2 senelik ilişkide sevgilimin annesinin beni daha bilmemesi

O kadar ben giderim sen istemezsen gitmezsin olgunluğu gerçek olsa ailesine benim evlenmek istediğim biri var der. Çelişkili.

Acaba söyledi de kadın onaylamadı mı ?
Ben olsam sorar netleştiririm.
peki eğer istemezlerse sevgilinin tavrı ne olacak ?
Sevgilim bu anlamda bilinçlidir. Abisinde de benzer durum yaşandığı için az çok biliyorum. Kadın evliliğe çok istekli olmasa bile tavrını koyar. Ki kendine sorduğumda da o şekilde söyledi. Politik davranmasını da bilir. Kadına da söylese bana anlatırdı sanırım. Hiç söylediğini düşünmedim, bence kadın daha bilmiyor.
Yaa tam olarak sevgilimin düşünce tarzı da bu şekilde. Hemenden kafası ağrısın istemiyormuş. Yani tutucu bir aile ama doğrudan bir müdahale görmedim evli kardeşlerinin hayatlarına. Hatta anlamadığım şekilde bağımsızlar bazı konularda

Az önce sordum. Doğru zamanı bekliyormuş. Dedim anlamıyorum bu durum beni geriyor. Konuya bakış açımız farklı ama hepsine açıklamam var dedi. Merak etme ben halledeceğim dedi bakalım. Uygun bir zamanda daha ayrıntılı konuşalım bunu da dedi. Ben söyleyeceğimi söyledim sonrası sende diye ona bıraktım ben de. Ama tavırlı olduğumu da anladı.

şimdi söylese hadi tanışalım, nişan olsun gibi baskılara maruz kalmamak için söylemiyordur ki bu da mantıklı.
ikisi de bir birini seviyor, evlenmek gibi planları var,sizin yazdığınız gibiyse ne mahsuru var ki?
iki gencin canına minnet değil mi

Durum o kadar açık ki siz sevdiğiniz için görmüyorsunuz. Sevgiliniz ailesinin kurallarına göre yaşayan biri, kendi başına hareket edemez. Sizi istememe durumları da olabilir şaşırmayın. O iki sene saklayıp evlenen kardeşi ve eşi kesin tavizler vermişlerdir. Siz verebilir misinz, yani yeter ki evleneyim ne derlerse ne isterlerse yaparım diyebilir misiniz? Çok plancı ve kurallı biriyim diyorsunuz, eş ailesi de olsa başkalarının kurallarına göre yaşayabilir misiniz?

Düzgün bir erkek evlenmeye karar verdiği zaman ailesinden onay almaz, sadece bilgilendirir. Biz evlenmeye karar verdik, neler yapılması gerekiyorsa başlayalım hazırlıklara der. Böyle gizli saklı ilişki yaşamaz. Günümüzde kızlar bile ilişkisini saklamıyor ailesinden, siz de söylemişsiniz. Her şeyi geçtim, yetişkin evlilik yaşına gelmiş birinin ilişkisini ailesinden gizlemesi hele bu zamanda nasıl kabul edilir?

Çeyiz hazırlıkları yaparken kenara para da koyun, çünkü psikolojik tedavi ihtiyacınız olabilir. Ailesi yapabilirsin derse yapacak, yapamazsın derlerse yapmayacak. Size de her seferinde evlenirken biliyordun diyecek.

Ayrıca bir erkeğin hallederiz ya demesi kadar olumsuz negatif bir kelime yok.

Doğru zamanı bekliyormuş.
Ne olması gerekiyor acaba doğru zaman nedir ve bunu neye bağlıyor. Evet şu an doğru zaman diyebilmek için.Çok enteresan.
Yaşlarınız kaç bu arada?
İşi gücü askerliği okulu vs?
Yani evlilik öncesi halletmesi gereken işleri var mı?

O kadar ben giderim sen istemezsen gitmezsin olgunluğu gerçek olsa ailesine benim evlenmek istediğim biri var der. Çelişkili.
Yok gerçekten o olgunluğa sahip biri. Şimdiden kafası ağrısın istemiyormuş. Bilse bize faydası olmaz derdi ilk tanıştığımız zamanlar. Ama abisine direkt anlattı mesela anlatma konusu sıkıntı değil. Sadece adamına göre davranıyor sanırım. Annesini tanıyıp ona göre yaklaşıyor. Çok zeki biridir ve politiktir cidden. Şu an evlenme düşüncemiz oluştu mesela ama daha istemeye 5 6 ay var kafamızda. Uygun zamanın geldiğini kendisi düşünüp anneme söyleyeceğim artık dedi. Bu bende beklenti oluşturdu. Üç haftadır beklemek yoruyor. Neden hemen yarın söylemiyoruz da belirsizlikle baş ağrıtıyoruz, benim asıl sıkıntım bu.

ikisi de bir birini seviyor, evlenmek gibi planları var,sizin yazdığınız gibiyse ne mahsuru var ki?
iki gencin canına minnet değil mi
Ama bahara doğru isteme söz düşünüyorlarmış konuya öyle yazmış. Bu denli baskıcı bir aile ise bahara kadar konu sahibinin erkek arkadaşına tabiri caizse zehir ederler bu en güzel zamanları. Sürekli bu mevzu döner, soruların ardı arkası kesilmez. O yüzden erkek arkadaşının hemen söylememesini sorun etmezdim ben olsam ama tabii her konuda mı böyle davranıyor onu da iyice gözlemlemesini öneririm.

Tutucu aile ise ilerde senin başına bela olurlar asıl. Konuyu tabi artık açmalı da. 2 yıl olmuş. Neyi bekliyor. Herkes onlar gibi olmak zorunda değil o zaman seni de bir hayale kaptırmasın.

Bence bunu dert etmeyin ha şimdi söylemiş ha bahar ayına doğru söylemiş ne fark eder ki sizin için? Annesi kabul etmezse erkek arkadaşınızın aklı karışır diye mi endişe ediyorsunuz? Eğer öyleyse zaten böyle birinden kurtulmuş olursunuz.
Önceki yorumda da dediğim gibi erkek arkadaşınız başka konularda da ailesi baskı yapar diye bir şeyleri gizleyecek biri mi yoksa sadece bu konuya has mı böyle buna dikkat etmenizi öneririm.

Tam olarak neyin belirsizliği rahatsız ediyor sizi?

Yok gerçekten o olgunluğa sahip biri.
Olgun değil.Olgun adam sevgilisi olduğunu anne baba korkusundan saklamaz.
Annesini tanıyıp ona göre yaklaşıyor.
Bu bir sinyal aslında sizin için.Bu kadar doğal bir olayda bile annenin dil altı ilacını verip haber vermek büyük tehlike.İleride bu kadın kanınızı içer.
Şimdiden kafası ağrısın istemiyormuş.
Evlilik öncesi zamanlar öyle güzel ve heyecanlı ki normal şartlarda kimsenin başı ağrırmaz
Uygun zamanın geldiğini kendisi düşünüp anneme söyleyeceğim artık dedi. Bu bende beklenti oluşturdu. Üç haftadır beklemek yoruyor.
Korkarım,üç hafta değil daha 3 ay beklersiniz.
Çok saçma.Bahara doğru mu söyleyecek ailesine hadi bu hafta istemeye gidiyoruz diye.Aile de okey gidelim diyecek aile mi tanımadan etmeden.
Ama bahara doğru isteme söz düşünüyorlarmış konuya öyle yazmış.
Konu sahibi ve sevgilisi evet böyle konuşmuşlar ama diğer aile dahil olduğunda onların borusu ötecek,planlar yeniden tasarlanacak gibi duruyor(o da evliliğe onay çıkarsa valideden)
Bu denli baskıcı bir aile ise bahara kadar konu sahibinin erkek arkadaşına tabiri caizse zehir ederler bu en güzel zamanları. Sürekli bu mevzu döner, soruların ardı arkası kesilmez.
Şimdi öğrenseler daha iyi değil mi bahara kadar tanısınlar,akıtılacak zehir varsa akıtılsın baharda da plan uygulansın.
Diğer türlü hadi gidiyoruz kız istemeye denecek aile gibi durmuyor. Tanımıyoruz etmiyoruz ne evliliği ne istemesi yazı bekleyin veya seneye yaparsınız da diyebilirler

Dediğiniz gibi karşı çıkacak bir aileyse ve konu sahibinin erkek arkadaşı da o zaman ailesinin sözünü dinlerse konu sahibi zaten büyük bir yanlıştan dönmüş olur hayatını karartmaz. Zaten ısrarla o yüzden her mesajımda belirttim ki sadece bu konuya mı özel böyle yoksa başka konularda da aileden gizli mi bir şeyler yapar diye. Başka konularda da aman ailem böyle şöyle diye gizli saklı yaşıyorsa sıkıntı zaten ama sadece bu konuysa çocuk şimdiden sorularla başım ağrımasın diye düşünüyordur k bu da mantıklı geliyor ben de olsam öyle yapardım.

Ailesinden onay alma durumu yok aslında. Haber verecek dediğim gibi sadece. Ama ister istemez onların sözleri onu da beni de üzer. Kim istemez ki karşı çıkılmasın, zorluk olmasın ama aksi durumda da ona güveniyorum. Tutup bunun için ilişkiyi bitirecek birisi olduğunu düşünmüyorum. Ailesine saygı duyarım tabiki ama kendi hayat tarzım belli ve başkasının çerçevesinde bir hayat geçirmeyeceğimi sevgilim de biliyor. Aşırı gelenek insanı da değilim. Aman gidilsin gelinsin tavrım da yok ki zaten çalışan biriyim. Bu anlamda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Bunu da sevgilimin söylemlerine değil de kardeşlerinin evliliklerine bakarak söylüyorum.

Tam olarak neyin belirsizliği rahatsız ediyor sizi?
Annesinin tepkisini merak ediyorum. Ve cidden sabırsız tez canlı biriyim. Bu konu özelinde değil sırf her konuda böyleyim. Bir an önce söyleyelim bitsin gitsin istiyorum, akışa bırakamıyorum. Aslında bu benim problemim. Nasıl aşacağımı da bilmiyorum, törpülemeye çalışıyorum. Bence asıl sıkıntı bu sanırım

Konu sahibi de haklı,söyleyeceğim demiş üç haftadır söyleyememiş. Konu sahibi de tedirgin oluyor doğal olarak,noluyo ne bitiyor diye.Bahar dedim ama şöyle oldu böyle oldu diyip yaza doğru mu söyleyeceğim diyecek.Yani konu sahibi netlik istiyor gibi geldi

Ya sevgilim değil de ailesi cidden benim için de belirsizlik ve ne diyeceklerini kestiremiyorum evet. Her şey çıkabilir altından, neler neler duyuyoruz yani. Birdenbire bütün planımızı alt üst edebilirler.
Bakış açınız için çok teşekkür ederim. Erkek arkadaşımı anlamama yardımcı oluyor sizin fikirleriniz. Onunla empati kurma noktasında sıkıntı yaşıyorum bazen

Ayrıca erkeğin bugün söyleyeceğim yarın söyleyeceğim diye ilişkisini gizli saklı yaşaması aşırı sinir bozucu bir durum.
Eskide kızlar ailesinden çekinirdi annesine çıtlatır babama söyle,gelsinler mi istemeye diye haber verirdi,istenme olurdu.Şimdi roller değişmiş.
İkisi de bekar genç insan gizli saklı ilişki mi kaldı artık.13 yaşında ergenler bile ilişki yaşıyorlar ebeveynlerle oturup konuşabiliyorlar.

Evet bunda haklısınız. Evlilik süreci zor ve yıpratıcıymış. Yani sürece daha girmeden bunu anladım

Belki yanılıyorumdur bilmiyorum ama konu sahibinin son mesajlarına bakarak şöyle düşündüm; muhtemelen konu sahibi kendi ailesiyle tanıştırınca ve gidip gelmeler olduysa son zamanlarda kız da artık erkek arkadaşının ailesine söylemesi konusunda sözleriyle ya da davranışlarıyla belli etti, dile getirdi erkek arkadaşı da üstünde biraz baskı hissettiği için tamam ben de aileme söyleyeceğim demiş olabilir. Konu sahibi her konuda tez canlı biriyse mutlaka ''artık ailene bahset'' mesajını sevgilisine vermiştir diye düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…