- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #116.821
Tüp bebekte büyük vurgun
yeni haberGiriş Saati : 04.07.2012 10:29
Güncelleme : 04.07.2012 10:29
Anne ve baba adayları görülmeden rapor verildi. Aileler tek merkeze yönlendirildi.
600 doktor her vaka için 1000'er lira almakla suçlandı. Çifte soruşturma açıldı. Bir ihbarla başlayan soruşturma, çocuk sahibi olmak isteyen binlerce ailenin mağdur edildiğini ortaya çıkardı.
Bugün gazetesinden Hasan Bozkurt'un haberine göre; Ankara'daki bir tüp bebek merkezi, yüzlerce doktoru kullanarak ihtiyacı olmayana bile tedavi uygulamış. Kadın doğum uzmanı bir doktorun ihbar mektubuyla geçen yıl başlayan tüp bebek soruşturması skandallar zincirini ortaya çıkardı.
Bebek sahibi olmak isteyen anne baba adayları üzerinden doktorların fahiş paralar kazandığı iddia edildi.
Yasak olmasına rağmen Türkiye'nin çeşitli illerinde bebek hayali kuran ailelerden bin lira alan doktorların, bu kişileri tek birmerkeze yönlendirdikleri ileri sürüldü.
'MÜŞTERİ' GÖNDERENE 1000 TL
Türkiye'de kürtaj ve sezaryen tartışılırken bebek özlemi çeken 1 milyon çift, tüp bebek tedavisi görüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, 3 denemenin masraflarını sigortadan karşılamasına rağmen ailelerin cebinden 6 ile 10 bin lira arasında para çıkıyor. İlaçlarla birlikte 200 milyon dolarlık sektör haline gelen tüp bebekte, bir yıl önce başlatılan soruşturma korkunç gerçekleri ortaya çıkardı.
Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile devam eden soruşturmada şimdiden 13 klasör hazırlandığı gelen bilgiler arasında. Sağlık Bakanlığı müfettişleri bu 13 klasör üzerinde dedektif titizliğinde çalıştığı belirtiliyor.
Türkiye'nin en önemli iki jinekoloğu Prof.Dr. B.T, ve Prof.Dr. H.Y'nin soruşturmaya konu olan dönemde beraber işlettikleri A. Tüp Bebek Merkezi'nin embriyo merkezinde tüpler üzerinde incelemeler yapıldı.
Embriyolar buraya gelen anne baba adaylarına ait çıktı. Ancak 14 bin hasta dosyası istenmesine rağmen, merkezin bin 500 dosyayı müfettişlere teslim etmediği öne sürüldü. Merkezin muhasebe kayıtlarından elde edilen verilere göre Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya tüp bebek tedavisi için aile gönderen doktorlara biner lira para gönderildi.
600 DOKTOR TAKİPTE
Edinilen bilgiye göre, paralar savcılığın takibine takılmaması için banka aracılığıyla değil kargoyla taşındı.
Hasta yönlendirmesi, üreme sağlığı ve tüp bebek yönetmeliğinde yasak olmasına rağmen, Türkiye'deki bazı merkezlerce de yönlendirme yapıldığı iddia edildi. Operasyon çerçevesinde, ailelerin duygularını istismar ederek para kazanan 600 doktor talimatla ifade verecek. Hekimler arasında aile yönlendirmesi yapanlara idari soruşturma açılması bekleniyor.
AİLELERİ GÖRMEDEN RAPOR VERMİŞLER
Soruşturma klasörlerinde yeralan belge ve hasta ifadelerine göre tüp bebek tedavisi için gerekli olan rapor aileler muayene edilmeden verilmiş. Sadece üniversite hastaneleri ve eğitim araştırma hastanelerinin verdiği 'tüp bebek yapması uygundur' raporunu tüp bebek uygulaması yaptıran aileler hiç hastaneye gitmeden almış.
Raporların B. T.ve H.Y'nin görev yaptığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uzaktan yazıldığı da iddialar arasında.
14 BiN AiLEYLE GÖRÜŞÜLECEK
Kütahya, Eskişehir ve Çanakkale'den başlayan aileleri dinleme operasyonunun 81 ile uzanacağı öğrenildi.
Bu illerde yaşayan ailelerin ifadeleri alınacak. Ailelere "Size başkalarının sperm veya yumurtası ile bebek sahibi olmak teklif edildi mi" sorusunun da sorulacağı öne sürüldü. Ailelerin rahatsız olmaması için hassas şekilde devam eden soruşturmada son sözü savcılık söyleyecek.
allah razı olsun ceylan kimin duası kabul olur belli olmaz. allahım melek taşıyan annelerin duasını geri çevirmez ben buna inanıyorum. çok saol.
lorke ben hiç bilmiyordum bole bir dua olduğunu vesile oldun allah razı olsun senden de....anlamı çok güzelmiş ona baktımda. allaha dolu dolu şükrediyor insan okuduğunda.
bayağ bir sorun yaşadım bu bir iki haftada ben. yazmadım buraya sıkıldım sıkıntı dert yazmaktan....siz de okumaktan biliyorum.
bunu suya okuyup şifa niyetine içicem. çokta iyi gelicek öyle hissediyorum
gunaydınnn kıslar
doğumlar yaklaştı ceylan ve bilgem
kolay ve hayırlı doğumlar dilerim:)artık bızım adlarımızı göbüşemı yazarsınız bılmıorm:))
tedavıde olan yok heralde,en yakın 5n1ke ve ben varız sanırım, aynı merkezde denıcez
dularınızı eksık etmeyeın ne olur bizim de evimiz bebek kokksun artık..aminn
evet canım kimin duası kabul olacak bilinmez hadi sende bize dua et 1 de doktora gidecem inşallah güzel haberlerle geliriz 2 hafta önce benide korkuttular biliyosun doktorlar gerilik var falan diye :26::26::26:
bende bilmiyordum böyle bi duayı kuranda varmı acaba bu dua
canım ayrıcada sorunlarını yazmaktan niye çekiniyosun yardımcı olabiliyosak ne güzel belki edilen duaların hürmetine sıkıntılarından kurtulursun biz asla sıkılmıyoruz böyle şeylerden artık zaten senin derdin benim derdim olmuş bi aile gibiyiz burda
amiinn canım inşallah rabbim hepinize nasip etsin saglıklı sıhhatli hayırlı evlatlar
rabbim hepimizin yuvasını o güzel kokudan mahrum etmesin
bi liste hazırlamak şart oldu o zaman
evet canım kimin duası kabul olacak bilinmez hadi sende bize dua et 1 de doktora gidecem inşallah güzel haberlerle geliriz 2 hafta önce benide korkuttular biliyosun doktorlar gerilik var falan diye :26::26::26:
bende bilmiyordum böyle bi duayı kuranda varmı acaba bu dua
canım ayrıcada sorunlarını yazmaktan niye çekiniyosun yardımcı olabiliyosak ne güzel belki edilen duaların hürmetine sıkıntılarından kurtulursun biz asla sıkılmıyoruz böyle şeylerden artık zaten senin derdin benim derdim olmuş bi aile gibiyiz burda
günaydınlar ve hayırlı kandiller herkese
canım iyiyim çok şükür bi sıkıntımız yok,sen nasılsın başladınmı tedaviye ,geçen gün sana özel mesaj atmak istedim ama kutun doluydu
cnm arkadaşım kuzuma Rabbim sağlık versin ben çarşamba günü histereskopi olucağım korkuyorum polipi alıp tedaviye başlayacağız e artık bir yerde başlamalıyım hamişlik nsl gidiyor
başla arunacığım artık ,bence sonu çok güzel olucak hayırlısıyla
mübarek aylardayız önümüz ramazan bol bol dua ederiz daha iyi olur tedavin için
hamilelik iyi gidiyo canım çok şükür sıkıntılarım var ama orta derce diyelim zorlamıyo o yüzden havalarda serinleyince çok da iyi oldu
bu arada KIZLAR eşim test verdi
milimde 18 milyon total 117 milyon toplam motil %40 morfolojide %30 krugere göre % 1 oluyo sanırım
ne demek cok sevındım ıyı bıseylere vesıle olmak cok guzel bısey benım ıcın ...allah razı olsun ceylan kimin duası kabul olur belli olmaz. allahım melek taşıyan annelerin duasını geri çevirmez ben buna inanıyorum. çok saol.
lorke ben hiç bilmiyordum bole bir dua olduğunu vesile oldun allah razı olsun senden de....anlamı çok güzelmiş ona baktımda. allaha dolu dolu şükrediyor insan okuduğunda.
bayağ bir sorun yaşadım bu bir iki haftada ben. yazmadım buraya sıkıldım sıkıntı dert yazmaktan....siz de okumaktan biliyorum.
bunu suya okuyup şifa niyetine içicem. çokta iyi gelicek öyle hissediyorum
yok kıız ılk kısım zaten bı sure sonra ezbere gırııyo az ugras ..amin
inşallah canım heyecandan unutmam hiç birinizi sürekli ediyorum ama tabi bütün isimleri aklımda tutamıyorum ama bu sözün çıkmaz aklımdan ve ederim büyük ihtimal
lorke ben bi deneme yaptım ama çok zor geldi kız nasıl okuyacaz hergün bunu:26::26::26::26:
başla arunacığım artık ,bence sonu çok güzel olucak hayırlısıyla
mübarek aylardayız önümüz ramazan bol bol dua ederiz daha iyi olur tedavin için
hamilelik iyi gidiyo canım çok şükür sıkıntılarım var ama orta derce diyelim zorlamıyo o yüzden havalarda serinleyince çok da iyi oldu
bu arada KIZLAR eşim test verdi
milimde 18 milyon total 117 milyon toplam motil %40 morfolojide %30 krugere göre % 1 oluyo sanırım
ceylan!!
nerelerdesin kötü birşey yoktur umarım....:26:
ben yine doktor dönüşü hiç aklınıza gelmez yine annemdeydim bacak boyu 69 cm olmuş kilosu 2700 gr olmuş eliyle yüzünü kapatmış uyuyodu sonra uyandı bize baybay etti tekrar uyudu 35+2 çıkıyo cinsiyetini bu sefer kesin gösterdi kızmış herşey normal suyu eşi falan dedi çok şükür güzel haberlerle geldik darısı diger hamişlere inşallah hamiş olmayanlarada en kısa zamanda saglıklı hayırlı evlat nasip etsin rabbim
maşallah maşallah miniğine,ismi ne olacak kuşun:..????????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?