2.nişanımı atmak üzereyim ve çok üzülüyorum, evde mi kalacağım nedir ?

bizimde kızdıgımız nokta onun aciz olup olmadıgı tartışmıyoruz egitim düzeyini tartışmıyoruz. sen ayaklarının üstünde ne olursa olsun durabilen bi insansındır o duramaz olay budur. bizi orası ilgilendirmez bu yüzden herkes tepki verdi . aşşaglamış gibi laflar ettiniz, malesefki herkes bu ülkede okuyamıyor. konuyu dagıtmaya gerek yok. genellemede bulunmadıgını biliyoruz sadece konu sahibine söyledin. yok 'geliom' 'gidiom'yazdı diye insanlar rencide edecek biçimde söylenmemeli bu. bana söylenseydi tepkimi koyardım ve çok kırılırdım.nese konu dagılıyor.

Aslında konu dağılmıyor.
Konuyla bağlantılı yorumlar yapılıyor.
Açtığı hiçbirkonuda net değil konu sahibi,çelişkili ifadeler mevcut.
Yeterince açıklama getirmeli,konuyu daha net anlatmalı ki bizde onun derdini daha iyi idrak edip yorum yapabilelim.

Yazdıklarımı tekrar tekrar okumuş olduğunu düşünmüyorum.
Eğer okumuş olsaydın orda belirttim çünkü.
Konu sahibinin eski konularınıda,yorumlarınıda okuyarak yazdım ve konu sahibinide belirttim onu.
Kendini iyi ifade edemediğin için yapzıyorum bu yorumları diye!

Diğer konularını okuma sebebimide belirtmiştim,her konu açtığında,diğer konularımı okuyun diye direktif vermiş.
Yeni bir konu açıyorsa kısa olsa da kendini ifade etmeli.
Başlığa bakıp konuyu okuyorum ama tek cümlede anlatmış ve nişanı atma olayınıda "bi dikiş tutturamadım" gibi bir ifadeyle anlatmış...
Bumudur yani?

Son cümlenizde sizde belirtmişsiniz bunu.Baskıyla ayrılıyor,yine baskılarda kokrtuğu için nişan atamıyor.
Neden peki!
Bende daha önce nişan attım,aldatıldığım için..Acımıda yasadım ve bambaşka hedeflere yöneldim şimdi.Huzurluyum.
Konu sahibi için çok basit,bikaç cümleyle belirtebiliyor yasadıklarını.
Karar vermek bu kadar kolay olmamalı.
Tamam 3_4 defa nişan atanlar da kötüdür demiyorum,3.ve 4.evliliğinde mutluluğu yakayanlarda olur.
Her seferinde yanıladabilir insanlar.
Ama nişan olayını deneme_ yanılma yoluyla anlamamızı sağlıyor konu sahibi kurduğu ifadelerle...

Dediğim gibi ben bu yargılarada konu sahibinin yazdıklarıyla vardım.
Onuda belirttim.
Genelleme yapmadım.
Konu sahibi gerçekten çok rahat.
Ben çalışıp çalışmadığınıda şu nedenle sordum!
O kadar beklentisi varki karşı taraftan ve sırf bu istekleri gerçekleşmediği için nişan atmayı bile düşünebiliyor.
Beklentisi varsa,çalışabilir,çalışmıyorsada bu denli beklentiler içinde olmamalı insanlar.

Kİtap okuması gerektiğini sadece konu sahibine önerdim.
Neden bu öneri aşağılıyıcı olarak nitelendiriliyor!
Okulda yıllarca öğretmenlerimiz,büyüklerimiz bize kitap okumamız gerektiğini neden söylediler?
Aşağıladıkları içinmi hayır!
Eksik olduğumuz konularda tamamlanmamzı için,hayata bakış açımızın değişmesi için ...vs
Bende konus ahibinde bunu sezdiğim için böyle bi öneride bulundum,hakaretmi ettim yani!

Eğitim durumu sorun değil benim için .
Heleki çevremde ortaokul mezunu ..vs biçok arkadaşım varken ama eğitim yönünden kendini geliştiren mücadeleci insanlar varken...
Ama sizin "ortaokul mezunu "örneğini niçin verdiğinizde idrak edemedim.Yazdığım yorumları bambaşka yerlere çekiyorsunuz ve beni genelleme içine sokup suçluyorsunuz.
Dikkatınizi çektiyse ben öğretim durumunu yargılamadım.
Eğitim durumunu yargıladım.
Eğitim_öğretim kavramları bambaşka kavramlar.

Daha öncede yazdım okumazsanız belki diye tekrar yazıyorum.
Karşı tarafın ailesi için "çinegene"kavramını kullanan bana göre çok seviyesiz ve eğitimsiz biri.
Bi insan kendi kendini bile eğitebilir,geliştirebilr...
Konu sahibinin bu anlamda yetersiz olduğu aşikar.

Son düzenleyen: Moderatör:
bugune kdr açtıgın 458670 baslığın coguna bu ilişkinin yürümeyeceğini ayrılman gerektiğini söyleyen 334568780 insandan yalnızca biri olarak artık dediklerimizi umursamadığını düşünüyorum :)) biz ne dersek diyelim sen bu adamdan ayrılamıcaksın :)) hatta evlendikten sora da boşansam mı diye baslıklar acacaksın..madem ayrılmayı göze alamıosn adamı sevmeyi dene brz :) iyi yönleri de illaki vardır :) onları gör :) yapcak baska yorum kalmadı valla hepimizin dilinde tüy bitti ayrıl ayrıl demekten :)

canım benım hayırlısı buymus acele işe şeytan karısır

bekle belkı kısmetın bu şahıs degıldır

Allaha sıgın

evlenınce ne yapacaksın

cok zor gecınmek ,anlaşmak ,kafaların uyması

offff valla bana eskı gunlerımı verseler yok demem yanı

Son düzenleme:

o size sahip olamak istiyor , sevmek istemiyor niyeti kötü , bence nişanı at, hislerine güven ,erkeklerin %60 defolu ülkemizde zaten ,
doğruyu ve sana uyumlu olması önemli ,uyumsuz evlilikler çekilmiyor ,zaten çoğu boşanmayla sonuçlanıyor

ben de her an atabilirim 2. nişanı 2. değil 200 kere nişan atarım istersem kime ne ne diye nişanlanıyoruz, tanıyabilmek için değil mi ? kimseyi dinleme iç sesini dinle. sor kendine ben bu adamla bi ömür yapabilir miyim diye.. tereddütlerin ağirsa ayırın yollarınızı önünüze bakın.. anamız bizi el oğlunun kahrını çekelim diye doğurmadı ya.. yerin dibine batsın yemişim evliliğini.. iyice soğuttular evlilikten de aşktan da..

bence hemen ayrıl bu düşüncelere sahipsen zaten o iş yürümez bence bi daha hayatına birini alırken dikkatli ol önce tanı iyice sonra nişanlan

nişan yapmadan da birbirinizi tanıyabilirsiniz illa bu kadar masrafa gerek yok...1. nişan döneminde biraz olsun tecrübe edinmek gerekirdi diye düşünüyorum yani evlenmek için neden bu kadar acele ediyorsun ki...ya da hatayı birazda kendınde aramalısın 2 nişanında da erkek mi sucluydu?

günümüz erkekleri kadını ezmeyi çok seviyor bence kişiliğinden ödün verme yoksa ruhsal olarak hastalanırsın ,canından da önemli olmasa gerek , sen yanılmışsın sanırım oda sana çok güzel rol oynamış ama sonunda maskesi düşmüş , sende gerçeğin farkındasın , ama kabullenmek istemiyorsun

evde kalınca ne oluyor?

bir psikopatın evinde dayak yeyip kahır çekmektense evde kal daha iyi...

ben bu kızlardaki evde kalma fobisini anlayamıyorum

ben nişanlanmadan evvel 4 yıla yakın uzaktan uzağa yani telefonlarla görüştüm sürekli.. telefonda ,msnde o kadar iyi anlaşıyorduk ki.. ortamlarını,aile yapısını hep resimlerden görebildim.. en büyük yanlışı uzaktan ilişki yürütmekle yaptım ben.. gelirdi yanıma günü birlik gezerdik biraz giderdi.. arkadaşlarıyla geldi 4 gün kaldı onda da 4 gün üst üste görüştük.. o zamanlarda belliydi uyumsuz olacağımız aslında.. çünkü sohbetkar biri değildi.. atak değildi ve çok çekingendi.. bir erkeğe yakışmayan huylar.. göremedim işte suçum böyle olması işte.. ne zaman nişanlandık ailesine o zaman girebildim.. o zaman aile ortamlarını gördüm.. HATAM BUNLAR İŞTE..

Ortada bir sorun olduğunu düşünüyorsan otur,nişanlınla konuş.

Çözülebilir şeylerse yoluna devam et.

Yok değilse,birdahaki nişan için iyi düşün derim.
:)
Bu arada Durumaya;

'Tahsilata' önem vermediğinizi yazmışsınız.
Hmm.Peki çek-senet,kasa giriş çıkışlarını önemsiyor musunuz??
............

Söylüyorlardı da inanmıyırdum.. üniversite okumak,diploma almak bir kişinin İNSAN olmasına yardımcı olmazmış. okumuşsunda ne olmuş. ilk önce insanlara yaklaşımını düzelt..öyle insan içine çık.. okumakla adam olunmuyor.insan olunmuyor..öncelikle diğer yazdıklarını okuyordum bunu görünce dayanamadım.Burdan başlıyorum sana yazmaya.. daha iyi anla diye imla mı düzelterek yazıyorum..Benim ''öle-böle-geliom'' gibi yazmalarımın sebebi hızlı ve pratik şekilde yazmak isteyişimden geliyor.. düzensiz yazıyorum çünkü bununla uğraşacak kadar müthiş bi moralim yok.. mutsuzum görmüyor musun? ince detaylara giremedim..ACİZ demişsin bana.. Vicdanım kadar büyük bişiyim yok benim.. o beni üzerken ben onu üzmeye kıyamıyorum..bundan çok kaybediyorum.. ACİZ demişsin bana 4,5 ay sonra çalışırsın diyen bi kayınvalidem var.. nişanlımda öyle.. çalışma konuşunda beni sıkıştırdığını düşünüyorum.. kimse bana çalış dememeli.. BİR KADIN KENDİ İSTEĞİYLE KİMSENİN SÖYLENMESİNE GEREK KALMADAN ÇALIŞMALI.. kadının görevi kocasına-eşine-çocuğuna bakmak büyük bir aşkla,erkeğin görevide elinden geldiğince evine para getirmektir.. onlara bakmaktır.. kadın isterse çalısır zorlanma olmadan..BEN NEDEN HALA ÜNİVERSİTE BİTİRMEYE çalışıyorum peki.. diceksin ki yazmamışsın okuduğunu..sen sormuşsun daha benden cevap gelmeden kızlardan birine ACİZLİK BİLMEM NE DİYE ATIP TUTMUŞSUN.bunu konuşabilmek için öncelikle cevabımı beklemeliydin.SEN AYIP ETMEDİN DİMİ BÖYLE YAZARKEN.. OKUMUŞ İNSANSIN,AYAKLARININ ÜSTÜNDE DURANSIN AMA DAHA BENDEN CEVAP GELMEDEN YAZMIŞIN AKLINA GELENİ.. beni birebir tanımış olsan bunları yazmazdın inan. kendimi geliştirmemiş biri değilim.. insanlarla oturduğumda sohbete ayak uydurabilen,güleryüz,tatlı dilde eksiği olmayıp fazlası olan biriyim.. insanları incitmekten çok korkan.incittiğinde ise günlerce üzülen biriyim.. yetiştirilme tarzım dahil eğitimim kuvvetli.. bu konularda kendime güvenirim ama nişanlılık konusundaki zaaflarımı bilmiyosun.. anlamıyosun basına gelmeden de anlamayacaksın.[BU ARADA suan acıköğretim sosyal hizmetler okuyorum.] [/COLOR]

ÇİNGENE demek hiçte kendini geliştirmemekle alakalı bişi değildir.. siz nasıl bir anlayıştasınız anlamıyorum.. ''çingene'' olan insanlar var biliyosunuz dimi.. yaşam şekilleri,tarzlarıyla gerçekten kendilerinin de kabul ettikleri bi kavram.. Ayrıca benin kayınvalide zaten çingeneyiz diyip duruyor. ben davranışlarında çingenelik görürken o sözlü beyan etti zaten çingene olduğunu.. böyle söyleyerek ki..o kendine bunu söylerken sorun olmuyor ben söylerken eğitimsiz oluyorum.. sen eğitimle biraz uçmuşsun.. ayırt et sende biraz şekerimm. öyle imla kurallarına uyarak gelişmişlik olmuyor.. düşün biraz bence sen. Ayrıca bu şekilde yazmış olman gerçekten kalbimi kırdı. Mizacın çok sert. umarım herkeze böyle yaklaşmıyorsundur ( Diğer yazdıklarına da cewap vereceğim.. SIRASIYLAA

hım bide inkar ediyosun eğitim durumunu yargılamadım diye.. SEN DE HİÇ ÇELİŞKİLİ DEĞİLMİŞSİN :) DİNİME KÜFREDEN MÜSLÜMAN OLSA :)

:)))))))))))))))) ÇOK GÜLDÜM SEN ÇOK YAŞA ARKADAŞIM. çek-senet haha çok okumanın yanlış yazmaya pek faydası olamıyormuş bazen dimi :)

Sen yazmadan biz bilemeyiz değilmi!
Bak ne güzel,üşenmeden anlatmışsın dertlerini.
Şimdi seni daha iyi anlıyorum.
Tam olarak sorunum buydu benim,kendini ifade edemeden insanların telpati yoluyla seni anlamalarını beklmen!

Yazdığım yorumların altını çizerek söylüyorum "yazdıklarına göre değerlendirdim,seni tanıyıp tanımamakla ilgisi yok bunun"
sende şöyle bi cevap verebilirdin,"haklısın,açıklayıcı yazamadığım için böyle izlenim göstermiş olabilirm,ama sandığınız gibi biri değilim"demeni beklerdim.
Konu diploma,okul,tahsilat vs değil..
Konuyu başka yerlere çekipte haklılık payını arttırma lütfen.
"GELİOM,GİDİOM..VS" kelimelerini yazmandaki açıklamaya ise çok güldüm bi okadarda garipsedim.
Aynı şeyleri yazmışız aslında,bende üşendiği ,için yazmıyor,bu yüzden aciz diye yazmıştım.
Eğer gerçekten şiven bu olsaydı emin ol bu kelimeyi kullanmazdım.
Haklı çıkardın beni.
Canım buraya konu açanları hepsi dertli,inan ben buraya yazssam haline yatar kalkar şükredersin..
Ama herkes kelimeleri eksik yazarsa,bikaç harf fazla koymaya üşenirse anlama güçlüğü yaratmazmı bu?
İmla kuralları inan çok önemli canım.Araya nokta,virgül vs koymaman,paragraf başı hiç yapmaman göz yoruyor,anlamlar,cümleler birbirine giriyor.
Buda hem gözlerimizi yoruyor hemde anlamamızı güçlendiriyor.
Çoğu kişide okumadan geçiyor.

Kendini daha iyi ifade edebilmen için yazdım o yorumları canım.
Seni kırdıysam yinede özür dilerim.
Günlük hayatımda da biraz sivri dilliyim,gördüğümü pat söylerim.
Ama yazdıklarımın hala arkasındayım.

Hı son olarak çalışma konusunda beni hiç anlamamışssın.
Ben herkes çalışmak zorundadır vs gibi bir tezde bulunmadım.
Hayata dair yüksek beklentileri olan kişilerin çalışması gerektiğini vurguladım.
Canım birde yapı meselesi,ilerde evlenirsem ne kadar eşimin durumu iyi olursa olsun,elimi ona açamam.
Mesleğim,saygınlığım,değerlerim,sürekli okuyor olmam beni ben yapıyor.Kendimi daha huzurlu hissetmemei sağlıyor.
İmkanlar diyolar ya,nasıl zorluklar içinde üniversteyi kazandığımı,okuduğumu tahmin edemezsin canım.
Hırs azim özellikle bir bayanda olmalı.

Hı şu var,okuyamamış olsaydım dahi çalışmama gibi bi lükslüğü seçmezdim asla kendim için!
Bunlar benim tercihim.
Neyse canım.
Bende sonuçta sana yardımcı olmak adına bu kadar yazdım.
Senin yerinde olsaydım bu evliliği yapmazdım,
Hayatımın odak noktasını "evlenme"olmaktan çıkarır,hayatıma farklılıklar getiridim.
Zamana bırakırdım.
Ortammımı,çevremi değiştirirdim.
En önemlisi gerçekten sevmeyi beklerdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…