2.nişanımı atmak üzereyim ve çok üzülüyorum, evde mi kalacağım nedir ?

zorlamı nişanladılar sini herseferinde '''' demişsiniz... herkes hataya düşer . büyük konuşmayın. sizin başınıza gelmicegi ne malum(allah korusun) gıcık olurum konuyla alakası olamdan insanları aşşalar derecede konuşanlara. ne alaka konuyla arkadaşım .. yok iyi konuşamıyosun yok egitim düzeyiniz ne???? nekadar saçma

Son düzenleme:

sonunaaa kadar katılıyorum

bende insanların umutlrı ile oynadığını düşünüyorum ama
NİŞAN TANIMA EVRESİ DEĞİLDİR.önce bunu belirtmekte fayda var nişan evlilikte
iki insanın hangi şartlarda birleşebilceğinin gösterme evresidir.Nişan tanıma değildir.
yani bunun seda Sayanın yaptığı evliliklerden bir farkı olmaz evlilik flört değildir ama o hanfendi evleniyor ilişki yaşamıyor
desinler diye ama
tabi arkadasın yasadığı sosyal çevreyide düşünmek lazım Bazı ailelerde ilşiki yani bir kızla erkeğin nişan harici konusması tanısması hoş karşılanmıyor
Ancak nişanlanınca tanıyorlar birbilerini ama madem ikikere yaşamışsınız bu olayı biraz daha temkinli olabilirdiniz.
Nebilim kaçamak olarakta göreşebilridiniz çok mu küçük yerde yaşıyorsunuz.

bazen öyle yorumlar yazılıyor ki, "ne insanlar var" lafını tekrar tekrar söylüyorum kendi kendime. konu sahibi bir sıkıntısını paylaşıyor öneride bulunur veya bulunmazsın.

onun eğitim durumunu, çalışıp çalışmama durumunu sorgulamaya fütursuzca eleştiri yapmaya ne hak görüyorsunuz bilmiyorum. bazı insanlarda gerçekten korkunç derecede kompleks olduğu için karşı tarafa tam olarak bu şekilde yaklaşıyorlar.. arkadaş ilkokul mezunu ve ev hanımı diyelim bu size göre neyi değiştiriyor, asıl mevzu o aslında. eğer öyle olsa kendinizi ondan çok üstün göreceksiniz sanıyorum..
anladığım kadarıyla üniversite mezunu çalışan bir bayansınız ama insani kavramlar konusunda yeterince bilgi sahibi olamamışsınız. bende size kendinizi bu konuda geliştirmenizi "tavsiye" ediyorum.

tuğçecan konuyu tam olarak bilmediğim için çok fazla yorum yapamıyorum evlenmeye karar verirsen umarım çok mutlu olursun:) ama nişanı atarsanda kendini karalanmış veya dul gibi hissetmen için ortada sebep yok inanki.. insanlar 2. evliliğini yapıp mutluluğu yakalıyor bazen, sen 2. nişanı atarsan bu bir ayıp veya kusur değilki.. 29 yaş genç bir yaş ayrıca..

Benim kuzenim de iki nisan attı üçüncü nişanlandi evlendi çocuğu var çok mutlu:)) herşeyin hayırlısı canim benim kaderde ne varsa o böyle düşünme

konu sahibinin diğer konusu
"istanbula gelin gidenler var mı? maddi acıdan zayıf olan biriyle evlenicem.. ama istanbul gibi bi yerde yaşanır mı? ben gezip tozmayıda severim.. ailemi durumuda iyidir. zorlanr mıyım? "

bunu yazan bi insana sorarım ben sen çalışıyor musun yada madem gezip tozmayı seviyorsun sen neden çalışmıyorsun diye
soruş şeklinden bile belli yani ne demek istediği

diğer yorumu
"ben ailesiyle bir yere gitmeyi sevmiyorum özür dilerim ama cingene gibiler. ben onlarla bir ortama girmeye utaıyorum bunu söylerken ALLAH bana cok günah yazıyor biliyorum ama... napimm.. arkadas cewreside beni açmıyor hiç.. arkadasıının eşi ortamda çişim geldi diyen biri nelerini seveyim de görüşeyim.. ayyyy ( "

bunu yazan kişiyede sen ne mezunusun madem çok kültürlüsün senin ne işin var bu aileyle derim

hem diğer konularında da aylır dendi kaç kere isterse 10.nişan atması olsun ne fark eder mutluluğun önemli dendi ama konu sahibi alışkanlık herhalde ayırmak istemiyorum dedi

kendini o kadar çok üstün görüyor ki
hep maddi olsun manevi olsun bi aşağılama konusu bizde onu diyoruz işte senin meziyetlerin ne

Turkiyede "geliyom-gidiyom" diye konusanlar aciz ve iticiyse
sen tahsil gormus kitap okumus biri olarak bir o kadar itici gorunuyorsun inanki
yargilaman, asagilaman, empati yoksunlugun aldigin tahsilin meyvasimi?
hosgorusuz cumlelerin okudugun kitaplarin ana temasimi?

dugune saniyeler kala ayrilmak istiyor e bir zahmet ayrilsin icine sinmiyorsa
damat adayi uzulmesin diye devam ettirecek hali yok
bazi aileler vardir "nisanlandin ayrilamazsin basimizi one egme" diye kizlarini zorla evlendirirler
ne farkin kaldi bu bagnaz dusunceden?
aldigin tahsile ragmen ustelik

benim kafama da yatmıyor. bi tarafım evlenmek isterken bi tarafım istemiyor.. 4 yılımı verdim zamanımı verdim.. çok kırıcı konuşmaları oluyor.Evlenmemek için en önemli sebep bu değil mi? hevesin kalıyor mu peki? bana ablam öyle diyor. Bi daha bu heyecanı yaşayabilcek misin diyor.. hevesim kırılıyor o anda. ben ilk nişanımda inan gelinlik modeli bile bakmış değildim..bunda mor koltklar,beyaz mobilyalar,perdeler baktım.. ne heveslerim vardı (((

Ilk nisanlinizla hala nisanli iken simdiki nisanlinizla tanisiyorsunuz ve bu simdiki nisanliniz, nisaninizi atip kendi ile olmaniz icin sizi ikna ediyor.?
Bence balik bastan kokmus. 2. nisanlinizla olan birlikteliginizin baslayissi bile yanlis.
Ilk nisanlinizla hala nisanli iken, baska bir erkekle görüsmeniz ( baska duygularla) bence cok yanlis.
Ne diyelim hayirlisi olsun.

Yorumları okuduysanız eğer bende ona bitirmesi gerektiğini söyledim.
Benim çevremde tahsil görmemiş biçok arkadaşım,künuştuğum insan var,ne onları yargılarım nede aşağılarım.
Tahsilli olmak değilsi orda anlatmak istedğim.Lütfen olayı başka yerlere çekmeyin.
Konu sahibinin tüm konularını,ve yorumlarını okuyarak öfkesli bir şekilde yazmış olduğum cümleler.
Bu kadar rahat karar veren,bu kadar rahat bi şekilde maddi manevi desteği karşı taraftan bekleyen biri bana göre mücadeleci değildir,ve eğitim durumuyla evet hiçbi ilgisi yok,ama bana göre hiçbişey görmemiş,okumamış bu insan.
Okuması gerektiğini,çevresinde olup bitenleri daha iyi idrak etmesi gerektiğini,hayatın bu kadar kolay kararlar üzerine kurulu olmauğını öğrenmesi gerektiğini öfkeli bir dille yazdım evet.
Ama lütfen konuyu başka yerlere çekmeyin.
Bu forumdabugüne kadar aşağılayacı yorumlar yapmadım kolay kolay.
Ama konu sahibi o kadar rahat ki(diğer konularını okuyun lütfen) beni rahatsız eden bu!

Son oalrak "geliyom,gidiyom"diyen konu sahibi bilmediğinden değil,klavyeye 3_5 harf yazmaya erindiği için ve bunu fark ettiğim için bana göre itici!
Olmadığı biri gibi olmak ve bunu kelimelere yansıtmak...
Genelleme yapan sizsiniz.
Ben tüm "geliom,gidiom"yazanlar,konular iticidir diye bi cümle kurmadım!
Lütfen diyorum olayları başka yere çekmeyin,rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

hııı dogru herkes konuyu başka yere çekmiş sen çekmemişsin heyy ALLAHIM

Canım bu yorumu her yazana üşenmeden aynı yorumu yapıcam.
Eğitim durumunu yargılamadım ben.
Konu sahibinin tüm konularını ve yorumlarını okuyarak yazdım ben o mesajı.
Tahsilata önem veren biri değilim.Ve kolay kolay kimseyide aşağılamam.
Ama gerçekten konu sahibinin tüm konularını ve yorumlarını okursanız,o kadar rahatki..
Mücadeleci değil ve hayatla ilgili her beklentisini karşı tarafın gidermesini bekleyen biri bana göre acizin önde gideni!
Sizce bu acizlik değilde nedir peki!
Çalışıp çalışmadığını bu yüzden sordum.
Çalışmıyorsanda eğer bi beklenti içinde olmaz değilmi insanlar!
Karşı tarafın ailesi için "çingene"kavramını kullanan biri bana göre eğitim almamaşlığını geçiyorum,hayata dair hiçbirkonuda kendi düzeyini,seviyesi geliştirmemiş kişi...
Lütfen başka yerlere çekmeyin.
Ben genellemede bulunmadım.
Yorumlarım sadece konu sahibinin şahsı adına ve ordada belirttim bunu,
"bu yazdıklarımı tamamen açtığın konulardan,ve yaptığın yorumlardan yola çıkarak yazıyorum"diye..
Kendini iyi ifade edemediği için yapmışta olabilirm o yorumları!

hııı dogru herkes konuyu başka yere çekmiş sen çekmemişsin heyy ALLAHIM

Herkes doğru olanı aynı anda görebilseydi eğer şuanda hala dünyayı "düz"olarak biliyo olacaktık.
Zamanında kalıplaşmış yargıların dışına çıkıp bambaşka bir bakış açısından düşündüğü ve gereçek doğruyu bulduğu için linç edilmezdi "dünya yuvarlaktır" dediği için..
Bu sadece bi örnek..
Binlercesi sayılabilir...

sevemiyosan eğer, katlanamayacağına inanıyosan, kafana yatmıyosa...
2 kerede nişan atılır 22 kerede atılır...
bunda kendini kötü hissedecek bi durum yok..
akıllı bi kızzınki kendini bile bile ateşe atmıyosun...
evlenince değişir düşüncesinde değilsin..
tyebrik ederim seni gerçekten..
keşke herkes senin kadar cesur olabilse..
mutluluklar dilerim...
allah hayırlı iyi insanlarla karşılaştırsın seni ve bütün genç kızlarımızı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…