2 Küçük çocuk Sürekli Dağınık Pis Ev Hic biseye yetisemeyen Bir Anne

Ben en çok şeye takıldım saat 19 çok erken degilmi nasıl sabaha kadar uyuyuyolar 21.00 da neyse ama çocuğu 19 yatağa geçirsem hadi yarım saat sonra uyudu desem 22. 00 da uyanır.22 de yatağina alıyorum ben sonra uyuyor.

Kural konusunda en başından alistirmakla iyi yapmışsınız

Mükemmel olmak zorunda değilsiniz önce bunu kendinize hatırlatın. Yok evinizi gören yüzünüze tükürürmus, ne kadar çok yüklenmissiniz kendinize öyle. Çocuklar ve ev işi sadece sizin sorumluluğunuzda değil eğer onları babanızın evinden getirmediyseniz. Hayat müşterek. Beyefendi öpüp koklayıp kenara çekilmeyecek. Ya çocukların bakımında aktif rol üstlenecek evdeyken, ya da ev işlerinin bir kısmını o yapacak. Ya da yardımcı tutacak. Ev hanımı dahi olsanız bu iş böyle olmalı. Dışarıda çalışıp gelip evde toto yaymak gerisini sen hallet demek en kolayi. Bende de böyle bir model koca var çok kez konu açtım burda. Ütü yapmiyorum artık mesela. Yemek de sadece oğluma kadar yapıyorum. Çoğunlukla Ya kahvaltı yapıyoruz ya duvardan söylüyoruz ya da pratikseyler yiyoruz ton balıklı salata vs. Gıkını çıkaramaz eşim. Mesela bugun oğlanı babasına bırakıp kuaföre keratin bakım yaptırmaya gideceğim en az 3 saat yokum. Temizlik için de kendimi paralamiyorum, olduğu kadar. Yerde tozlar ucusmadigi sürece okeydir benim için:) yardımcı da tutacağım yakında birini bulabilirsem. Adamı değiştirmedim, çareyi kendimi değiştirmekte buldum, tavsiye ederim. Ve bazı şeyler değişmeden asla 3.cocugun lafını bile ettirme

Gercekten aksam 19 gibi yatarlar sabah 7 de ayaktalar sonra :) gecede deliksiz uyurlar oyle alisti oyle gidiyor cnm

Sabahtan akşama kadar ev işi yapsan gene bitmez. Benim henüz çocuğum yok ama ben bile yetişemiyorum. Daha doğrusu kendimi yormuyorum. Ben çözümü kafaya takmamakla ve ertelememekle buldum. Öncelikli isleri yapıp,evi belli bir düzende tutabiliyosam tamam diyorum yeterli. Her an her yerin temiz olması ve en önemlisi temiz,toplu kalması imkansız. Esiniz yardimci olsa en azindan çocuklara baksa yukunuz yari yariya hafifler. Kendinizi yipratmayin lutfen bu günler geçici diye düşünmeye çalışın.

Valla bu konuda tek bir çare var ya yanınıza haftada bir - iki gün yardımcı alacaksınız ya da eşiniz size yardım edecek. Ayrıca robot süpürge işleri yarı yarıya hallediyor.

Bende buradayim
5 yasinda bir kizim var ikinciye hamileyim ve ev taninmaz halde. Kizim okula baslayinca daha duzenli olur ev dedim ama tam tersi oldu. Okul uzak yurume yolum cok ve yokuslu. Okula birak eve gel nefes nefese kaliyorum az dinlenip kahvalti ediyorum yemek yapiyorum az ortaligi topluyorum derken aaa vakit gelmis ve ben kan ter icindeyim sonuc islerde bitmemis. Kizimi alip eve gelince iyice pertim cikmis oluyor ve ben hic birseye yetisemiyorum. Kizim desen daginik olunca ev asiri dagiyiyor hamurlar parca pincik, makas buldugu an kagitlari desen yerlerde pastel boyalar desen oyle bazen istek geliyor topluyor bazen asla vallahi cildirmak uzereyim. Evi komple temizledigim gunun sonrasinda ki gun o kadar yoruluyorum ki dinlenmek istiyorum ve o bir gunde ev savas alani oluyor bu boylee sürüp gidiyor. Bir evde camasir hic bitmez mi yok bitmiyor sanarsin 3 degil 10 kisi yasiyoruz. Esim neyseki birsey demiyor hatta beraber evin haline guluyoruz ama kacip gidelim evi oylece birakalim diyorum.
Buradan ceyiz duzen kizlara seslenmek istiyirum almayin fazla esya almayin ne kadar az alabiliyorsaniz o kadar az alin cocuk falan derken zaten ev kalabaliklasiyor cogu kisiye gore esyam az ona ragmen boyle.. hersey gozume batiyor yinede uff.. Sihirli bir degnek olsa evim temizlense ve bir daha hic dagilmasa
robot supurgede dusundum ama bizim asil sorun daginiklik. Ve yerdekileri alamaz supurge buyuk gelir bozulur. Ama evi toplayan robot cikarirlarsa ilk bana haber verin

Normal şeyler bunlar. Her çocuklu evde yaşanan şeyler.
Çamaşır kurutma makinesi ve robot süpürge iş yükünüzü azaltır.
Ve hergün 10 dk dağınıklık toplamaya zaman ayırın, elinizin altında gırgır olsun.
Eş desteği olmazsa çok zor. Biz eş desteği ile yapabildik.
Bir iki yıla düzene girer. 1.5yaşı zor. Herşeyi yapabilir. Çocuğa odaklanın.

Oncelikle cocuklarinizla iletisiminizi arttirin konusun anlatin
Oyuncaklarini toplamayi
Kirlilerini makineye atmayi ogretin
Kendinize bir program yapin kagida
Ev supurme
Camasir yikama
Camasir serme
Camasir katlama
Yemek
Bulasik
Wc banyo yikama
Cocuk bakma
Gibi esinize de bunlardan bir iki tanesi senin gorevin sec onu digerleri de benim deyin
Eger yapmazsa sizde yapmayin
Evin kurallari var diyerek duzene koyun herseyi
Bu cocuklari babanızın evinden getirmediniz
Kendi nasil 8 10 saat calisiyorsa sizde 16 saat calisiyorsunuz
Bunu dile getirin
Kendi 8 10 saatlik maas aliyorsa sizde ondan bu evin 16 saat is yuku bende ya yardim edersin yada emegimin karsiligini isterim deyin
Ben boyle cagre buldum
Gecen ay maas kartini aldim elinden madem ben 16 saat calisiyorum aylik kartida duzen de bende dedim
Su anlik seslenmiyor ben yemek hazirladiysam kendi ayran yapiyor sofrayi seriyor
Ben topluyorum bulasiklari makineye atiyorum
Kendi cocuklara baakiyor
Camasir seriyorum cogu zaman toplarken katliyorum direk
Utu isimiz yok zaten
ev supurmeyi haftada 1 kendi yapiyor diger gunler ben sadece odayi supuruyorum
Basta boyle degildi ama inat ettim basardim kendi kendime yapmadim sonucta iki cocugu
Buzluga hazir yemek yapip atin mesela icli kofte karniyarik vb
Bunlarda bayagi kolaylik oluyor
yaz basiydi pazar gunleri 3 tencere yemek hazirliyordum yesil fasulye patlican yemegi ve kabak yemegi tabi buyuk bir kazanda pilav her gun birini pisiriyordum pilavda hazir zaten
Boyle birsey de yapabilirsin
Ama listeyi mutlaka hazirla ve dolabin ustune as
Istersen ornek atabilirim

Lütfen üzülmeyin.Cocuklarinız küçük ve hiperaktifmiş ustelik eşinizde yardim etmiyorsa böyle olmaniz normal kendinize kizmayın.Antidepresana sakın yönelmeyin onlar baginlilik yapar,uyku yapar almanizda sinirlilik yapar bu çözüm degil bir kere aklinızdan cikarin.Siz de bir insansınız her seye yetisemezsiniz.Mesela camasır ve utuyu gece cocuklar uyudugunda yapın.yada paspasi gece yapmaya calisin.Böylece sabah kalktigınızda ev daginik olsada temiz olur.Evet cok yorulacaksiniz.ama hep bu sekilde devam etmez ki belki bir yil falan büyüyorlar degisirler.Iki yada uç ayda olsa da mı bir kadın tutamazmisiniz en azinda buyuk temizligi yapar.Arada cocuklarin alin disari cikin gezin arkadaslarinizla bulusun park ta bile olsa iyi gelir.o kadar stres yapmayin psikolojininiz bozulur allah korusun.Duzetlmek te öyle bir hap kullanmakla düzelmez.Sizin gibi binlerce anne var yanliz degilsiniz.esinizde yardim isteyin kadina verecek para veremeyeceksiniz mecbur cocuklar ikinizin sonucta degilmi.Tekrar söyluyorum ustunuze bu kadar gitmeyin.düzelecek her sey kaygilanmayin.

Öncelikle sakin olun,cocuklu ev toplu duruyorsa cocuk evde değildir.
Yani baska oluru yok
Mutfagı topluyorm,salon dagılıyor salonu topluyorm yatak odaları,oraları topluyırm ardiye
Hijyeni saglamaya calısıyorm genel olark onun dısında salıyırm cogu zaman
İmkan varsa robot süpürge alın,isiniz kolaylasır birazcık.

Harika bir tespit olmuş. Bu kadar yormayın kendinizi. Ayrıca da 4 yasindaki çocuğu evde oyalamak zordur. Kreşe verin. Kızım üç yaşına girecek ve kreşe başladı. Evde sıkılıyor üzerine biz de babası ile çok yoğun çalışıyoruz. Okulda zaten birçok etkinliği yapıyor evde bizimle de iki üç saat geçirdi mi zaten uyku vakti geliyor. Mükemmelliyetci olmayın. Çocuklari da kendinizi de germeyin.

İşin sırrı şu ki, kesinlikle az eşya, minimalist yaşam.

Oturma odamda koltuk, halı, perde ve masa sandalye dışında bir şey yok. Ünite bile yok TV’yi duvara sabitledim. Zaten ayağı yere basan eşyaları sevmem. Hepsi kalabalık, temizliği de zorlaştırıyor. Mutfak desen az eşya derli toplu hepsi dolaplarda, tezgah üzerine bir şey koymam. Bulaşığı hemen on dakikada aradan çıkarırım. Günlük yağ çözle beş dakikada dolap yüzeylerini silerim.

Banyo, tuvalet, balkonları iki saat içinde tertemiz yıkıyorum. Geri kalan yerleri de bir saat içinde temizleyip toparlıyorum bitiyor hemen.

Ivır zıvır eşya, süsler vs toz tutacak ne varsa hemen atın.

Yıllardır çalışıyorum hiç evde oturmadım. Her sabah 5.30da kalkıp yollara koyulurdum. akşam gelip sporumu yapar öyle eve girerdim.
Lakin 3 aylık velet benim pestilimi çıkardı ne yemek ne temizlik yapabiliyorum. Banyo yapmaya bile vaktim yok. İğrenç haldeyim. Aylardır makyaj yapmıyorum.
Eski hayatımı özledim şimdiden. 2 tane olduklarını düşünemiyorım

Abla sen naptın ya 7 aylık bebe 4 aylık hamilelikHic mi basın agrımadı

Benim büyük oğlum daha 6 7 aylıkken akşam 6 buçukta gece uykusuna yatardı hem de yaz günü. Sabah da erken kalkardı ama gece uyanır karnını doyurur geri uyurdu. Küçük oğlum öyle değil uğraşıyorum düzen için ama zorluyor. Biraz da çocuğun mizacıyla alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…