Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gunaydin tatliskolar...
cumartesi gunu is cikisi yuruyus olsun diye pazara yurudum dolastim alisveris yaptim bu arada tursuluk acur kelek salatalikta aldim 1.5 kg kadar buyuk cam kavanozumda var simdi ben bunu nasil kurabilirim bide ona el atayim dimi ama...
Günaydın
küçük bir igne ile aldıklarını bir laç yerden del .daha sonra kaynamış soguulmuş suya bol tuz sarımsak koy ve içine at eger bulabilirsen hazır turşu suları var onlardanda alabiliesin .Annem bazen biz bidonlarla vurardık dibine cig nohut en üste maydanozda koyardı .Kolay gelsin
günaydın herkesee:)
cumartesi günü nişandaydım epey geç geldim eve. çok gergin bi nişandı, aklım orda kaldı hala.ortada bi gerginlik hakimdi, damat bey arkadaşlarıyla gelmişti. kız tarafı sadece damat beyin arkadaşlarıyla konuştu neredeyse. damadın annesi babası oturdukları yerden hiç kımıldamadılar gariplerim. birazdan bi fırsatını bulup menülerimi yazacagım inşallah:)
eger hazır turşu suyu alacaksan bildigim kadarıyla onların suyu tuzu hazır zaten dahada lezzet veriyor turşuya ama illa kendim yapacagım diyorsan bunun ölcüsünü veremem sana tadına bakmam lazımsağol canım da 1,5 kilo turşuluğa ne kadar sarımsak ne kadar tuz koyacağım peki... bolcadan kastın ne???![]()
Gunaydin tatliskolar...
cumartesi gunu is cikisi yuruyus olsun diye pazara yurudum dolastim alisveris yaptim bu arada tursuluk acur kelek salatalikta aldim 1.5 kg kadar buyuk cam kavanozumda var simdi ben bunu nasil kurabilirim bide ona el atayim dimi ama...
Akrepppppppppppppppp ssen şu özel msj larına bakmıyormusun kaç gündür haber bekliyorum
işte bunu hiç denemedim çok severim turşuyu ama yasak olduğu için eve bile sokmuyorum.
bakmadım canım..
şu an itibari ile tam 82 adet bildirim görünüyor az önce 75 di ve ben fırsat bulup bakamadım hala..
bugün yoğun bir gün olacak bana belli oldu..
hafta sonuda hiç girmedim nete cumartesi sabah hariç..
bakarım şimdi şekercik..
takımda mı yasakneden yasakk anlamadım
![]()
eger hazır turşu suyu alacaksan bildigim kadarıyla onların suyu tuzu hazır zaten dahada lezzet veriyor turşuya ama illa kendim yapacagım diyorsan bunun ölcüsünü veremem sana tadına bakmam lazımönce altına nohutu kor ovuç içi kadar sonra sebzeleri ignele içine düz en sonda suyunu yap dök ve en üste bir demet maydonoz koy ağsını kapa.Ev sahibim igne yerine yine aynı şeilde sebzeleri hazır turşu gibi dograyarakda yapıyor oda güzel oluyor bende 1 kiloluk kavanozlara koydugumda hazır turşu gibi parçalar yapardım yazın yemek için.suyunu kayna kendin bak tuzsuz olunca sebzeler errir çok fazla koyarsan tuz yenilmez yani tadına bakarak karar ver kavanozoun 1 bucuk kilo ise bir bütün sarımsak koyabilirsin tane degil ama tuzunuda yemek parar gibi koyma ondan fazla olsun bunu sen tadına bakabilirsin ama sakın unutma suyunu kaynat sogut koy birde tuzu mutlaka kaya tuzu olacak ince market tuzlarından degil unutma
turşuyu biz sirkeli yaparız
5 te bir sirke 5te 4 su sarımsak ve bol tuz la tadına bakarakayarlarız ben lezzet versin diye bir keresinde biberiye dalı kırıverip attıydım güzel oldu kokusu geçti en azından maydonoz olur
turşuyu yaparken süslerim ben limanları dilim dilim keserim elmaları dilim dilim keserim
çeşit çeşit süs biberi alırım
sarı olandan yeşil olandan iri si cins cins bilirsiniz
mesela bird dizi sarı olandan dizerim sonra kenarlarına elma ortaya liman ile ayırır sonra yeşil olanla dizerim sıra sıra yani herşeyi koyabilirsin sarımsakları süs olsun tadı geçsin diye kenarlara dizerim yemek isteyen sarmısak turşusunu da yer ben genelde yemem tadı zaten vuruyor turşuya
işte bunu hiç denemedim çok severim turşuyu ama yasak olduğu için eve bile sokmuyorum.