- 8 Ocak 2019
- 1.355
- 2.208
- 133
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
-
Yok bayan refakatçi kabul ediyorlar o kafaniza takilmasin buca doguma hic gitmedim ama iyi oldugunu soyluyorlardi Allah yardimciniz olsunAllah razı olsun, doğum yapmayı bekleyen bütün kadınlar da sağlıcakla alsın kucağına bebeğini inşallah. Benim eşim İstanbul da ama bir arkadaşım yanımda kalacak, o yanımda yatmaz mı yani devlette nasıl olur? Buca devlet hastanesinde acilden girip yapcam diye karar verdim
Benim 2. sezaryen 15 ay önceydi kısmet olursa 1 ay sonra 3. Olacak. Saglik ocagindaki hemsire de "o kocaman igne"dedi ne anlatiyordu hatırlamıyorum bile. Sanki bir çuvaldız canlandı gözümde. Gercekten o kadarnince olduğunu da bilmiyordum. Peki herkese 2 şer igne yapıldığı doğru mu?Bu arada epidural iğnesi saç telinden bile ince dedi anestezi doktorum..
Normal doğumda bebek icin cok daha fazla riskler var ama. Hamileliği boyunca hicbir sorunu olmayıp dogum anında anne ve bebekte meydana gelen sağlık sorunları oluyor. Sezeryan anı kurtarmak için değil aslında resmen hayat kurtarmak için . Konu sahibinin ilk dogumu sezeryan olmus normal dogum yapamaz ki. Üzerinden az bir zaman geçmiş çünkü. Macera aramaya gerek varmi?Normal dogum yaptim sezeryan tercihim olmadi hic fakat belden vurulan igne tehlikeli diye duydum
Epiduralde belinden sakat kalma olasiligi var
Olmasan dahi bir fitik yada belde agri daha sik goruluyor
Ani kurtarmak icin tercih sebebim olamaz
Normal dogumda alttaki dikislerim hala sizliyorken kocaman ignenin yarattigi tahribat daha buyuk olur diye dusunuyorum
Çoğu kişi yaşıyor bu durumu ama yanlış anlamayın tamamen psikolojik bir durum. Muhtemelen kendinizi normal doğuma çok endekslediniz ve travmatik bir stres bozukluğu oluştu. Şuan bile mesela aynı şeyleri yaşarım diye korkup kendinizi şartlıyorsunuz. Karamsar bakmayın o kadar işinin ehli doktor bulursanız ssvd bile yaptırır yaniYazını görünce cevap vermek istedim. Bende 28 haftalık iken acil sezeryana alındım. Daha çok bebeğim iyi olacak mı endişesi vardı, bide ben tamamen normal doğum bekliyordum böyle olunca bir boşluğa düşmüş gibi oldum. 70 gün küvezde kaldı bebeğim geceleri saatimi kuruyordum süt sağmak için. Şükür boldu. Ama eve getirdiğim gün kesildi. Şimdi tekrar bebek bekliyorum, bebeğim. 3 haftada gelişmedi doktor her an sezeryana alabiliriz diyor. Yine bir tuhaflık var ama iyi düşünmeye çalıșiyorum. Küveze girmez umarım ve direk göğsüme tutup emziririm inşallah..
İnan bana bu günler geçecek.
Bunu doktorlar 6 yıl okuyup yıllarını çürütüp bu şekilde ifade etmezken siz ne kadar kesin konuşmuşsunuz.Normal dogum yaptim sezeryan tercihim olmadi hic fakat belden vurulan igne tehlikeli diye duydum
Epiduralde belinden sakat kalma olasiligi var
Olmasan dahi bir fitik yada belde agri daha sik goruluyor
Ani kurtarmak icin tercih sebebim olamaz
Normal dogumda alttaki dikislerim hala sizliyorken kocaman ignenin yarattigi tahribat daha buyuk olur diye dusunuyorum
Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. En yakın arkadaşlarımdan birinin 12 13 yaşlarında bir çocuğu hamilelik boyunca sağlıklıymış, normal doğuma zorladıkları için beynine oksijen gitmemiş ve nerdeyse 100de 100e yakın engelli oldu hem bedenen hem zeka olarak. Çocuk kesinlikle ayağa kalkmıyor, oturamıyor bütün gün yatakta, elleri ayakları kolları gövdesi çok değişik hiç biri düz durmuyor tek kelime konuşamıyor, altı bağlanıyor. Ben çocuğa bir kez su içirmek istedim onu bile yapamadım, o arkadaşım hastalanmıştı acile gitmişti. O kadar zor ki hayatları.. Ben de normal doğumu çok istedim, çok yürüyüş yaptım, yerde oturarak yedim hep yemeği, hurma yedim, bazı egzersizleri yaptım ama bebeğim 4kiloyu geçmişti, tersti 40 haftada artık dönmez denildi, istemeyerek sezeryan oldum ama yine de böyle bi kötü durum yaşanacağına, normal doğum diye diretmemek çok daha iyidir, bazı şeyleri çok zorlamamak lazımNormal doğumda bebek icin cok daha fazla riskler var ama. Hamileliği boyunca hicbir sorunu olmayıp dogum anında anne ve bebekte meydana gelen sağlık sorunları oluyor. Sezeryan anı kurtarmak için değil aslında resmen hayat kurtarmak için . Konu sahibinin ilk dogumu sezeryan olmus normal dogum yapamaz ki. Üzerinden az bir zaman geçmiş çünkü. Macera aramaya gerek varmi?
Ben cevremden gordugum kadarını soyledim sadeceBunu doktorlar 6 yıl okuyup yıllarını çürütüp bu şekilde ifade etmezken siz ne kadar kesin konuşmuşsunuz.
Arkadaşınız kendi mi istemiş doktor mu zorlamış. Bazen devlette doktorlar son ana kadar zorluyor normal diyeDediklerinize sonuna kadar katılıyorum. En yakın arkadaşlarımdan birinin 12 13 yaşlarında bir çocuğu hamilelik boyunca sağlıklıymış, normal doğuma zorladıkları için beynine oksijen gitmemiş ve nerdeyse 100de 100e yakın engelli oldu hem bedenen hem zeka olarak. Çocuk kesinlikle ayağa kalkmıyor, oturamıyor bütün gün yatakta, elleri ayakları kolları gövdesi çok değişik hiç biri düz durmuyor tek kelime konuşamıyor, altı bağlanıyor. Ben çocuğa bir kez su içirmek istedim onu bile yapamadım, o arkadaşım hastalanmıştı acile gitmişti. O kadar zor ki hayatları.. Ben de normal doğumu çok istedim, çok yürüyüş yaptım, yerde oturarak yedim hep yemeği, hurma yedim, bazı egzersizleri yaptım ama bebeğim 4kiloyu geçmişti, tersti 40 haftada artık dönmez denildi, istemeyerek sezeryan oldum ama yine de böyle bi kötü durum yaşanacağına, normal doğum diye diretmemek çok daha iyidir, bazı şeyleri çok zorlamamak lazım
1 yil once sezaryen olup normal doguran kisiler ver bence iyi bir doktor bulup bunu yapabilirsinjz. Ben sezaryenden sonra normal dogurdum ama 2 yil arasi vardi iki dogumun. Hicbir doktor kabul etmese de rabbim karsima bana yardim edecek bi doktor cikardi
ilk sezeryan olanlar ıkıncıyı normal isterse mutlaka takıplı ve kontrollü olmalı.Belki de normal olur. Ben ilkinde suni sancı ile normal doğum yaptım. 2.de sancım olmadan 4 cm açıklık ile normal doğum yaptım. Ertesi gün kontrolüm vardı sezaryen olacaktım . Kısmet bu işler. Sağlıcakla kucağınıza alın bebeginizi
talebim dışında sezeryan oldum. hiçbirşey hissetmedim. 2-3 saat sonra anestezi etkisi geçince ağrım başladı. ağrı kesici verdiler. doktor 2 tane de iğne yazdı 2 gün için. valla sonra bi daha ne ağrı ne sızı... 3. günü evde geziyordum =) yine olsa sezeryan isterim ne yalan söyliyim..37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. En yakın arkadaşlarımdan birinin 12 13 yaşlarında bir çocuğu hamilelik boyunca sağlıklıymış, normal doğuma zorladıkları için beynine oksijen gitmemiş ve nerdeyse 100de 100e yakın engelli oldu hem bedenen hem zeka olarak. Çocuk kesinlikle ayağa kalkmıyor, oturamıyor bütün gün yatakta, elleri ayakları kolları gövdesi çok değişik hiç biri düz durmuyor tek kelime konuşamıyor, altı bağlanıyor. Ben çocuğa bir kez su içirmek istedim onu bile yapamadım, o arkadaşım hastalanmıştı acile gitmişti. O kadar zor ki hayatları.. Ben de normal doğumu çok istedim, çok yürüyüş yaptım, yerde oturarak yedim hep yemeği, hurma yedim, bazı egzersizleri yaptım ama bebeğim 4kiloyu geçmişti, tersti 40 haftada artık dönmez denildi, istemeyerek sezeryan oldum ama yine de böyle bi kötü durum yaşanacağına, normal doğum diye diretmemek çok daha iyidir, bazı şeyleri çok zorlamamak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?