- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #116.721
KRİS..
MERİ..
Janines diye bir arkadaş vardı,hatırlarsınız..
K.K'dan bazı sebeplerden dolayı ayrılmış ama takip ediyormuş..Sizin haberlerinize çok sevinmiş..
Çokca selamı var,hayırlı olsun diyor..
çok şükür teyzesi iyi bal kızım:))
hoşgeldin,senın bebiş ne kadar oldu bir çizelge yapta takip edelim:)))
günaydınlar:))))
kızlar hepinize selamlar nasılsınız bakalım...
ben sıcaklardan muzdaribim biraz..evim güney ve batı cephe çoook sıcak oluyor....
yağmurun kızı, fatmanında oğluşu olacakmış maşaallahhh onlara maşaallahhhh...
butter az kaldı ne güzel mis kokulu kızın geliyorrrr yakında..
krisi merak ettim ne kadar oldu bebiş....
ekintos ek gıdaya başlamış maşallah oğluşa büyümüş de yemeklerde yermiş..
canım bebişim olmadığı için tecrübem yok ama yengem ikizlere yoğurtla başlamıştı inek sütünden..halada veriyor..
meyve püreleri tahıl maması ve tarhana çorbası..
mues senin ikizlerede maşallahhhh
GÖKÇEN nerelerde...
sağol boncuk,çok basit konularda olsa yinede insan deneyimli olanlardan faydalanmak istiyor.fatmacımda çok yardımcı oldu.hoş herşeyi paylaşmak danışmak alışkanlık olmuş size bende:)Kızlar selam hepinize.
Canım ek gıdalara başlıyorsunuz hayırlı uğurlu olsun. Bende yaptıklarımı paylaşayım senle. Benim dr şuanda kadar yeme kısmında ölçü vermedi. Kullandığı tabir "yiyebildiği kadar" oldu. Sen ilk meyve suyuyla başlayacaksın. Tam güzel mevsim, şeftaliye başlayabilirsin, şeftaliye cam rendeyle rendele, ince bir tülbenten de geçir rendesini suyu içir Cihan'a. 2 gün verdim şeftaliyi baktın alıştı bu sefer başka bir mevyeyi aynı yukardaki yöntemle ver. 1 hafta sonra yine rendeyip tülbenten geçir ama bu sefer suyun azar azar pütürlü kısmından koy, zamanda pütürlü yemeye alışacak ya o zaman sadece rendeleyip yedireceksin 2-3 haftada alışır zaten. Meyveyi öğlen öğününde verdin diyelim. İkinndi öğününde de yoğurt vermeye başla. Benim bıdık yoğurdu çok zor yedi, çok çok tatlı olması gerekiyordu ki yesin. Ama son 1 aydır sütaşın ilk yoğurdum diye bir yoğurdu var, 1 su bardağına 1 çay kaşığı ölçüsünde katıyorsun, maya farklı herhalde ki bunu severek yemeye başladı. Sende bu yoğurttan mayala Cihana yoğurdu, kıvamı labne penirin akışkan hali gibi endişelenme öyle tutuyor zaten, mayalrarken ne kadar sıcak tutarsan sararsan daha da güzel tutuyo yoğurt.
İnek sütüyle ilgili olarakta oğluşun dru Amerikada katıldığı son kongreden dönüşünde (oğluş 8.aylıktı), kahvaltısına bile azar azar inek sütü koyabilirsin demişti. Keçi sütüne hiç gerek yok inek sütüyle mayala demişti yoğurdu yeterki ev yoğurdu olsun diye.
arkadaşlar benim acil yardıma ihtiyacım var... bebeğimin sağlığı ile çok ciddi sorunlarımız var , Ankara da olan veya ankaradaki en iyi kadın doğumcu kimdir bileniniz varmı, prof. Fırat Ortaç'ı duyanınız varmı
ne olur yardım edin
canım hayırdır?bize doktorumuz özgür deren'den bahsetmişti.
birde hacettepede sinan beksaç var
Sağol arkadaşım, hiç hayır değil, ben çok kötüyüm kendimde değilim ama Allahtan ümidimi kesmedim inşallah dualarımızın hürmetine şifasını verir...Anlatmayı sizlerle paylaşmayı çok isterim ama yeni hamile olan arkadasların etkilenmesini üzülmesini istemem, bilmiyorum aslında bazı seyleri telaffuz bile etmek zor geliyo garibim kötüyüm....
Aslında değişen bir şey olacağına inanmıyorum çünkü bütün doktorlar aynı seyi söyledi ama eşim belki ii bişeyler söyler diye araştırıyo Fırat Ortaç'ın adını duymuş bende sizlerden fikir almak istedim
Sağol arkadaşım, hiç hayır değil, ben çok kötüyüm kendimde değilim ama Allahtan ümidimi kesmedim inşallah dualarımızın hürmetine şifasını verir...Anlatmayı sizlerle paylaşmayı çok isterim ama yeni hamile olan arkadasların etkilenmesini üzülmesini istemem, bilmiyorum aslında bazı seyleri telaffuz bile etmek zor geliyo garibim kötüyüm....
Aslında değişen bir şey olacağına inanmıyorum çünkü bütün doktorlar aynı seyi söyledi ama eşim belki ii bişeyler söyler diye araştırıyo Fırat Ortaç'ın adını duymuş bende sizlerden fikir almak istedim
ve ben bugün doktora gittim.
sevgili doktorum muayene sonrası dermoid kist olduğundan iyice emlin oldu.
genel anestezi ile küçük bir kesi yapıp yumurtalığa zarar vermeden almaya karar verdi...ama ben cihan çok küçük dedim.oda en fazla 1-2 ay gecikterebilirsin dedi.%1de olsa kötü huylu olabilir dedi.o hemen olmam tarftarı...
ben ankarada da bir doktora da görünmek istiyorum.ama tabi işlem burda yapılırsa hepimiz için çok daha rahat olur...
ayrıca doktorum lütfen kilolarını ver ekintos hanım dedi:)
ankarad yaşayanlar alanında başarılı doktor önerilerinizi bekliyorum...
ekincim gecmis olsun canim. annelik bole bisi iste ne olursa olsun once evlat dusunuluyor degilmikotu huylu olmasi cok ufak bi ihtimal ama doktorlar gozardi etmek istemiyorlar tabi. ek gidayada gecis yapmaya basladiniz nasilsa.. sen anladim kadariyla erteleyebilgin kadar ertelemek taraftarisin ameliyattan sonra emzirmeye baslanabiliyormu acaba bu konulara cok yabanciyi, bende sizin sayenizde ogreniyorum
Duygularımı anlatmak için kelime bulamıyorum, hayatın bir anda ters düz olacağı bir an...Umut'umun kardeşinde de aynı belirtiler ortaya çıkmış, kafasında kulak altlarında bezeler çıkmış dün yarın tahlil yapılacak aynı hastalık mı diye...
Dizlerimin bağı çözüldü, hayat durdu...Bir dua istiyorum okuyanlardan, bu zor imtihanı geçebilelim...
Duygularımı anlatmak için kelime bulamıyorum, hayatın bir anda ters düz olacağı bir an...Umut'umun kardeşinde de aynı belirtiler ortaya çıkmış, kafasında kulak altlarında bezeler çıkmış dün yarın tahlil yapılacak aynı hastalık mı diye...
Dizlerimin bağı çözüldü, hayat durdu...Bir dua istiyorum okuyanlardan, bu zor imtihanı geçebilelim...
canim anlatmak istersen belki benzer birsey yasayan birisi gorurde cvp yazar sana yol gosterir. rabbim yardimciniz olsun....
Azra, Ekintos Arkadaşlar nasıl anlatayım bilmiyorum ki günler düşünmekten ağlamaktan uyuyamıyorum, hersey durdu sanki...
üçlü tarama için geçen hafta hastaneye gittim detaylı incelemede bebeğimin sol femur kemiğinin olmadığını yanı diz kapağından alt kısmınde kemik varken diz kapağından yukarıda kemiğin gelişmediğini genetik kaynaklı bir şey olabileceğini baska yerlerdede sorunlar çıkabileceğini beyinde olması gereken sıvının biraz fazla olduğunu öğrendim... bittim.
bir sürü doktora gittim sadece iki tanesi istemiyorsan hallederiz dedi, geri kalanları belki başka sorunu çıkmayacak tek bacaklada olsa onunda yaşamaya hakkı var dedi... herkes birşey söylüyo sakat çocuğu ne yapacaksın diyo ama 17 haftalık bebeğime nasıl kıyayım su kalbimi vicdanımı söküp alsalar tamam, vicdanımla mantığım birbirine girdi beynim durdu sanki.. bilmiyorum işte böyle ya
4 milyonda 4 çocukta gözükürmüş, rabbim benim günahsız bebeğime verdi...zamanla gelişme gösterip çok az bir fark kalan çocukda olmuş, gece gündüz dua ediyorum inşallah bu mübarek günlerin hürmetine rabbim şifasını verir o gelişme gösteren çocuklardan biri olur...
Azra, Ekintos Arkadaşlar nasıl anlatayım bilmiyorum ki günler düşünmekten ağlamaktan uyuyamıyorum, hersey durdu sanki...
üçlü tarama için geçen hafta hastaneye gittim detaylı incelemede bebeğimin sol femur kemiğinin olmadığını yanı diz kapağından alt kısmınde kemik varken diz kapağından yukarıda kemiğin gelişmediğini genetik kaynaklı bir şey olabileceğini baska yerlerdede sorunlar çıkabileceğini beyinde olması gereken sıvının biraz fazla olduğunu öğrendim... bittim.
bir sürü doktora gittim sadece iki tanesi istemiyorsan hallederiz dedi, geri kalanları belki başka sorunu çıkmayacak tek bacaklada olsa onunda yaşamaya hakkı var dedi... herkes birşey söylüyo sakat çocuğu ne yapacaksın diyo ama 17 haftalık bebeğime nasıl kıyayım su kalbimi vicdanımı söküp alsalar tamam, vicdanımla mantığım birbirine girdi beynim durdu sanki.. bilmiyorum işte böyle ya
4 milyonda 4 çocukta gözükürmüş, rabbim benim günahsız bebeğime verdi...zamanla gelişme gösterip çok az bir fark kalan çocukda olmuş, gece gündüz dua ediyorum inşallah bu mübarek günlerin hürmetine rabbim şifasını verir o gelişme gösteren çocuklardan biri olur...
Arkadaşlar nefes alamıyorum, düşünemiyorum...günlerdir düşünüyoruz içinden çıkamadık yeni doktor arayışına girdik sizlerde yardım edin doktor konusunda fikir sahibi olan bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim
Kandil gecesi bebeğim için çok çok dua edin ne olur, rabbim şifasını verir inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?