2.sezaryen korkusu

Neden kaybettiniz bebeğinizi özel olmayacaksa.çok geçmiş olsun

2 kızmı da Epidural doğum yaptım. Araları 19 ay kızlarımın ilk bebeğimde hiç ağrı aco hissetmedim ama ikincisinin arası az olması biraz ağrı yaptı bende ilk gün ama ağrı kesiciyi fazla vurdular ve sorun olmadı mesela normalde vurulacak ağrı kesiciden fazla vurdular sorun olmadı. Bence korkmayın sakin olun sadece geçecek bunu düşünün belden iğne ı kadar da kötü bir şey değil hem bebeğin ilk doğum anını görmek çok güzel

Resmen uydurmuşsunuz

Genel anesteziyle sezaryen oldum Allahıma şükür hiçbir ağrı sızı yaşamadım sadece uyanma anı biraz kötüydü o kadar. 8 sene önce spinal anestezi ile başka bir ameliyat olmuştum anamdan emdiğim burnumdan gelmişti 4 5 sene bel tutukluğu ile savaştım herşeyin bir zorluğu var benim genel anestezi zorunluydu doğumda ama zorunlu olmasaydı da genelin gözünü seveyim

Şehir hastanesi değil de, yeni bir hastaneden randevu almıştım günler öncesinden, hastane güzeldi, doktor iyiydi ama seni buraya kabul edemeyiz dedi arası çok kısa olduğu için riskli dedi. Doğum anında kanama filan olsa tam teşekküllü bi hastaneye göndermek zorunda kalırız o yüzden iki hastane ismi söyledi onlara git misafirim de, durumunu anlat alsınlar dedi. 2.gittiğim yer de işte günü gelince acilden alabileceğini söyledi . İzmir deyim Ankara yla hiçbir ilgim yok ama o şehir hastanesinin methini çok duydum. Doğuma hazırlık bölümünde konum var oraya çok yazan olmuştu o hastaneden memnun kaldığını

Yazını görünce cevap vermek istedim. Bende 28 haftalık iken acil sezeryana alındım. Daha çok bebeğim iyi olacak mı endişesi vardı, bide ben tamamen normal doğum bekliyordum böyle olunca bir boşluğa düşmüş gibi oldum. 70 gün küvezde kaldı bebeğim geceleri saatimi kuruyordum süt sağmak için. Şükür boldu. Ama eve getirdiğim gün kesildi . Şimdi tekrar bebek bekliyorum, bebeğim. 3 haftada gelişmedi doktor her an sezeryana alabiliriz diyor. Yine bir tuhaflık var ama iyi düşünmeye çalıșiyorum. Küveze girmez umarım ve direk göğsüme tutup emziririm inşallah..
İnan bana bu günler geçecek.

Ben genel olup ta uyanınca çektiğim acıyı bir daha yaşamak istemiyorum. Allah o acıyı yeryüzünden silsin kimseye yaşatmasın tarif edemeyeceğim kadar zor geldi beni ortadan ikiye bölmüşler gibiydi saatlerce acıdan ayak parmağımı dahi oynatamadım geceye kadar titreme oldu benim için çok zordu.

O kadar şok yaşadım ki ben de.
Hamileliğin sonuna kadar giderim gibi hissediyordum.
Bir anda hastanede buldum kendimi. Hiç bir hazirligim yoktu.
Sütümü sağıyorum Ben de ama geceleri uyuyakaliyorum çok zaman 3 saat oluyor 5 saat..
Bebek emmeye başladığında sütüm artacak diye ümit ediyorum. Sizin kesilmesine üzüldüm

Her gün prematüre hakkında bilgiler okuyorum.
Gunlerim böyle geçiyor.

Herkes bugünler geçecek unutacaksın hepsini diyor. Inşallah biz de sağlıkla o günlere kavuşuruz.
Iyi düşünelim iyi olsun. Sağlıklı doğumlar diliyorum. Inşallah bu kez gönlünüzce olur her şey.

ben 39+4 preeklemsi supesi ile once normal dogum ile daha sonra suni sanci verdikce bebegin kalp atislarinin dusmesi ve suyumun bulanik olmasindan dolayi bebek strese girdiginden acilen 2 dk icinde sezeryana alindim inanilmaz korkuydu o anda spinal istiyorum bebegimin dogdugu ani gormek istiyorum dedim inanilmaz rahatti benim icin agrimda oyle aman aman degildi bebegim 6 aylik hatirlamiyorum bile hemen de ayaklandim belki kisiden kisiye degisir ama oyle abartilicak kadar aman Allahim sezeryanmi sakin olma diyecek bi durum yasamadim belki spinal olmasindan dolayidir. Yine olmam gerekse yine spinal olmayi tercih ederim mumkunse

Bebeginiz premature sanirim uzulmeyin yigenime yasamicak hazirlikli olun birazdan olebilir diyorlardi makinaya bagliydi hersey gecti onumuzdeki hafta universite sinavina girecek darisi basiniza insallah stres yapmayin guzel saglikli hayirli gunleriniz olsun insallah

Allah razı olsun cnm.
İnşallah senin bebeğin de hemen toparlanır ve kucağına alırsın. İnan bu günler geçecek.. Evet çok zor biliyorum ama güzel günleri düşün. Ben hem. Tüp bebek annesiyim hemde prematüre zor yollardan geçtim ama şükür bir yol nasip etti rabbim
Allah yokluklariyla sınamasın
Az daha sabır annesi.

Ikinci dogumda ne yasayacagini bildigi icin insan daha cok korkuyor. Ama ikinci dogumlar hem daha kolay oluyor hem de dogum sonrasi emzirme vs sorunlari yasanmiyor, anne tecrubeli oldugu icin.
Tavsiyem epidural yaptirin. En fazla 1 hafta agri sanci oluyor geciyor korkmayin

Geçen sene 2. Sezeryanimi oldum. Ilk kızımda sezeryan ve belden uyusturmaliydi. Ama hiç korkmamıştım ancak bunda çok korktum dizlerim birbirine vuruyordu epidurali vuracaklarinda ama çok rahat ve kısa bir doğum oldu cabuk toparladım şimdi kendime çok gülüyorum. Eğer bu tarz korkularınız varsa durumunuz müsaitse özele gidin. Ben de izmirliyim devlet hastanelerinde es ziyaretçi gibi gelebiliyor yanınıza. Ben özellikle bu yüzden eşimi her an yanımda istediğimden özelde yaptım doğumumu. Allah kurtarsın sağ selamet kavuşun inşallah yavrunuza

Ben normalde baska sehirde dogum planlarken kanamali olarak izmir de acile gittim erken sezeryan dogum yaptim. Genel anestezi yapildi fakat uyandigimda dayanilmaz sancilarim yoktu. Hafif sancilardi hemen agri kesici verdiler. Oyle dayanilmaz agrim hic olmadi.2 .sezeraynimdi ve ilkine gore cok daha rahat atlattim nedense. Sen de hic korkma,saglik olsun yeter hepsi gecer.

Bana ilk başta hiç ağrı kesici vermediler. Doğumdan çıkıp taze yaranın acısını hissettim. Benden önce giren kadınlar çıktıkları zaman resmen böğüre böğüre acıdığını söylüyordu. O hastaneyi kimseye tavsiye etmedim herkese söyledim sonra. Bi ben değil o gün kimi görsem aynıydı

Allah razı olsun, doğum yapmayı bekleyen bütün kadınlar da sağlıcakla alsın kucağına bebeğini inşallah. Benim eşim İstanbul da ama bir arkadaşım yanımda kalacak, o yanımda yatmaz mı yani devlette nasıl olur? Buca devlet hastanesinde acilden girip yapcam diye karar verdim

Her devlette uygulama farklı sanırım. Doğumumu devlette yaptım. Tek kişilik oda idi benim ki. İstediğin kişi kalabiliyordu yanında. Çok ilgiliydi hemşireler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…