- 24 Ocak 2010
- 20.969
- 46
- 733
- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #117.161
ben geldımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
güzel arkadaşlarım herkese selam hepinizi çok özledimm
ben işe başladım kız çok huzursuz emmek istemiyor geceleri vızır vızır uyumuyor
tekrar idrar kültürü bakılcak umarım enfeksiyon yoktur
bilgemmm kuzum kavuşmuşsun yavruna gözün aydın sağlıkla büyüt
yasemin hep dualarımdasın
azraa nasıl sevindim sana anlatamamm
lorkemmmm boncuğummm ekintosumm yağmurumm antalyammm çok özledimm ben sizi yawwww
karanfilimm durumun nasıl ?
ecrin tablonu bulamadım bir ara atsana bakalım
butterly tekrar gözün aydın olsun sağlıkla büyüt
ceylan darısı başına olsun son günlerin bol bol dinlen
canim benim tesekkur ederim evet dogal yoldan oldu rabbime sukurler olsun. En yakin ve hayirli zamanda sizlerinde basina olsun inslllah her derin nefes aldigim da sukrederken aklimdan bunlarida geciriyorum dua ediyorum rabbim kabul etsin insalah.azram hamişmisin çooook mutlu oldum doğal yoldan mı geldi kuzucuk
tesekkur ederim meliscim. Evet ovulasyon testi kullaniyordum ve ilk hamileligimi ovulasyon testiyle ogrendim:)) Daha once hic hamilelik yasamadim canim asilama tup bebek tedavisi hic olmadi. Sadece gorusmelere baslamistim. Bayramdan sonra basliycaktik ama kismet rabbime sukurler olsun ama yinede icimde birseyler var keseyi goremedigim icin tam sevinemiyorum hala. Belirtim vardi kasiklarim ve goguslerimde kisa kisa batmalar oluyordu. Ates olcme yontemini kullaniyordum onun sayesinde ovulasyon sonrasi 12. gunde gebelegimi ogrenmis oldum.Azracım merhaba, hamile haberine inan çok sevindim. sen ovulasyon testi kullanıyordun sanırım. senin dahaa önce hiç hamilelik olmuş muydu? yada aşılama veya tüp bebek denemişmiydin? neler yaptın? belirtilerin varmıydı adetten önce? bize biraz anlatabilir misin? sevgiler
canim benim canini hic sıkma kg kaybi ilk 3 ay icersinde yasayan cok kisi biliyorum ve gayet saglikla geldi bebisleri cok sukurKızlar aklıma bişey takıldı doktor ikinci randevumda kiloma baktı aynı hatta evdeki Baskulde iki kilo düşük gösteriyorum bu yuzden Dr bir dahaki gidişimde kilo almış olmam gerektiğini söyledi 13. Haftamdayim sizin nasıldi kilolarınız ben 60 tim şimdi 58 olmuşum kilo almazsam sorun olurmu aslında yiyorum ama hiç bir oynama yok bu mesele biraz canımı sıktı
tesekkur ederim canim benim rabbim sizlerede nasip etsin insallah en hayirli zamandaazra hamileymişsin çoook sevindim çook hayırlı olsun...
canimsin benimazracigim tebrik ederim cok sevindim. Allahim Insaallah sana hamileligini güzel ve sorunsuz gecirmeni nasip etsin. Rabbim kolay dogum ve Hayirli evlat(lar) nasip etsin canim sana Insaallah. ne güzel Rabbim emeginin karsiligini verdi. cok cok sükret ve bizlerede dua etmeyi unutma. Allaha emanet ol
krisi bende cok merak ekintos. Kimseninde haberi yokherkese selam..
sıcak ve bunaltıcı havalar,ramazanla birlikte geldi...
kristen ve yaseminden haber var mı diye baktım ama ikiside yazmamış.inşallah herşey yolundadır...
AZRA hamileymişsin çok şükür.Rabbim tamamına erdirsin canım ya çok sevindim.hamilelil hikayeni paylaştın mı?göremedim ben.adettendir.topiği sessiz takip edenlere yaptıkların umut olur
gokcencim canim arkadasim benim ne kadar güzel ozetlemissin aynen ne fazla ne eksik ne varsa yazmissin allah razi olsun canim benim.. kardesim kadar yakin goruyorum seni kendime o derece bunu hissettiriyosun icindeki guzellikleri rabbim senin o guzel gonlune gore vericek insallah cok dua ediyorum insallah sende bu muttlugu tadacaksin en hayirli zamandaaselam kızlaaar..
nasılsınız bakalım..
bende azranın hamileliği ile lgili olarak hem fikrimi söyleyeyim hem de bildiklerimi paylaşayım
ve sizi meraktan kurtarayım dedim:)))
azra hamilelik sürecini yaptıklarını en ince ayrıntısına kadar paylaşacaktır eminim
ama sanırım kesin sonucu alıp pöyle paylaşmak istiyro.
çünkü henüz kan testi yaptırmadı.
fikrini değiştirmediyse eğer bugün sağlık ocağında kan verecek yarında sonucu alacak bakalım..
hemen kana gtmek istemedi adeti gecikince idrarda görmüş pozitif sonucu
önce ovulasyon testinde görmüş sorada idrar testnde..
belirtileri de varmış çok şükür:))
biliyorsunuz tüp bebek görüşmelerine gtmişti
bu aylarda tedaviye başlayacaklardı geçen aylarda aşılaması iptal olmuştu öyle böyle derken
rabbim doğal yoldan gönderdi meleğini
ama çok mücadele etti çok uğraş verdi
özellikle tüp öncesi son kozlarını oynadı:))))
ve oldu çok şükür soğan kürü falanda yapmış polip var diye
eşi için de kendi için de bir sürü vitamin kullanmıştı
inşallah kanda güzel sonucunu alınca hepsini bir bir anlatacak bize ve hepimize bir kez daha umut olacak:)))
azraaaaammmmm senin adına o kadar mtluyum ki:))) seni anınca hep bi tebessüm yayılıyor dudaklarımda
rabbim inşalalh sorunsuzca devam ettirsinnn....
canim benim allah razi olsun cok tesekkur ederim.nasıl güzel moral oluyor böyle süpriz gebelikler!!!
çok ama çok sevindim senin adına allah tamamına erdirsin, nazarlardan korusun bebeğini
bağışlayan ve esirgeyen allah ne büyük.
okadar duygulanıyorum ki anlatamam. son dakikada nasıl meşaketli bir yoldan kurtuldun. allahın sevdiği kulmuşsun.....
yasemincim cok sukur beyninde ve diger bacaginda bir sorun cikmamis tip ilerdi insallah tedavisiyle güzel haberlerinide paylasicaksin bizimle yavrunun rabbimden sifalar diliyorum yavrun icin allah yardimciniz olsun canim benimArkadaşlar doktordan sonra hemen cevap veremedim, düşünüp merak etmişsiniz çok teşekkür ederim....
Bu doktorda gittiğim diğer doktorlardan farklı bişey söylemedi, hemen hemen aynı şeyler işte, ileleyen haftalarda belki başka seyler çıkacak belki çıkmayacak(
Ama ilk defa bebeğimin durumunu bu kadar net gördüm ve konuştuk....keşke demek istemiyorum ama keşke doktorlar yanılmıştır umuduyle gitmiştim ama Sol bacağında hiç bir gelişme yok, diğer organlarını henüz etkilememiş o yüzden ilk defa doktordan çıkınca hamdolsun dedim şükrettim en azından daha beterini duymadık, rabbim yaşatmadı....
kalan 20 haftayı belkilerle, korkularla geçirmeye çalışıcaz...İnşallah genetik kaynaklı değildir herhangi birşey çıkmaz, bebeğim daha fazlasını yaşamaz..
Tesekkur ederim ronyam ne kadar cabuk gecti zaman değilmi isi bile basladin ben cok sevindim artik bizimle daha cok birlikte olabilceksin diye. beyaz kizinin insallah idrar kulturu temiz cikicak ronyam.güzel arkadaşlarım herkese selam hepinizi çok özledimm
ben işe başladım kız çok huzursuz emmek istemiyor geceleri vızır vızır uyumuyor
tekrar idrar kültürü bakılcak umarım enfeksiyon yoktur
bilgemmm kuzum kavuşmuşsun yavruna gözün aydın sağlıkla büyüt
yasemin hep dualarımdasın
azraa nasıl sevindim sana anlatamamm
lorkemmmm boncuğummm ekintosumm yağmurumm antalyammm çok özledimm ben sizi yawwww
karanfilimm durumun nasıl ?
ecrin tablonu bulamadım bir ara atsana bakalım
butterly tekrar gözün aydın olsun sağlıkla büyüt
ceylan darısı başına olsun son günlerin bol bol dinlen
tesekkur ederim esracim insallah yazdircaksin ismini listemize senin mucizenlede cosucaz burda allahin izniyleazra hamıleymısssssssssssssss cok sevındım
bende bugun adet oldum
bayramdan sonrakı ılk adetımlen tedavıye baslıyorum dılerım bende eylul ekım gıbı adımı lısteye buyuk harflerlen hamıle dıye yazdırırım
canim bende memoriali dusunuyordum erkek infertilitesinde gercekten cok basirililar. insallah güzel sonuclarla donersin yada ramazan bitmeden sende mucizeni bize mujdelersin canimkızım sen nerelerdesin? merak ettim seni.bayadır yoksun. ben de senin gibi düşünüyorum. bayramdan sonraki ilk adetimle tüpe başlamayı düşünüyorum. ben memorial atasehirde yaptıracağım inş sen nerde yaptıracaksın? geçen ay orada aşılama yaptırdık ama malesef negatif sonucu gördük. her yolu denedik. son şansımız tüp denemek kaldı. bakalım hayırlısı. sevgiler
Arkadaşlar doktordan sonra hemen cevap veremedim, düşünüp merak etmişsiniz çok teşekkür ederim....
Bu doktorda gittiğim diğer doktorlardan farklı bişey söylemedi, hemen hemen aynı şeyler işte, ileleyen haftalarda belki başka seyler çıkacak belki çıkmayacak(
Ama ilk defa bebeğimin durumunu bu kadar net gördüm ve konuştuk....keşke demek istemiyorum ama keşke doktorlar yanılmıştır umuduyle gitmiştim ama Sol bacağında hiç bir gelişme yok, diğer organlarını henüz etkilememiş o yüzden ilk defa doktordan çıkınca hamdolsun dedim şükrettim en azından daha beterini duymadık, rabbim yaşatmadı....
kalan 20 haftayı belkilerle, korkularla geçirmeye çalışıcaz...İnşallah genetik kaynaklı değildir herhangi birşey çıkmaz, bebeğim daha fazlasını yaşamaz..
azra hamıleymısssssssssssssss cok sevındım
bende bugun adet oldum
bayramdan sonrakı ılk adetımlen tedavıye baslıyorum dılerım bende eylul ekım gıbı adımı lısteye buyuk harflerlen hamıle dıye yazdırırım
mericim cok tesekkur ederim canim benim. En yakin zamanda yazicam insallah su an baska birinin bilgisayarindan yaziyorum kafamda toparliyim en basindan su zamana kadar yasadigimiz sureci anlaticam dilimin dondugunce. Gokcencim ozetlemis aslinda saolsun yuregine saglikselamlar
yaseminciğim inan her zaman dualarımdasın allah yar ve yardımcın olsun
bilge lone butter doğum yapmışlar çok sevindim sağlıcakla bebeklerini kucaklarına almalarına darısı bekleyenlere sıradakilere olsun
azra hamileymiş sanırım çok tebrik ederim allah tamamına erdirsin ,ekintosa katılıyorum süreci burdanda paylaşırsan insanlara umut olur bi sürede olsa
ronyeee ben seni özledim ama sen beni özlememişsin galiba,işe başlamışsın kızını oğlunu bırakıp gitmek senin için çok zor oluyodur
esra melis demek tedaviye başlıyosunuz hadi hayırlı uğurlu olsun
bana gelince oğluşu görmeye gittik bu gün ,değişiklik olmazsa erkek gibi şimdilik ,genel durumuda iyi çok şükür,ikili test yaptırmam gerekiyor ama çok kararsızım :26:
onun dışında yakında taşınıcam zor olucak gibi gözüküyo
bebek için yol gözleyen arkadaşlarım ramazana giriyoruz artık hayırlısıyla bol bol dua edelim bu günleri değerlendirelim
krissssss artık bi ses ver meraktan öldürdün hepimizi,inşallah iyisinizdir
mericim cok tesekkur ederim canim benim. En yakin zamanda yazicam insallah su an baska birinin bilgisayarindan yaziyorum kafamda toparliyim en basindan su zamana kadar yasadigimiz sureci anlaticam dilimin dondugunce. Gokcencim ozetlemis aslinda saolsun yuregine saglik. Esimin değerleri bir inip bir cikiyordu. Asilamamiz vardi gecen ay basinda ama reglimin 3. gunu gittim ve rahiminde kalinlasma var polip olabilir gebelik testi ver oyle gel eger hamilelik yoksa kurtaj yapalim dedi dunya basima yikilmisti. Atesimi olctugum icin biliyordum gebelik olmadigini aglaya aglaya döndüm o gun eve. Ve bu ay polip var myom var diye cok umutsuzdum. sogan kuru yaptim bu sebeple. İnsallah idrar testleri dogrudur bir suru yaptim ekinimin dedigi gibi kolye yapicak kadar oldu :))) Simdi yarin kan testimin sonucunu alicam insallah Pteside kese varsa gormeye gidiyorum nolur dua edin bana kizlar.
İkili testi yaptirmak konusunda kararsizsin bende bu konu hakkinda senin gibi dusunuyorum. Oglun oluyormus cok sevindim sizin adiniza hayirli evlat olsun insallahh bahti guzel olsunTasinma cok mesakkatli bir is rabbim yardimciniz olsun canim yardim edicek akrabalarin vardir insallah yakininda.
oncelikle bu kadar uzun bir msjla kalabaliklastirmak istemezdim sayfayi kusuruma bakmayin nolur bu ara benim bilgisayarda bir problem var sanirim kk ya girmiyor baska bir arkadasimin bilgisayarini isgal ediyorum size cvp verebilmek icin o yuzden boyle toptan ve gec oldu cvp larim..
canim benim tesekkur ederim evet dogal yoldan oldu rabbime sukurler olsun. En yakin ve hayirli zamanda sizlerinde basina olsun inslllah her derin nefes aldigim da sukrederken aklimdan bunlarida geciriyorum dua ediyorum rabbim kabul etsin insalah.
tesekkur ederim meliscim. Evet ovulasyon testi kullaniyordum ve ilk hamileligimi ovulasyon testiyle ogrendim:)) Daha once hic hamilelik yasamadim canim asilama tup bebek tedavisi hic olmadi. Sadece gorusmelere baslamistim. Bayramdan sonra basliycaktik ama kismet rabbime sukurler olsun ama yinede icimde birseyler var keseyi goremedigim icin tam sevinemiyorum hala. Belirtim vardi kasiklarim ve goguslerimde kisa kisa batmalar oluyordu. Ates olcme yontemini kullaniyordum onun sayesinde ovulasyon sonrasi 12. gunde gebelegimi ogrenmis oldum.
canim benim canini hic sıkma kg kaybi ilk 3 ay icersinde yasayan cok kisi biliyorum ve gayet saglikla geldi bebisleri cok sukurseninde oyle olcak insallah aklini bulandirma sakın saglikli besleniyorsan aynen boyle devam et
tesekkur ederim canim benim rabbim sizlerede nasip etsin insallah en hayirli zamanda
canimsin benimamin canim allah razi olsun güzel temennilerin icin
krisi bende cok merak ekintos. Kimseninde haberi yok(( Cok tesekkur ederim canim hala cok saskinim ve sanirim sevincimi yarim yasiyorum henuz doktora gidemedim bi gorebilsem keseyi derin bi oh cekip rahatlasam
gokcencim canim arkadasim benim ne kadar güzel ozetlemissin aynen ne fazla ne eksik ne varsa yazmissin allah razi olsun canim benim.. kardesim kadar yakin goruyorum seni kendime o derece bunu hissettiriyosun icindeki guzellikleri rabbim senin o guzel gonlune gore vericek insallah cok dua ediyorum insallah sende bu muttlugu tadacaksin en hayirli zamandaa
canim benim allah razi olsun cok tesekkur ederim.insallah bu tedavinde sende vericeksin mujdeni dualarim seninle ve senin gibi tedavisi baslayan butun arkadaslarimlaa
yasemincim cok sukur beyninde ve diger bacaginda bir sorun cikmamis tip ilerdi insallah tedavisiyle güzel haberlerinide paylasicaksin bizimle yavrunun rabbimden sifalar diliyorum yavrun icin allah yardimciniz olsun canim benim
Tesekkur ederim ronyam ne kadar cabuk gecti zaman değilmi isi bile basladin ben cok sevindim artik bizimle daha cok birlikte olabilceksin diye. beyaz kizinin insallah idrar kulturu temiz cikicak ronyam.
tesekkur ederim esracim insallah yazdircaksin ismini listemize senin mucizenlede cosucaz burda allahin izniyle
canim bende memoriali dusunuyordum erkek infertilitesinde gercekten cok basirililar. insallah güzel sonuclarla donersin yada ramazan bitmeden sende mucizeni bize mujdelersin canim
DONDUM ISTE TATLIM :=)kızım sen nerelerdesin? merak ettim seni.bayadır yoksun. ben de senin gibi düşünüyorum. bayramdan sonraki ilk adetimle tüpe başlamayı düşünüyorum. ben memorial atasehirde yaptıracağım inş sen nerde yaptıracaksın? geçen ay orada aşılama yaptırdık ama malesef negatif sonucu gördük. her yolu denedik. son şansımız tüp denemek kaldı. bakalım hayırlısı. sevgiler
TSK EDERIM CNM NASILSIN IYIMISIN MERICIGIMselamlar
yaseminciğim inan her zaman dualarımdasın allah yar ve yardımcın olsun
bilge lone butter doğum yapmışlar çok sevindim sağlıcakla bebeklerini kucaklarına almalarına darısı bekleyenlere sıradakilere olsun
azra hamileymiş sanırım çok tebrik ederim allah tamamına erdirsin ,ekintosa katılıyorum süreci burdanda paylaşırsan insanlara umut olur bi sürede olsa
ronyeee ben seni özledim ama sen beni özlememişsin galiba,işe başlamışsın kızını oğlunu bırakıp gitmek senin için çok zor oluyodur
esra melis demek tedaviye başlıyosunuz hadi hayırlı uğurlu olsun
bana gelince oğluşu görmeye gittik bu gün ,değişiklik olmazsa erkek gibi şimdilik ,genel durumuda iyi çok şükür,ikili test yaptırmam gerekiyor ama çok kararsızım :26:
onun dışında yakında taşınıcam zor olucak gibi gözüküyo
bebek için yol gözleyen arkadaşlarım ramazana giriyoruz artık hayırlısıyla bol bol dua edelim bu günleri değerlendirelim
krissssss artık bi ses ver meraktan öldürdün hepimizi,inşallah iyisinizdir
oncelikle bu kadar uzun bir msjla kalabaliklastirmak istemezdim sayfayi kusuruma bakmayin nolur bu ara benim bilgisayarda bir problem var sanirim kk ya girmiyor baska bir arkadasimin bilgisayarini isgal ediyorum size cvp verebilmek icin o yuzden boyle toptan ve gec oldu cvp larim..
canim benim tesekkur ederim evet dogal yoldan oldu rabbime sukurler olsun. En yakin ve hayirli zamanda sizlerinde basina olsun inslllah her derin nefes aldigim da sukrederken aklimdan bunlarida geciriyorum dua ediyorum rabbim kabul etsin insalah.
tesekkur ederim meliscim. Evet ovulasyon testi kullaniyordum ve ilk hamileligimi ovulasyon testiyle ogrendim:)) Daha once hic hamilelik yasamadim canim asilama tup bebek tedavisi hic olmadi. Sadece gorusmelere baslamistim. Bayramdan sonra basliycaktik ama kismet rabbime sukurler olsun ama yinede icimde birseyler var keseyi goremedigim icin tam sevinemiyorum hala. Belirtim vardi kasiklarim ve goguslerimde kisa kisa batmalar oluyordu. Ates olcme yontemini kullaniyordum onun sayesinde ovulasyon sonrasi 12. gunde gebelegimi ogrenmis oldum.
canim benim canini hic sıkma kg kaybi ilk 3 ay icersinde yasayan cok kisi biliyorum ve gayet saglikla geldi bebisleri cok sukurseninde oyle olcak insallah aklini bulandirma sakın saglikli besleniyorsan aynen boyle devam et
tesekkur ederim canim benim rabbim sizlerede nasip etsin insallah en hayirli zamanda
canimsin benimamin canim allah razi olsun güzel temennilerin icin
krisi bende cok merak ekintos. Kimseninde haberi yok(( Cok tesekkur ederim canim hala cok saskinim ve sanirim sevincimi yarim yasiyorum henuz doktora gidemedim bi gorebilsem keseyi derin bi oh cekip rahatlasam
gokcencim canim arkadasim benim ne kadar güzel ozetlemissin aynen ne fazla ne eksik ne varsa yazmissin allah razi olsun canim benim.. kardesim kadar yakin goruyorum seni kendime o derece bunu hissettiriyosun icindeki guzellikleri rabbim senin o guzel gonlune gore vericek insallah cok dua ediyorum insallah sende bu muttlugu tadacaksin en hayirli zamandaa
canim benim allah razi olsun cok tesekkur ederim.insallah bu tedavinde sende vericeksin mujdeni dualarim seninle ve senin gibi tedavisi baslayan butun arkadaslarimlaa
yasemincim cok sukur beyninde ve diger bacaginda bir sorun cikmamis tip ilerdi insallah tedavisiyle güzel haberlerinide paylasicaksin bizimle yavrunun rabbimden sifalar diliyorum yavrun icin allah yardimciniz olsun canim benim
Tesekkur ederim ronyam ne kadar cabuk gecti zaman değilmi isi bile basladin ben cok sevindim artik bizimle daha cok birlikte olabilceksin diye. beyaz kizinin insallah idrar kulturu temiz cikicak ronyam.
tesekkur ederim esracim insallah yazdircaksin ismini listemize senin mucizenlede cosucaz burda allahin izniyle
AMIN INSALLAH AZRACIGIM
SAGLIKLAN KUCAKLA YAVRUNU
canim bende memoriali dusunuyordum erkek infertilitesinde gercekten cok basirililar. insallah güzel sonuclarla donersin yada ramazan bitmeden sende mucizeni bize mujdelersin canim
SANKI KENDI COK AKILLIhoşgeldin deliiiiiiii:))
özlettin kendini:)
polipim varmiydi yokmuydu bellide değil arunacigim rahim kalinsa poliptir dedi devletin doktoru. Sadece sogan kuru kallandim canim baska hic birsey yapmadim kurtaj diyince buz gibi oldum korktum dogal yontemlere yoneldimazram sen polipini operasyonla mı aldırdın yoksa soğan kürü işe yaradı mı
kızlar merhaba;bu kürleri eşine yedirip hamile kalanınız var mı gerçi eşim daha önce hiç dr gitmedi ama bende yedirsem diyorum ne dersiniz
Kizlar nasilsiniz evime esime kavustuk sukur yarindan tibarende duzenim oturur insallah
Valla gelismeleri takiP ettim ama Pek yazamadim
Yasemincim Rabbim beterinden korusun bir kRar aldin ve onun arkasinda tum sabrinla durup devam edebilirsin insallah .. Ramazan hurmetine Rabbim icine ferahlik versin
Azracim haberrine cook sevindim pat die gelmesi cok guzel oluyo valla insallah kan testinde guzel cikacak
Ronyam bende sabah uyandigimda aklimda sen vardin gorunmuyorsun bikac zamandir calismaya basladiysan aramizdasin demek artik
Mericim oglun olacakmis hayirli evlat olsun insallah hersey yolunda demek sevindim senin adina
Arun senpolipi ne zamana aldiracaktin boyutunu solemismiydi doktorun
Ekintos nirelerdeeeee
Esra seninde tup kararin hayirli olsun insallah Rabbim tamamina erdirsin
Gamzelimseninde tup surecini bekliyoru burdan ayrintili olarak duaedelim ins
Butter bilgemm loneliness sizlerindeevlatlari hYirli olsun Rabbim hep guzel gunleri igostersin size
Herkesleri ozledim gelisme vs olanlara yazdim die unuttum sanmayin kimseyi
Telden yaziyorum zor oluyo insallah bugun bi bulusmam var sonra gezmelerime ramazan arasi verinxe hep siznleyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?