2 küçük çocukla bu halim normal mi?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Merhaba
Hepinize iyi haftasonları diliyorum.

Hanımlar, ben 5 ay önce doğum yaptım.
Birde 2 buçuk yaşında bir oglum var.
Maalesef tüm doğum kilolarım gitmedi.
Diyetisyenle beraber çalıştık ve 3 haftada 79kiloyu görebildim(hedefim en az 67)

Benim takıldığım nokta şu,
Acaba küçük cocukları olanlar evde benim gibi mi geziyor?...
Zaten kiloluyum buna canım sıkılıyor bu bir.
Ikincisi ben ne kadar yüzüme vs bakım yapsamda yetmiyor. Yada ben yeterince yapamıyorum galiba.
Çocuklarla ilgileniyorum, evi düzende tutuyorum.
Ikisiyle ayrı ayrı ilgi hayli zor tabii. Beraber dışarı çıkıyoruz belli rutinlerimiz var.

Beni görenler "sen 2 çocukla herseyin üstesinden geliyorsun, insallah bizde öyle oluruz" diyorlar. Öyle yansıtıyormuşum.

Benim gibi hissedenler varmı? Bir öneriniz var mı? Bugünlerde gececek mi? Yoksa kendime ekstra özen mi göstermeliyim?
Belki hormonlardandır..yüzüm daha cabuk yaglaniyor, saçlar dökülüyor, günde 2- 3x duş alsam yine ter kokum bana ağir geliyor vs.

Son düzenleme:
Siz biraz kompleks yapmışsınız galiba .
2 çocukla ilk başta böyle hissetmeniz normal hormonlarda etkilemiş . Ama salmamışsanız kendinizi tabi ki eski halinize döneceksiniz.

Evet galiba kompleks yaptım aynaya hic bakasım yok. Yani bi kadin ne kadar bakımlı olmaliysa yaomaya gayret ediyorum ama sanki yetmiyor

Yanlis anlasilmasin, günde 3 x dus almadim:) ama sabah aksam almisligim var, o kadar yoruldum terledim afedersiniz kokumdan rahatsiz oldum:) annemde diyor bir kac aya düzelirsin.

Sosyal medyaya bakiyorum mesela,benim gibiler daha ic acici görünüyor

2 kucuk cocuk bakıyorsunuz daha ne olsun. Diyetisyenle devam edin, yavaş yavaş da olsa verirsiniz. Çok kafayı takmayın, sizin ve bebeklerimizin sağlığı daha önemli. Kilonuz öyle verilmeyecek gibi fazla degil, daha sadece 5 ay olmuş.

Önelikle Allah evlatlarinizi saglikla buyutmeyi nasip etsin.daha bes ay olmus.bebislerinizin anneliginizin tadini cikarin kilonuza takilmayin elbette atilir aldiginiz kilolar keske benimde bir bebisim olsada kilo derdim olsa kilom yok bakimli biriyim ama her gece bir bebis icin dualar eder aglayarak yatan biriyimAllahim meleklerinizi size bagislamis tadini cikar:)

Sac dokulmesi deme fittiroyorum :) bu kdr takmamistim hic oncekilerde, sanirim yaslaniyorum ben :)))

Normal ya 1 sene sonra eskiye donersin hic olmamis gibi :)

Yok canım o da bence hormanlardan bence gayette iyi idare ediyorsun tabi bu günlerde geçecek bende ikinciye hamileyim inan içimden hicbirsey yapmak gelmiyor

Bence iyi bir annesiniz ki iki çocuk bakıyorsunuz ve kendinize de zaman ayıra biliyorsunuz bunlar zamanla geçecek takmayın kilolarınızı da diyetisyene gidiyorsunuz verirsiniz inşallah ve spora da başlarsınız tek derdiniz kilo olsun

Ben kendimle ilgilenebiliyorum iyi kötü ama ev işlerine yetişmekte çok zorlanıyorum benimde iki kucuk biri 3 biri 1,5 yaşında yavrularım var bilmiyorum genetikmidir veya yapi ile mi alakalı ben iki dogumumdada kilo sorunu çekmedim ikisindede 20 kilo aldım kırkım çıkmadan eski halime dönüyordum boyda önemli boyunuz varsa belki o kilo çcokda fazla değildir benim boy 1.62 54 kiloyum şuan
Birde benim çocuklarım pek de uslu yavru değiller sürekli peslerindeyim

Güzelim bismillah hele. Daha bir kac ay önce dogum yapmissin. Burda 2 ay spor yapmayi bile yasakliyorlar vücut rahat toplansin diye. Sen niye kendini bu kadar eziyorsun. Bak ne kadar cok sey basariyorsun. Bende iki hafta önce dogum yaptim. Daha bel agrisi felan var. Yani vücudumuz 9 ay agir calisti. Sükür saglikli evlatlarimiz var. Simdi yavas toparlanmasina izin ver. Hemen eski haline dönmesini bekleyip kendini harap etme. Ilk baslarda kendimiz gibi hissedemiyoruz belki,ama sabretmek lazim. Her vücut ayni degil. Biraz kendinle de gurur duy.

5 ay kısa bir süre ve tek çocuk da değil 2 tane çocuğunuz var.
Kilo vermeye, çalışma veya diyete girme gözüyle değil de sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam gözüyle bakarsanız daha kolay olur.
Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin, sağlıklıya yönelin, bu kadar basit olacak.

Destur bismillah daha 5 ay önce doğurmuşsunuz ve küçük bir çocuğunuz var.
Kendinize haksızlık yapıyorsunuz. Böyle kaygılarla moralinizi bozmayın anneliğinizin tadını çıkarın. Kilo ile ilgili de zaman yayıp yavaş yavaş verirsiniz.

Benim bebeğim 4.5 aylık büyük kızım 8 yaşında .75 kilo ile hastaneden eve geldim.Su an 73 kiloyum Degil diyetisyene gitmeyi kişisel bakım için kuaföre gidemiyorum. Bu donem gecicek yeniden fistik gibi olacagiz Bu arada diyet listeni özelden paylaşmak ister misin??

Canım benim çok normalsin. Bende bir çocuk var, kilomu tam olarak vermem 1 seneyi buldu, ki sen arka arkaya Doğum yapmışsın. Niye acele ediyorsun, her anın tadını çıkar, Güle güle büyüt :)

Anneyiz diye her işi kendimiz halledicez diyd bi kaide yok. Ama malrsrf oyle bir hisse kapiliyoruz kendimiz kendimize yapiyoruz bunu.. Her isi kendimiz yapmszsak eksikmisiz gibi geloyo.. Fakat boyle olmamali.. Babalar da bu konuda destek olmali veya olmalarini saglamaliyiz..
Kendini hic eksik hissetme kdndine de vakit ayir .. Mutlu anne = Mutlu Bebek

Kendi kendinize çok yükleniyorsunuz bence. Zamanla veriyomuşsunuz işte kiloyu, bir gecelik iş değil bu. Rutininize devam ettikçe verirsiniz. Günde 2 kere duş gerekiyorsa 2 kere duş alırsınız, deodorantınızı, kıl tüy temizliğinizi aksatmazsınız, temiz giyinirsiniz, olur biter. Kendinizi çamaşır suyuna yatıracak haliniz yok ya, o kadar koku hepimizde var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…