Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Dün akşam iftara davetliydik ilk defa, ekmek, pilav ve tatlıdan aynı anda uzak durdum.ortada karpuz da olmayınca ölçüyü de kaçırmamış oldun:1:

İftar:
1 kase çorba
1 avuç içi kadar fırın tavuk
7-8 top köfte
1 bardak ayran
Salata
tatlı niyetine çayın yanında 2 hurma:21:

PUAN: 9 verdim kendime (york test diyetime göre marul yemeyecektim, salatda az da olsa marul vardı onu yediğim için 1 puan kestim)

Sahur: 1 yumurta
1 dilim peynir
3 yk fırında biber kabak (bahirenin tarifi, güzel oldu sadece 250 derecelik fırında yağlı kağıdın yanması sebeiyle bi dahaki sefere seramik tepside yapmayı planlıyorum)
3yk yoğurt
5 yk taze fasulye
salatalık
çayın yanında 2 gün kurusu kayısı, 9 fındık
2 omega 3 tablet
bool su

merhaba,

bakıyorum herkesin keyfi yerinde.

aymudo; teşekkürler tatlım.

bahire; alanya' ya mı geliyosun ? bak ben antalya merkezdeyim unutma

akrebim; cuma genel liste hazırlama sırası bizde .

trabzonspor ve bahire; bende bu sene ilk defa kendi ailemden uzakta olacağım bayramda. :(((

hedef52; farkındamısın kendi kendini kontrol edebiliyosun artık tebrikler :46::46::46:

seldom; sen tatile ne zaman çıkıyosun ? biraz daha enerjiye ihtiyacın var gibi sanki bu aralar ... :54::54::54:

hasretlik bana göre değil kuşum allah başa vermesin verenede sabr versin ben menümü yazmazya utanıyorum :17: yazmayacam bu hafta vermemi beklemeyin yarın sıfırlıyorum sigarayı bu hafta kilo alacam kızlar kusura bakmayın haftaya herşey rayına girecek su 3 günü atlatayım sıfırla yönetmini paylaşacam kullanan arakadaşlara faydam olur belki ...

kızım alma kilo alma kurtul şu kısır döngüden artık .....

kuşum şimdi bunu sigara içinde kullanabiliriz ...:60: teşk :54:

ne demek canım şu günler geçsin daha doğrusu ramazan bahocanı tanımıyorsun dahaaa gliyooor gümbür gümbüüürrr:9::9::9::9:

kız ben hamile kalınca bol bol yerdim her halde :49::49::49::49::49: kesin benimki bulanmaz mübarek çeker çeker esas burnuma dayarlar :43::43::43::43:

ben de bu sefer çok farklı oldu oğlumda hiçbirşey yaşamamıştım. bu defa biraz zorlanıyorum ama bırakmıyorum kendimi
yine tam gaz devam.

hasretlik bana göre değil kuşum allah başa vermesin verenede sabr versin ben menümü yazmazya utanıyorum :17: yazmayacam bu hafta vermemi beklemeyin yarın sıfırlıyorum sigarayı bu hafta kilo alacam kızlar kusura bakmayın haftaya herşey rayına girecek su 3 günü atlatayım sıfırla yönetmini paylaşacam kullanan arakadaşlara faydam olur belki ...

aynen bana görede değil ama mecbur işte..sigarayı bıraktınmı tebrik ederim valla süpersin...

leylaaa...
bosna hersek savaşını anlatan bir roman
leyla muslüman
ailesi de babası içkici annesi hepimizin anneleri gibi fedakar bir kadın bakımlı güzel hizmetçilik yapıyor leyla ve kardeşi emir için babasınıa içkisine eziyetlerine dayaklarına tahammül ediyor defalarca karakolluk oluyorlar en sonunda leyla ve kardeşi emir istediği için kadın boşanıyor bir sırp hıristiyanla evleniyor hıristiyan adam leyla ve kardeşine babasından daha şevkatle yaklaşıyor baba özlemini o hiristiyan babalığı ile tadıyor derken okumak için annane ve dedesinin yanına gidiyor başka bir kasabaya kasaba isimleri baş harflaeri ile vrilmiş v diye biryere gidiyor savaş başlıyor
ilk tecavüzü sonra esir kampına 16 yaşında iken düşüşü orada başına gelenler en sonunda genel eve düşüşü genel evden sırp askerleerinin onu kurtarışı sırp askerilerin ilk iyi davranışı sonra onu bir odaya hapsedip sadece cinsel arzuları için kullanmaları en nihayetinde 5. ordunun savaşı kazanması leylanın sırplı biri ile evlenmesi ile bitiyor hayatı boyunca gördüğü psikolojik tedaviler insanlara güvensizliği tramvaları ...
gerçek bir hayat öyküsü
leylaya tecavüz edenler Müslüman kurtaranlar sırp hıristiyanlar babası da Müslüman
içerik insanlığın dini yok hiç bir din diğerinden üstün değil bu arada leyla hala bir Müslüman ....
Leyla - Alexandra Cavelius | 12,49TL - D&R : Kitap

çok fena okuken kesinlikle ağlarım:(

İftar:1kase tarhana çorbası
3yk bezelye yemeği
5yk menemen
5ykzeytinyağlı taze fasulye

2lt su,1dilim karpuz

Sahur:2kepekli bisküvi 1lt su..sadece sahurun nimetinden faydalanmak için yedim...

oooo ekmek yememişiz...süper vallaaa

Dün akşam iftara davetliydik ilk defa, ekmek, pilav ve tatlıdan aynı anda uzak durdum.ortada karpuz da olmayınca ölçüyü de kaçırmamış oldun:1:

İftar:
1 kase çorba
7-8 top köfte
1 bardak ayran
Salata

PUAN: 9 verdim kendime (york test diyetime göre marul yemeyecektim, salatda az da olsa marul vardı onu yediğim için 1 puan kestim)

1 dilim peynir
3 yk fırında biber kabak (bahirenin tarifi, güzel oldu sadece 250 derecelik fırında yağlı kağıdın yanması sebeiyle bi dahaki sefere seramik tepside yapmayı planlıyorum)
3yk yoğurt
5 yk taze fasulye
salatalık
2 omega 3 tablet
bool su
nasıl bi test diyeti bu nerden buldun kullanıyorsun işe yarıyormu

aynen bana görede değil ama mecbur işte..sigarayı bıraktınmı tebrik ederim valla süpersin...

çok fena okuken kesinlikle ağlarım:(

oooo ekmek yememişiz...süper vallaaa

nasıl bi test diyeti bu nerden buldun kullanıyorsun işe yarıyormu

gıda intolerans testleri var. ben y.rk test yaptırdım ki en güveniliri ve en çok bilineni. biraz pahalı testler 1000 lira indirimli 500 e yaptırdım. çok reklamı yapılıyor. genelde diyetisyenler kullanıyor ama bazı doktorlar güvenilmez diye şiddetle karşı çıkıyor daha doğrusu gıda intoleransını göstermez diye savunuyorlar. ama bu testi öneren doktorlar da var, mesela canan karatay kadın ilaç endüstrisine savaş açmış ama bu testi yaptırabilirsiniz ona göre beslenirsiniz diyor. Testte kısaca bir gıdayı yedikten sonra immün sistemimizin İgG üretip üretmediğine bakılıyor tek tek güncel hayatta kullandığımız 200 gıdaya bakılıyor. İgG immün sistemin bir düşmanla karşılaştıktan 2-48 saat sonra ürettiği silah, İg E ise hemen üretilen silah ve sonuc ölüme kadar gidebiliyor adına da alerji deniyor.
yani bu bakılan alerji değil ama alaerji gibi ciltte döküntüden tut da sindirim siteminde şişlik gaz kramp , baş ağrısı, migren, metabolizmada yavaşlama gibi biçok şeyle ilişkilendirilmiş durumda. ben de kilo vermekte zorlandığımı düşündüm belki de reklamlara aldandım yaptırdım.
SonuÇ: Patlıcan +3, tarçın+2, arpa+2, kuş üzümü +2, patates +1, marul ,doğal vanilya ve hardal tohumu sınırda...
en yüksek puan vücudun en çok tepki verdiği anlamına geliyor ve 1 çay kaşığı bile 6-9 ay süreyle yenmemesi gerekiyor.
yaklaşık 25 gün bunlardan hiç tüketmedim. kilo vermeme bir katksını görmedim, ciltteki döküntülerim de geçmedi. tam da gitti paracıklarım derken geçe gün 1 tatlı kaşığı kadar patlıcan yedim ve ertesi gün sabahtan öğleye kadar karnıma bir kramp girdi ve çıkmadı. Dün de salatada marul yemiştim ya kollarımdaki döküntülerin sivilce gibi doldu, şuanda da kaşınıyorum.
Testin bilinçli beslenmem için bana fayda sağlayacağını düşünüyorum, yemekte patatesi doğrudan eliyorum:52:dolayısıyla pat. cipsi de kızartması da yok.
Diyet yaparken yaz mevsiminde sıklıkla başka çeşit olmadığı için patlıcan yiyordum bunu bıraktım.
bir de sevmesem de sırf kan şekerimi düzenlesin diye tarçın içiyordum bu da hatalıymış.
Un.nun denge ekmeğini hani şu en kara olanı var ya onu yiyordum kalorisi düşük içinde arpa var b vitamininden zengin diye onu da bıraktım.

şimdi immün sistemimi yoracak gıdalar tüketmiyorum, o açıdan işe yarayacak bir test diyebilirim.

testin adını yazarsan sitesi çıkıyor, kan testi için kitleri kargo ile gönderiyorlar, bütün gerekenler bir kutu ile geliyor sen parmağından bir damla kanı uygun yere damlatıp geri gönderiyorsun.

umarım reklam diye beni kovalamazlar siteden:18:

merhaba,

trabzonspor ve bahire; bende bu sene ilk defa kendi ailemden uzakta olacağım bayramda. :(((

hedef52; farkındamısın kendi kendini kontrol edebiliyosun artık tebrikler :46::46::46:

seldom; sen tatile ne zaman çıkıyosun ? biraz daha enerjiye ihtiyacın var gibi sanki bu aralar ... :54::54::54:

Perşembe sabah yola cikiyorum inşallah..önce memleket sonra bir hafta deniz kum güneş ve tekrar memleket ama bu sefer kaplıca tatili ve 2 eylül yuvaya dönüş...eylül sonu bir kısa tatilde ispanyaya....uzatmalardayım yani çok darlandım :/

selam 2.takım:3:
ben 8.takım kaptanıyım,paylaşım alanında takımım adına, takım kaptanlarının oyunu kullanması gereken bir sunuda bulundum:40:
müsait olduğunuzda bakarsanız sevinirim:34:
kocaman öpüyorum:16::54:

her bayram anne babamın yanında oluurm bu evlenincede böle olacak kız kardeşim uzakta old için zaman zaman bayramlra gelemezler annem babam hep gözleri y oldda bayram kahvaltısında ararlar onu ben kendime söz verdim bayramları onlara o duyguyu yaşatmayacam ....annem sana da demişti akrep hatırlıyormusun kızıın biir i uzak gitti bu kızım yanımda kalsın bari diye hatırlıyormusun ...
Hmm yani bayrmda evdesin :46:
sahur: 1 parça bide
1 dlm pizza
su çay

iftar: 1 kase şehriye çorba
2 köfte
salata
1 parça pide

ara: üzüm

sütlü kahve
2 kare çikolata:(

sppor yapamadım ve kitap için pek vaktim olmuyor kardeşimle kuran çalışıyoruz sayalımmı kitaba:D
Sayalı tabikii:34:
Yaz çabuk..Yok ööleee kilo aldm alcam felan.. Beyninin iyi kasını kullan bahire..Sigarayı da bırak kiloda ver :20:
leylaaa...
bosna hersek savaşını anlatan bir roman
leyla muslüman
ailesi de babası içkici annesi hepimizin anneleri gibi fedakar bir kadın bakımlı güzel hizmetçilik yapıyor leyla ve kardeşi emir için babasınıa içkisine eziyetlerine dayaklarına tahammül ediyor defalarca karakolluk oluyorlar en sonunda leyla ve kardeşi emir istediği için kadın boşanıyor bir sırp hıristiyanla evleniyor hıristiyan adam leyla ve kardeşine babasından daha şevkatle yaklaşıyor baba özlemini o hiristiyan babalığı ile tadıyor derken okumak için annane ve dedesinin yanına gidiyor başka bir kasabaya kasaba isimleri baş harflaeri ile vrilmiş v diye biryere gidiyor savaş başlıyor
ilk tecavüzü sonra esir kampına 16 yaşında iken düşüşü orada başına gelenler en sonunda genel eve düşüşü genel evden sırp askerleerinin onu kurtarışı sırp askerilerin ilk iyi davranışı sonra onu bir odaya hapsedip sadece cinsel arzuları için kullanmaları en nihayetinde 5. ordunun savaşı kazanması leylanın sırplı biri ile evlenmesi ile bitiyor hayatı boyunca gördüğü psikolojik tedaviler insanlara güvensizliği tramvaları ...
gerçek bir hayat öyküsü
leylaya tecavüz edenler Müslüman kurtaranlar sırp hıristiyanlar babası da Müslüman
içerik insanlığın dini yok hiç bir din diğerinden üstün değil bu arada leyla hala bir Müslüman ....
Leyla - Alexandra Cavelius | 12,49TL - D&R : Kitap
Bahocan merak ettim yazarı sırpmıdır bu kitabın??
Canım sürekli takipteyimde yazmak kısmet olmadı..bebişin hayırlı uğurlu, uuzun ömürlü, sağlıklı ,şanslı olsun inşallah...

Maşallah ne güzel rabbim sağlıkla bizede nasip etsin..bu kadar kiloyu vermişsin hemde sağlığına sağlık katmışsın ne güzel...hazımsızlığın oruçla alakalı olabilir doktorun en iyi çözümü sana söyleyecektir..

ben de şu kerebiçi sevemedim gitti...

Ben çok severim kerebiçi..

bahire bu kitap tam sana göre-bana göre öyleyse. bak ben de 'ben ne biçim insanım, boğazımı tutamıyorum, neyi yememem gerektiğini çok iyi bildiğim halde yiyorum'' diye çok düşünen hayıflanan, utanan biriyim. yani bende bişi var, benim iradem zayıf, iştahlıyım kardeşim suç mu ben beöyleyim düşünceleri bende mevcut. ve kitap da tam bunlardan bahsediyor henüz 80li sayfalardayım şimdiden işe yarayacağına beni iklna etti motive etmeye de başladı. yıllardır aradoğım diyet psk. kitabı bu diye düşünüyorum. kaldı ki daha önce 'tek şişman beyniniz' isimli Yasemin soysal'a (psikolog) ait bir kitabı okudum az biraz motive olmuştum. ama o farklıydı yani inandırıcı değildi. The secret'dakine benzer sihirli düşünme yöntemlerinden behsediyordu. örneğin Kilo veremem diye düşünürsen kilo vermezsin, bu tatlı bana kilo aldırır diye düşünürsen kilo alırsın düşünmezsen almazsın gibi inanması güç şeylerdi!!! ama bu seferki farklı geldi, herhangi bir diyet reçetesi vermiyor hatta bir uzmandan liste almayı savunuyor, o listeyi nasıl haftalarca motivasyonunu kaybetmeden uygulayabileceğini bir dizi egzersizle öğretmeye çalışıyor. hiç bir şey sihirli değil, kandırmaca yok. Asıl biz kendimizi kandırıyormuşuz meğer ' ben o tatlıyı yemeden duramam'' derken...durabiliriz eeee akşama kadar oruçluyken aç susuz duruyoruz ya, tatlısız da duruyoruz sigarasız da... niye ramazan dışında 3 saat aç durunca hatta yemekten yarım saat sonra bile krizlere girip yenik düşüyprum??? Cevabını yazmiiiiicam, kitabı okuyanlar cevabını bulacaklar:52::52::52:
Bu kitabı alalıyımmm:kkk:

İftar:
1 kase çorba
7-8 top köfte
1 bardak ayran
Salata

1 dilim peynir
3yk yoğurt
5 yk taze fasulye
salatalık
2 omega 3 tablet
bool su
Ama ben tam 10 puan verdi sanaa :46:
merhaba,

:16::16::16:
gıda intolerans testleri var. ben y.rk test yaptırdım ki en güveniliri ve en çok bilineni. biraz pahalı testler 1000 lira indirimli 500 e yaptırdım. çok reklamı yapılıyor. genelde diyetisyenler kullanıyor ama bazı doktorlar güvenilmez diye şiddetle karşı çıkıyor daha doğrusu gıda intoleransını göstermez diye savunuyorlar. ama bu testi öneren doktorlar da var, mesela canan karatay kadın ilaç endüstrisine savaş açmış ama bu testi yaptırabilirsiniz ona göre beslenirsiniz diyor. Testte kısaca bir gıdayı yedikten sonra immün sistemimizin İgG üretip üretmediğine bakılıyor tek tek güncel hayatta kullandığımız 200 gıdaya bakılıyor. İgG immün sistemin bir düşmanla karşılaştıktan 2-48 saat sonra ürettiği silah, İg E ise hemen üretilen silah ve sonuc ölüme kadar gidebiliyor adına da alerji deniyor.
yani bu bakılan alerji değil ama alaerji gibi ciltte döküntüden tut da sindirim siteminde şişlik gaz kramp , baş ağrısı, migren, metabolizmada yavaşlama gibi biçok şeyle ilişkilendirilmiş durumda. ben de kilo vermekte zorlandığımı düşündüm belki de reklamlara aldandım yaptırdım.
SonuÇ: Patlıcan +3, tarçın+2, arpa+2, kuş üzümü +2, patates +1, marul ,doğal vanilya ve hardal tohumu sınırda...
en yüksek puan vücudun en çok tepki verdiği anlamına geliyor ve 1 çay kaşığı bile 6-9 ay süreyle yenmemesi gerekiyor.
yaklaşık 25 gün bunlardan hiç tüketmedim. kilo vermeme bir katksını görmedim, ciltteki döküntülerim de geçmedi. tam da gitti paracıklarım derken geçe gün 1 tatlı kaşığı kadar patlıcan yedim ve ertesi gün sabahtan öğleye kadar karnıma bir kramp girdi ve çıkmadı. Dün de salatada marul yemiştim ya kollarımdaki döküntülerin sivilce gibi doldu, şuanda da kaşınıyorum.
Testin bilinçli beslenmem için bana fayda sağlayacağını düşünüyorum, yemekte patatesi doğrudan eliyorum:52:dolayısıyla pat. cipsi de kızartması da yok.
Diyet yaparken yaz mevsiminde sıklıkla başka çeşit olmadığı için patlıcan yiyordum bunu bıraktım.
bir de sevmesem de sırf kan şekerimi düzenlesin diye tarçın içiyordum bu da hatalıymış.
Un.nun denge ekmeğini hani şu en kara olanı var ya onu yiyordum kalorisi düşük içinde arpa var b vitamininden zengin diye onu da bıraktım.

şimdi immün sistemimi yoracak gıdalar tüketmiyorum, o açıdan işe yarayacak bir test diyebilirim.

testin adını yazarsan sitesi çıkıyor, kan testi için kitleri kargo ile gönderiyorlar, bütün gerekenler bir kutu ile geliyor sen parmağından bir damla kanı uygun yere damlatıp geri gönderiyorsun.

umarım reklam diye beni kovalamazlar siteden:18:
Vay vay vay ne inciler mevcutmuş sende şekercim :13:
Perşembe sabah yola cikiyorum inşallah..önce memleket sonra bir hafta deniz kum güneş ve tekrar memleket ama bu sefer kaplıca tatili ve 2 eylül yuvaya dönüş...eylül sonu bir kısa tatilde ispanyaya....uzatmalardayım yani çok darlandım :/
Tatlım baskülünü valize katmayı unutma :3:
selam 2.takım:3:
ben 8.takım kaptanıyım,paylaşım alanında takımım adına, takım kaptanlarının oyunu kullanması gereken bir sunuda bulundum:40:
müsait olduğunuzda bakarsanız sevinirim:34:
kocaman öpüyorum:16::54:
Tamam canikom bakıyorum hemen:29:

Dün sahursuz tuttum orucumu..İftar menüm:
Patlican kebabı, lavaş, sumaklıı soğan salatası, ayrandan ibaretti..

Su ve ayran içmekten çok az yiyebildim kebaptan..Sanki hepsini yicek gibiydim ama baktım kaldım sadece şiştim hemde nasıl:49:

Son düzenleme:
Sabah : 1 dlm ekmek
domates biber maydanoz
peynir zeytin

öğle : 1 şeftali

akşam : 4 yk yoğurtlu çorba
2 fırın kofte
1 yk pilav
yarım kuru biber dolma
3 lokma ıspanaklı börek
salata
şalgam
3-4 çatal sütlü tatlı

3-5 lt su :) bi yerden sonra hesabı bırakıp diktim kafaya

Su ve ayran içmekten çok az yiyebildim kebaptan..Sanki hepsini yicek gibiydim ama baktım kaldım sadece şiştim hemde nasıl:49:

Bende aynen öyle oluyorum işte:9:şişip kalıyorum..

Sahur:
Patlcan kebabı 1 porsiyon, az pide, 1 süsbiberi, bir kupa ayran, 1 çtal peynir, 3 parça karpuz,2 çay kaşığı sütlaç, su içmeye dvam ediyorum :1:

3yk zeytinyağlı taze fasulye
5yk tavuklu bulgur pilavı
salata,yoğurt
2lt su
menüde yufka vardı kadayıf vardı sıcak sıcak pideler vardı ama ben yemedim...
Sahur:yok:19:

Sabahın kör seherinde geldim terapiye...tatilden önce azicik mizildanayim iyi gelir belki :) sonra diyetisyene aylık kontrole...veeeee sonra son mesaiye :) koskocaaaaaa bir ay tatile :) amaaaan adı bile enerji veriyor :)

Bu kitabı alalıyımmm:kkk:

Ama ben tam 10 puan verdi sanaa :46:

:16::16::16:

Vay vay vay ne inciler mevcutmuş sende şekercim :13:

Tatlım baskülünü valize katmayı unutma :3:

Tamam canikom bakıyorum hemen:29:

10 puan için teşekkür ederim, makbule geçti:21:

Tatile gidenlere baskül taşıttırıyor kaptan:27::46:eeee tabi, yok tartılamadım yok tatildeydim o yüzden yedim kilo aldım falan denmesin değil mi:32:

Sabahın kör seherinde geldim terapiye...tatilden önce azicik mizildanayim iyi gelir belki :) sonra diyetisyene aylık kontrole...veeeee sonra son mesaiye :) koskocaaaaaa bir ay tatile :) amaaaan adı bile enerji veriyor :)

koskocaaaa 1 ay tatil harika valla...ooyyy oyyy nasıl bişey ki 1 ay tatil yapmak, bizim yerimize de tatil yap, gez toz güzel ve lezzetli şeylerde ölçülü ve tadını çıkararak ye sonra üstüne yürüyüş yap denize gir, ciğerlerine temiz hava beynine oksijen doldur...ohhhh 1 yıllık enerji biriktir öyle gel tamaaa mı:29:

Sabah : 1 dlm ekmek
domates biber maydanoz
peynir zeytin

öğle : 1 şeftali

akşam : 4 yk yoğurtlu çorba
2 fırın kofte
1 yk pilav
yarım kuru biber dolma
3 lokma ıspanaklı börek
salata
şalgam
3-4 çatal sütlü tatlı

3-5 lt su :) bi yerden sonra hesabı bırakıp diktim kafaya

Bende aynen öyle oluyorum işte:9:şişip kalıyorum..

Sahur:
Patlcan kebabı 1 porsiyon, az pide, 1 süsbiberi, bir kupa ayran, 1 çtal peynir, 3 parça karpuz,2 çay kaşığı sütlaç, su içmeye dvam ediyorum :1:

3yk zeytinyağlı taze fasulye
5yk tavuklu bulgur pilavı
salata,yoğurt
2lt su
menüde yufka vardı kadayıf vardı sıcak sıcak pideler vardı ama ben yemedim...
Sahur:yok:19:

şişp kaldığı için yemek yiyemeyenlere, şişmediği halde ölçülü yiyenlere gelsin bu alkışlar.:46::46::46:

Kitaptan tüyolar: şişman kadınlar yani iştahını kontrol edemediği için kilo almış biz kadınlar yaptığımız iyi şeyleri küçümseme kötü şeyleri de abartma eğiliminde oluyoruz. 1 dilim baklava yediğimiz için kendimiz pisboğaz iflah olmaz, iradesiz vb. bir sürü sıfatlarla anarken diyetimiz dört dörtlük yaptığımızda ' zaten böyle olmasıo gerekiyordu '' diye kendimi yaptığımız şeyi küçümsüyoruz veya geçiştiriyoruz. oysaki motivasyon için yaptığım şeyi takdir etmeye kendimi tebrik etmeye 'aferin' denmeye ihtiyacımız var. kendimizi ve yaptığımız bu diyetleri sevmemiz için bu gerekli . iyi birşey yaptıktan sonra kendi kendini takdir etmeyi unutmayın...:46::46::46:

cancağızım baksana nasıl enerjin geri gelmiş yazdıklarına bile nasıl yansımış :54::54:

Back
X