kızlar dün kardeşim gazına gelip Ayder'e gittik ama ben sabah demedim iftarda yakın dedim diye bizimle geklmedi, hanım efendi evde uyumaya devam etti.
normalde ayder bu mevsimde tıklım tıklım olur ramazanın etkisi ile adım atacak yer bulabilidik. temmuz ayında bile soğuktu yayla ama tecrübeliyim yanımda çocuklra uzun kollu şeyler götürmüştüm keşke daha kalın olsalarmış çünkü çocuklar gene de üşüdüler

çocuklar kucakta gezdiler. aşagıdaki balık çiftliğinde sıpalara balık yedirdik kendimize de iftar için taze balık aldık. bu arada hafta sonu iki gündür bizim sıpalar babalarına takılıp dışarda balık yiyip geliyorlar

komiğime gidiyor adam çocuklara balık ısmarlıyo...komik ve sağlıklı

çocuklara balıklarını yedirdik çıkışta laz böreğine takıldım iftar için iki dilim aldım bana göre en iyi laz böreği lazların yaptığı, kaçırmadım fırsatı:) ha bir de yukardan mısır unu helvası almıştım. bir de iftarda dışarda olursak diye lavaş, salata malzemesi ve fıstık almıştım. iftarı dışarda yapamasak da yemeyi kafama koyduğum bir sürü şey oldu:18:
iftara eşim balıkları pişirdi, kız kardeşim balık yemez fırında köfte ile pilav yaptı, ben bunlaruı es geöçtim nasıl olasa yiyecek olduğum lazböreklerinden başladım yemeğe

sonra kardeşimin ısrarı ile köfteden aldım 1 tane.
yani menüm
İftar: 1 dilimden biraz az laz böreği, 1 tk mısır unu helva, bolca kabuklu fıstık*, çay, , yarım lavaş, 1 köfte, domates soğan, 1 küçük dilim mısır ekmeği
sahur: yarım lavaş, 1 köfte, domates soğan, çay , karpuz, fıstık
*kıııızzzlar galiba yer fıstığının hasat mevsimi mayıs haziran ayı. bir şey keşfettim tadım'ım kavrulmamış kabuklu fıstığı 26 haziran üretimli yani çok tazeydi veeeeee o kladar nefis ki anlatamam. fıstık sanki şekerli gibi ...kesnlikle bu mevsimde yeni üretim fıstığı kaçırmayın