- Konu Sahibi DepresifFisilti
-
Konun açıklayıcı olmaıdğı için eski konularını inceledim seni ve derdini anlamak için.
Ama anlayamadım..
Derdini anlatamıyosun,kendini iyi ifade edemiyosun,yazarken imla kurallarına dikkat etmediğin için,karşıdakiler(yani bizler)okurken başka anlamlar yükleyebiliyoruz,yada zor anlıyoruz.
Geliom,gidiom...vb yüklem ifadeleri kullanman,karşımdaki kişiyle ilgili bana,
"yazmaya aciz biri,gündelik hayatta bu cümleleri kuruyosada birde ne kadar itici biridir izlenimini veriyosun."
Bunu yazdığım için üzügünüm ama sormak zorundayım,eğitim durumun nedir?
Bu yüzdenmi cümle kurmakta,yada derdini anlatmakta zorlanıyorsun?
Ciddi anlamda cümle kurma problemin var,cümle başka bişeyle başlıyor,bambaşka bir anlamla bitiyor.
Yanlış anlamazzsan eğer kitap okumanı önericem.Krılıma ama gördüğüm gerçekleri söylmeyi borç bildim sabahın bu saatinde.
Hayatınla ilgili önce kendini değiştirmen gerekirken kaderini değiştirmeye çalışmışssın,hemde istemeyerek,sevemeyerek!
Peki bu insanlar,nişan attığın kişiler,neydi deneme tahtasımı?
Görücü uslülü tanıştın,nişanlandın hemen.
Peki çocuk oyuncağımıydı bu?
Sevmedin ve ayrıldın.
Şimdi düğününe sayılı günler kala ayrılmak isitiyorum diyorsun,istiharelere yatıyosun.
Kusura bakma ama istihareye yatmak için çok geç kalmadın mı?
Bunu karar vermeden önce yapman gerekirdi.
Düğününe sayılı günler kala değil!
ilk tecribenden sonra 2.kez nişanlanmadan önce tercih yaparken bu defa daha dikkatli davranman gerekmezmiydi.
Hayatının bir sihirli değnekle değişmesini bekliyorsun.
Mücadeleci bir yapın hiç yok.
Çalışıp çalışmadığını merak ediyorum ama çalışmadığını düşünüyorum.
Herneyse...
Şimdi herkes sana nişanı atman gerektiği konusunda önerilerde bulunacaklar.
Haklılarda!
Bencede bitmeli...
Birçok umutlarla hazırlıklıklarını yapan,yönünü değiştiren,düğün tarihini belirleyen kişi bunlarla meşgulken,sizin bu ayrılık tarzı düşüncelerinizden bi haber!
Yazık değilmi?
Zorlamı nişanladılar sizi her iki seferdede.
İyice süzgeçten geçirmeyi neden hiç düşünmediniz en başından?
Elbette bahaneleriniz çıkacaktır,mutlakada vardır,her nişanlılıkta,evlilikte olduğu gibi,birçok sıkıntı var!
Ama ne olursa olsun seven bu kadar kolay vazgeçmez.
Nişanlını sevmıyorsun.
Ve hala rüyanda gördüğün esmer kişinin neye delalet olduğunu bize soruyosun.
Seni yargılamak,yadırgamak değil amacım inan.
Yazdıklarından bunları anladım.
Belkide kendini iyi ifade edemediğinden,belkide kurduğun cümlelerden,yaptığın yorumlardan....
Tekrar tekrar okudum yazdıklarınızı.Bir kişinin bu şekilde konuşabilmesi için ancak kişiyi tanıyor olması gerekir.
Yazdığımız cümlelerden eğitim durumunu çıkarmak, bunu futursuzca sormak bana göre çok ayıp.
Kitap okumak sadece cümleleri doğru kullanmak için midir ?
Sizinde okumanız gerekiyor insan psikolojisi üzerine.
Eğitim düzeyini kullanan insanlara sinir oluyorum.
Evet ortaokul mezunuyum deyince; ''ha ben anlamıştım zaten'' mi diyeceksiniz ? Bu sorunun anlamını anlamadım.
''Çalışıp çalışmadığını merak ediyorum ama çalışmadığını düşünüyorum.'' bu cümlenizde bile rahatsız edici bir enerji var.
İlla merak ediyorsanız ve gerçekten yardım etmek istiyorsanız özelden yazarsınız.
Özel yazma hakkınız yoksa beklersiniz.
...
Nişan tanıma evresidir.
Konu sahibi deneme tahtası olduğu için değil gerçekten belki olabilir diye nişanlanmıştır.
Ayrıldıktan sonra sonuç değerlendirilir.
Neden oldu sorusuna '' görücü usuluydu, sevemedim '' cevabını verir kendince.
3-4 nişan atan kişiler var.Deneme tahtası olduğu için midir bu ?
Bunun deneme tahtası olmasıyla ilgisi yok..
....
Konu sahibinin en büyük hatası bana göre bir başkasının baskısıyla ayrılması ve o bir başkasıyla yoluna devam etmesi.
Hakkınızde hayırlısı olsun.
onun eğitim durumunu, çalışıp çalışmama durumunu sorgulamaya fütursuzca eleştiri yapmaya ne hak görüyorsunuz bilmiyorum. bazı insanlarda gerçekten korkunç derecede kompleks olduğu için karşı tarafa tam olarak bu şekilde yaklaşıyorlar.. arkadaş ilkokul mezunu ve ev hanımı diyelim bu size göre neyi değiştiriyor, asıl mevzu o aslında. eğer öyle olsa kendinizi ondan çok üstün göreceksiniz sanıyorum..
kusura bakmayın ama eğer eski nişanlınızı NİŞANLIYKEN bi başka biri ile (şimdiki nişanlınızla) aldatıyorsanız ki bu benim kitabımda aldatmak demektir,o beni ikna etti dediğinize göre... madem görücü usulü dediniz sevemedim onu dediniz önce ondan RESMEN ayrılmanız gerekirdi.resmen ayrılmadan başka birinin sizi ikna etmesi bence eski nişanlınızı aldatmak demektir. kafada bitirdim demek yetmiyor,resmen de bitirip öyle başka bi ilşkiye başlamanız gerekirdi.evet ilki görücü usulu gibiydi attım nişanı 7 ay nişanlı kaldım sevemedim hiç. bu nişanlım karsıma cıkıncada ki hayatımdaydı da beni ikna etti.. nişanımı atmama sebep oldu..
Kaç yaşındasın ki?
Hem 26-27 yaşında hiç nişanlanmayanlar bile evde kalcam diye korkmuyor 2 nişan yaşamışsın güzel,alımlı,çekici dolu bi kızsın demekki ne korkuyorsun ki
şimdi ben bu yorumdan şunu anlıyorum. güzel,çekici,alımlı olmanın bir kriteri de birden fazla nişanlılık süreci geçirmekten geçer öyle mi? çok yanlış bir düşünce bana göre..
Konun açıklayıcı olmaıdğı için eski konularını inceledim seni ve derdini anlamak için.
Ama anlayamadım..
Derdini anlatamıyosun,kendini iyi ifade edemiyosun,yazarken imla kurallarına dikkat etmediğin için,karşıdakiler(yani bizler)okurken başka anlamlar yükleyebiliyoruz,yada zor anlıyoruz.
Geliom,gidiom...vb yüklem ifadeleri kullanman,karşımdaki kişiyle ilgili bana,
"yazmaya aciz biri,gündelik hayatta bu cümleleri kuruyosada birde ne kadar itici biridir izlenimini veriyosun."
Bunu yazdığım için üzügünüm ama sormak zorundayım,eğitim durumun nedir?
Bu yüzdenmi cümle kurmakta,yada derdini anlatmakta zorlanıyorsun?
Ciddi anlamda cümle kurma problemin var,cümle başka bişeyle başlıyor,bambaşka bir anlamla bitiyor.
Yanlış anlamazzsan eğer kitap okumanı önericem.Krılıma ama gördüğüm gerçekleri söylmeyi borç bildim sabahın bu saatinde.
Hayatınla ilgili önce kendini değiştirmen gerekirken kaderini değiştirmeye çalışmışssın,hemde istemeyerek,sevemeyerek!
Peki bu insanlar,nişan attığın kişiler,neydi deneme tahtasımı?
Görücü uslülü tanıştın,nişanlandın hemen.
Peki çocuk oyuncağımıydı bu?
Sevmedin ve ayrıldın.
Şimdi düğününe sayılı günler kala ayrılmak isitiyorum diyorsun,istiharelere yatıyosun.
Kusura bakma ama istihareye yatmak için çok geç kalmadın mı?
Bunu karar vermeden önce yapman gerekirdi.
Düğününe sayılı günler kala değil!
ilk tecribenden sonra 2.kez nişanlanmadan önce tercih yaparken bu defa daha dikkatli davranman gerekmezmiydi.
Hayatının bir sihirli değnekle değişmesini bekliyorsun.
Mücadeleci bir yapın hiç yok.
Çalışıp çalışmadığını merak ediyorum ama çalışmadığını düşünüyorum.
Herneyse...
Şimdi herkes sana nişanı atman gerektiği konusunda önerilerde bulunacaklar.
Haklılarda!
Bencede bitmeli...
Birçok umutlarla hazırlıklıklarını yapan,yönünü değiştiren,düğün tarihini belirleyen kişi bunlarla meşgulken,sizin bu ayrılık tarzı düşüncelerinizden bi haber!
Yazık değilmi?
Zorlamı nişanladılar sizi her iki seferdede.
İyice süzgeçten geçirmeyi neden hiç düşünmediniz en başından?
Elbette bahaneleriniz çıkacaktır,mutlakada vardır,her nişanlılıkta,evlilikte olduğu gibi,birçok sıkıntı var!
Ama ne olursa olsun seven bu kadar kolay vazgeçmez.
Nişanlını sevmıyorsun.
Ve hala rüyanda gördüğün esmer kişinin neye delalet olduğunu bize soruyosun.
Seni yargılamak,yadırgamak değil amacım inan.
Yazdıklarından bunları anladım.
Belkide kendini iyi ifade edemediğinden,belkide kurduğun cümlelerden,yaptığın yorumlardan....
canım ben de senin gibiyimdir. çok evlenmek isteyen oldu ama kafama hiç yatmadı. yaşım 29 yeni nişanlandım daha.
2 sene çıktığım bir çocuk vardı. ben şımarmıyım diyemdiir nedir bana derdiki sen artık kimseyle evlenemessin sen kartladın
ablak bir suratın vaR, yüzünde çizgiler çıktı bilmemne birsürü şey. ben de inanırdım deli gibi.
erkekler bunu genelde kendilerine güvenleri olmadığı zaman yaparlar. biz onlara muhtaç olalım diye...
kusura bakmayın ama eğer eski nişanlınızı NİŞANLIYKEN bi başka biri ile (şimdiki nişanlınızla) aldatıyorsanız ki bu benim kitabımda aldatmak demektir,o beni ikna etti dediğinize göre... madem görücü usulü dediniz sevemedim onu dediniz önce ondan RESMEN ayrılmanız gerekirdi.resmen ayrılmadan başka birinin sizi ikna etmesi bence eski nişanlınızı aldatmak demektir. kafada bitirdim demek yetmiyor,resmen de bitirip öyle başka bi ilşkiye başlamanız gerekirdi.
şimdi ben bu yorumdan şunu anlıyorum. güzel,çekici,alımlı olmanın bir kriteri de birden fazla nişanlılık süreci geçirmekten geçer öyle mi? çok yanlış bir düşünce bana göre..
He evet öyle evladım ne kadar zekisin boşa polemik için kasma.Kimseye yazdıklarımdan reklam yaptıramam.Hatta en güzel kadında 7 kocalı hürmüz kıskanç çatla patla tamam.
He evet öyle evladım ne kadar zekisin boşa polemik için kasma.Kimseye yazdıklarımdan reklam yaptıramam.Hatta en güzel kadında 7 kocalı hürmüz kıskanç çatla patla tamam.
1-ben şahsi olarak olaya yaklaşmadım,yaptığınız yoruma bence doğru değil dedim .zaten maksadım böyle olsaydı şahsi olarak üzerinize gelirdim. ne kelime olarak ne de başka bi açıdan sizinle ilgili birşey demedim. fakat sizin kurduğunuz cümlede,evladım, ne kadar zekisin,kıskanç,çatla patla söylemlerin yukarıda beyan etmişsin. bak sana polemik derdinde olmadığımı kanıtlayayım güldüm geçtim.şikayetimi yöneticiye bildirdim bu arada. verdiğin örneğe ise ayrıca güldüm. Yedi kocalı hürmüz deyuince benim aklıma vay beee 7 kocası var demek ki güzel kadın gelmedi daha farklı şeyler geliyo o da bende kalsın
Turkiyede "geliyom-gidiyom" diye konusanlar aciz ve iticiyse
sen tahsil gormus kitap okumus biri olarak bir o kadar itici gorunuyorsun inanki
yargilaman, asagilaman, empati yoksunlugun aldigin tahsilin meyvasimi?
hosgorusuz cumlelerin okudugun kitaplarin ana temasimi?
dugune saniyeler kala ayrilmak istiyor e bir zahmet ayrilsin icine sinmiyorsa
damat adayi uzulmesin diye devam ettirecek hali yok
bazi aileler vardir "nisanlandin ayrilamazsin basimizi one egme" diye kizlarini zorla evlendirirler
ne farkin kaldi bu bagnaz dusunceden?
aldigin tahsile ragmen ustelik
Yorumları okuduysanız eğer bende ona bitirmesi gerektiğini söyledim.
Benim çevremde tahsil görmemiş biçok arkadaşım,künuştuğum insan var,ne onları yargılarım nede aşağılarım.
Tahsilli olmak değilsi orda anlatmak istedğim.Lütfen olayı başka yerlere çekmeyin.
Konu sahibinin tüm konularını,ve yorumlarını okuyarak öfkesli bir şekilde yazmış olduğum cümleler.
Bu kadar rahat karar veren,bu kadar rahat bi şekilde maddi manevi desteği karşı taraftan bekleyen biri bana göre mücadeleci değildir,ve eğitim durumuyla evet hiçbi ilgisi yok,ama bana göre hiçbişey görmemiş,okumamış bu insan.
Okuması gerektiğini,çevresinde olup bitenleri daha iyi idrak etmesi gerektiğini,hayatın bu kadar kolay kararlar üzerine kurulu olmauğını öğrenmesi gerektiğini öfkeli bir dille yazdım evet.
Ama lütfen konuyu başka yerlere çekmeyin.
Bu forumdabugüne kadar aşağılayacı yorumlar yapmadım kolay kolay.
Ama konu sahibi o kadar rahat ki(diğer konularını okuyun lütfen) beni rahatsız eden bu!
zorlamı nişanladılar sini herseferinde '''' demişsiniz... herkes hataya düşer . büyük konuşmayın. sizin başınıza gelmicegi ne malum(allah korusun) gıcık olurum konuyla alakası olamdan insanları aşşalar derecede konuşanlara. ne alaka konuyla arkadaşım .. yok iyi konuşamıyosun yok egitim düzeyiniz ne???? nekadar saçma
hııı dogru herkes konuyu başka yere çekmiş sen çekmemişsinheyy ALLAHIM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?