2 Küçük çocuk Sürekli Dağınık Pis Ev Hic biseye yetisemeyen Bir Anne

Belkide düşündumde ben oğlumu o saate uyutsam bile geri uyanır sabah kadad uyumaz

Aa bu ben. 3 aylık ikizlerim var bebeklerin çamaşırlarını ve biberonları yıkayabiliyorum sadece. Onun dışında hiçbir iş yapamıyorum. Gündüz asla uyumuyorlar gece de ben bitmiş oluyorum. Biri yapıp getirirse yemek yiyoruz onun dışında sürekli peynir ekmek atıştırma. Bazen dolaptan süt çıkartıp ısıtmaya bile vaktim olmuyor ikisini birden kucağıma alıp yapıyorum. Eşimin canı isterse ev süpürge yüzü görüyor doğumdan beri daha hiç silinmedi. Yardımcı alsam da muhtemelen bebekleri bırakıp dinlenirim yine iş yapmam

İşte iyi bir baba olmayan adama iki çocuk yapılmaz da neyse. Konu oralara girsin istemedim ben. Çocuklara bakmayan adam, Eve robot süpürge de almaz, yardımcı filan da tutmaz. Kadını yapayalnız bırakmış.
kahvetelvesi yardımı ben de kabul etmiyorum ama bu tarz konularda en azından yardım etse diyorum. Adamlarda öyle bir zihniyet yok ki zaten.

Eşiniz size yardımcı olmalı bunun başka oluru yok günde 1-2 saat çocukları parka görürse o arada yapabildiğinizi yaparsınız. İki çocukla evin pis olmasını engelleyemezsiniz kendinize haksızlık etmeyin. Eşim işten gelince veriyorum oğlanı eline ister parka götürü ister sirenin içinde dolaştırır isterse oyuncaklarıyla oynar. O esnada bende varsa ütümü çamaşırımı lavabo temizliğini yaparım. Tabiki hepsi ayna anda olmuyor. Birgün ütü birgün çamaşır birgün sil süpür. Mükemmel olmuyor belki ama derlenip toplanıyor.

Aslında ben buna üzüldüm. O tozlar sizi hasta eder astım yapar ..astım hastasiyim gerçekten çok zor .yokmu biri size yardımcı olsun anneniz kardesiniz arada yardım etse evi baştan sona temizleseler

Aslında ben buna üzüldüm. O tozlar sizi hasta eder astım yapar ..astım hastasiyim gerçekten çok zor .yokmu biri size yardımcı olsun anneniz kardesiniz arada yardım etse evi baştan sona temizleseler
Annem engelli dişlerini bile fırçalayamıyor. En kötü ihtimalle haftada bir gelip temizleyecek biri lazım

ikizlerim var 9 ay yanliz baktim .once sofrayi masayi hemen topluyorum cunku durdukca gozunde buyuyor.
robot supurge evde calissin dursun kendi capinda
yeni gozdem 1 haftadir muhtesem sekilde isime yarayan kurutma makinesi.hic cekme falan olmuyor makineden alip kurutma makinesine dolduruyorum.
derin dondurucuda kofte manti vs bulunduruyorum.mesela 2 kilo kofte doldruyorum oglenleri kofte yesinler diye hem de ogle yemegi derdim olmamis oluyor

Merhaba canım. Benimde 3 çocuğum var gurbetteyim. Tek başıma bakıyorum. Eşim işten fırsat bulunca yardım eder. Büyük 7 yaşında. ortanca 2 yaşında en küçükleri 5 aylık. Zor oluyor ama bu geçici bir durum öyle düşün. Valla büyük okula gidince,bebeği uyuturum. Ortanca ile hem oyun oynar hem ev işi yapıyorum. Yetişemediğim yerleri kafama takmıyorum. Genelde evimi temiz tutmaya çalışırım. çünkü bir kere dağıldı mı toplamak,düzenlemek çok zor oluyor. Madem eşin çocuklara bakamıyor. Eşin eve gelince yemekten sonra o sofrayı toplayıp bulaşıkları halletsin. Sende bebeleri uyutursun, sonra kalkıp evi toplarsın,sabah evi derli toplu görünce çok iyi hissedersin. Bizim üç çocuklular çok çocuklular diye bir gurubumuz var. Oraya gel istersen seninle aynı durumda anneler olduğunu görünce biraz iyi geliyor. Gerçi ben bu günlerde fırsat bulmuyorum guruba girmeyi

sever cocuklari kizim kizim oglum oglum diye oper şap şap iste bu kadar baska bisey beklemem 4 senedir cok yipratti beni dilimde tuy bitti biraz bana merhamet et dedikce yedik birbirimizi simdi seslenmiyorum ona yiyip icip yatıyor o mutlu

Ve böyle bir adama 2ci çocuk. Yardimci alacak kadar para yok ama. Büyügü kreşe, küçügü oyun grubuna gitmeli. Ama ikisinede para yoktur.

Cocuklar evde enerjilerini atamiyorlar. Düzende yok, geç saatte yatiyorlardir. Bunalmuş bir anne var (ki çok normal), ilgisiz bir baba ve tartişan anne baba. Ülkede birçok aile böyle.

Bilinçsiz, sosyal baskidan dolayi evlilik ve cocuk doğurmalardan dolayi oluyor. Yerinde olsam çocuklari alip aileme giderdim. Bir şekilde iş/okul, maddi bağimsizliğimi kazanma derdine düşerdim.

Sorun dağnik ev değil çünkü. Çok daha büyük aslinda.

Bu yazdiginizi keske defalarca begenebilme butonu olsa , her cümlesine katiliyorum ve hayat metodumdur aslinda

Tek çocukla da zor gerçekten anlıyorum benim oglum da kucak düşkünü ve ben yemegi o uyurken yapıyorum ev temizligi vs de hem onunla oynayıp hem temizliyorum belki sizde böyle yapabilirsiniz çocukları dahil edin temizlige oyun oynar gibi evi toparlayın gerçi ben temizledikten 10 dk sonra yine heryerde bişey oluyor ama ona da yapacak bir şey yok sonuçta bebekli ev düzgün durması mümkün değil önemli olan çocuklar geri kalanı boşverin büyüdüklerinde geçecek hepsi

7 yasinda ilk okul 1 e gidenn oglum var 50 gunluk ikiz kizlarim var ve basak burcuyum evimi hergun süpurüp silmezsem toz almazsam düzenim bozulursa morelim bozuluyor o yuzden hic halim olmasa bile bunlari rutin olarak yapmaya odaklamisim kendimi bu huyum da beni yoruyor ne var sanki daginik kalsa süprmesem

Haklisiniz ama bazi seyleri yasamadan bilmiyoruz. Mesela ben kendi adima konusayim oglum dogdugunda esim cok yardimci olurdu. Hem ev islerine hemde oglumun bakimina destek olurdu. Gece nobetlese uyanirdik mamasini sirayla hazirlar verirdik. Esim bazen gece ikiye kadar kucaginda gezdirir uyutmaya calisirdi. Eve supurge tutar tuvaleti camasir suyuyla ovar yikardi. Sonra kizim dunyaya geldi esime agir geldi iki cocuk eski adam gitti yerine baska biri geldi. Her iki cocugumun sorumlulugu tamamen bana kaldi. Boyle olacagini bilseydim ikinciyi yaparmiydim. Hayir tabiki. Cok zorluk cektim cok kavga ettik. Ama duzeldimi hayir. Ben cozumu isleri kolaylastirmakta buldum. Buyuk temizliklerde yardimci aliyorum. Oglumu anaokuluna yazdirdim. Yemegi yetisteremedigimde yemek yok diyorum disardan soyluyorum. Konu sahibinin yazdiklarindan anladigim kadariyla esi pek destek olacak bir tip degil. Simdi kalkip hepimiz yardim etmek zorunda hatta bu onun gorevi mecbur yapacak falan diyebiliriz ama bu konu sahibini kotu hissettirmekten baska bir ise yaramayacak. Cunku esi yuzde bin ihtimalle yapmayacak ustune birde tartisma icerisine girip gerilecek. Bu yuzden baska cozum yollari aramasi gerekiyor kendi sagligi ve cocuklarin duzeni icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…