Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

d) Tiroit hormonlarının büyüme ve boy üzerine etkisi:
Çocukların büyümesi için kanda tiroit hormonlarının yeterli miktarda olması gerekir. Tiroit hormonu az salgılanan çocuklarda büyümede gerilik, boy kısalığı ve...ya cücelik oluşur.

Son düzenleme:
e) Beyin gelişimi ve anne karnındaki bebeğin büyümesi tiroit hormonları...na bağlıdır:
Anne karnındaki bebeğin beyin gelişimi, anneden göbek kordonuyla gelen tiro...it hormonlarına bağlıdır. Eğer annede tiroit yetmezliği varsa bebeğe az hormon ge...lir ve bebeğin beyin gelişimi iyi olmaz; zekâ geriliği ortaya çıkar. Bu nedenle gebe...liğin ilk aylarında tiroit hormon tetkiki yapılarak (sadece TSH hormonu ölçmek ye...terlidir) tiroit hormon azlığı olup olmadığı araştırılmalıdır. Beyin dışındaki diğer or...ganların gelişimi için de vücutta tiroit hormonlarının yeterince bulunması gerekir

Son düzenleme:
f) Tiroit hormonları iştah ve vücut ağırlığını kontrol eder:
Tiroit hormonlarının az salgılanması veya fazla salgılanması iştah ve vücut ağır...lığında değişiklikler meydana getirir. Tiroit hormonlarının az olması iştahı azaltarak az gıda alınmasına neden olurken, fazla olması iştahı artırarak aşırı yemek yenme...sine yol açar. Kiloda görülen değişiklikler ise tiroit hormonlarının bazal metabolizma hızını etkilemesinden kaynaklanmaktadır. Hipotiroidi denilen tiroit bezinin az çalışması durumunda önceki kiloya göre % 15-30 oranında kilo alma, hipertiroidi denilen tiroit hormonlarının fazla salgılanması durumunda ise önceki kiloya göre % 15-oranında kilo kaybı söz konusudur. İlaçlarla tedavi yaptığımız hipertiroidili has...talarda yaklaşık 1-2 ay sonra hastaların kilo almaya başladığını görürüz. Hipertiro...idi durumunda bazal metabolizma hızı fazladır ve aşırı oksijen tüketimi vardır. Ba...zal metabolizma hızındaki bu değişiklikler karbonhidrat ve yağ metabolizmasını da etkileyerek kan yağları düzeylerinde değişiklikler yapmaktadır. Tiroit hormonları vücudumuzda yağ yapım hızını ve yağ yakılmasını etkilemektedir. Karaciğer ve yağ dokusunda bulunan ve yağ yapımını sağlayan enzimler tiroit hormonlarından etki...lenmektedirler.

g) Tiroit hormonları görmeyi ve gözün retina bölgesinin gelişimini sağlar: Yapılan bilimsel çalışmalar, tiroit hormonlarının gözün retina adı verilen ve görmemizi sağlayan bölgesinin gelişiminde önemli rol oynar. Tiroit bezi az çalışan sıçanlarda gözün retina bölümünün iyi oluşmadığını gözlenir.

günaydın hanımlar.nerelerdesiniz.ben de çıkıyorum birazdan.pazar market alışverişi beni bekler.

sağol akrebim.Allah razı olsun.Bak beni ne kadar cok etkilemişsen artık senide cok sevdiğimden sürekli rüyalarıma giriyorsun. ekimden beri beraberiz.yüksek lisansa bşladığım günden iş bulduğum güne kadar herseyime şahit oldun.Manevi anlamda verdiğin her destek ve gösterdiğin ilgi için sana ve minnoşa tesekkür ederim
ve dualarını eksik etmeyen diğer tüm güzel takım arkadaşlarıma tesekkür ediyorum

akrebim bu arada tekrar gecmiş olsun.Herseye rağmen dimdik ayakta ve güçlü olmana cok sevınıyorum.yaşadığın sıkıntılar tez zmaanda gecer inş.
şişkinlikler için mutlaka bi tahlil yap.inş.. gecer onlarda

tatlım şişkinliklerimin tedavisinde epey bir yol katettim şükür..dün hoşafımdan içmiştim öğünlerimle birlikte meğer kayısı ilaç gibiymiş ve birde yeşil elma yemiştim dün..gözlerim ortaya çıktı yahuu:81:
arkadaşım ben sana gelip senden bişiiler kapiim diyor..benim ilaçlar senin pozitifliliğin ve bitki deponun yanında hafif kalır diyor

cok tskler cnm
ahh tatlımm benimmm hoşgeldin şekercim günaydın...
yok tatlım bundan sonra alemin delisiyim ben...hadi bakem isteyen takılsın peşimee

ben varim beeeeeeeeeennnnn:118::118::118::118::118::118::118::118:

selam kızlar

malesef size iyi haberler veremicem
eşimi bu sabah yoğun bakıma aldılar

ameliyattan sonra 3 kez kriz geçirdi
en son yoğun bakıma almayı uygun gördüler

eşim o kadar ameliyat geçirdi hiç böyle görmemiştim eşimi
2. krizi öyle kötüydüki
ölücek zannettim

şimdi eve geldim yoğun bakımda göremiyorum çünkü oğlumun yanına geldim sabah erkenden hastaneye geri gidicem
kan değerleri normale dönmüşse başka bi sorunuda çıkmazsa servise alıcaklar

lütfen dualarınızı bizden esirgemeyin

cnm allah hayirli sifalr versin ins en kisa zamanda atlatirsiniz ins allahin izliyle AMIN AMIN AMIN..........

bugünkü

sabah
2 dilim ekmek
1 kase kadar menemen
domates biraz
peynir biraz

ara
portakal
1 kurabiye

aksam
tabak döner salata

ara
1 avuc dolu dolu cekirdek

simdilik bu kadar bi sey yersem ki yogurt yemegi düsünüyorum eklerim
[/COLOR][/COLOR]

Çok üzüldüm canım, içim bi tuhaf oldu, Rabbim yardımcınız olsun, Rabbim eşini sana ve oğluna bağışlasın inşaallah, bir an önce sağlığına kavuşur inşaallah, kötü günlerinizi bir an önce atlatır aydınlık günlere ulaşırsınız inşaallah.
Çok güçlü olmalısın canım, bu bir sınav bu sınavı başarıyla atlatacaksınız Allah'ın izniyle, Allah!a emanet olun.

ah canım benim.bütün dualarımız seninle.rabbim yardımcınız olsun,hayırlı haberlerle gelin inşallah evinize.

akrepcim grubumuza 90 lardan bi arkadas katilmak istiyo yer vermi cnm
katılabilir yer var canım..hazır ben coşmuşken onuda ellili rakamlara uçuralım dimi amaa

günaydın hanımlar.nerelerdesiniz.ben de çıkıyorum birazdan.pazar market alışverişi beni bekler.
sen beni görmeyimusun daaa:89:
cok tskler cnm

ben varim beeeeeeeeeennnnn:118::118::118::118::118::118::118::118:
işte buduuuuurr :92::92::122::122::122::119::118::118::118:
Yüce Allahım yar ve yardımcın olsun canım..dualarımız seninle..bugün sizin için yasin okicam..kızlar hadi hepimiz lolonun eşinden iyi haberler gelene kadar hergün yasin okuyalım olurmu canlar..
sporda diyette yarıştayız.hadi varmısınız hayırda da yarışmaya..kim daha çok yasin okicak
lolocum asıl sen biz<den esirgeme dualarını..ki senin bu kadar sıkıntılar içinde duaların çok daha makbul inşallah

çarşamba
30 dk yürüyüş
30+545=575 dk

perşembe
60 dk yürüyüş
575+60=635 dk

bu hafta 635 dk sporum varmışşşşş

hadi bakem ben biras daha yürümeye çıkıyorum..

gunaydın kızlarr

lolocum canım benım allah yardımcın olsun bıtanem ınsallah tez zamanda ıyılesır kocan yıne evınızde yuvanızda hepbırlıkte oluruz
akrebım sanada gecmıs olsun canım benım tıroıd cok onemlı ozellıkle zayıflama konusunda mutlaka doktor a gıtmelısın bence tatlım
karamelım ınsallah ıs hayatındada yanındayız ben herzaman yanındayım canım benım tombıs tontıs bır kankı buldun kendıne
turabcım allah yardımcın olsun epey kıtap varmıs desene hadı bakalım kolay gelsıınn
ervamcım masallah nazar degemsın harıka spor yapıyorsun belkı kas yapmassın bılmıyorum ama ben ce hergun duzenlı bellı bır mıktar yap sporu fazla abatma cunku bu seferde azcık bırakıyım dedıgın an kılo almaya baslarsın allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…