- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #116.801
hepımıze hayırlı kandıller kızlar ınsallah bu beraat hakıkı beraat olur hepımız ıcın ...
yengem ıcın her sabah namaz sonrası okudugum sıfa duası var bu sabah umut kardesı ve yasemın senın bebegın ıcın de dua ettım
Rabbım korktuklarımızla ımtıhan etmesn hıcbırımızı ..
cok sukur bız bugun yengemın sonuclarının temız haberını aldık ıcımıze ferahlık geldı sızlerde ınsallah guzel haberler alırsınız ..
bu gece de ısmen duanızı beklıyorum ben ınsallah lısteme bakıp hepınıze dua etmeye calıscagım ...
bugun cok onemlı ınsallah blloguma da bıseyler karalayacagım beraat hakkında ugrarsanız memnun olurum lınk yapıstırırım buraya
rabbim neler oluyor memleketimdeTüp bebekte büyük vurgun
yeni haberGiriş Saati : 04.07.2012 10:29
Güncelleme : 04.07.2012 10:29
Anne ve baba adayları görülmeden rapor verildi. Aileler tek merkeze yönlendirildi.
600 doktor her vaka için 1000'er lira almakla suçlandı. Çifte soruşturma açıldı. Bir ihbarla başlayan soruşturma, çocuk sahibi olmak isteyen binlerce ailenin mağdur edildiğini ortaya çıkardı.
Bugün gazetesinden Hasan Bozkurt'un haberine göre; Ankara'daki bir tüp bebek merkezi, yüzlerce doktoru kullanarak ihtiyacı olmayana bile tedavi uygulamış. Kadın doğum uzmanı bir doktorun ihbar mektubuyla geçen yıl başlayan tüp bebek soruşturması skandallar zincirini ortaya çıkardı.
Bebek sahibi olmak isteyen anne baba adayları üzerinden doktorların fahiş paralar kazandığı iddia edildi.
Yasak olmasına rağmen Türkiye'nin çeşitli illerinde bebek hayali kuran ailelerden bin lira alan doktorların, bu kişileri tek birmerkeze yönlendirdikleri ileri sürüldü.
'MÜŞTERİ' GÖNDERENE 1000 TL
Türkiye'de kürtaj ve sezaryen tartışılırken bebek özlemi çeken 1 milyon çift, tüp bebek tedavisi görüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, 3 denemenin masraflarını sigortadan karşılamasına rağmen ailelerin cebinden 6 ile 10 bin lira arasında para çıkıyor. İlaçlarla birlikte 200 milyon dolarlık sektör haline gelen tüp bebekte, bir yıl önce başlatılan soruşturma korkunç gerçekleri ortaya çıkardı.
Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile devam eden soruşturmada şimdiden 13 klasör hazırlandığı gelen bilgiler arasında. Sağlık Bakanlığı müfettişleri bu 13 klasör üzerinde dedektif titizliğinde çalıştığı belirtiliyor.
Türkiye'nin en önemli iki jinekoloğu Prof.Dr. B.T, ve Prof.Dr. H.Y'nin soruşturmaya konu olan dönemde beraber işlettikleri A. Tüp Bebek Merkezi'nin embriyo merkezinde tüpler üzerinde incelemeler yapıldı.
Embriyolar buraya gelen anne baba adaylarına ait çıktı. Ancak 14 bin hasta dosyası istenmesine rağmen, merkezin bin 500 dosyayı müfettişlere teslim etmediği öne sürüldü. Merkezin muhasebe kayıtlarından elde edilen verilere göre Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya tüp bebek tedavisi için aile gönderen doktorlara biner lira para gönderildi.
600 DOKTOR TAKİPTE
Edinilen bilgiye göre, paralar savcılığın takibine takılmaması için banka aracılığıyla değil kargoyla taşındı.
Hasta yönlendirmesi, üreme sağlığı ve tüp bebek yönetmeliğinde yasak olmasına rağmen, Türkiye'deki bazı merkezlerce de yönlendirme yapıldığı iddia edildi. Operasyon çerçevesinde, ailelerin duygularını istismar ederek para kazanan 600 doktor talimatla ifade verecek. Hekimler arasında aile yönlendirmesi yapanlara idari soruşturma açılması bekleniyor.
AİLELERİ GÖRMEDEN RAPOR VERMİŞLER
Soruşturma klasörlerinde yeralan belge ve hasta ifadelerine göre tüp bebek tedavisi için gerekli olan rapor aileler muayene edilmeden verilmiş. Sadece üniversite hastaneleri ve eğitim araştırma hastanelerinin verdiği 'tüp bebek yapması uygundur' raporunu tüp bebek uygulaması yaptıran aileler hiç hastaneye gitmeden almış.
Raporların B. T.ve H.Y'nin görev yaptığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uzaktan yazıldığı da iddialar arasında.
14 BiN AiLEYLE GÖRÜŞÜLECEK
Kütahya, Eskişehir ve Çanakkale'den başlayan aileleri dinleme operasyonunun 81 ile uzanacağı öğrenildi.
Bu illerde yaşayan ailelerin ifadeleri alınacak. Ailelere "Size başkalarının sperm veya yumurtası ile bebek sahibi olmak teklif edildi mi" sorusunun da sorulacağı öne sürüldü. Ailelerin rahatsız olmaması için hassas şekilde devam eden soruşturmada son sözü savcılık söyleyecek.
KANDILINIZ MUBAREK OLSUN KIZLARRR...RABBIM BU MUBAREK GECENIN HURMETINE GUNAHLARINIZI AF DUALARINIZI KABUL EYLESIN...DUALARDA BULUSMAK DILEGIYLE...
gecmisi okudum uzuntulu haberler var ve inanin ne yazacagimi bilmiyorum
BONCUK RABBIM yigenlerine sifa versin canim RABBIM korktugunuzla sinamasin..
YASEMIN canim INSALLAH sonuclar beklediginiz umdugumuz kadar guzel cikar RABBIM minik melegini sagsalim saglikla kucagina almayi nasip etsin INSALLAH...
EKINTOSS canim kucuk bir operasyon gecircekmissin sakin erteleme canim unutma cihana anne sutu kadar anneside gerekli canim gecmis olsun simdiden...
YAGMURUM YAGMUR YUREKLIM kokos bir kizin olcakmis RABBIM saglikla hayirla kucagina almayi nasip etsin...
bu gecenin hurmetine RABBIM anne olmak isteyenlere hayirli saglikli evlatlar nasip etsin gebe olanlara hayirli dogumlar anne olanlarada evlatlariyla gecirecekleri hayirli saglikli gunler nasip etsin INSALLAH...
canım tahmidiye duası diye gecıyor netten de bulabılırsın
su lınkte var okunusu
Tahmidiye Okunuşu (Türkçe-Latin Harf Transkripsiyonu)
burda Allahu ekber dıye baslayıp 1 yazan yere kadar olan kısmı herseferınde tekrr edıyorsun sonra 1 yazanı okuyorsun sonra yıne yukarıdakı kısmı tekkrr edıyorsun besmeleden ıtıbaren sonra 2 yazan kısmı okuyorsun boylece 19 kere busmıllahtan sonrakı kısmı tkrr etmıs ve 19 yazan kısma kadr okumus oluyorsun sonunda da duası var...
anlamadıysan tekrr daha duzgun anlatmaya calsıırım ınsallah
Tüp bebekte büyük vurgun
yeni haberGiriş Saati : 04.07.2012 10:29
Güncelleme : 04.07.2012 10:29
Anne ve baba adayları görülmeden rapor verildi. Aileler tek merkeze yönlendirildi.
600 doktor her vaka için 1000'er lira almakla suçlandı. Çifte soruşturma açıldı. Bir ihbarla başlayan soruşturma, çocuk sahibi olmak isteyen binlerce ailenin mağdur edildiğini ortaya çıkardı.
Bugün gazetesinden Hasan Bozkurt'un haberine göre; Ankara'daki bir tüp bebek merkezi, yüzlerce doktoru kullanarak ihtiyacı olmayana bile tedavi uygulamış. Kadın doğum uzmanı bir doktorun ihbar mektubuyla geçen yıl başlayan tüp bebek soruşturması skandallar zincirini ortaya çıkardı.
Bebek sahibi olmak isteyen anne baba adayları üzerinden doktorların fahiş paralar kazandığı iddia edildi.
Yasak olmasına rağmen Türkiye'nin çeşitli illerinde bebek hayali kuran ailelerden bin lira alan doktorların, bu kişileri tek birmerkeze yönlendirdikleri ileri sürüldü.
'MÜŞTERİ' GÖNDERENE 1000 TL
Türkiye'de kürtaj ve sezaryen tartışılırken bebek özlemi çeken 1 milyon çift, tüp bebek tedavisi görüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, 3 denemenin masraflarını sigortadan karşılamasına rağmen ailelerin cebinden 6 ile 10 bin lira arasında para çıkıyor. İlaçlarla birlikte 200 milyon dolarlık sektör haline gelen tüp bebekte, bir yıl önce başlatılan soruşturma korkunç gerçekleri ortaya çıkardı.
Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile devam eden soruşturmada şimdiden 13 klasör hazırlandığı gelen bilgiler arasında. Sağlık Bakanlığı müfettişleri bu 13 klasör üzerinde dedektif titizliğinde çalıştığı belirtiliyor.
Türkiye'nin en önemli iki jinekoloğu Prof.Dr. B.T, ve Prof.Dr. H.Y'nin soruşturmaya konu olan dönemde beraber işlettikleri A. Tüp Bebek Merkezi'nin embriyo merkezinde tüpler üzerinde incelemeler yapıldı.
Embriyolar buraya gelen anne baba adaylarına ait çıktı. Ancak 14 bin hasta dosyası istenmesine rağmen, merkezin bin 500 dosyayı müfettişlere teslim etmediği öne sürüldü. Merkezin muhasebe kayıtlarından elde edilen verilere göre Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya tüp bebek tedavisi için aile gönderen doktorlara biner lira para gönderildi.
600 DOKTOR TAKİPTE
Edinilen bilgiye göre, paralar savcılığın takibine takılmaması için banka aracılığıyla değil kargoyla taşındı.
Hasta yönlendirmesi, üreme sağlığı ve tüp bebek yönetmeliğinde yasak olmasına rağmen, Türkiye'deki bazı merkezlerce de yönlendirme yapıldığı iddia edildi. Operasyon çerçevesinde, ailelerin duygularını istismar ederek para kazanan 600 doktor talimatla ifade verecek. Hekimler arasında aile yönlendirmesi yapanlara idari soruşturma açılması bekleniyor.
AİLELERİ GÖRMEDEN RAPOR VERMİŞLER
Soruşturma klasörlerinde yeralan belge ve hasta ifadelerine göre tüp bebek tedavisi için gerekli olan rapor aileler muayene edilmeden verilmiş. Sadece üniversite hastaneleri ve eğitim araştırma hastanelerinin verdiği 'tüp bebek yapması uygundur' raporunu tüp bebek uygulaması yaptıran aileler hiç hastaneye gitmeden almış.
Raporların B. T.ve H.Y'nin görev yaptığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uzaktan yazıldığı da iddialar arasında.
14 BiN AiLEYLE GÖRÜŞÜLECEK
Kütahya, Eskişehir ve Çanakkale'den başlayan aileleri dinleme operasyonunun 81 ile uzanacağı öğrenildi.
Bu illerde yaşayan ailelerin ifadeleri alınacak. Ailelere "Size başkalarının sperm veya yumurtası ile bebek sahibi olmak teklif edildi mi" sorusunun da sorulacağı öne sürüldü. Ailelerin rahatsız olmaması için hassas şekilde devam eden soruşturmada son sözü savcılık söyleyecek.
lorkecim öncelikle teşekkür ederim. inşallah şifa olur. güzel bir dua okıycam hergün ben de....
sana anladığım şeklini yazıyım yanlışsa düzeltirsin beni.
19 bölümün her bölümünü okuduktan sonra dönüp ikinciye okıycam sanki dimi öyla anladım ben.
yani bire kadar okıycam 1'e devam etmeden donüp tekrar 1'e kadar okıycam sonra 1'i okıycam 2'ye geçmeden tekrar 1'i okıycam. 2'ye devam edip 3'e geçmeden tekrar 2'yi okıycam.sonra 3'ü okıycam tekrar 3, sonra 4' e devam......bu şekilde mi ??
ben böyle anladım bakalım doğru mu
yada başaldıktan sonra ilk başı okıyıp 1'e gelip en başa dönüp 1'i bitirene kadar okuyorsun.sonra yine en başa dönüp 2'yi bitirene kadar okuyorsun. sonra en başa dönüp 3'ü bitirene kadar okuyorsun. sonra en baş 4'ü bitirene kadar......
böyle mi yoksa. böyleyse çok zor karışır işler yaa
belki çok basit ama ilk etapta anlayamadım cnm. sen hergün mü okuyorsun bu duayı??
5n1k
canım ben karısık yaazdım bıraz kusura bakma
Bismillâhir raḥmânir raḥîm
Ferdun, Ḥayyun, Ḳayyûmun, Ḥakemun, Ádlun, Ḳuddûs.
Feenzelallâhu sekînetehu áleyh
Lâ yaḥzunuhumul fezeúl ekber
Yurzeḳûne feriḥîne bimâ âtâhum
Selâmun ḳavlen min rabbir raḥîm
Yâ nâru kûnî berden ve selâme
Lilleẕîne âmenû huden ve şifâ
Ve nunezzilu minel Ḳur-âni mâ huve şifâun ve raḥmetun lil mu-minîn
Velḥamdu lillâhi rabbil ấlemîn.
bu kısmı her seferınde okuyorsun sadece
bunu oku 1 ı oku sonra bunu oku 2 yı oku oole 19 a kadr devam edıyor...
zaten bu tkrr eden bı kısım oldugu ıcın bı sure sonra ezberlemıs oluyorsun 1-2-3 o kısımlarda kısa oldugu ıcın dılın alısınca 10 dk suruyo duanın hepsı
ben tup tedavısında basladım
19 gun sabah ac karnına ılık ballı suya okuyup ıcmeyı tavsıye edıyorlardı ..
sımdıde yengem ıocın baslamıstım ..
her adet dongum de 19 gun okuyup adet zamanı ara vereyım dıye dusunuyorum suan
5n1k
canım ben karısık yaazdım bıraz kusura bakma
Bismillâhir raḥmânir raḥîm
Ferdun, Ḥayyun, Ḳayyûmun, Ḥakemun, Ádlun, Ḳuddûs.
Feenzelallâhu sekînetehu áleyh
Lâ yaḥzunuhumul fezeúl ekber
Yurzeḳûne feriḥîne bimâ âtâhum
Selâmun ḳavlen min rabbir raḥîm
Yâ nâru kûnî berden ve selâme
Lilleẕîne âmenû huden ve şifâ
Ve nunezzilu minel Ḳur-âni mâ huve şifâun ve raḥmetun lil mu-minîn
Velḥamdu lillâhi rabbil ấlemîn.
bu kısmı her seferınde okuyorsun sadece
bunu oku 1 ı oku sonra bunu oku 2 yı oku oole 19 a kadr devam edıyor...
zaten bu tkrr eden bı kısım oldugu ıcın bı sure sonra ezberlemıs oluyorsun 1-2-3 o kısımlarda kısa oldugu ıcın dılın alısınca 10 dk suruyo duanın hepsı
ben tup tedavısında basladım
19 gun sabah ac karnına ılık ballı suya okuyup ıcmeyı tavsıye edıyorlardı ..
sımdıde yengem ıocın baslamıstım ..
her adet dongum de 19 gun okuyup adet zamanı ara vereyım dıye dusunuyorum suan
dün bende baktım hiç bişey anlamadım sen yine fikir yürütecek kadar bişey anlamışsın kız
minik kızın nasıl ceylan???
doğum heycanı başladı mı yoksa hala içinde kalıcak gibi mi hissediyorsun
hakkını yemedim kız dedimya fikir yürüttün diye
yok artık öyle hissedemiyorum içimde kalacak gibi çünkü sagolsun artık sancılar girmeye başladı o an nasıl doguracm diye korkular başlıyo yalancı sancılar bile çok korkutucu yaa:26::26::26:
tamam kabul edıyorum bıraz karısık anlatmıs olabılırım ama abartmayalım
dün bende baktım hiç bişey anlamadım sen yine fikir yürütecek kadar bişey anlamışsın kız
lorke peki illa sabah namazının arkasındanmı olmak zorunda gün içinde olmazmı okusak:26:
aminbir avazda kurtulursun inş.
çok heycan verici yaaa 2 gidip 3 dönüceksiniz sen bunu düşün!!!
senden dua bekliyorum ceylan doğumunda o sancının arasında aklıne gelirsem eğer çok makbule geçer bak
tamda benim tedavime denk gelicekk
tamam kabul edıyorum bıraz karısık anlatmıs olabılırım ama abartmayalım
yok ceyln dua bu her zaman okuyabılrısın ..
sadece o ballı suya okuyup ıcmek ıcın yapacaksan sabah ac karnına olması tavsıye edılen ..
onun dısında ben gun ıcınde vs de okuyorum bu duayı
ılla 19 gune tamamlayacaksın dıye bısey de yok mesela ..
amin
inşallah canım heyecandan unutmam hiç birinizi sürekli ediyorum ama tabi bütün isimleri aklımda tutamıyorum ama bu sözün çıkmaz aklımdan ve ederim büyük ihtimal
lorke ben bi deneme yaptım ama çok zor geldi kız nasıl okuyacaz hergün bunu:26::26::26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?