2.nişanımı atmak üzereyim ve çok üzülüyorum, evde mi kalacağım nedir ?

Kaç yaşındasın ki?
Hem 26-27 yaşında hiç nişanlanmayanlar bile evde kalcam diye korkmuyor 2 nişan yaşamışsın güzel,alımlı,çekici dolu bi kızsın demekki ne korkuyorsun ki

kaç yaşındasın ki?
Hem 26-27 yaşında hiç nişanlanmayanlar bile evde kalcam diye korkmuyor 2 nişan yaşamışsın güzel,alımlı,çekici dolu bi kızsın demekki ne korkuyorsun ki

çevremde beğenirler beni güler yüzlü sempatik boylu poslu cekiici farklı ısığım olduğunu soylerler..beren saate benzetiliyorum.. Evet görüştüğüm herkez nerdeyse heemen hepsi evlenmek istedi benle.. Hiç sımarık biri değilim ama inanın.. Vee nişanlım benim özgüvenimi cok kırdı artıkkkk..

E o zaman hiç dert etme canım,nişanlın sana yetemediğinden senin özgüvenini kırmıştır.Boşver illaki evlencek birisini bulursun.Evlenemezsen de dünyanın sonu diil.

canım ben de senin gibiyimdir. çok evlenmek isteyen oldu ama kafama hiç yatmadı. yaşım 29 yeni nişanlandım daha.
2 sene çıktığım bir çocuk vardı. ben şımarmıyım diyemdiir nedir bana derdiki sen artık kimseyle evlenemessin sen kartladın
ablak bir suratın vaR, yüzünde çizgiler çıktı bilmemne birsürü şey. ben de inanırdım deli gibi.
erkekler bunu genelde kendilerine güvenleri olmadığı zaman yaparlar. biz onlara muhtaç olalım diye...

Konun açıklayıcı olmaıdğı için eski konularını inceledim seni ve derdini anlamak için.
Ama anlayamadım..

Derdini anlatamıyosun,kendini iyi ifade edemiyosun,yazarken imla kurallarına dikkat etmediğin için,karşıdakiler(yani bizler)okurken başka anlamlar yükleyebiliyoruz,yada zor anlıyoruz.
Geliom,gidiom...vb yüklem ifadeleri kullanman,karşımdaki kişiyle ilgili bana,

"yazmaya aciz biri,gündelik hayatta bu cümleleri kuruyosada birde ne kadar itici biridir izlenimini veriyosun."

Bunu yazdığım için üzügünüm ama sormak zorundayım,eğitim durumun nedir?
Bu yüzdenmi cümle kurmakta,yada derdini anlatmakta zorlanıyorsun?

Ciddi anlamda cümle kurma problemin var,cümle başka bişeyle başlıyor,bambaşka bir anlamla bitiyor.
Yanlış anlamazzsan eğer kitap okumanı önericem.Krılıma ama gördüğüm gerçekleri söylmeyi borç bildim sabahın bu saatinde.

Hayatınla ilgili önce kendini değiştirmen gerekirken kaderini değiştirmeye çalışmışssın,hemde istemeyerek,sevemeyerek!
Peki bu insanlar,nişan attığın kişiler,neydi deneme tahtasımı?
Görücü uslülü tanıştın,nişanlandın hemen.
Peki çocuk oyuncağımıydı bu?
Sevmedin ve ayrıldın.
Şimdi düğününe sayılı günler kala ayrılmak isitiyorum diyorsun,istiharelere yatıyosun.
Kusura bakma ama istihareye yatmak için çok geç kalmadın mı?
Bunu karar vermeden önce yapman gerekirdi.
Düğününe sayılı günler kala değil!

ilk tecribenden sonra 2.kez nişanlanmadan önce tercih yaparken bu defa daha dikkatli davranman gerekmezmiydi.
Hayatının bir sihirli değnekle değişmesini bekliyorsun.
Mücadeleci bir yapın hiç yok.
Çalışıp çalışmadığını merak ediyorum ama çalışmadığını düşünüyorum.

Herneyse...
Şimdi herkes sana nişanı atman gerektiği konusunda önerilerde bulunacaklar.
Haklılarda!
Bencede bitmeli...
Birçok umutlarla hazırlıklıklarını yapan,yönünü değiştiren,düğün tarihini belirleyen kişi bunlarla meşgulken,sizin bu ayrılık tarzı düşüncelerinizden bi haber!
Yazık değilmi?
Zorlamı nişanladılar sizi her iki seferdede.
İyice süzgeçten geçirmeyi neden hiç düşünmediniz en başından?
Elbette bahaneleriniz çıkacaktır,mutlakada vardır,her nişanlılıkta,evlilikte olduğu gibi,birçok sıkıntı var!
Ama ne olursa olsun seven bu kadar kolay vazgeçmez.
Nişanlını sevmıyorsun.
Ve hala rüyanda gördüğün esmer kişinin neye delalet olduğunu bize soruyosun.

Seni yargılamak,yadırgamak değil amacım inan.
Yazdıklarından bunları anladım.
Belkide kendini iyi ifade edemediğinden,belkide kurduğun cümlelerden,yaptığın yorumlardan....

Son düzenleyen: Moderatör:
sen kendini mutlu hissetmediğin bi evlilik zaten olmasın be kızçem. boşver at gitsin. ister 18yaşında ol ister 50 yaşında ol ne farkeder. önemli olan senin mutluluğun. mutsuzsan zaten sürmez bu evlilik. çevreyi ve çevrece en önemlisini yani mahalle baskısını siiiiet :) kendini düşün... bu ömrü, yanındaki yada çevrendeki insanlar değil, sen yaşıcaksın unutma. erken yada geç o aşkı mutlaka bulucaksın. işte o vakit evlen. zor olsa bile ailelen seni anlar bi yerde onuda dert etme... etmiyorsanda kendini düşün önündeki o güzel mutlu hayatı... gerisi teferruat.

yada hepsini boşver kalbinin sesini dinle asla pişman olmazsın. ama kabinin! mantığının değil :)

Bence konu sahibi gerçekten sevmeyi bilmiyor.
Kendini sevdirecek yada kendisiini gerçekten seven biri hiç çıkmadığı içinde olabilir bu.
Tüm konularında belirtmişsin,evlilik içimden gelmiyor demişsin.
Ne kedine yazık et ,nede nişanlına..
Kimseyi düşünme evet..
Ama sana önerim,bu olaydan sonra otur tart herşeyi.
Gerçekten birini sevmeyene kadar evlilik düşünme!
Sana bambaşka hisler yasatacak biri elbet çıkacaktır.
Sırf evlenicem diye evlenilmezki yada evde kalıcam diye,yada çevre;
"bi dikiş tutturmayı beceremedi" demesin diye...

kesinlikle böyle... biz bu hayatta, hayatını başka kişiler yüzünden yaşyamayan canlılarız (yani kadınlar)... bunu bil. kendin için yaşa.

Tekrar tekrar okudum yazdıklarınızı.Bir kişinin bu şekilde konuşabilmesi için ancak kişiyi tanıyor olması gerekir.
Yazdığımız cümlelerden eğitim durumunu çıkarmak, bunu futursuzca sormak bana göre çok ayıp.

Kitap okumak sadece cümleleri doğru kullanmak için midir ?
Sizinde okumanız gerekiyor insan psikolojisi üzerine.
Eğitim düzeyini kullanan insanlara sinir oluyorum.

Evet ortaokul mezunuyum deyince; ''ha ben anlamıştım zaten'' mi diyeceksiniz ? Bu sorunun anlamını anlamadım.

''Çalışıp çalışmadığını merak ediyorum ama çalışmadığını düşünüyorum.'' bu cümlenizde bile rahatsız edici bir enerji var.

İlla merak ediyorsanız ve gerçekten yardım etmek istiyorsanız özelden yazarsınız.
Özel yazma hakkınız yoksa beklersiniz.
...

Nişan tanıma evresidir.
Konu sahibi deneme tahtası olduğu için değil gerçekten belki olabilir diye nişanlanmıştır.
Ayrıldıktan sonra sonuç değerlendirilir.
Neden oldu sorusuna '' görücü usuluydu, sevemedim '' cevabını verir kendince.

3-4 nişan atan kişiler var.Deneme tahtası olduğu için midir bu ?
Bunun deneme tahtası olmasıyla ilgisi yok..
....
Konu sahibinin en büyük hatası bana göre bir başkasının baskısıyla ayrılması ve o bir başkasıyla yoluna devam etmesi.

Hakkınızde hayırlısı olsun.

benim gibi düşünüyorsun.yorumlarına katılıyorum.insanlar ne istediğine karar vermeden hareket edip sonrasında da pişman oluyorlar ve karşısındaki insana da haksızlık etmiş oluyorlar.evliliği düşünen insan öncelikle ne istediğini bilmeli ona göre de hayatına yön vermelidir diye düşünüyorum.ayrıca evde kalmak da ne demek.artık 30 lu yaslarda yapılan evlilikler gayet normal karsılanıyor evde kalmak deyimi eskilerde kaldı zannediyordum ben.

Bana göre nişanlılık, sevgililiğin resmiyete dökülmüş halidir.
O nedenle, yanlış giden birşeyler varsa her an bitirilebilir.
Karar vermek için de objektif olarak ilişkinize bakabilmeniz
gerekir. Yani sadece nişanlınızı değil, kendinizi de değerlendirebilmelisiniz.

Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…