Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

günaydın :16::16: kızlar
genicim ahmet ümitin kavim ve bab-ı esrarının geneline bir bakıverdim neten

şimdi bende uzun bir aradan sonra menümü yazıyım

dünkü menüm

sabah: bir dilim çavdar ekmek, maydonoz, 2 tane ceviz, şekersiz çay

öğle: ızgara köfte 4 tane, bir domates, bir tane yeşil biber, bir kepek ekmeği

ara: bir tane elma

akşam: kuru fasülye 8 yemek kaşığı, turşu (yemem gerekiyordu yedim)

ara: şekersiz 2 kupa karanfilli çay

3 fincan yeşilçay zencefilli, 2,5 lt su.

71wv0fq2-3184.jpg

günaydın herkese.dün akşam giremedim nete.çok rahatsızdım.ishal ve baş ağrısı.oğlumla bile ilgilenemedim:( dün akşam ki menümü söyliyim önce
kıymalı taze fasulya,yoğurt ve salata
bu sabah
2 dilim ananas,1 kivi,1 ceviz ve 2 yemek kaşığı lor peyniri

Tatlım benim de vardı aynı sorun ama sağlıklı ve doğru beslenme ile çözebiliyorsun bu sorunu da.. Akşam geç saatte ne yenirse yensin gün içinde insülin direnci oluşturuyor..
Mesela akşam 19:00 sonrası hiç bişey yeme kuşum..Sadece süt bitki çayı su ayran içebilirsin..
Gün içinde daha rahat olıcaksın..Çok fazla ara öğünün var ama zamanla çözersin onuda birden değil yalnız akşam arasından lütfen vazgeç..

ama endokrin dr um ve diyetisyende hep bu şeklde beslenmemi söylüyo.peki sen insülin direncinde ilaç kullanmış mıydın? ben şu an emzirdiğim için ilaç kullanamıyorum.eğer biraz daha zyıflarsam tamamen ilaç kullanmaktan kurtulma şansım var. sen nasıl besleniyosun peki saat olarak.bi örnek yazar mısn bana

yaş-27
kilo-75
boy-1.63
hedef kilo-60
zorunlu 5 msj atmam gerektiğini şimdi gördüm.
kahvaltıdan önce 1 fincan yeşil çay
sabah kahvaltıda
1 yumurta,bir çay tabağından az peynir.yarım domates,yarım salatalık,6 zeytin,1 dilim ekmek
öğlen kızım için yaptığım sebze çorbasından bir kase ekmeksiz
akşam şehriye çorbası bi kase
gün boyu 3 litre su
30dk yürüyüş (netten bi program buldum evde yürüyüş yapıyorum bu program sayesinde)
kitap okuma alışkanlığım hiç yok ama çok okuyan bi arkadaşım var onun bana kitap okumak konusunda destek vereceğini düşünüyorum.en kısa sürede bi tane kitap alıp başlıycam.bitkisel çayları çok fazla tüketemiyorum kızım daha 9 aylık onu emzirdiğim için bi sakıncası olur diye korkuyorum.hepinize iyi geceler..
Rezene içebilirsin mesela hem süt yapar hem gaz giderir, bunun gibi emzirirken içebileceğin bitki çaylarını araştırıp günde 1 kupa içebilirsin cnım..
Günaydın herkese,

Dun aksam yemek yemedim. Fakat saat 17 gibi dayanamayıp 2 gofret (İnce) ve bir kaç kaşık (çay kaşıgı) nutella yedim. Sonra kendimi suçlu hissettim ve aksam erkenden uyudum. Regl oldugumdan tatlı ihtiyacı ve stres inanılmazdı.

Bu sabahta 5'te kalktım saat 8 gibi de kahvaltı yaptım. Kahvaltıdan önce sade ve şekersiz nescafe içtim.

Kahvaltım:

[1] Yeşil Zeytin 4 adet 28
[2] yumurta 1 adet 80
[3] Beyaz Peynir 15 GRAM 37.5
[4] Labne 1 KİBRİT KUTU 62
[5] uno sofra tam buğday 2 dilim 112

Canım nescafe cısss.. Hem kalorisi yüksek hem ödem hem de selülit yapar, kilo vermeni zorlaştırır.. Akşam neden yemedinki bak dayanamayıp daha cıss şeyler tüketmişsin.. Koca bir kase salata bile o yediklerinden hem daha sağlıklı hem daha az kalorili..

günaydın herkese.dün akşam giremedim nete.çok rahatsızdım.ishal ve baş ağrısı.oğlumla bile ilgilenemedim:( dün akşam ki menümü söyliyim önce
kıymalı taze fasulya,yoğurt ve salata
bu sabah
2 dilim ananas,1 kivi,1 ceviz ve 2 yemek kaşığı lor peyniri
Tatlım sabah çok az yemişsin doydunmu peki..Cevizi 3-4 adete yükseltebilirsin, zeytin yeşillik ekleyebilirsin ve süt ya da yoğurt..Hem bol protein alırsın hem daha uzun süre tok kalabilirsin..
ama endokrin dr um ve diyetisyende hep bu şeklde beslenmemi söylüyo.peki sen insülin direncinde ilaç kullanmış mıydın? ben şu an emzirdiğim için ilaç kullanamıyorum.eğer biraz daha zyıflarsam tamamen ilaç kullanmaktan kurtulma şansım var. sen nasıl besleniyosun peki saat olarak.bi örnek yazar mısn bana

Canım ben şu an uzun süre aç kalabiliyorum ama öncesi beslenmemi oturtmak, metonun bu düzene geçmesi süreci vardı. Birden geçemeyebilirsin..
Hayır ilaç kullanmadım canım ama çok hastanelik oldum.. Kullanmak istemediğim için uzak durdum ilaçdan ama doğru ve sağlıklı beslenme ile sağlıklı bir bedene kavuşabiliyor insan..

Dünkü menüm

Sabah:
1 kivi

Kahvaltı:
Beyaz peynir, siyah zeytin, tam buğday ekmeği, tahin pekmez karışımı, 1 ad. omega3 kapsül.

Öğle:
1 kase süte; meyveli nesfit, 3 ceviz ve tarçın karışımı

Akşam:
1 porsiyon çürük, maydanoz, turp, süsbiberi turşusu, domates, kuru soğan,2 dilim ekmek.( dışarda yedim saat 18:00 gibiydi)

Spor:
Her menü sonrası 100 kez hopladım, 20 dk yürüyüş..

Bitki çayı: 3 kupa ıhlamur

Kitap:Ateşi yakalamak..

Gece çok acıktım ama yemedim kararlıyım..Hafta sonu tozutmalarımla özellikle akşam, tartıda dün 66 ları bile görmüştüm..
Ama bu sabah 65,5 i gördüm..Güzel gelişme:128:

Günlük tartılma beni bozar aslında ama geçen hafta artı çıkmam, üstüne üstlük hafta sonu tozutmamdan dolayı böyle bir ceza verdim kendime..
Günlük tartılıp buraya yazıcam:28:

250637_468069176574521_811753587_n.jpg

İki Hollywood filminde başrol oynayan Myriam François'nın Kur'an-ı kerimi anlama çabası ona hayatında yeni bir sayfa açtı.

İngiltere'de iyi eğitimli, meşhur, içinde yetiştiği toplumla bağlarını koparmamış genç Müslümanların sayısında kayda değer bir artış gözleniyor. İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre ülkede toplam 440 bin İngiliz dinini değiştirip Müslüman oldu. Myriam François da bunlardan birisi.

Müslüman olmadan önce henüz 12 yaşındayken popüler bir Hollywood filminde rol alması onun hayat hikâyesinin en ilginç ayrıntılarından biri. Bu arada Cambridge Üniversitesi'nden mezun olduğunda 21 yaşındadır. Kültürel anlamda Katolik olarak yetiştirilen Myriam, İslam'la ilgilenmesi Müslüman bir arkadaşıyla yaşadığı tartışma ertesinde başlar. Arkadaşına fikirlerinin yanlışlığını gösterebilmek için Kur'an-ı kerim okumaya girişen Myriam, Fatiha süresinin başında, ilahi hitabın tüm insanlığa yönelmiş olması onu şaşkına çevirir. Myriam François'nın Kur'an'ı anlama çabası ona hayatında yeni bir sayfa açar. Cambridge Üniversitesi'nden mezun olduğu yıl Müslüman olmaya karar verir.

Özellikle sabah namazı kılarken ruhunun huzur bulduğunu belirten Myriam François, "Öyle bir an ki; herkes uyurken siz ibadet yapıyorsunuz. Bu bambaşka bir duygu. İslamiyet, temas ettiği her kültürü en kâmil şekilde zenginleştiren ahlak ve değerler bütünüdür" diyor.

Onun bize yakın olan diğer bir tarafı da, Türk asıllı bir İngiliz'le evlenerek Cerrah soyadını almış olması​

Canım ben şu an uzun süre aç kalabiliyorum ama öncesi beslenmemi oturtmak, metonun bu düzene geçmesi süreci vardı. Birden geçemeyebilirsin..
Hayır ilaç kullanmadım canım ama çok hastanelik oldum.. Kullanmak istemediğim için uzak durdum ilaçdan ama doğru ve sağlıklı beslenme ile sağlıklı bir bedene kavuşabiliyor insan..[/QUOTE]

peki insülin direncin düzeldi mi? tahlillerini yaptırdın mı tekrar? ve sadece bu şeklde beslenerek mi her şey düzeldi.bunları sormamın sebebi de bende şu ilaçtan kurtulmak istiyorum o nedenle.bir de bu yediklerim benm şu anda yaptığım diyetin menüsü.

Arkadaşlar izninizi isteyerek aranızdan ayrılıyorum. Insallah istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. Ben diyete devam edemeyeceğim.

menün gayet güzel canım emziriyorsun da hem daha güzel kilo verirsin.

inşallah şu 75 barajını bi aşarsam çok hızlı kilo vereceğime inanıyorum.2 ay önce kapanınca çalışıyodum işim dışardaydı hep yürüyodum baya faydası oluyodu birden eve kapanınca durdu Allahtan tekrar kilo almadım evde yürüyüş programlarıyla destekliyorum..olcak olcak başarcam ben bu kilolardan kurtulcam :)

inşallah şu 75 barajını bi aşarsam çok hızlı kilo vereceğime inanıyorum.2 ay önce kapanınca çalışıyodum işim dışardaydı hep yürüyodum baya faydası oluyodu birden eve kapanınca durdu Allahtan tekrar kilo almadım evde yürüyüş programlarıyla destekliyorum..olcak olcak başarcam ben bu kilolardan kurtulcam :)

inanmak başarmanın yarısı. sen zaten yarısını tamamlamışsın bak. :34::34:

peki insülin direncin düzeldi mi? tahlillerini yaptırdın mı tekrar? ve sadece bu şeklde beslenerek mi her şey düzeldi.bunları sormamın sebebi de bende şu ilaçtan kurtulmak istiyorum o nedenle.bir de bu yediklerim benm şu anda yaptığım diyetin menüsü.
Tabiki yaptırdım tahlil canım..Düzenli olarak tahlil yaptırırım..Hamdolsun sonuçlarım güzel..
Tabiki kurtulursun canım..Doğru beslenmeyi keşfettikten sonra diyetisyene bağlı kalmamız çok gereksiz..Dediğim gibi ufak düzeltmeler yaparak başlayabilirsin diyet menüne..Mesela akşamlarından başla dediğimi uygula..Zaten farkı farkederek daha mutlu olucaksın eminim:34:
Arkadaşlar izninizi isteyerek aranızdan ayrılıyorum. Insallah istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. Ben diyete devam edemeyeceğim.

Hayırdır canım..Aramıza katılmadan neden ayrılmaya kara verdin :26:

Back
X