- 7 Ağustos 2017
- 9.997
- 37.352
- 548
- 29
Belkide düşündumde ben oğlumu o saate uyutsam bile geri uyanır sabah kadad uyumazBenim büyük oğlum daha 6 7 aylıkken akşam 6 buçukta gece uykusuna yatardı hem de yaz günü. Sabah da erken kalkardı ama gece uyanır karnını doyurur geri uyurdu. Küçük oğlum öyle değil uğraşıyorum düzen için ama zorluyor. Biraz da çocuğun mizacıyla alakalı.
Aa bu ben. 3 aylık ikizlerim var bebeklerin çamaşırlarını ve biberonları yıkayabiliyorum sadece. Onun dışında hiçbir iş yapamıyorum. Gündüz asla uyumuyorlar gece de ben bitmiş oluyorum. Biri yapıp getirirse yemek yiyoruz onun dışında sürekli peynir ekmek atıştırma. Bazen dolaptan süt çıkartıp ısıtmaya bile vaktim olmuyor ikisini birden kucağıma alıp yapıyorum. Eşimin canı isterse ev süpürge yüzü görüyor doğumdan beri daha hiç silinmedi. Yardımcı alsam da muhtemelen bebekleri bırakıp dinlenirim yine iş yapmamMerhaba kizlar nasil duzenli tertipli temiz oluyorsunuz benim iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 1,5 oyle zor gunlerim geciyor ki bazen oturup ağlıyorum cok titiz temizlik hastasi değilim ama bu temizlik kaygisi beni öldürecek . evim surekli dağınık iki cocukla hic bir is yapamiyorum küçüğüm surekli bacaklarima sarilir hic kucaktan inmez bana cok bagimli büyüğüm kardesiyle hep bi oyuncak paylasamamazlik hep bi onu itiş kalkış evde ne ağıt bitiyor ne cocuklarin kavgasi onlara egitici oyunlar oynatiyorum guzel vakit gecirsinler istiyorum ama ne evin isini dört dortluk yapar oldum nede anneliğimi cok bunalımdayım bana tecrubelerinizden bahsedin ne olur evime birisi gelse suratıma tükürür yerde ekmek kirintilari kiyafetler her tarafta , mutfak desen bulaşıklar tezgah üstünde onlar uyurken cogu zaman bende pert bir haldeyim uyanırlar diyede takur tukur is yapmamam bileiki hiperaktif çocuk buyutmek ne zormus meger . yemek yaparsam ona şükrediyoruz. benim gibi var mi yoksa bi ben miyim beceriksiz pis tabi haliyle cocuklara da sert çıkışır oldum kendimi taniyamaz oldum eve yardimci va alacak durumum yok eşim cocuklara bak da ben evin isine bakayim desem 6. dakikasinda tepemde bitiyor . sizde benim gibi miydiniz cocuklariniz kucukken cozumu nedir sinirlerim yatışsın diye antidepresan bile almak istiyorum onlar cocuk tabi dağıtacak aglayacakonlarin gunahi yok hep kendimi sucluyorum günün sonunda nasil bagirirsin nasil hic bir ise yetişemezsin dort dortluk olanlar nasil oluyor da sen boylesin diye
İşte iyi bir baba olmayan adama iki çocuk yapılmaz da neyse. Konu oralara girsin istemedim ben. Çocuklara bakmayan adam, Eve robot süpürge de almaz, yardımcı filan da tutmaz. Kadını yapayalnız bırakmış.Yola gelmeyen adama istedigin kadar dunyayi dar et degisen birsey olmuyor. En fazla bir iki gun biraz hassasiyet gosterir belki sonra yine ayni tas ayni hamam. Laf anlatacagim diye kendini yiprattiginla kaliyorsun. Bu sorunu yasamayan biri icin soyle yaparim boyle yaparim demesi kolay. Konu sahibinin kocasi iyi bir es iyi bir baba olsaydi kadin bu halde olmazdi zaten. Insanlara zorla iyilik asilayamiyoruz malesef. Insanin icinde olacak. Konu sahibinin bu durumda yapacagi en mantikli sey eve duzenli yardimci almak ve buyuk cocugunu krese veya anaokuluna gondermek. Ara sira disardan yemek soylemek. Esinin ozel hizmetini yapmamak. Durumu yetiyorsa arkadaslarin dedigi gibi eve robot supurge ve hatta kurutma makinesi almak. Bu konuda esinden hayir gormuyorsa hayatini kolaylastirmaya bakacak.
Aslında ben buna üzüldüm. O tozlar sizi hasta eder astım yapar ..astım hastasiyim gerçekten çok zor .yokmu biri size yardımcı olsun anneniz kardesiniz arada yardım etse evi baştan sona temizleselerAa bu ben. 3 aylık ikizlerim var bebeklerin çamaşırlarını ve biberonları yıkayabiliyorum sadece. Onun dışında hiçbir iş yapamıyorum. Gündüz asla uyumuyorlar gece de ben bitmiş oluyorum. Biri yapıp getirirse yemek yiyoruz onun dışında sürekli peynir ekmek atıştırma. Bazen dolaptan süt çıkartıp ısıtmaya bile vaktim olmuyor ikisini birden kucağıma alıp yapıyorum. Eşimin canı isterse ev süpürge yüzü görüyor doğumdan beri daha hiç silinmedi. Yardımcı alsam da muhtemelen bebekleri bırakıp dinlenirim yine iş yapmam
Annem engelli dişlerini bile fırçalayamıyor. En kötü ihtimalle haftada bir gelip temizleyecek biri lazımAslında ben buna üzüldüm. O tozlar sizi hasta eder astım yapar ..astım hastasiyim gerçekten çok zor .yokmu biri size yardımcı olsun anneniz kardesiniz arada yardım etse evi baştan sona temizleseler
Allah şifa versin.yardimci almanız daha iyi ozaman.sagliginiz icinAnnem engelli dişlerini bile fırçalayamıyor. En kötü ihtimalle haftada bir gelip temizleyecek biri lazım
Merhaba canım. Benimde 3 çocuğum var gurbetteyim. Tek başıma bakıyorum. Eşim işten fırsat bulunca yardım eder. Büyük 7 yaşında. ortanca 2 yaşında en küçükleri 5 aylık. Zor oluyor ama bu geçici bir durum öyle düşün. Valla büyük okula gidince,bebeği uyuturum. Ortanca ile hem oyun oynar hem ev işi yapıyorum. Yetişemediğim yerleri kafama takmıyorum. Genelde evimi temiz tutmaya çalışırım. çünkü bir kere dağıldı mı toplamak,düzenlemek çok zor oluyor. Madem eşin çocuklara bakamıyor. Eşin eve gelince yemekten sonra o sofrayı toplayıp bulaşıkları halletsin. Sende bebeleri uyutursun, sonra kalkıp evi toplarsın,sabah evi derli toplu görünce çok iyi hissedersin. Bizim üç çocuklular çok çocuklular diye bir gurubumuz var. Oraya gel istersen seninle aynı durumda anneler olduğunu görünce biraz iyi geliyor. Gerçi ben bu günlerde fırsat bulmuyorum guruba girmeyiMerhaba kizlar nasil duzenli tertipli temiz oluyorsunuz benim iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 1,5 oyle zor gunlerim geciyor ki bazen oturup ağlıyorum cok titiz temizlik hastasi değilim ama bu temizlik kaygisi beni öldürecek . evim surekli dağınık iki cocukla hic bir is yapamiyorum küçüğüm surekli bacaklarima sarilir hic kucaktan inmez bana cok bagimli büyüğüm kardesiyle hep bi oyuncak paylasamamazlik hep bi onu itiş kalkış evde ne ağıt bitiyor ne cocuklarin kavgasi onlara egitici oyunlar oynatiyorum guzel vakit gecirsinler istiyorum ama ne evin isini dört dortluk yapar oldum nede anneliğimi cok bunalımdayım bana tecrubelerinizden bahsedin ne olur evime birisi gelse suratıma tükürür yerde ekmek kirintilari kiyafetler her tarafta , mutfak desen bulaşıklar tezgah üstünde onlar uyurken cogu zaman bende pert bir haldeyim uyanırlar diyede takur tukur is yapmamam bileiki hiperaktif çocuk buyutmek ne zormus meger . yemek yaparsam ona şükrediyoruz. benim gibi var mi yoksa bi ben miyim beceriksiz pis tabi haliyle cocuklara da sert çıkışır oldum kendimi taniyamaz oldum eve yardimci va alacak durumum yok eşim cocuklara bak da ben evin isine bakayim desem 6. dakikasinda tepemde bitiyor . sizde benim gibi miydiniz cocuklariniz kucukken cozumu nedir sinirlerim yatışsın diye antidepresan bile almak istiyorum onlar cocuk tabi dağıtacak aglayacakonlarin gunahi yok hep kendimi sucluyorum günün sonunda nasil bagirirsin nasil hic bir ise yetişemezsin dort dortluk olanlar nasil oluyor da sen boylesin diye
sever cocuklari kizim kizim oglum oglum diye oper şap şap iste bu kadar baska bisey beklemem 4 senedir cok yipratti beni dilimde tuy bitti biraz bana merhamet et dedikce yedik birbirimizi simdi seslenmiyorum ona yiyip icip yatıyor o mutlu
Bu yazdiginizi keske defalarca begenebilme butonu olsa , her cümlesine katiliyorum ve hayat metodumdur aslindamuhtemelen evinizde çok eşya vardır
Türk evlerinde genel olarak çok eşya var
çok eşya çok kıyafet, çok mobilya çok oyuncak...çok biblo çok süs çok ıvır zıvır...
2 çocukla çalışırken çocuklarını da kreşe bisikletle getirip götüren, arabası bile olmayan, yabancı arkadaşlarım var benim (tabii tr'de yaşamıyorlar)
ama evlerinde fazladan 1 tabak yok
orta sehpaymış etajermiş dresuarmış vitrinmiş iç içe sehpalarmış boy boy aynalarmış yok. TV zaten yok. 2+1 60 m2 evlerde yaşıyorlar.
dağılmıyor çünkü dağılacak bir yer yok. en fazla yatak toplanmaz. ömürlerinde perde yıkayıp ütülememişlerdir. etkinliği kreşten alınca çocukla akşam yemeği için market alışverişi yapmak. oturup market arabasında kereviz sapı kemiriyo kızı.
Türk kadını 2 ayda bir cam silmezse kendini kötü ev kadını zannediyor. sürekli çocuk koltuktan mı düştü kanepeye mi tırmandı dolabı mı devirdi sehpaya mı zıpladı izlemek zorunda kalıyor.
üstüne orada 4 yaşındaki çocuk evde olmuyor tabi ki...kreşte oluyor çoktaaaan.
şu konuda anlaşalım:
evlenirken a'dan z'ye takım takım bi dolu eşya alırsanız
peş peşe çocuk yapıp evde bakarsanız, ne çocuk kreşe gidiyor ne de siz sokağa salabiliyorsanız (e salamazsınız tabi, güvenli değil, biliyorum)
eşinizden de hiç yardım almazsanız
...
mümkün değil ki o çocuğun evi dağıtmaması, durması.
ya ne olacaktı?
sizinle benzer durumda kardeşim var. çalışıyor, 2 çocuğa 3 senedir aralıksız babaanne bakıyor ama evi b.k götürüyor. yapacak bir şey yok. eşinden yardım 0. evlenirken salonuna her eşyayı aldı. salonu 4 senede 4 kere kullanmadı. ama 40m2 salon ağzına kadar eşya dolu. evlilik albümleri, doğum/gebelik albümleri, doğum günü süsleri, fotograflar (ki sadece burası yüzlerce parça vardır) bile salonda yemek masasının üzerinde duruyor. salondaki büfede ayrı bir yemek takımı var mesela. ama yemek yapmıyor. temizlik yapmıyor. sadece çamaşır ve ütüyü yetiştirirse mutlu. yemek yapmak zorunda olsa herhalde çıldırırdı.
Tek çocukla da zor gerçekten anlıyorum benim oglum da kucak düşkünü ve ben yemegi o uyurken yapıyorum ev temizligi vs de hem onunla oynayıp hem temizliyorum belki sizde böyle yapabilirsiniz çocukları dahil edin temizlige oyun oynar gibi evi toparlayın gerçi ben temizledikten 10 dk sonra yine heryerde bişey oluyor ama ona da yapacak bir şey yok sonuçta bebekli ev düzgün durması mümkün değil önemli olan çocuklar geri kalanı boşverin büyüdüklerinde geçecek hepsiMerhaba kizlar nasil duzenli tertipli temiz oluyorsunuz benim iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 1,5 oyle zor gunlerim geciyor ki bazen oturup ağlıyorum cok titiz temizlik hastasi değilim ama bu temizlik kaygisi beni öldürecek . evim surekli dağınık iki cocukla hic bir is yapamiyorum küçüğüm surekli bacaklarima sarilir hic kucaktan inmez bana cok bagimli büyüğüm kardesiyle hep bi oyuncak paylasamamazlik hep bi onu itiş kalkış evde ne ağıt bitiyor ne cocuklarin kavgasi onlara egitici oyunlar oynatiyorum guzel vakit gecirsinler istiyorum ama ne evin isini dört dortluk yapar oldum nede anneliğimi cok bunalımdayım bana tecrubelerinizden bahsedin ne olur evime birisi gelse suratıma tükürür yerde ekmek kirintilari kiyafetler her tarafta , mutfak desen bulaşıklar tezgah üstünde onlar uyurken cogu zaman bende pert bir haldeyim uyanırlar diyede takur tukur is yapmamam bileiki hiperaktif çocuk buyutmek ne zormus meger . yemek yaparsam ona şükrediyoruz. benim gibi var mi yoksa bi ben miyim beceriksiz pis tabi haliyle cocuklara da sert çıkışır oldum kendimi taniyamaz oldum eve yardimci va alacak durumum yok eşim cocuklara bak da ben evin isine bakayim desem 6. dakikasinda tepemde bitiyor . sizde benim gibi miydiniz cocuklariniz kucukken cozumu nedir sinirlerim yatışsın diye antidepresan bile almak istiyorum onlar cocuk tabi dağıtacak aglayacakonlarin gunahi yok hep kendimi sucluyorum günün sonunda nasil bagirirsin nasil hic bir ise yetişemezsin dort dortluk olanlar nasil oluyor da sen boylesin diye
Bizim eve robot süpürge alsam çocuklar üstüne binip 2 günde kırarRobot süpürge alın
Aynisini yasadim bizim robot meftaBizim eve robot süpürge alsam çocuklar üstüne binip 2 günde kırar
Biz bir şey olmasın diye çalıştırmıyoruz meselaBizim eve robot süpürge alsam çocuklar üstüne binip 2 günde kırar
Haklisiniz ama bazi seyleri yasamadan bilmiyoruz. Mesela ben kendi adima konusayim oglum dogdugunda esim cok yardimci olurdu. Hem ev islerine hemde oglumun bakimina destek olurdu. Gece nobetlese uyanirdik mamasini sirayla hazirlar verirdik. Esim bazen gece ikiye kadar kucaginda gezdirir uyutmaya calisirdi. Eve supurge tutar tuvaleti camasir suyuyla ovar yikardi. Sonra kizim dunyaya geldi esime agir geldi iki cocuk eski adam gitti yerine baska biri geldi. Her iki cocugumun sorumlulugu tamamen bana kaldi. Boyle olacagini bilseydim ikinciyi yaparmiydim. Hayir tabiki. Cok zorluk cektim cok kavga ettik. Ama duzeldimi hayir. Ben cozumu isleri kolaylastirmakta buldum. Buyuk temizliklerde yardimci aliyorum. Oglumu anaokuluna yazdirdim. Yemegi yetisteremedigimde yemek yok diyorum disardan soyluyorum. Konu sahibinin yazdiklarindan anladigim kadariyla esi pek destek olacak bir tip degil. Simdi kalkip hepimiz yardim etmek zorunda hatta bu onun gorevi mecbur yapacak falan diyebiliriz ama bu konu sahibini kotu hissettirmekten baska bir ise yaramayacak. Cunku esi yuzde bin ihtimalle yapmayacak ustune birde tartisma icerisine girip gerilecek. Bu yuzden baska cozum yollari aramasi gerekiyor kendi sagligi ve cocuklarin duzeni icin.İşte iyi bir baba olmayan adama iki çocuk yapılmaz da neyse. Konu oralara girsin istemedim ben. Çocuklara bakmayan adam, Eve robot süpürge de almaz, yardımcı filan da tutmaz. Kadını yapayalnız bırakmış.
kahvetelvesi yardımı ben de kabul etmiyorum ama bu tarz konularda en azından yardım etse diyorum. Adamlarda öyle bir zihniyet yok ki zaten.
Banada herkes bunlar iyi günlerin dedikçe yatıp uyuyorumBunlar iyi günlerin
Hamileyken hep böyle diyorlardı sinir oluyordum hahaha
Abla sen naptın ya 7 aylık bebe 4 aylık hamilelikHic mi basın agrımadı
Allah yardımcınız olsunVala kaza kurşunu canım ama çok kötü neden çünkü hamilelik koca derdi küçük bebek mama si var ilgi istiyor yemek temizlik migde bulantısı inanki insanin canından can gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?