- 7 Ağustos 2017
- 9.951
- 37.179
- 548
- 29
Cnm 3 cocuk annesiyim 4,5 2,5 ve 4 aylik
Öncelikle dúzen cok önemli ve kural. Mesela evimde oyun kösesi vardir orayi istedigi kadar dagitsinlar oynasinlar sesim cikmaz ama4,5 ve 2,5 yasindaki kizlarim cok iyi bilirlerki eger orayi dagitip oynuyrosak sonra toplamamiz gerekiyor diye. Bazen daginik olur oyuncaklar her yerde olur kizim gelir tv karsiinda oturup annecim aciktim der mesela. Bende derimki eger yorulduysan oynamiczksan toplayin bende sizin yemeginizi hazirliyim simdi mutfaga geciyorum diyip giderim. Gelince heryer toplanmis olur ama bunu ben basindan beri soyliye soyliye bazende kizdigim olmustur bu sekilde ögrettim.
Kural cok önemli cocuklar arasinda tatli dil ve disiplin. Aksma 19 de ikiside keisnlikle yataktalar ve ben bunu 1,5 yasindan beri bu sekilde ögrettim. Ha illaki 3 cocuk ev isi yemek bazen zor oluyor ama dedigim gibi eger cocuklarinizlz guzel
Bir iletisim yapip kural koyabilirsen senin icinde onlar icinde hayat kolaylasir. Bazen ceza vermek kotu degildir evde bizim (ceza) kösemiz vardir. Diyelimki bir oyuncak icin ikisi kavga edip bagiris icindeler o oyuncagi alir ikisinide ceza kösesine koyup sakin bir sesle aranizda sornu cözun o sekilde oynayin derim sonra ozur dileyip sarilip tekrar oynarlar
Daha cok sey var cnm ama bunlar geldi suan aklima
Gercekten aksam 19 gibi yatarlar sabah 7 de ayaktalar sonra :) gecede deliksiz uyurlar oyle alisti oyle gidiyor cnmBen en çok şeye takıldım saat 19 çok erken degilmi nasıl sabaha kadar uyuyuyolar 21.00 da neyse ama çocuğu 19 yatağa geçirsem hadi yarım saat sonra uyudu desem 22. 00 da uyanır.22 de yatağina alıyorum ben sonra uyuyor.
Kural konusunda en başından alistirmakla iyi yapmışsınız
Biri benide alıştırsa ne güzel olur uyku düzenim berbatGercekten aksam 19 gibi yatarlar sabah 7 de ayaktalar sonra :) gecede deliksiz uyurlar oyle alisti oyle gidiyor cnm
Insallah duzelir cnm sabir gerekiyorBiri benide alıştırsa ne güzel olur uyku düzenim berbat
Normal şeyler bunlar. Her çocuklu evde yaşanan şeyler.Merhaba kizlar nasil duzenli tertipli temiz oluyorsunuz benim iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 1,5 oyle zor gunlerim geciyor ki bazen oturup ağlıyorum cok titiz temizlik hastasi değilim ama bu temizlik kaygisi beni öldürecek . evim surekli dağınık iki cocukla hic bir is yapamiyorum küçüğüm surekli bacaklarima sarilir hic kucaktan inmez bana cok bagimli büyüğüm kardesiyle hep bi oyuncak paylasamamazlik hep bi onu itiş kalkış evde ne ağıt bitiyor ne cocuklarin kavgasi onlara egitici oyunlar oynatiyorum guzel vakit gecirsinler istiyorum ama ne evin isini dört dortluk yapar oldum nede anneliğimi cok bunalımdayım bana tecrubelerinizden bahsedin ne olur evime birisi gelse suratıma tükürür yerde ekmek kirintilari kiyafetler her tarafta , mutfak desen bulaşıklar tezgah üstünde onlar uyurken cogu zaman bende pert bir haldeyim uyanırlar diyede takur tukur is yapmamam bileiki hiperaktif çocuk buyutmek ne zormus meger . yemek yaparsam ona şükrediyoruz. benim gibi var mi yoksa bi ben miyim beceriksiz pis tabi haliyle cocuklara da sert çıkışır oldum kendimi taniyamaz oldum eve yardimci va alacak durumum yok eşim cocuklara bak da ben evin isine bakayim desem 6. dakikasinda tepemde bitiyor . sizde benim gibi miydiniz cocuklariniz kucukken cozumu nedir sinirlerim yatışsın diye antidepresan bile almak istiyorum onlar cocuk tabi dağıtacak aglayacakonlarin gunahi yok hep kendimi sucluyorum günün sonunda nasil bagirirsin nasil hic bir ise yetişemezsin dort dortluk olanlar nasil oluyor da sen boylesin diye
En sevmedigim silme işi ya.Ben şimdi evi kim süpürüp silecek diye kaç kez misafir reddetmisimgerçi bı anda hadi sana geliyom musaitmisin diyerek kabahat edenler onlar, tepemize çıkaracak halimiz yok da
Öncelikle sakin olun,cocuklu ev toplu duruyorsa cocuk evde değildir.Merhaba kizlar nasil duzenli tertipli temiz oluyorsunuz benim iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 1,5 oyle zor gunlerim geciyor ki bazen oturup ağlıyorum cok titiz temizlik hastasi değilim ama bu temizlik kaygisi beni öldürecek . evim surekli dağınık iki cocukla hic bir is yapamiyorum küçüğüm surekli bacaklarima sarilir hic kucaktan inmez bana cok bagimli büyüğüm kardesiyle hep bi oyuncak paylasamamazlik hep bi onu itiş kalkış evde ne ağıt bitiyor ne cocuklarin kavgasi onlara egitici oyunlar oynatiyorum guzel vakit gecirsinler istiyorum ama ne evin isini dört dortluk yapar oldum nede anneliğimi cok bunalımdayım bana tecrubelerinizden bahsedin ne olur evime birisi gelse suratıma tükürür yerde ekmek kirintilari kiyafetler her tarafta , mutfak desen bulaşıklar tezgah üstünde onlar uyurken cogu zaman bende pert bir haldeyim uyanırlar diyede takur tukur is yapmamam bileiki hiperaktif çocuk buyutmek ne zormus meger . yemek yaparsam ona şükrediyoruz. benim gibi var mi yoksa bi ben miyim beceriksiz pis tabi haliyle cocuklara da sert çıkışır oldum kendimi taniyamaz oldum eve yardimci va alacak durumum yok eşim cocuklara bak da ben evin isine bakayim desem 6. dakikasinda tepemde bitiyor . sizde benim gibi miydiniz cocuklariniz kucukken cozumu nedir sinirlerim yatışsın diye antidepresan bile almak istiyorum onlar cocuk tabi dağıtacak aglayacakonlarin gunahi yok hep kendimi sucluyorum günün sonunda nasil bagirirsin nasil hic bir ise yetişemezsin dort dortluk olanlar nasil oluyor da sen boylesin diye
Harika bir tespit olmuş. Bu kadar yormayın kendinizi. Ayrıca da 4 yasindaki çocuğu evde oyalamak zordur. Kreşe verin. Kızım üç yaşına girecek ve kreşe başladı. Evde sıkılıyor üzerine biz de babası ile çok yoğun çalışıyoruz. Okulda zaten birçok etkinliği yapıyor evde bizimle de iki üç saat geçirdi mi zaten uyku vakti geliyor. Mükemmelliyetci olmayın. Çocuklari da kendinizi de germeyin.muhtemelen evinizde çok eşya vardır
Türk evlerinde genel olarak çok eşya var
çok eşya çok kıyafet, çok mobilya çok oyuncak...çok biblo çok süs çok ıvır zıvır...
2 çocukla çalışırken çocuklarını da kreşe bisikletle getirip götüren, arabası bile olmayan, yabancı arkadaşlarım var benim (tabii tr'de yaşamıyorlar)
ama evlerinde fazladan 1 tabak yok
orta sehpaymış etajermiş dresuarmış vitrinmiş iç içe sehpalarmış boy boy aynalarmış yok. TV zaten yok. 2+1 60 m2 evlerde yaşıyorlar.
dağılmıyor çünkü dağılacak bir yer yok. en fazla yatak toplanmaz. ömürlerinde perde yıkayıp ütülememişlerdir. etkinliği kreşten alınca çocukla akşam yemeği için market alışverişi yapmak. oturup market arabasında kereviz sapı kemiriyo kızı.
Türk kadını 2 ayda bir cam silmezse kendini kötü ev kadını zannediyor. sürekli çocuk koltuktan mı düştü kanepeye mi tırmandı dolabı mı devirdi sehpaya mı zıpladı izlemek zorunda kalıyor.
üstüne orada 4 yaşındaki çocuk evde olmuyor tabi ki...kreşte oluyor çoktaaaan.
şu konuda anlaşalım:
evlenirken a'dan z'ye takım takım bi dolu eşya alırsanız
peş peşe çocuk yapıp evde bakarsanız, ne çocuk kreşe gidiyor ne de siz sokağa salabiliyorsanız (e salamazsınız tabi, güvenli değil, biliyorum)
eşinizden de hiç yardım almazsanız
...
mümkün değil ki o çocuğun evi dağıtmaması, durması.
ya ne olacaktı?
sizinle benzer durumda kardeşim var. çalışıyor, 2 çocuğa 3 senedir aralıksız babaanne bakıyor ama evi b.k götürüyor. yapacak bir şey yok. eşinden yardım 0. evlenirken salonuna her eşyayı aldı. salonu 4 senede 4 kere kullanmadı. ama 40m2 salon ağzına kadar eşya dolu. evlilik albümleri, doğum/gebelik albümleri, doğum günü süsleri, fotograflar (ki sadece burası yüzlerce parça vardır) bile salonda yemek masasının üzerinde duruyor. salondaki büfede ayrı bir yemek takımı var mesela. ama yemek yapmıyor. temizlik yapmıyor. sadece çamaşır ve ütüyü yetiştirirse mutlu. yemek yapmak zorunda olsa herhalde çıldırırdı.
Abla sen naptın ya 7 aylık bebe 4 aylık hamilelikMerhaba canım benim bir kızım var 7 aylık 4 aylikta hamileyim aslında her gün işlerini rutin şekilde yapınca zor olmuyor birikince zor oluyor atıyorum çamaşırlar o gün katlanıp utulenmese ertesi gün dahada katlanıp dağ oluyor .ben her gün sabah 7 de kızımın mamasini verir başını yıkayıp uyuturum genelde 12de uyanıyor o saate kadarda kahvaltı ve işim bitmiş oluyor uyanıyor biraz oynuyoruz meyve falan yiyoruz sonra tekrar uyuyor o zamanda akşam yemeğini yapıyorum hamileyim migde bulantım çok oluyor çok yoruluyorum ama mecbur işleri rayına oturtmak gerekiyor aksi takdirde evime biri gelir o dağınıklığı görür diye rahatsız olurum
Yorumları okuyunca içimde kal kızım dedim
Benim büyük oğlum daha 6 7 aylıkken akşam 6 buçukta gece uykusuna yatardı hem de yaz günü. Sabah da erken kalkardı ama gece uyanır karnını doyurur geri uyurdu. Küçük oğlum öyle değil uğraşıyorum düzen için ama zorluyor. Biraz da çocuğun mizacıyla alakalı.Ben en çok şeye takıldım saat 19 çok erken degilmi nasıl sabaha kadar uyuyuyolar 21.00 da neyse ama çocuğu 19 yatağa geçirsem hadi yarım saat sonra uyudu desem 22. 00 da uyanır.22 de yatağina alıyorum ben sonra uyuyor.
Kural konusunda en başından alistirmakla iyi yapmışsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?