accıktan da ben çocuklardan dert yanayım.
dün bakıcımın özel işinden dolayı öğleye kadar izin aldım, işe gitmedim. öğleden sonra da ufaklıkları kardeşime bıraktım büyüüğü yanıma alıp işe geldim. biliyordum benim için zor bir gün olacaktı ama bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim!
daha sabah uyanırken benim ikizin huysuz teki ağlayarak uyandı ' annnneeeee güneş açtı uyuyamıyoruuuuuuum'. ulen veled güneşle ne işin var yat işte annen oruçlu işe gitmeyecek.biliyorum ki uyumaz ben de kalktım salona tv karşına götürdüm o tv izleyecek ben de salonda kanapede kıvrılıp uyuyacam. o kıvrılıp uyuma fırsatım bir türlü olmadı. sırasıyla kalkanlar, kahvaltı yapmak isteyenler, daha kötüsü kahvaltısını yapmak istemeyen aç gezenler dwerken öğleni zor ettim. şükür ki işe gittim. iş yeinde biraz nefes aldım. eve gittim ve kaldığımız yerden devam ettik. ama benim sabrım iyice taşmıştı, bağıran çağıran aşağılayan bir anneydim dün. iş yerinde bile öğle arasında kapımı çeker uyurum, yarım saat bile dinlensem yeter ama çocuklar o yarım saati vermediler bana...bir de akşama iftara davetliydik, neyime ise davete gitmek. gidecek yer eşimin işyeri olduğu için ne giysem ne giydirsem telaşına düştüm. sırf şık olsun diye giydiğim topuklu ayakkabı ve şaldan rahatsız oldum durdum, şal yaktı da yaktı. daha giyinirken söyleniyordum zaten çocuklar iftarda yemek yedirmeyecek, iftarda şık ve aç olmaktansa evde pijamalarımla oruuç açmayı tercih ederdim

diye ama çok geçti, söz vermiştik bir kere. iftara gitttik ama çocuklara tembihleye tembihleye sandalyede oturmaları gerektiği oratlıkta koşmalarını istemediğimizi söyledik. şükür ki öyle oldu dolayısıyla duygusal kıtlıktan çıkmış ben ortalıktaki herşeyi yemek için fırsat buldum:26:
iftar sonrası sahile çay içmeye gittik, çocuklara dondurma alıp rezilliğimize rezillik ekledik, aktıydı bulaştıydı diye ağlamalar sonra arabada ben orda oturmayacaktım diye sızlamalarla eve döndük. iftara için çıkarken apartman kapısında ağlıyordu benimkişler dönerken de ağlıyorlardı

sabah mızlayarak yataktan kalkan çocuğum gene yatarken de mızladığı için bir kaç defa uyardım baktım kar etmiyor kurt kadına döndüm. bu ara yanımdan kalkıp gittiler babalarına, annemi darlattım ben diyormuş sıpa

bu sabah ise yataktan zor kaldırdık , galiba dün uykusuz kaldığı için huysuzluk edip durmuş
bir gerilim filmi tadında geçen dünümü sabırla okuduğunuz için teşekkürler