kesinlikle süper fikir!! kiloda durma ya da belki sıradışı iniş çıkışlar olacaktır ama nihayetinde hepimizin ki aynı anda olmayacağından takım birliği bozulmamış olur...bir de sanki 2-3 kişi menü ve diyet bilgileri paylaşıyor gibi daha çok menü, hatta belki sağlıklı yiyecek tarifleri, paylaşılsa yeni fikirler geliştiririz..bazen diyet diye hep aynı beslendiğimizi farkediyorum..e benim gibi uzun vadeli planlar yapanlar için de en tehlikeli durum bu...sıkılmaktan korkuyorum açıkçası...
karamelize sşeker ve süt karışımı tadı olan (değişik versiyonları da var) çok güzel bir tad...amerikadayken çok tüketirdik daha çok ortadoğu mutfağına ait...burda hazır satılmıyor bildiğim kadarıyla ben de evde yapıyorum...dondurmalarda pastalarda sütlü tatlılarda falan da kullanılabilen basit ama lezzetli birşey
1 kg süte 1 bardak (ben daha az ve esmer şeker kullanıyorum) şeker ekleyip, kaynayınca 1 çay kaşığı karbonat koyup koyulaşmasını bekliyoruz..istersek kahve, kakao, farklı meyvelerde koyup çesitlendirebiliyoruz ama en güzeli sade olanı bana göre...
Tabiki canım.. Biz beslenme tarzımızı kilo verene kadar değilde ömürlük yapmaktan yanayız..kesinlikle süper fikir!! kiloda durma ya da belki sıradışı iniş çıkışlar olacaktır ama nihayetinde hepimizin ki aynı anda olmayacağından takım birliği bozulmamış olur...bir de sanki 2-3 kişi menü ve diyet bilgileri paylaşıyor gibi daha çok menü, hatta belki sağlıklı yiyecek tarifleri, paylaşılsa yeni fikirler geliştiririz..bazen diyet diye hep aynı beslendiğimizi farkediyorum..e benim gibi uzun vadeli planlar yapanlar için de en tehlikeli durum bu...sıkılmaktan korkuyorum açıkçası...
karamelize sşeker ve süt karışımı tadı olan (değişik versiyonları da var) çok güzel bir tad...amerikadayken çok tüketirdik daha çok ortadoğu mutfağına ait...burda hazır satılmıyor bildiğim kadarıyla ben de evde yapıyorum...dondurmalarda pastalarda sütlü tatlılarda falan da kullanılabilen basit ama lezzetli birşey
1 kg süte 1 bardak (ben daha az ve esmer şeker kullanıyorum) şeker ekleyip, kaynayınca 1 çay kaşığı karbonat koyup koyulaşmasını bekliyoruz..istersek kahve, kakao, farklı meyvelerde koyup çesitlendirebiliyoruz ama en güzeli sade olanı bana göre...
yazalım menumuzu..
sabah: 45 dk. yuruyuş
kahvaltı: az yumurta
domates
peynir
2 dlm ekmek
öğle: 1 bucuk kase şehireye çorbası
ekmekm yememilydim ama 2 dlm yedim
ara. yok...
akşam: 1 tabak patatesli sulu köfte
yarım tabak makarna
2 dlm ekmek
1 kase yoğurt
bugun ekmeklerim çok fazla olmuş farkındayım
arada meyve yemeye çalışacağım
Tatlım senin tek eksiğin menülerinin yanında salata tüketmemen o yüzden ekmeğe sarılıyosun..Akşam sonrası da ara yapmayalaım mümkünseyazalım menumuzu..
sabah: 45 dk. yuruyuş
kahvaltı: az yumurta
domates
peynir
2 dlm ekmek
öğle: 1 bucuk kase şehireye çorbası
ekmekm yememilydim ama 2 dlm yedim
ara. yok...
akşam: 1 tabak patatesli sulu köfte
yarım tabak makarna
2 dlm ekmek
1 kase yoğurt
bugun ekmeklerim çok fazla olmuş farkındayım
arada meyve yemeye çalışacağım
Sabahını çok fakir tutmuşsun canım..Sabahları çiğ sebze/ meyve tüket, güne canlı başla..Sabah : 1 dlm kek
biberiyeli yeşilçay
ara : kiraz
öğle : 2 biber dolması
cacık
2 mercimek köftesi
ara : 1 küçük simit
biberiyeli yeşilçay
akşam : 4 kasık pilav
buharda pişmiş tavuk
salata
3,5 lt su
130 ip atlama
kitap : sancaktar dergisi
Bugünkü menüme bakınca hiç begenmedim..ne kadar çok karbonhidrat olmuş..hele simit ne gereksiz...kendime ceza yarın 3 dlm ekmek dışında ekmek ve değişimi yok..hahhh iyi oldu bana!! Çekeyim cezamı...
Tatlım senin tek eksiğin menülerinin yanında salata tüketmemen o yüzden ekmeğe sarılıyosun..Akşam sonrası da ara yapmayalaım mümkünse
Sabahını çok fakir tutmuşsun canım..Sabahları çiğ sebze/ meyve tüket, güne canlı başla..
kızlar iki gündür yoğunum hemen çıkacam bugün de kep töreni var .....
VE son olarak sizin eklemek istediğiniz ya da zayıflamak isteyenlere ve diyet gruplarına önerileriniz nelerdir?
Erken kalkinnnnnnn....
Hersey icin ev icin kendiniz icin yasaminiz icin..
Dogan gunesi siz karsilayin...gun uzerinize dogmasin.
Tembel olmayin!
Sporu evden cikmadan yapin...atin arkaniza gunu yasayin.
Su...aman diyim ne 8 bardak ne 10...
Kilo basina 32-33ml.
Yedikleriniz icin "ya ben bunu kac kere yedim" diyerek baslayin istisarenize..
Ve emin olun en guzeli ideal vucud...
saglik icin diyorum... guzel derken gorsel demiyorum.
Abim suan kanserle cebellesiyor ve "keske olur olmadik hap icmeseydim" diyor...
"Vucudum sinyal veriyor canim tatli istiyor"... demeyin... kandirmayin kendinizi..
Vucut o kadar salak mı, kendisi icin en zararlisini istesin..
Saglikla kalin...herhafta eksilsin kilolariniz...
İlginize çok teşekkür ediyorum çok keyifli bir röportaj oldu :) Abinize de acil şifalar diliyorum...
kızlar bugün ben ebru yapıyorum :) kocamaaaan bir ebru teknesi açtık okulun bahçesine ve sorumlu da benim :) hayatımda ilkkez bir fırça alıp pıtpıtlayıp duruyorum ve çok sıkılıyorum :) bunu yaparken san'at aşkıyla kendini kaybedenleri de birkez daha anlamıyor ve herkes yoluna bana göre değil bu işler diyorum :)
selam canlarım,
nişan bitti çok da güzel geçti Allaha şükür... lakin... nişandan döndüğümüz gece yogunbakımda olan babaannemden haber geldi, vefat etti...
nişanın oldugu sıralarda fenalaşmış ama bırakmamış kendini, akşama dogru da kaybetmişiz...
nur içinde yatsın pamuk babaannem yine giderayak yaptı bana torpilini üzmedi en sevdigi torununu.
memlekete gidip defnettik..
nişan vesilesiyle uzaklarda olan bir çok akraba da gelip babaanecigimi görmüştü, herkes gördü sonra da vefat etti işte
selam canlarım,
nişan bitti çok da güzel geçti Allaha şükür... lakin... nişandan döndüğümüz gece yogunbakımda olan babaannemden haber geldi, vefat etti...
nişanın oldugu sıralarda fenalaşmış ama bırakmamış kendini, akşama dogru da kaybetmişiz...
nur içinde yatsın pamuk babaannem yine giderayak yaptı bana torpilini üzmedi en sevdigi torununu.
memlekete gidip defnettik..
nişan vesilesiyle uzaklarda olan bir çok akraba da gelip babaanecigimi görmüştü, herkes gördü sonra da vefat etti işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?