Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

hayır canım bu kimseye daha önce bahsetmediğim ramazan izni :1::1::1::1::1:
O yüzden gıcıksın ya zaten..
sadece sunu söyleyim arzuyu özledim birden kelebek arzuyuu çok alınganız çoook nerede bizim eski 2. takım ...
Şşşşt bahire uslu dur otur yerinde..
Allah'ım ya çatlattın meraktan. neyse hadi güzelce dinlen ne kadar orada kalacaksın sen onu söyle ?

şimdi arzu nereden çıktı ben anlayamadım :44::44::44:

bende bir ara öyle yapıyordum ama sonra kendime de bir kıyak geçmeye karar verdim ve bazende onları kendime uyduruyorum.

hep salata hep salata nereye kadar ama ?
Ben anladım:1:
Neden yoksa bizi sevmiyormusun?!?! :/
İşte gördünmü bahire..Kız haklı böyle düşünmekte..
Bugün sabahtan beri midem deliniyor sanki :( bahirecim seni cok iyi anladım walla...sırtıma vuruyor agrisi...
Geçmiş olsun canım..
senlik değik kuzuuu

menülerim
sahur
kahvaltı çorba çok az ramazan pidesi az dan kastım bir lokmacık çorba ile
iftar
bamya bulgur pilavı buzz gibi ayrannn birazcık zeytin
Kahvaltı demişsin kahvaltı ne bahocan açıkla birazcık zeytin kaç tane? Belki senin birazcığın 1 kilo dimi aa bilelim adetini.Bamya ne kadar pilav ayran ne kadar çorba ne kadar..Geçiştirerek yazma..Yatcan demi yazar yazmaz..Oruç yatarak tutulmaz canım yoksa sevabınıda rüyanda görürsün..Silkelen kendine gel..
Selam kızlar yaaa bugün çok yoruldum odaların şeklini değiştirdim vs.kaldırılacak kçükülmüşleri vardı bebişin onları hallettim ütüyaptım dip köşe süpürüp toz aldım.4 makine çamaşır yıkadım derken baya yorulmuşum :((soldan sağa dönerken yorulan arkadaşlara duyurulur;))
Ellerine sağlık canım..Ohh miss gibi olmuştur..Güle güle kirlet..
alıyorum dikkate alıyorumki bugun 1 saat deli gibi spor yaptım bakalım cuma neolur???

inşşlh akrepcim inşlh......

afiyet olsun bence kuş gibi yiyorsun eferim bee
Tatlım öyle doyuyorumki şişiyorum resmen..Beynimin ilk doyma sinyalinde bırakıyorum..Ramazan başında öyle yaptım..Hani doysak bile oruç açtık diye sanki hep yememiz grekiyo gibi yiyorduk ya bu ramazanda onu yapmıyorum.Menü sonrası bişi yemiyorum taaki sahura kadar..İlk başlarda zor oldu çok acıktım yatarken ama şimdi alıştım..
sahur

az yumurta haşlama
peynir
1 dlm pide
çay

iftar

2 dlm ekmek
1 kase çorba
3 yk tavuk sote
bol salata
1 bardak ice tea

ara: 1 şeftali

1 saat spor
İce tea ve şeftali olmasaydı gerekten harika menüydü ama onlar bozmuş güzelim..Meyveni sahurda ye..Bol su iç..İnan bana kilo verdikçe hoşuna gidicek hayat felsefen olucak bu beslenme düzeni..
İftar:1kase domates çorbası,5yk tavuklu bulgur pilavı,salata,1dilim kepek ekmeği
iftardan sonra dışarıya çıktık yeni geldim eve dışarıda 2lt su içtim zor düştüm eve:9:3tanede çiğköfte 1tane erik yedim...
Sahurda bişey yemeyeceğim...

Bu arada bugün bizim evlilik yıldönümümüz 10 yılı devirdik...:16::16::16:
Nice 10 yıllara canım:16:
Günaydın..biz maaile yaz günü grip olmayı becerdik..en kötümüz de kızım...aile boyu doktora gidicez birazdan..
Çok geçmiş olsun hayatım..
Dün akşam yediklerim
3 yk şehriye pilavı (dünden artmıştı, bitiversin diye)
2 tabak yoğurtlu semizotu (kendime özel bunu yaptım)
3 yk yoğurt+3 kayısı+1 tatlı kaşığı şeker ( tatlı isteğini kesmek için)
......
sadece yumarısı olacaktı ama plansız yediklerim de şunlar

eşim iftar yaparken 7-8 çatal dilimi karpuz
3 çocuktan artan 1 küçük tabak etli bulgur pilavı
Sürekli zırlayan, ne istediği belli olmayan çocuklara bir yandan bağırarak bir yandan da onların olmadığı odaya kaçıp kafamı dinlemeye çalışırken hazırlayıp da yediğim 2 dilim pide arası tereyağ
2 çay kaşığı pekmez
......
stres yönetimim hiç iyi değil biliyorum. daha takıma bile girmeden diyeti nasıl bozduğumu anlatıp duruyorum. sizden ricam lütfen kusuruma bakmayın, ama henüz takıma da almasanız olur. ben yediklerimi eksiksiz olarak size yazmak istiyorum, bu kadar çok şey yiyen birinin burada ne iş var demeyin lütfen:5:
Oooo o şeker olmamış..Genic güzel açıklamış hayatım aynı şeyleri yazmıyayım..Geçer canım bu dönemide birlikte atlatırız yeterki tecrübeyle edindğimiz bilgileri dikkate alalım..

7:30: 5 çatal dilimi karpuz,
1 dilim peynir
1 haş. yumurta
domates , salatalık,
3 zeytin
1 dilim ekmek

öğlen: 1 tabak semizotu
3 yk yoğurt
1 dilim kep. ekmek
1 dilim tulum peyniri
4-5 dal maydanoz
2 kupa çay

:46: Hadi göreyim seni akşamı da böyle güzel kapat sen yaparsın sana güveniyoruz canım:46:

Bugün sabahtan öğlene kadar evi temizledi..Duş ve namaz sonrası tedaşta işlerim vardı onları hallettim..Şimdi komşu çağırdı pazara gidicez..Görüşürüz canlarım..Canlı canlı capcanlı olun..Gitsin yağlar gitsin kilolar:8:

Bugün sabahtan öğlene kadar evi temizledi..Duş ve namaz sonrası tedaşta işlerim vardı onları hallettim..Şimdi komşu çağırdı pazara gidicez..Görüşürüz canlarım..Canlı canlı capcanlı olun..Gitsin yağlar gitsin kilolar:8:

şu gacı ramazan falan dinlemiyor ya enerjiye bak ben olsam pazarı falan boşveririm akşam iftar sonrası market neyime yetmez değil mi

evet, teşekkürler Kaptan
Şimdi sıra iftarda dikkatli davranmaya geldi.
Allah'ım yazmaya utandığımız hatta üşendiğimiz o cici mamalardan az yememi sağla ya Rabbim
.....
saat 4.de işten çıksam olur ama sırf eve erken gidersem bişiler yerim diye eve gitmek istemiyorum:52:
Tamam buldum eve gidince yeşil çay yapıp 2-3 fincan ondan içicem, iftara davetliyiz ya şimdi evde bi daha yemiyim. yoğurdum ekşi olmasaydı gene meyveli yoğurt yapıp yerdim, yeşil çayla idare edeyim

O yüzden gıcıksın ya zaten..

Şşşşt bahire uslu dur otur yerinde..

Ben anladım:1:

İşte gördünmü bahire..Kız haklı böyle düşünmekte..

Geçmiş olsun canım..

Kahvaltı demişsin kahvaltı ne bahocan açıkla birazcık zeytin kaç tane? Belki senin birazcığın 1 kilo dimi aa bilelim adetini.Bamya ne kadar pilav ayran ne kadar çorba ne kadar..Geçiştirerek yazma..Yatcan demi yazar yazmaz..Oruç yatarak tutulmaz canım yoksa sevabınıda rüyanda görürsün..Silkelen kendine gel..

Ellerine sağlık canım..Ohh miss gibi olmuştur..Güle güle kirlet..

Tatlım öyle doyuyorumki şişiyorum resmen..Beynimin ilk doyma sinyalinde bırakıyorum..Ramazan başında öyle yaptım..Hani doysak bile oruç açtık diye sanki hep yememiz grekiyo gibi yiyorduk ya bu ramazanda onu yapmıyorum.Menü sonrası bişi yemiyorum taaki sahura kadar..İlk başlarda zor oldu çok acıktım yatarken ama şimdi alıştım..

İce tea ve şeftali olmasaydı gerekten harika menüydü ama onlar bozmuş güzelim..Meyveni sahurda ye..Bol su iç..İnan bana kilo verdikçe hoşuna gidicek hayat felsefen olucak bu beslenme düzeni..

Nice 10 yıllara canım:16:

Çok geçmiş olsun hayatım..

Oooo o şeker olmamış..Genic güzel açıklamış hayatım aynı şeyleri yazmıyayım..Geçer canım bu dönemide birlikte atlatırız yeterki tecrübeyle edindğimiz bilgileri dikkate alalım..

:46: Hadi göreyim seni akşamı da böyle güzel kapat sen yaparsın sana güveniyoruz canım:46:

hişşttttt noluyor bakiyim orada

oooooooo ellerine sağlık. yok anacım bana pazar deme hele bu sıcaklarda kalsın manav yetiyor bana.

şu gacı ramazan falan dinlemiyor ya enerjiye bak ben olsam pazarı falan boşveririm akşam iftar sonrası market neyime yetmez değil mi

sen de pek bir üşengeçsin bacım kalk bakiyim toparlan hadi. enerji dolu olman lazım.

evet, teşekkürler Kaptan
Allah'ım yazmaya utandığımız hatta üşendiğimiz o cici mamalardan az yememi sağla ya Rabbim
.....
saat 4.de işten çıksam olur ama sırf eve erken gidersem bişiler yerim diye eve gitmek istemiyorum:52:
Tamam buldum eve gidince yeşil çay yapıp 2-3 fincan ondan içicem, iftara davetliyiz ya şimdi evde bi daha yemiyim. yoğurdum ekşi olmasaydı gene meyveli yoğurt yapıp yerdim, yeşil çayla idare edeyim

canım doyumluk yeme işte. herşeyden ye tadına bak sadece az az hem tabağında çeşit çok olur hem de gözün doyarsa karnında doyar emin ol. bitki çayı olayına gelinde günde en fazla 2 bardak limit daha fazlası faydalı diye birşey yok aksine zararlı olabiliyorlar bazen.

Sabah ki uyku çok iyi geldi bana...kalktım 1 sepet ütüyü yaptım...gaza gelip 5 çeşit yemek yaptım azcik azcik...kek yaptım kuzucuga süslü püslü...evde olmayı seviyorum sanırım...azcik da ev toparladım...şimdi prensesim uyudu bende film keyfi yapcam, 3 idiots...

evet, teşekkürler Kaptan
.....

Ben kendimce şöyle bir yol buldum...masaya bir servis tabağı alıyorum, ne yemeyi planladiysam hepsini ( ekmek, salata, minik kaseyle çorba gibi ) bu tabağa koyuyorum...kendime minik bir sofra hazirlamis oluyorum, böylece önce gözüm doyuyor sonra da başka birseye uzanmıyorum...bazen sabahtan itibaren ne yiyecegim belli oluyor...mesela menulerimi buraya daha yemeden yaziyorum ve dürüst olmak adına başka birşey yemiyorum...yada iftardan hemen sonra yaziyorum ki arada kaçamak yapmayayım diye...ben de işe yarıyor...

Sahur : 4 yk pilav
2 yk ev döneri
2 minik şeftali

iftar : yarım kase yayla çorbası
3 yk sulu kofte
bol salata
1 dlm peynir (resmen aserdim akşama kadar)
3 dlm ekmek
1 kayısı

2 lt su

İftar:1kase domates çorbası,5yk tavuklu bulgur pilavı,salata,1dilim kepek ekmeği
iftardan sonra dışarıya çıktık yeni geldim eve dışarıda 2lt su içtim zor düştüm eve:9:3tanede çiğköfte 1tane erik yedim...
Sahurda bişey yemeyeceğim...

Bu arada bugün bizim evlilik yıldönümümüz 10 yılı devirdik...:16::16::16:
Maşşalh daha nice senelere inş...

Günaydın..biz maaile yaz günü grip olmayı becerdik..en kötümüz de kızım...aile boyu doktora gidicez birazdan..
:((çok geçmiş olsun acil şifalar

nice 10 yıllara inşallah...

bizim de ailecek burnumuz tıkalı ama gripten değil, evi boyadık , boya yüzünden alerjik reaksyon oldu. hele ilk günler su gibi akıyordu burnum, alerji ilacıile durdu. bu sıralar polenler falan da fazla belki sizin de alerjiktir ... geçmiş olsun
Ya ben i yerde okudum o tür koku alerjilerinde ilaç kullanmayıp akmasını sağlamak vücutta kokudan ötürü oluşmş toksinlerin atılmasını sağlıyormuş bilmiyorum ne kadar doğru?

Vayy ziplayan enerji akrep kaptan:))

Sorma ya ben oruçlu olmadığım halde yoruluyorum maşallah diyelim

evet, teşekkürler Kaptan
.....
:46::46::46:

Sabah ki uyku çok iyi geldi bana...kalktım 1 sepet ütüyü yaptım...gaza gelip 5 çeşit yemek yaptım azcik azcik...kek yaptım kuzucuga süslü püslü...evde olmayı seviyorum sanırım...azcik da ev toparladım...şimdi prensesim uyudu bende film keyfi yapcam, 3 idiots...
Yaaa süpersin 3 idiots benim de dinlenme ve deşarj olma filmlerimin arasındadır.benim rime de seyret:16:

Menüm
8:00 3 ceviz 1 incir
12:00 1 kk peynir,2 but,2 haşlanmış yumurta
15:00 1. Yk tahin pekmez karıımı,1 avuç fındık
20:30 yarım pide(yine aynı şeyi yaptım sabahtan yiyeceğim şeyi bıcırığın mızmızlığı yüzünden ayarlayamayınca görümcenin iftar menüsüne kaldım:((
22:30 dayanamdım 1 snickers bu haftanın en uç kaçamağı olsun bu
Spor sabah 1 akşam 1 saat yürüyüş
Kitap yok malesef:((

Ya kızlar bizim uraklık sanırım diş çıkarma sürecinde çok yoruyor gün içinde beni sabah bi kalkıyoruz bu saate kadar arada uyursa işlerimi yapıyorum baya yoğun tempo eçiyor sonra bi bakıyorum teravih olmuş ne cüz okuyailiyorum ne bişey:(((2 gündür böyle dn uyuyakalmım resmen:(Allah affetsin sabah da kaçtı bi kalktım ki sabah 7 olmuş saat:(Allah canına sağlık versin ama acaba benimki mi mızmız yoksa genelde bebekler böyle mi????

oooooooo ellerine sağlık. yok anacım bana pazar deme hele bu sıcaklarda kalsın manav yetiyor bana.

sen de pek bir üşengeçsin bacım kalk bakiyim toparlan hadi. enerji dolu olman lazım.
kuşum ramazan da isteme :37::37::37::37::37: akrebe sözüm vardı yerine getiriyorum bugün alfabeye geçtim rukgusa sözüm var daha alllahımmm birdaha söz vermeyecem diyecem o olacak
canım doyumluk yeme işte. herşeyden ye tadına bak sadece az az hem tabağında çeşit çok olur hem de gözün doyarsa karnında doyar emin ol. bitki çayı olayına gelinde günde en fazla 2 bardak limit daha fazlası faydalı diye birşey yok aksine zararlı olabiliyorlar bazen.
kuşum bu arkadaş yaşam şeklini değiştirmeli ailecek cocuklaarının yeme alışkanlığını değiştir ki ilerde senin çektiğin sıkıntıyı çekmesinler abur cubur yasağı koy mesele sen ne yiyorsan onlardan yedir ve sen diyet yapma anladın mı şekerim sağlıklı beslen biizim menüleri takip et
hemen kendini yorma şekerim geçmişolsun yeniden
Ben kendimce şöyle bir yol buldum...masaya bir servis tabağı alıyorum, ne yemeyi planladiysam hepsini ( ekmek, salata, minik kaseyle çorba gibi ) bu tabağa koyuyorum...kendime minik bir sofra hazirlamis oluyorum, böylece önce gözüm doyuyor sonra da başka birseye uzanmıyorum...bazen sabahtan itibaren ne yiyecegim belli oluyor...mesela menulerimi buraya daha yemeden yaziyorum ve dürüst olmak adına başka birşey yemiyorum...yada iftardan hemen sonra yaziyorum ki arada kaçamak yapmayayım diye...ben de işe yarıyor...

ye yedikten sonra yaz insan çok yemiyor zaten tebrikler kuşmmmmm:40::40::40::40::40:

evet, teşekkürler Kaptan
.....
Canım o ekşi yoğurdu bir güzel ayran yap koy dolaba abur cubur niyetine içersin bol bol akşamları..

Noluyoki bişii olmuyo..

Pazara gittim canım ta 1.5 saatten fazla sürdü gidip gelmesi..İkindiyi zor kıldım, uzandım sonra, sonrada yeek yaptım..Kızımda oruç tuttu bugün Maşallah ona..O kadar ısrar ettik öğlene kadar tut yter diye, inat etti ben annem gibi akşama kadar tutucam diye ve tuttu..Babası kızım beni utandırdın dedi..8 yaşında çocuk tutuyor, sağlıklı baba tutmuyor..Hamdolsun Rabbimin gösterdiği günlere:16:

Ohhh harikasın..
Bende seviyorum evde olmayı:39:

Vayy ziplayan enerji akrep kaptan:))

Sorma ya ben oruçlu olmadığım halde yoruluyorum maşallah diyelim

:46::46::46:

Yaaa süpersin 3 idiots benim de dinlenme ve deşarj olma filmlerimin arasındadır.benim rime de seyret:16:
Ya bu filmleri okuyunca kendimi özürlü hissettim hiç bişii anlamadım :37:
Menüm
8:00 3 ceviz 1 incir
12:00 1 kk peynir,2 but,2 haşlanmış yumurta
15:00 1. Yk tahin pekmez karıımı,1 avuç fındık
20:30 yarım pide(yine aynı şeyi yaptım sabahtan yiyeceğim şeyi bıcırığın mızmızlığı yüzünden ayarlayamayınca görümcenin iftar menüsüne kaldım:((
22:30 dayanamdım 1 snickers bu haftanın en uç kaçamağı olsun bu
Spor sabah 1 akşam 1 saat yürüyüş
Kitap yok malesef:((
Sen bugün 2 saat yürüdünmü yani:nazar:
Ya kızlar bizim uraklık sanırım diş çıkarma sürecinde çok yoruyor gün içinde beni sabah bi kalkıyoruz bu saate kadar arada uyursa işlerimi yapıyorum baya yoğun tempo eçiyor sonra bi bakıyorum teravih olmuş ne cüz okuyailiyorum ne bişey:(((2 gündür böyle dn uyuyakalmım resmen:(Allah affetsin sabah da kaçtı bi kalktım ki sabah 7 olmuş saat:(Allah canına sağlık versin ama acaba benimki mi mızmız yoksa genelde bebekler böyle mi????

Tüm bebekler aynı canım merak etme..Destek vitamin kullan hayatım çok yoruluyosan..

Son düzenleme:
Sahur:
2 yayla eriği,1 hurma,karpuz, az otlu peynir,az patates salatası, az pide vee miis gibi sıcacık komşuda pişen bana da pişen peynirli sac böreği :46: bol su

İftar:
1 hurma,1 zeytin, az patlican salatası(komşu m.) ızgara sucuk, pide,çay, bir küçük dilim fıstıklı helva,bir haşlanmış mısır, 3 dikenli incir(çok severim kendilerini) bol su..

Dün akşam yediklerim
3 yk şehriye pilavı (dünden artmıştı, bitiversin diye)
2 tabak yoğurtlu semizotu (kendime özel bunu yaptım)
3 yk yoğurt+3 kayısı+1 tatlı kaşığı şeker ( tatlı isteğini kesmek için)
......
sadece yumarısı olacaktı ama plansız yediklerim de şunlar

eşim iftar yaparken 7-8 çatal dilimi karpuz
3 çocuktan artan 1 küçük tabak etli bulgur pilavı
Sürekli zırlayan, ne istediği belli olmayan çocuklara bir yandan bağırarak bir yandan da onların olmadığı odaya kaçıp kafamı dinlemeye çalışırken hazırlayıp da yediğim 2 dilim pide arası tereyağ
2 çay kaşığı pekmez
......
stres yönetimim hiç iyi değil biliyorum. daha takıma bile girmeden diyeti nasıl bozduğumu anlatıp duruyorum. sizden ricam lütfen kusuruma bakmayın, ama henüz takıma da almasanız olur. ben yediklerimi eksiksiz olarak size yazmak istiyorum, bu kadar çok şey yiyen birinin burada ne iş var demeyin lütfen:5:
ne güzel kuşum isyan etme allah acılarını göstermesin onlarla oyarım senin yerinde olsam düzgün besle onları iyi mi abur cubur yok yemek saatleri belirli olsun disipline olsunlar şimdiden kola yasak nescafe yasak sağlıklı sebze yemekleri az ekmek eşliğinde ayranla beraber alışsınlar kuşum kaç tane bebek
oy oy oyyyyyyyy rabbim nice uzun ömürler nasip etsin birlikte size...

kıyamam size canım normal 2 hafta önce bizde öyleydik oğlan hala hasta düşün. sanırım birde alerji oldu ya da gözlerine vurdu bilemiyorum gözleri çapaklanıyor.

canım bak sana birkaç tavsiye. akşam yediğin "3 yk yoğurt+3 kayısı+1 tatlı kaşığı şeker ( tatlı isteğini kesmek için)" yazmışsınya bu karışımın içine şeker yerine toz tarçın kullan şekeri kes ve tarçın tatlı isteğini daha güzel bastırır. asla ama asla ne kocandan kalan ne de çocukların tabağından kalan hiçbirşeyi yeme bunu da kes gereksiz yere mideni genişletiyorsun. o yediğin 2 dilim pide arası tereyağ umarım geç bir saatte değildir. çünkü en büyük yanlışlardan biri de o.

takıma girip girmemen değil sorun sen farkındasın yanlışlarının sadece kontrol etmek de sıkıntı yaşıyorsun anlaşılan. ama sen neler yaptığını yediğinin eksiksiz yazmaya devam et. sana bulunulan tavsiyeleri dikkate al lütfen.
ne güzel tavsiyeler genicim beniiimmmmm
canım direk şeker tehlikeli onun yerine evdeki meyveleri küp küp doğra üzerine bir kaç kaşık yoğurt koy öyle yemeyi dene. çünkü meyveler zaten şekerli sen birde üstüne ekstradan şeker koyuyorsun olmaz :50::50::50:

olsun var önemli olan niyet. sen zorunlu nedenlerden dolayı tutamıyorsun keyfi değil ki.
canım sın sen kız yorumlar devammmm

o monotonlukta hepimizden çok verirsin sen kilo spor gibi aynı :1::1::1::1::1:yediklerine dikkat et tamam sporcusun zaten kızma onlara öp hepsini benim yerime allah analı babalı büyütsün inş

Back
X