Bence sıkıntılı bir durum. Kız çocuğu olsa neyse ama bir erkeğin ailesinin tutucu olduğunu ileri sürüp saklaması çok garip. Benim ailem de aşırı tutucu ama eşimle çıkmaya başladıktan 6 ay sonra anneme söylemiştim. Hem de herşeyi göze alarak. Bilemiyorum,bana normal gelmedi bu durum.Merhabalar herkese,
Ciddiye binmesini istediğim 2 yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşım da evlenmek istediğini söylüyor ve bahara doğru isteme, söz yapmak istediğimizi konuşuyoruz ara ara.
Erkek arkadaşım çok düşünceli, iyi niyetli ve son derece sevdiğini belli eden biridir. İlişkiden yana çok şükür hiçbir problemim yok birkaç konu dışında. Bu birkaç konudan biri de karakter olarak benim aşırı planlı, onun da rahat bir kişiliği olması.
Şimdi belki bu kişilikten kaynaklıdır çıkan bu uyuşmazlık, ben yanlışsam dışarıdan bir göz olarak beni uyarın diye yazıyorum buraya.
Sevgilimin ailesi çok tutucu bir aile. Biz ilişkimizi hep sakladık bu yüzden. Bir kardeşleri dışında hepsi görücü usulü evlenmiş ve o bir kardeş de 2 sene saklamış aynı şekilde sevgilisini. Sevgililiğe takılıp kızacak bir aile. Ben de söylememesine çok takılmadım ilk başlarda. Bu arada benim kendi annem biliyor onu. Geçenlerde 2 3 hafta kadar önce kendi en kısa sürede anneme söyleyeceğim dedi. Bekliyorum bekliyorum şu gün oldu daha annesine söylemedi. Bana şu zaman söyleyeceğim diye bir zaman da belirtmedi. Beklentiye girerim ve o gün söylenmezse sıkıntı çıkar çünkü beni biliyor. Ama bu şekilde ertelemesi de beni gittikçe rahatsız etmeye başladı. Bekleme halinde olmak hoşuma gitmiyor. Neden beklediğimizi de anlayamıyorum. Ben mi acele ediyorum, rahat bırakıp akışa bırakma huyum olmaması mı sıkıntım? Yoksa cidden sevgilimin bu şekilde geç söylemesi takılacak bir şey mi? Fikirlerinizi merak ediyorum.
Muhtemelen tepkilerinden çekiniyor. Oğlum niye kendin buldun biz araştırır bulurduk falan filan derler, önyargılı davranırlar ondan çekiniyordur
Ya evet bu anlamda zor bir karakterim var. O daha kasmadan yaşıyor ama beni bu şekilde anlık kararlar korkutuyor. Anlık da değildir belki doğru zamanı beklediğini söyledi. Ve ona güvenmemi yakın zamanda söyleyeceğini söyledi ama ben kafamda takıyorum arada bu durumu. Akışa bıraksam daha doğru sanırım.Eleman rahat ama ben değilim demişsin konu sahibesi, annryi manneyi bırak buna odaklan bence
Ya cidden aile yapıları çok tutucu. Çok yaşlı zaten anne babası. Altında başka bir şey olmadığını biliyorum. Biraz zor bir aile. Gitse söylese kafamızı ağrıtır diye de korkutuyor biraz. Bilmemeleri bizim için daha iyi diyorBana pek de öylesine bir erteleme gibi gelmedi. Ne muhafazakar müteedeyyin aileler tanıyorum kız çocukları bile artık ilişki ciddiyse en azından anneye söylüyor. Altında başka bir şey var gibi.
Aslında ben de takılmam normalde. İstemeden birkaç gün önce öğrensinler der geçerim ama kadının biraz alışmasını istedik biz duruma. Hadi istemeye gidiyoruz diye emrivaki yapılacak birisi değilEkranım çatladı sandım o nasıl fotoğraf yahu =)
Konuya gelirsek, ben takılmazdım.
İstemeye gelecekleri zaman öğrense yeter.
Sanırım benim kayınvalideler de istemeden bikaç gün önce öğrendiler,
Sormamıştım bile..
Gerçi biz uzakta yaşıyorduk ailelerden.
Aslında ben de takılmam normalde. İstemeden birkaç gün önce öğrensinler der geçerim ama kadının biraz alışmasını istedik biz duruma. Hadi istemeye gidiyoruz diye emrivaki yapılacak birisi değil
Bu durumlar ilerisi için sorun teşkil etmeyecek miYa evet bu anlamda zor bir karakterim var. O daha kasmadan yaşıyor ama beni bu şekilde anlık kararlar korkutuyor. Anlık da değildir belki doğru zamanı beklediğini söyledi. Ve ona güvenmemi yakın zamanda söyleyeceğini söyledi ama ben kafamda takıyorum arada bu durumu. Akışa bıraksam daha doğru sanırım.
Ya cidden aile yapıları çok tutucu. Çok yaşlı zaten anne babası. Altında başka bir şey olmadığını biliyorum. Biraz zor bir aile. Gitse söylese kafamızı ağrıtır diye de korkutuyor biraz. Bilmemeleri bizim için daha iyi diyor
Evlilik çağına gelmiş normal sağlıklı bir erkeğin ailesinden ilişkisini gizlemesi size kabul edilebilir bir durum gibi geliyorsa görüşmeye devam edin.
Tabii eğer zaman sonra burada "kaynanam ...." tarzı başlıklar açmaya hevesli iseniz.
Çok katılıyorum yorumlarınıza. Ben de dediğiniz gibi düşünürdüm normalde. Yani sevgilimle hayat görüşlerimiz uyuyor. Sadece ailesi bizim aileye göre tutucu ve daha da yaşlı insanlar. Onları da anlamaya çalışıyorum. Sevgilimin de gidelim gelelim aman annemle iyi ol tavrı yok. Ben haftada bir giderim sen istemezsen gitmezsin tavrında. Erkeğin bu söylemine normalde ben de inanmazdım ama kardeşleri ve eşler cidden o şekildeler. Mesafeliler ve bu yüzden arada bir gördüğümde de idare ederim şeklinde düşünüyorum işin aslı.Niye çok tutucu bir ailenin oğlu? Uyum sağlayabilecek misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?