2 Küçük çocuk Sürekli Dağınık Pis Ev Hic biseye yetisemeyen Bir Anne

Süpürüp silmek bana çok zaman kaybı oluyor bir misafir geleceği zaman bile uğraş Allah uğraş, çocuk varken nasıl vakit bulacagim ona ki vakitte bulsam öyle usengecim ki canım hiç istemez biliyorum mayami

O yüzden süpürüp silen bir makine olsa benim bir buçuk saatim cepte olur
Çocuğa bakmak zaten çok zor karpuzum yaşayan olarak sen daha iyi bliyosun, bide süpürüp silmeye mi koşayim intihar sebebi

Birde robot süpürgesi olanlar o gezerken siz napiyosunuz dusundumde benim olsa.kaldirip kaldırıp indiririm heralde orayida burayida temizlesin diye hayatta rahat edemem biri çalışırken ben oturacağım
Sende o sırada evin diğer içine edilmiş bölgeleriyle uğraşıyor olacaksın
Mesela banyo tuvalet yıkamak en azından ev süpürüp silme işi yani iki iş yükü üstünden kalkmış olsun

Haklısın kuzum gerçi ben benim oglandan pek fark yok hiperaktifim oyuzden beni fazla etkilemiyor ..

O makinalarda çıkar yakında üzülme

Ben şimdi evi kim süpürüp silecek diye kaç kez misafir reddetmisim gerçi bı anda hadi sana geliyom musaitmisin diyerek kabahat edenler onlar, tepemize çıkaracak halimiz yok da

Ha oda var ben normal süpürge alistigim için onunda başında duruyorum sandım
Yok o evi tamamen kendi turlayip şarj yerine dönüyor kendini şarja takıyor,

Sen 4 saat uykuyla nasıl yaşayabiliyor Sun ki ?
Ben dün 4 saat uyudum diye tüm gün yerlere yıkılıp halılarda yattım

Yok o evi tamamen kendi turlayip şarj yerine dönüyor kendini şarja takıyor,

Sen 4 saat uykuyla nasıl yaşayabiliyor Sun ki ?
Ben dün 4 saat uyudum diye tüm gün yerlere yıkılıp halılarda yattım

Bir söz var aşkım içim makul saatte uyuyacak kadar huzura kavuşmadi henüz :) çok severim

Ben anksiyete için uyku ilacı birde kaygılarım azalsın diye doktorun yazdığı ilacı kullanıyordum.onlari bırakınca kötü olan uyku düzenim dahada kötü oldu .halbuki ben doktora uyuyamıyorum diye gitmiştim.

Biri 4 bucuk yasinda, digeri 8 aylik 2 oglum var. Calışıyorum. Gündüz büyük oglum kreşe, küçüğü de ya anneme ya da kaynanama gider..
Eve geldim mi tek yetiştirdiğim yemek pisirip, varsa camasir kurup, sermek. Biraz da tertip..
Esim de elimden geleni ardına koymaz eksik olmasın. Muhteşem bir tertip, temizlik. Üstün körü denebilir.. dip köşe temizlik uzun zaman oldu ki yok zaten evimde.. yani temiz ama öyle pırıl pırıl değil..
Salgından ötürü pek gelip giden yok malum, gelen de olursa, kapıdan girmeden "evin kusuruna bakmayın, iki kücük cocukla anca bu kadar" diyorum zaten..

Cnm 3 cocuk annesiyim 4,5 2,5 ve 4 aylik

Öncelikle dúzen cok önemli ve kural. Mesela evimde oyun kösesi vardir orayi istedigi kadar dagitsinlar oynasinlar sesim cikmaz ama4,5 ve 2,5 yasindaki kizlarim cok iyi bilirlerki eger orayi dagitip oynuyrosak sonra toplamamiz gerekiyor diye. Bazen daginik olur oyuncaklar her yerde olur kizim gelir tv karsiinda oturup annecim aciktim der mesela. Bende derimki eger yorulduysan oynamiczksan toplayin bende sizin yemeginizi hazirliyim simdi mutfaga geciyorum diyip giderim. Gelince heryer toplanmis olur ama bunu ben basindan beri soyliye soyliye bazende kizdigim olmustur bu sekilde ögrettim.

Kural cok önemli cocuklar arasinda tatli dil ve disiplin. Aksma 19 de ikiside keisnlikle yataktalar ve ben bunu 1,5 yasindan beri bu sekilde ögrettim. Ha illaki 3 cocuk ev isi yemek bazen zor oluyor ama dedigim gibi eger cocuklarinizlz guzel
Bir iletisim yapip kural koyabilirsen senin icinde onlar icinde hayat kolaylasir. Bazen ceza vermek kotu degildir evde bizim (ceza) kösemiz vardir. Diyelimki bir oyuncak icin ikisi kavga edip bagiris icindeler o oyuncagi alir ikisinide ceza kösesine koyup sakin bir sesle aranizda sornu cözun o sekilde oynayin derim sonra ozur dileyip sarilip tekrar oynarlar

Daha cok sey var cnm ama bunlar geldi suan aklima

2 yasina giricek benim oglanlar.Tam tamina ayaklandiklari gunden beri evimi gercek anlamda b*k goturuyor .Ama ben kendimde ezelden cok titiz bir insan olmadigim icin takmiyordum ama son 6 ayda isler cigrindan iyice cikti.Evin her yerinden oyuncaklarin ustunden ziplaya ziplaya geciroduk.Onu biraz organize ettim.Benim icin oncelik onlarin yemesi,icmesi.Kahvalti,ogle yemekleri,aksam yemeklerini yapmissam hazirsa gerisi cok ta kafama takmiyorum.Gun sonu uyuduklarinda bazem pilim bitiyor dag gibi bulasik kaliyor varsin kalsin diyorum.Bazen bulasik makinasindan temizleri alip kullaniyorum.Temiz camasirlari dolapta tutup.O anda giyilecek ne varsa alip utuleyip giyiyoruz.Tuvalet,lavaboyu firsat bulabildigim tek an kendi tuvalet ihtiyacimi giderebildigim an (gerci onda bile bazen ucumuz giriyoruz tuvalete yalnizsam ozellikle).Normalde bir evde elektirik supurgesi ya kilerde ya kucuk odasa vs tutulur.Bizim uluorta salonun ortasinda elimin altinda.Cekiveriyorum nereye supureceksem
.Bu pandemide zaten kimsenin gelip gittigi yok bize.Belki bu durum biraz daha rahat davranmama sebeptir bilemiyorum.Ama iki bebekle yardimcisiz bizde ancak bu kadar oluyor.Daha yeni yeni normal ev yasam formuna gecmeye basladim ki cam siliyorum her gun 1 cam mesela.Siz ya da esiniz cok takintili degilse temizlik konusunda saliverin gitsin ya.

Allah bağışlasın yavrularınızı.

Her şeye yetemezsiniz lütfen önce bunu kabul edin ve sakın kendinize yüklenip suçlamayın.
Çocuklar dört dörtlük olsa ev kalır ev olsa çocuklar kalır.
İkisinin de bekleme durumu yok.
Biraz ondan biraz ondan olucak.

Çocukların çok dağıtmasına müsade etmeyin aşırı oyuncak olmasın ki kolay toplansın. Toplama işinde onlara yaptırın mutlaka oyun gibi toplayıp dışarı çıkmak gibi falan.

Uyuduklarında çok yorgunda olsanız mutlaka bir kısım işinizi yapın işin beklemesinden fena bir yorgunluk yok insana o dinlenmekle geçmiyor.

Şu an çok birikmiş işler varsa yarım gün bir yardımcı tutabilirseniz ya da abla kardeş gibi biri gelebilirse çok iyi olur.
Temizlenmiş toplanmış evi sizde temiz tutmaya çalışırsınız.

Çocuk ayağınıza hep dolanıcak onunla işleri yapıcaksınız mesela süpürgeyi açıcaksınız mutlaka dolana dolana işte süpürülmüş olucak.

Küçük çocukla her zaman sepette çamaşır tezhagta bulaşık olur toplanır ama sorun değil. İnsanı kötü yapan yapamadığını düşünmek.

Son düzenleme:
Benim evim de çok dağınık
Bulaşıklar lavaboda
Çamaşırlar salon koltuğunun üstünde
Odalar dağınık, banyolar temizlik istiyor balkonlar camlar 6 aydır temizlenmedi.
Kızım her gün evin bu dağınıklığına müthiş katkı yapıyor. Evden çalışırken daha berbattı. Bir haftadır ofise gidiyorum en azından dağınıklık sabit kaldı. Bugün sabahtan temizlik yapıcaz kocam ve ben. Kızım da bi yandan bozacak yapılanı ama olduğu kadar.
Bir çocukla bu hale geldiysek sizin iki çocukla böyle olması normal. Ama fazlalık her şeyi atın kaldırın dağılacak eşyalar azalsın.

Öncelikle sizin bu kaygımız, stresiniz çocuklara yansıdığı için onlar daha çok huzursuz oluyor ve size hiç bir iş yapırmıyorlar. İşe önce kendinizden başlayın. Sorunu bulun? Mesela neden kaygılısınız? Eşim eve gelip de niye ev bu kadar dağınık şöylesin böylesin dediği için mi? Ve ya etraf baskısı mı? Sorun hangisiyse sorunu çözün.
Sonra bir sakinleşin.mesela oyun haline getirin çocuklar bugün mesela hep beraber temizlik oyunu oynucaz. Ama mızıkçılık yok. En küçük 1.5 yaşında onun önüne tahta kaşık ahşap küçük zararsız olan ne varsa koyun ve eline bir bez verin bunu temizleyeceksin, büyük olana temizlik bəzi vereceksin tozları alacak. Temiz olmayacak ama oynayarak hem öyreteceksiniz hemde kaliteli zaman geçireceksiniz.oyunun sonunda onlara hediye verin en sevdikleri şeyi. Mesela benim kızım köpüklü suyla oynamayı sever plastik leğene su doldurup içine köpük yapıp içine koyardım banyoda bayıla bayıla oynardı. Sonra da duş alıp uyuturdum. Bu şekilde hem eviniz çok çaba sarfetmeden derli toplu olur hem siz daha az yorulursunuz. Görev verin oyuncaklar toplanmadan olmaz. Böyle böyle alıştıeacaksınız. Yemek mi yapıyorsunuz onlardan yardım isteyin, mesela en küçüğe sebze meyve malzeme masanın üstünde olsun annecim soğanı bana verirmisin aferinn sana diyerek ballandıra ballandıra teşekkür edin. 4yaşındakına kontrolünüz altında tencereyi sen karıştırırmısın diyin. Bir dolu övgüyle teşekkür edin. Çocuk o zaman kendini birey hisseder daha rahat olur. Size başarılar. Üzülmeyin. Çok sevdiğim bir kitap var çocuğunuza sınır koyma! 1,2 onları okuyun. Robert J. MacKenzie yazarı.

Benimde iki kızım var küçüğü çok aglıyo . ama şöyle bi düzen oluşturdum ben o şekilde dagınık olmuyo en azında . ne aldıysam yerıne . bez değişim sırasında üst değişimi yapıyrm bebeğe direk banyoya atıyrm kırlıleri. Büyük kızımın odası var orda üzerini değişiyrm . yani odaya asla eşye getrmıyrm . bulaşıklar hemen makınaya atıyrm bir batdak bıle çıksa ne kadar birikirse o kadar zor . ev süpürme çok sık opmuyo eşim evde olursa ya o yapıyr yada ben . silme işi de eşim evdeyken baya seyrek yemek en zoru onu da uyku saatlerine denk getrırp genelde iki günlük yapıyrm . ama dört dörtlük kimse olamaz . biriktirmeden yaparsan sana da kolay olur gececek bu gunler fazla da kasma kendini herşeyi oluruna bırak . son olarak ta çocukların odasından oyuncak çıkarmasına izin verme . ben odasına hiç müdahele etmıyrm orası özel alanı ama içeriye oyuncak gerirmesine izin vermıyrm bazen defter boya tarzı olursa izin veriyrm

Valla ben tek çocukla öyleyim, hergun ev surupuyorum işte çalışırken daha iyi yetisiyormusum onu anladım. Eşim bir arkadasinin evini görünce bizimkine sukretti bizim evde bir şey yok diyor şimdi . Ama kendinizi bunun için yipratmayin. Çocukları evden parka goturmedigi sürece bende ayniydim oğlum küçükken. Evde olduklarında zor oluyor

Insanligi buymus dedigin insanla evli kalip 2. cocugu yapmak asla anlayamayacagim bir durum.
Kendi cocuguna babalik yapmayan bir adam, onu bir daha baba yapan bir kadin. Neyse herkesin hayati kendine.

Yardım kelimesini toptan kaldıralım bence.
Çocuk bakımında da ev işinde de yardım istemiyorum, adaletli iş bölümü istiyorum.
Hiçbiri benim görevim değilken yardım kelimesi bana yükler her şeyi.

Çocuklu olup dört dörtlük olan yok üzülme.
Ailen veya çok yakın bir dostun varsa haftada bir bile olsa yardım teklif edebilirsin. Onlar çocuğa bakarken evin işini toparlarsn. Tabiki günlük olarak da eşin yardım etmeli. İkiniz de beklentiyi düşürmelisiniz bazı konularda.
Evinizde yeterli oda varsa mutlaka birini temiz bırak. Bu seni çok rahatlatır biri gelirse oraya alırsın veya çocuklar uyuyunca iki dk. Orada kahve içmek bile seni motive eder.
Sürekli yayintiya sebep olan şeyleri elden geçirebilirsin. Mesela ben oğlumun oyuncaklarının çoğunu kaldırıyorum çok az oyuncak ortada tutuyorum inan ki fazla oyuncağın zaten onlara ekstra bir faydası yok.
Çamaşır biriktirmemeye çalış mesela direk askıdan katlayarak al çekmecelere yerleştir gerekirse uyduruktan kıvır tıkıştır ortada kalmasından iyidir
Kapı arkasına askılık taktır mesela çıkardığınız kıyafetleri oraya asarsın ortalık dağınık gözükmez.
Her hafta olmasa da ayda bir dip köşe temizliğe yardımcı alabilirseniz iyi olur. Eşinle konuş istersen.
Robot süpürge al demişler ama eşimin bana verdiği cevabı yazayım buraya sen evi o kadar toplu tutsan evi ben de süpürürüm zaten merak etme şaka bir yana çocuklu evlerin en büyük sorunu yerde bir türlü bitmeyen yayintilar
Bir de çocuklarla ilgilenmeyi annelik yapmayı etkinlik yapmak, eğitici oyunlar vs diye baskılama. Onların yanında ama sadece onlarla vakit geçirmen onlara yeter.
vitamin takviyesi mutlaka kullan. Çok etkisi oluyor.
Şunu unutma yakın yaşta çocukları olan bütün kadınlar bu durumda sayılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…