. dakikasinda tepemde bitiyor . sizde benim gibi miydiniz cocuklariniz kucukken cozumu nedir sinirlerim yatışsın diye antidepresan bile almak istiyorum onlar cocuk tabi dağıtacak aglayacakonlarin gunahi yok hep kendimi sucluyorum günün sonunda nasil bagirirsin nasil hic bir ise yetişemezsin dort dortluk olanlar nasil oluyor da sen boylesin diye
E o zaman her başa geleni kabullenelim. Yapmak zorunda. Çocuğuyla ilgilenmeyen adama dünyayı dar ederim ben. Ne demek yapmıyorsa ne yapacağız? Böyle düşünmek hiç mantıklı değil. Çocuk yapmasını bilen bakmasını da bilecek. Ben ev işlerine yardım etsin bile demedim. Emin’im adam çocuklarla ilgilense yapar bu kadın evinin işini.Yapmak istemeyen ese nasil zorla yaptiracaksinki. Adamin icinde varsa yapar zaten. Icinde yoksa istedigin kadar tepki goster yada tatli dille soyle bir yerde ya tartismayla sonuclanir ya kavgayla. Boyle bir ortam cocuklar icin ne kadar saglikli cocuklara yansimasa bile kendin sinir kupu oluyorsun zaten. Bos yere gerilecegime soylemeyeyim beklenti icerisine girmeyeyim insanligi buymus demekki diyorsun bir yerden sonra.
Yola gelmeyen adama istedigin kadar dunyayi dar et degisen birsey olmuyor. En fazla bir iki gun biraz hassasiyet gosterir belki sonra yine ayni tas ayni hamam. Laf anlatacagim diye kendini yiprattiginla kaliyorsun. Bu sorunu yasamayan biri icin soyle yaparim boyle yaparim demesi kolay. Konu sahibinin kocasi iyi bir es iyi bir baba olsaydi kadin bu halde olmazdi zaten. Insanlara zorla iyilik asilayamiyoruz malesef. Insanin icinde olacak. Konu sahibinin bu durumda yapacagi en mantikli sey eve duzenli yardimci almak ve buyuk cocugunu krese veya anaokuluna gondermek. Ara sira disardan yemek soylemek. Esinin ozel hizmetini yapmamak. Durumu yetiyorsa arkadaslarin dedigi gibi eve robot supurge ve hatta kurutma makinesi almak. Bu konuda esinden hayir gormuyorsa hayatini kolaylastirmaya bakacak.E o zaman her başa geleni kabullenelim. Yapmak zorunda. Çocuğuyla ilgilenmeyen adama dünyayı dar ederim ben. Ne demek yapmıyorsa ne yapacağız? Böyle düşünmek hiç mantıklı değil. Çocuk yapmasını bilen bakmasını da bilecek. Ben ev işlerine yardım etsin bile demedim. Emin’im adam çocuklarla ilgilense yapar bu kadın evinin işini.
Mutfakta yeriniz varsa 2 tane bulaşık makinesi alın biri dolunca çalıştırın.ordan temizleri kullanın o arada kirlileri öteki makineye koyun. Arada da yardımcı alın. Eşin yardımı çok önemli bu sürekli tatlı dille isteyin. Çocukları baba oyalasin o arada yapın islerinizi.keske bulasiklari yikasa dolu bulasik makineyi boşaltsa camasilari yikasa utulese assa katlasa ahh ahh cok ihtiyacımız var boyle robotlara tek robot süpürgeye degil her türlüsüne ihtiyac var...
Kıyamam sana yaa. Üzülme lütfen. Sen çok iyi bir annesin. Ama hepimiz gibisin. Ne bı eksik ne Bir fazla. Herkesin çocuklarını büyütürken eminim farklı farklı hikayeleri vardır. Benim de oğlum 3 yaşında 3 aylık da kızım var. Onlar uyudugu zaman yatağa kendimi nasıl atacagimi sasiriyorum. Bende heryere yetişemiyorum inan. Hep biseylerim eksik. Yeri geliyor oğluma bagriyorum yalan yok . Aşırı şımarık başına buyruk büyütüldü hem biz tarafından hemde buyukleri tarafından. Rabbim hepimize güç kuvvet versin. Telefon bile veriyorum eline oyalansin işlerimi bitireyim diye iki dakika anca bakıyor sonra yine yanımda bitiyor. Ben şimdi hep planlı gitmeye çalışıyorum. İlk önce evdeki bütün fazlalık oyuncakları kaldır canım. Evi çok güzel bir şekilde topla. Çocuk pacana yapissa da bulaşıklarıni hemen yıka onada tencere kasık ver . Süpür ve bırak. Sonraki gün topla evi sıl süpür. Yani böyle iş dağılımı yapa yapa işte evlerimiz biraz adama benzicekMerhaba kizlar nasil duzenli tertipli temiz oluyorsunuz benim iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 1,5 oyle zor gunlerim geciyor ki bazen oturup ağlıyorum cok titiz temizlik hastasi değilim ama bu temizlik kaygisi beni öldürecek . evim surekli dağınık iki cocukla hic bir is yapamiyorum küçüğüm surekli bacaklarima sarilir hic kucaktan inmez bana cok bagimli büyüğüm kardesiyle hep bi oyuncak paylasamamazlik hep bi onu itiş kalkış evde ne ağıt bitiyor ne cocuklarin kavgasi onlara egitici oyunlar oynatiyorum guzel vakit gecirsinler istiyorum ama ne evin isini dört dortluk yapar oldum nede anneliğimi cok bunalımdayım bana tecrubelerinizden bahsedin ne olur evime birisi gelse suratıma tükürür yerde ekmek kirintilari kiyafetler her tarafta , mutfak desen bulaşıklar tezgah üstünde onlar uyurken cogu zaman bende pert bir haldeyim uyanırlar diyede takur tukur is yapmamam bileiki hiperaktif çocuk buyutmek ne zormus meger . yemek yaparsam ona şükrediyoruz. benim gibi var mi yoksa bi ben miyim beceriksiz pis tabi haliyle cocuklara da sert çıkışır oldum kendimi taniyamaz oldum eve yardimci va alacak durumum yok eşim cocuklara bak da ben evin isine bakayim desem 6. dakikasinda tepemde bitiyor . sizde benim gibi miydiniz cocuklariniz kucukken cozumu nedir sinirlerim yatışsın diye antidepresan bile almak istiyorum onlar cocuk tabi dağıtacak aglayacakonlarin gunahi yok hep kendimi sucluyorum günün sonunda nasil bagirirsin nasil hic bir ise yetişemezsin dort dortluk olanlar nasil oluyor da sen boylesin diye
muhtemelen evinizde çok eşya vardır
Türk evlerinde genel olarak çok eşya var
çok eşya çok kıyafet, çok mobilya çok oyuncak...çok biblo çok süs çok ıvır zıvır...
2 çocukla çalışırken çocuklarını da kreşe bisikletle getirip götüren, arabası bile olmayan, yabancı arkadaşlarım var benim (tabii tr'de yaşamıyorlar)
ama evlerinde fazladan 1 tabak yok
orta sehpaymış etajermiş dresuarmış vitrinmiş iç içe sehpalarmış boy boy aynalarmış yok. TV zaten yok. 2+1 60 m2 evlerde yaşıyorlar.
dağılmıyor çünkü dağılacak bir yer yok. en fazla yatak toplanmaz. ömürlerinde perde yıkayıp ütülememişlerdir. etkinliği kreşten alınca çocukla akşam yemeği için market alışverişi yapmak. oturup market arabasında kereviz sapı kemiriyo kızı.
Türk kadını 2 ayda bir cam silmezse kendini kötü ev kadını zannediyor. sürekli çocuk koltuktan mı düştü kanepeye mi tırmandı dolabı mı devirdi sehpaya mı zıpladı izlemek zorunda kalıyor.
üstüne orada 4 yaşındaki çocuk evde olmuyor tabi ki...kreşte oluyor çoktaaaan.
şu konuda anlaşalım:
evlenirken a'dan z'ye takım takım bi dolu eşya alırsanız
peş peşe çocuk yapıp evde bakarsanız, ne çocuk kreşe gidiyor ne de siz sokağa salabiliyorsanız (e salamazsınız tabi, güvenli değil, biliyorum)
eşinizden de hiç yardım almazsanız
...
mümkün değil ki o çocuğun evi dağıtmaması, durması.
ya ne olacaktı?
sizinle benzer durumda kardeşim var. çalışıyor, 2 çocuğa 3 senedir aralıksız babaanne bakıyor ama evi b.k götürüyor. yapacak bir şey yok. eşinden yardım 0. evlenirken salonuna her eşyayı aldı. salonu 4 senede 4 kere kullanmadı. ama 40m2 salon ağzına kadar eşya dolu. evlilik albümleri, doğum/gebelik albümleri, doğum günü süsleri, fotograflar (ki sadece burası yüzlerce parça vardır) bile salonda yemek masasının üzerinde duruyor. salondaki büfede ayrı bir yemek takımı var mesela. ama yemek yapmıyor. temizlik yapmıyor. sadece çamaşır ve ütüyü yetiştirirse mutlu. yemek yapmak zorunda olsa herhalde çıldırırdı.
Benimde artık mutfağım inanın 1 haftadan fazla sürüyor. Açıkçası kendimi artık bunaltmiyorum .Aynı bennn
Bir buçuk senedir dip temizlik yapamadım
Mazeretlerim var tabiki
Yanlış anlaşılmasın perdeydi camdı yaptım ama dolap içiydi fayans arasıydı yapamadım
Bir buçuk sene önce bi dip köşe yapayım dedim heryeri bok götürdü
Sonra çok güzel çıktım işin içinden
1 buçuk yaş zor hele bezliyse daha zor
Sürekli takip gerekiyor
Bu sene evim geçen seneye oranla daha düzgün
Pis olmasına rağmen hemde
Oyuncak vs dağıtıyolar ama ne bilim bulaşığa çamaşıra daha rahat yetişebiliyorum
Mesela şuanki planım 10 günde mutfaktan çıkmak hergün 2 dolap silip içindekileri yıkamak
Hepsini yapmam mümkün değil çünkü çocuklar durmaz zaten
Sadece 1 kere 1 ay düzenli olarak 1 oda 1 oda ayırın
Mesela benim mutfak 10 gün
Her odaya 4er gün ayırsam işim bitiyo
Aşkım robot süpürge dağınıklığı da topluyormuRobot süpürge alın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?