2.sezaryen korkusu

Ben de sezaryen oldum spinalle belimden uyuşturuldum. Kocaman bi iğne falan yok pıt diye saniyelik bi acı ona da acı denirse yani . Aşı olurken daha çok acır . Bebeği hemen size gösterir verirler tentene temas yaparsınız ağrısı da yavaş yavaş geliyor geldikçe ağrı kesici yapıyorlar hiç korkmayın Allah’ın izniyle doğurursunuz sağlıkla gelsin Dikişler 2.de nasıl olur bilmem ama dayanırsınız siz annesiniz Bel ağrım hiç olmadı başım da ağrımadı kahve de içmedim Kendinize güvenin yaparsınız

Kardesim universiye hastanesinde intorn ve hic epidural dogum yaptirmadiklarini soyledi. Imkaniniz varsa ozele gidin derim. Devlet hastanesindeki karmasa karga tulumba durumu bu travmanizi daha da pekistirebilir

Yok bayan refakatçi kabul ediyorlar o kafaniza takilmasin buca doguma hic gitmedim ama iyi oldugunu soyluyorlardi Allah yardimciniz olsun

Bu arada epidural iğnesi saç telinden bile ince dedi anestezi doktorum..
Benim 2. sezaryen 15 ay önceydi kısmet olursa 1 ay sonra 3. Olacak. Saglik ocagindaki hemsire de "o kocaman igne"dedi ne anlatiyordu hatırlamıyorum bile. Sanki bir çuvaldız canlandı gözümde. Gercekten o kadarnince olduğunu da bilmiyordum. Peki herkese 2 şer igne yapıldığı doğru mu?

1.sezeryani çok rahat olup ikincisi agrili olan , 1 sezeryani cok agrili olup ikinci sezeryani agrisiz olan çok kisi duydum.
Sizi anca boyle rahatlatabilirim bende spinal sezeryan oldum... saglikla alin kucaginiza.

Normal doğumda bebek icin cok daha fazla riskler var ama. Hamileliği boyunca hicbir sorunu olmayıp dogum anında anne ve bebekte meydana gelen sağlık sorunları oluyor. Sezeryan anı kurtarmak için değil aslında resmen hayat kurtarmak için . Konu sahibinin ilk dogumu sezeryan olmus normal dogum yapamaz ki. Üzerinden az bir zaman geçmiş çünkü. Macera aramaya gerek varmi?

Çoğu kişi yaşıyor bu durumu ama yanlış anlamayın tamamen psikolojik bir durum. Muhtemelen kendinizi normal doğuma çok endekslediniz ve travmatik bir stres bozukluğu oluştu. Şuan bile mesela aynı şeyleri yaşarım diye korkup kendinizi şartlıyorsunuz. Karamsar bakmayın o kadar işinin ehli doktor bulursanız ssvd bile yaptırır yani

Bunu doktorlar 6 yıl okuyup yıllarını çürütüp bu şekilde ifade etmezken siz ne kadar kesin konuşmuşsunuz.

sayın konu sahibi anne değilim ama korkmayın ve cesur olun. Bu forumda normal doğum yapıp sezaryen olanları gömenleri gördü bu gözler. Ya da sezaryen oldum diye ağıt yakanları okudum. Bebek ve anne sağlıklı ise hiçbir şey dert olmamalı. Umarım en güzel ve hayırlı şekilde kucağınıza alırsınız

Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. En yakın arkadaşlarımdan birinin 12 13 yaşlarında bir çocuğu hamilelik boyunca sağlıklıymış, normal doğuma zorladıkları için beynine oksijen gitmemiş ve nerdeyse 100de 100e yakın engelli oldu hem bedenen hem zeka olarak. Çocuk kesinlikle ayağa kalkmıyor, oturamıyor bütün gün yatakta, elleri ayakları kolları gövdesi çok değişik hiç biri düz durmuyor tek kelime konuşamıyor, altı bağlanıyor. Ben çocuğa bir kez su içirmek istedim onu bile yapamadım, o arkadaşım hastalanmıştı acile gitmişti. O kadar zor ki hayatları.. Ben de normal doğumu çok istedim, çok yürüyüş yaptım, yerde oturarak yedim hep yemeği, hurma yedim, bazı egzersizleri yaptım ama bebeğim 4kiloyu geçmişti, tersti 40 haftada artık dönmez denildi, istemeyerek sezeryan oldum ama yine de böyle bi kötü durum yaşanacağına, normal doğum diye diretmemek çok daha iyidir, bazı şeyleri çok zorlamamak lazım

Bunu doktorlar 6 yıl okuyup yıllarını çürütüp bu şekilde ifade etmezken siz ne kadar kesin konuşmuşsunuz.
Ben cevremden gordugum kadarını soyledim sadece
Dikiş yeri sızlayan insanda cok yani bunu Dr. Sorsan oyle bişey yok der kesin
Bunyeden bunyeye degişiyor dur elbet
Ben her zaman karşıydım zaten saglık problemi olmazsa dogalı olmalı diye düşünüyorum
İğneninde zararı var ayrıca yok sayılamaz yani
Burda normal doğumu dahi gomenlere kalpler yagmış biz bişey diyince disslike

Arkadaşınız kendi mi istemiş doktor mu zorlamış. Bazen devlette doktorlar son ana kadar zorluyor normal diye

21 ay arayla 2 sezaryen doğum yaptım. ilkinde korkumdan genel anestezi istemiştim, ayıldığımda sizin gibi çok şiddetli ağrı hissetmiştim
2.doğumda grip olduğum için genel anestezi yapamam dedi doktorum, iyi ki de yapmamış. spinal anestezi yaptı. o kadar rahattım, keşke ilkini de genel istemeseydim dedim. bebeğinin doğduğu ana şahit olmak çok güzel

1 yil once sezaryen olup normal doguran kisiler ver bence iyi bir doktor bulup bunu yapabilirsinjz. Ben sezaryenden sonra normal dogurdum ama 2 yil arasi vardi iki dogumun. Hicbir doktor kabul etmese de rabbim karsima bana yardim edecek bi doktor cikardi

ilk sezeryan olanlar ıkıncıyı normal isterse mutlaka takıplı ve kontrollü olmalı.

talebim dışında sezeryan oldum. hiçbirşey hissetmedim. 2-3 saat sonra anestezi etkisi geçince ağrım başladı. ağrı kesici verdiler. doktor 2 tane de iğne yazdı 2 gün için. valla sonra bi daha ne ağrı ne sızı... 3. günü evde geziyordum =) yine olsa sezeryan isterim ne yalan söyliyim..
bu arada doktoru iyi araştır. sezeryanın iyi geçmesinin ana koşulu, doktorun iyi olması

uzun süredir siteye giriş yapmamıştım konunu okuyunca yazmak istedim .Ben 2 doğumuda genel anestezili sezeryan olarak yaptım.İlk doğumda masada kalacağım hissi olmuştu ama ikinciye çok rahat girdim .Saçlarımı güzlce ördürüp makyaj yaparak girdim doğuma moralimin iyi olması için.İlk doğuma ağlayarak girdim ağlayarak çıktım ikincide iyi gireceğim dedim gerçekten etkisi var nasıl girdiğinin.

Birde ben 38+6 da sezeryan oldum doktorum bu kadar beklemeseydik keşke demişti eski dikiş yerimde incelmeler olmuş bence 39ları pek bekleme eğer mümkünse özele git

Ah kıyamam ya yavrum ne kadar zordur ailesine de kendisine de hayat. Rabbim şifasını versin insallah. Buna benzer o kadar çok örnek var ki. Zaten bebek düz de olsaydı sizin kilosundan ötürü doktorunuz size sezeryan önerirdi cok kilolu bebekte dogum icin zorluyor çünkü biliyorsunuz. Ve kesinlikle bazı seyleri zorlamamak lazim cok dogru dediniz. Normal dogum yapınca daha iyi anne olmuyoruz ki ve ya çok daha sağlıklı olmuyoruz. Mesela kadınlar icinde,idrar torbası sarkması,bağırsak fıtığı, hemoroid olanların yırtılması,yani şimdilik aklima gelenler bunlar bu tip sorunlar oluyor e noluyor ameliyat oluyor. E yine oldun işte ameliyat. Bazıları diyor sezeryan doğum biçimi değil-dir ney ya peki? Değilse o zaman erkeklerde sezeryan olsun tobe tobe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…