- 25 Haziran 2013
- 5.287
- 5.220
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Oyyy ne fci bir durum halloldumu bari..Kızlar mutfak gideri tikanmis üstteki 4 katın bulaşık suyu mutfagimdan çıktı..hala da çıkıyor...tek kelimeyle bittim yorgunluktan...sabah nasıl olacak bilmiyorum...nedir bu ara bu kadar olumsuzluk anlamadim...
Maşllah..kızlr şakur şukur oynadım yarımsaat heryerim terledi ben duşa kaçar allahım çok sıcak bugünün sporu bu olsun![]()
Bugün iftar öncesi canım..Tabii oruç tutanlar için geçerli bu durum..dün giremedim kusura bakmayın yolculuktaydım kızmla babasının yanına geldik evde hazırlan çocuğu yıka valız falan derken saat 4 oldu haydi havalimanına eve gel bilmem ne saat 00.30 da kayınvalide ziyaretinden sonra eve düştük...çok şükür
bi önceki gün menun iyiydi ekmeklerim toplan 3 dlm di
dünü yazıyorum
sahur: minzili yumurta
zeytin
çay
1 dlm ekmek
iftar: dışardaydık eve yetişemedik
1 tane pide ama 2 lahmacuna eşitti sanırım çok çok inceydi hamuru ya tamama bana hava hşta onunla 95 kg bi erkek hayatta dıoyam nasıl o kadar ince açmışlar hayret yani
yanında ayran
eve geldik
yarın dlm börek yedim bu olmadı ama pide yemişim zaten....ahh ben akıllanmam
kızlar bu tartı ne zaman olacak şimdi bugun iftar öncesimi ne zman?
Ah senin ikizlerin vaar..Maşallaah..Aslında benim de aklıma böyle bişey gelmedi değil ama allahtan sadedce 1 gün içip mümüğüm az akmaya başlayınca kestim ilacı
spor süper günde 2 saat
bence senin hatan öğün düzeninin olmaması kardeş.
bak sabah kahvaltın çok hafif üstüne de 1 saat yürüdünse kan şekerin düşer tabi. kendini tutsan tutsan öğle yemeğinde ekmek yememişsin o kadar tutarsın. ikindiden sonra karbonhidrat bombardımanı başlamış. ah bu çocuklar. ben de yürüyüş yaptığım zaman bazen suyunu çıkartıyorum yürümenin ama yediklerimi de kısamıyorum. ikisinde de istikrar lazım az ama devamlılık değil mi...
ufaklık 7-8 aylık sanırım. benimkiler 22 aylık büyük de 4,5 yaşında. ikizlere emziği 15 gün önce bıraktırdım, şimdi kendi başlarına uyuyamıyorlar gece saat 9tan 10,30a kadar falan pışpışlıyorum kafalarını falan kaşıyorum, kaşı babam kaşı...onlar da ha bire bizim yatakta dönüyorlar, yerlerinde dursalar ikisini kaşımaya da razıyım ama kıpırdarken ya yataktan düşüyorlar ya da birbirlerinin tepesine çıkıyorlar. Allah sabır versin valla tüm annelere.
Çok doğru söylüyorsun. İsyan da etmiyorum , Allah'a verdiği nimet için şükrediyorum ama bir yandan da şu tespitte bulunuyorum dünya üstünde parasızlık, hastalık , eşi ile geçimsizlik gibi dertler olduğunu bilirdim ama ikizlerim olana kadar böyle bir dert olduğunu bilmezdim.
beslenmelerine gelince büyük oğlan da abur cubura bu yaşlardayken başlamamıştık tabi eninde sonunda abur cuburun tadını aldı ve istiyor. o alırken ufaklıklar da öğrenmiş oldu. elimden geldiğince vermiyorum abur cubur. tabi olmuyor desem yalan olur. kola-kahve çay bilmiyorlar. ıvır zıvır isterlese sakız veriyorum birer tane. çukulata isterlerse en küçüğünü napoliten tek tek pakaetli minik çukulatalardan 1er tane veriyorum, tabi her zaman değil. çubuk krakerleri var bir de...elimden geldiğince vermemeye çalışıyorum.
Yemek konusunda da son zamanlarda sıkça yaptığım pilav makarnalar yemek telaşından beni kurtardı ama ben de sebze yemiyorlar diye düşünüyorum. evet belki de pilavı kaldırıp önlerine sebze+ yoğurt ve ekmek koyabilirim. işte genelde sebze yiyerek doyamadıklarında i,kinci bi iş çıkıyo apar topar başka bi yemek hazırlamam gerekiyor. tabi sıksık yararlı şeyleri tekrar önlerine getirmekte fayda var.
çok geçmiş olsun
Bişi olmadı dimi prensese??bence sağlıklı hafif bi menu olmuş afiyet olsunnnn
2 lt su içiyon bravoo ben vakit bulup içemiyorum ..
sen zaten biliyon ama sporuna bayıldım
tatlım aynı aynı resmen ben kızımın peşinden geziniyorum aksama kadar..dün kayınvaliden çay dök dedi tamm dedim kızı kollayın anaaa ne koollaması çocuk küütttt diye düşmezmi....size emanet edende kabahat....
Kahvaltı süper olmuş iradende süperhık mık zık
dün akşamki yemeği yazacak yüzüm yok ama yazmam gerekiyoor
Malumunuz davetteydik, planım yanımda 1 dilim kepekli ekmeğimi götürüp yemeklerden azar azar yemekti.
oruçlu olmadığım için önce eve gidince
1 kase yoğurt+1 şeftali+1 çay kaşığı bal18:) ile meyveli yoğurt yapıp yedim
İftar: 1 kase mercimek çorbası
1 dilim ramazan pidesi
6 yk yoğurtlu mantı
diğer yemeklerden yememek için salataya yüklendim
( güveç vardı hem patlıcan hem patates intolransı yüzünden yiyemezdim, patatesli tavuk vardı ondan da yemedim, pilavdan da almadım, 2. dilim pideyi de sırf size hesap verecem diye bıraktım, Allahtan salatada marul yoktu da onunla oyalanabildim)
Çayın yanında sütlaç ve kadayıf getirdiler. eşimin sütlacından 1 kaşık aldım
yarım çay tabağı büyüklüğünde bir dilim kadayıfı götürdüm ama
.....
Bu sabah da dünkü karbonhidrat bombardımanı sebeiyle 1 dilim ekmeğimi kaldırıp yerine 10 badem koydum.
Yani kahvaltım:
10 badem
1 dilim tulum peyniri
1 domates, 3-4 dal maydanoz
1 haşlanmış yumurta
Sorma yaa nasıl ballandırmış olayı dimii..Zeytinyağına batasım geldi benimdeCanım benim bi erkek ama düşününce senin cümlede mantıklı geldi babası da ikinci çocuk resmen:)))
Ya hacıııı şu zeytinyağı olayını ballandıra ballandıra anlatmayaydın iyidi)hepimizin aklına bi fikir geldi şimdi ama hayyıırrr
![]()
İyilikler karşılıklıdır güzelimcanım benim oğlan 9 yaşına girdi hala aynı mızmızlıkta büyüyünce geçecek diye bekleme yaniher işini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor..anneanne ve dede ile büyüdüğü için çok şımarttılar şimdi baş edemiyorum...
Ne iyi komşuymuş anacım ne yapsa göndermişÖzellikle Mersinde yemeyi ençok sevdiğim şeydir dikenli incir bide kaynamış mısır....
![]()
Kabak iskendeeer..Denicem mutlakaaÖğle yemeğim:
1 tabak kabak iskender (Tarifi:1 orta boy kabak haşlama+üstüne 5 yk yoğurt+ üstüne salça+ 1 çay kaşığı teryağ cosssss)
Salata
1 dilim kepekli ekmek
akşama tavuk sote ve kabak yemeği pişirdim
Arkadaşlar yorucuuuuuu bir gün oldu bugün...yapıldı şükür ama tabi sabahtan beri mutfak kirklandi...bir de akşama misafirim var...ahanda beş dk mola verdim...sonra devam...
Bir giciklik yapıp akşam menüsünü yazicam :) bakalım ne kadarına dur dicem...wuhuuuuuu bugün nefis terbiyesi yapicam :)
Kremalı mercimek çorbası
firinda sebze ve kofte
güveçte mantarlı tavuklu pilav
zeytinyağlı bamya
kıymalı börek
Köz biber salatası
gavurdagi salatası
reyhan şerbeti
iftariye tabağı
heheyt istahiniz açılsın :) ben vereyim kiloları :)
kız iftariye tabağı ne birde reyhan şerbeti ne
kıymalı börek neyine yetimiyor hepsinden yiyecen mi
cok acıkmışsın bugün sen çok bir haftalık menü bu
Kızlar yaaa dehşet kötü bi gün geçirdim scayip yorgun ve moralsizim(((
Bıdık uyumuyor diye çarşıya çıkardım uyuyakaldı bebek arabasında ben de normal arabaya koyarsam uyanır diye gezmeye devam ettim tam 3 saat ve yorgunluktan öldüm bu sırada da ayakkabım sizlere ömür yeni ayakkaı aldım dandik bi şey neyse eve geldim accık zaman yeçiriyim diye bi ara bebişin mama sandalyesi var aynı zamanda beşik de oluyor onda düz konuma getirip yavaş yavaş sallanıyor ben de öyle yapmış sallıyordum birden kustu çocuk ve boğazına kaçtı nefes alamamaya ve morarmaya başladı resmen çırpınıyordu bikaç zaman kuzum çok çok kötü oldum hiç bu kadar aciz hissetmemiştim kendimi çığlık atıyorum falan kimsenin umurunda değil (aile apartmanındayız olmaz olsun böyle apartman()sonra kuzum birden açıldı boğazı çok şükür ama nasıl ağlıyor Rabbim kimseye evlat acısı göstermesin hakikaten şnsan çok kötü oluyor neyse zar zor yatırdım tekrar
((
Kızlar yaaa dehşet kötü bi gün geçirdim scayip yorgun ve moralsizim(((
Bıdık uyumuyor diye çarşıya çıkardım uyuyakaldı bebek arabasında ben de normal arabaya koyarsam uyanır diye gezmeye devam ettim tam 3 saat ve yorgunluktan öldüm bu sırada da ayakkabım sizlere ömür yeni ayakkaı aldım dandik bi şey neyse eve geldim accık zaman yeçiriyim diye bi ara bebişin mama sandalyesi var aynı zamanda beşik de oluyor onda düz konuma getirip yavaş yavaş sallanıyor ben de öyle yapmış sallıyordum birden kustu çocuk ve boğazına kaçtı nefes alamamaya ve morarmaya başladı resmen çırpınıyordu bikaç zaman kuzum çok çok kötü oldum hiç bu kadar aciz hissetmemiştim kendimi çığlık atıyorum falan kimsenin umurunda değil (aile apartmanındayız olmaz olsun böyle apartman()sonra kuzum birden açıldı boğazı çok şükür ama nasıl ağlıyor Rabbim kimseye evlat acısı göstermesin hakikaten şnsan çok kötü oluyor neyse zar zor yatırdım tekrar
((
valla öyle olmuş canım ya bugün çok sıcaktı çokkızım oruç başına mı vurdu ne yaptı. kızın misafiri var misafir menüsü o. kendi yiyeceği değil bir dikkatli okusana![]()
ayyy aman allahım rabbim korumuş çok geçmiş olsun dikkat et kuzu kendine de bebek e de aman allahım esirgesin senin de tüm annelerin de bebeğiniKızlar yaaa dehşet kötü bi gün geçirdim scayip yorgun ve moralsizim(((
((
Canım benim ya...kiyamam kuzucugaaa...allah beterinden korusun çok geçmiş olsun
kız iftariye tabağı ne birde reyhan şerbeti ne
kıymalı börek neyine yetimiyor hepsinden yiyecen mi
cok acıkmışsın bugün sen çok bir haftalık menü bu
kızım oruç başına mı vurdu ne yaptı. kızın misafiri var misafir menüsü o. kendi yiyeceği değil bir dikkatli okusana![]()
Ah canım çok geçmiş olsun..Heen sadaka ver..Kızlar yaaa dehşet kötü bi gün geçirdim scayip yorgun ve moralsizim(((
((
Sahur : 1 yumurta
2 dlm ekmek
domates
iftar : 3 yk güveç pilav
firinda sebze (birkaç çatal)
3 lokma börek
bol salata
biber salatası
1 bardak reyhan şerbeti
1 isirik hashaslı kurabiye
2 lt su
tebrikleri kabul ederim memnuniyetle :) kendimle savaşımı kazandım ::) tüm ısrarlara rağmen yemedim
1,5 cüz
***2. TAKIM 318. ETAP ***
akrep33 ( 63,3 / 63,3 / 0 / 0,00%) Sabit
bahiresemanur ( 71,6 / / / %)
cceylin ( 63,6 / / / %) Devamsızlıktan kaldı..
seldom ( 88,2 / 87.7/ 0.5 / 0,57 % )
trabzonspor ( 92,3 / / / %)
aymudo ( 69,3 /68 / 1.3/1.87 %)
fatta83 ( 83,7 / / / %)
Kızlar kilomu ekledim ama yüzdesini nasıl hesapliyorduk unuttum...neyin yuzdesiydi ki bu??
ben hesapladım canım seninkini.
(geçen haftaki kilon- bu haftaki kilon) / geçen haftaki kilon x 100