Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Sabah
1 yumurta
1/2 dilim kepek ekmeği

Öğle
1 kepçe kuru fasulye
1 büyük kaşık pilav

Ara1
Sade maden suyu
1 brownie

Akşam 16:00
Tavuklu mantarlı bir yemek
Patates kızartması
Salata

Ara
Mocha kahve

Akşam2 20:00
Fırında tavuk baget 1 tane

Ara
Sade Türk kahvesi

Spor: 1 mil leslie yapmayı düşünüyorum birazdan +3500 adım atmışım.

Çok yorucu bir gündü bugün. Başım zonkluyor şimdiden. Okuldaki odam dördüncü katta benim sürekli in çık hareketli geçiyor günüm de spor yerine geçer belki :D

Mocha olmasaydı daha iyiydi :(

Guzel menü ama sabahlari 1 dilim ekmek yesen daha iyi olur tatlım
Yanında iştah açıcı bir şey olmazsa ekmek yiyemiyorum ben :D
Eve ekmek de almıyoruz eşimle birlikte uzun uzun kahvaltı yapacağımız günler haricinde :rolleyes:
Bu sabah da kaynar suya yumurta kırıp pişirdim. İçindeki sarısı akışkan oluyor sırf o yüzden yarım dilim ekmek yedim:KK70:

Sabah
1 yumurta
1/2 dilim kepek ekmeği

Öğle
1 kepçe kuru fasulye
1 büyük kaşık pilav

Ara1
Sade maden suyu
1 brownie

Akşam 16:00
Tavuklu mantarlı bir yemek
Patates kızartması
Salata

Ara
Mocha kahve

Akşam2 20:00
Fırında tavuk baget 1 tane

Ara
Sade Türk kahvesi

Spor: 1 mil leslie yapmayı düşünüyorum birazdan +3500 adım atmışım.

Çok yorucu bir gündü bugün. Başım zonkluyor şimdiden. Okuldaki odam dördüncü katta benim sürekli in çık hareketli geçiyor günüm de spor yerine geçer belki :KK70:

Mocha olmasaydı daha iyiydi :KK43:
Browni patates kizartmasi mocha tek bir tane olaymis kuzum...

Yanında iştah açıcı bir şey olmazsa ekmek yiyemiyorum ben :KK70:
Eve ekmek de almıyoruz eşimle birlikte uzun uzun kahvaltı yapacağımız günler haricinde :rolleyes:
Bu sabah da kaynar suya yumurta kırıp pişirdim. İçindeki sarısı akışkan oluyor sırf o yüzden yarım dilim ekmek yedim:KK70:
Cilbir yapmissin bayilirim....
Ben yumurta ya bayilirim yemekleri de yumurtali yaparim..
Misal kabak kavutmasini taze fasulye kavurmasini yumurtali yaparim...
2 buyuk sogani halka halaka keserim once suda (1 cay bardagi suda)suyunu cekince az bir yagla kavururun sonra icinr yumurta kirar yerim...
Ispanagida yumurtali bayilirim....
Birde haslanmis yumurtayi marul salatasina koyarim ustune bol limon az zeytinyagi efsane.....(4 5 yumurta)
Benim protein kaynagim yumurta ....
Eti cok yenem

Bugünkü menüm
Sabah 9 30
2 dilim tb ekmek
1 kk peynir
1 yumurta
Yesillik domates
Ara 12 00
1 su bardagi yogurt tarcinli ve chiali
Ara 14 00
4 galeta
Ara 15 00
1 muz
Oglen 16 00
1 kase corba
1 köfte
2 kk peynir
1 dilim ekmek
Aksam 19 30
2 tabak kapuska
1 /2 su bardagi yogurt...
Yemedim ama saat 9 gibi 1 porsiyon meyve yiyeceğim...
Kapuska cok gibi gelebilir ama buyuk yarim lahanaya 3 yk zeytinyagi ve 1/2 su bardagi bulgurla pisirdim...
Yarin akşamda hatta pazar aksami da yerim sanirsam....(evde kimse yemiyor)
Ve bugun ogle vaktimde ara yi yedim ara vaktinde ogle yemegini yedim sokaga ciktim ve gelemedim baktim acikiyorum galeta aldim(diyet listemde) onlari kemirdik oglusumla.....ondan dengesiz oldu menü....
Bakalim hafta sonu da listeye sadik kalabilecek miyim???

Geçmiş olsun canım umarum biran önce sağlığına kavuşursun. Bebeklerin o diş çıkarma zamanları da zorlu oluyor :KK43: benim kardeşim iki kere havale geçirmişti o döneminde çok kötüydü.
Dikkat edin aman diyeyim.
Böyle bir zamanda diyeti biraz esnetebilirsib. Her şeyin başı sağlık sonuçta bu diyetleri de nihayetinde saha sağlıklı olmak için yapıyoruz.
Ay aman allah korusun ya.
Yiyecektim valla ama kızım fırsat vermedi. Sonra oturdum dayan dinlen dedim kendime. Zor bela uyudu. Kaç gündür mahfediyo. Kendi kendini tek uykuya geçirmeyede çalışıyo olabilir.. Şimdi dinlenme zamanı bana.
Elmali pasta ve kek birinden biri olaymis tatlim yada ikisinden de tadimlik olaymis...
Eminim ikiside erimiştir. Benim kız sayesinde 1 dk durağım yok.

Sevgili 2. Takım üyeleri :KK200: yoldaşlar :KK70:

Zaman zaman motivasyon sorunu yaşıyoruz hepimiz.
Kilo almalar vermeler iştah artmaları vs.

Ben şahsım adına söyleyim neden zayıflamak istediğimden sıyrılınca motive düşüyo ve yiyeceklerle mutlu oluyorum yedikçe yiyorum.
Bu hafta yalnızca 200 gr verebildim. Benim için büyük kayıp. Boşa gitmiş 1 hafta daha..
Süreç uzadıkçada motivasyon düşüyo..

Soralım kendimize
Ben neden zayıflıyorum ?
Bu yola niçin çıktım ?
Bana faydaları ne ?
Sonunda hayatım nasıl olacak ?

Ben bu yola kendimi daha hafif hissetmek için çıktım.
Kendimi değiştirmek için çıktım.
Kendimi değiştirme hayatımı güzelleştirme yolunda en büyük adımım ve en büyüj motivasyon kaynağım zayıflıyo olmak.
Minimal yaşamla ilgilenmeye başladım. Benim için en büyük minimalistlik vücudumdaki fazlalıklardan arınmak olacak. Etrafım ne kadar sade olsa da ilk önce kendim göbepim bacaklarım sade olmalı. Daha rahat özgür hareket edebilmeliyim.
Kendime tekrardan özen göstermeye bakmaya başladım. Bunun içinde ilk önce istediğim görüntüde olmalıyım. İstediğim görüntüde olmalıyımki kendimi daha çok sevmeliyim daha özenebileyim böylecw vücuduma :KK66: hem koca bir gövdeden çok küçük bi gövdeye bakmak daha kolay olur :KK70:
En önemlisini söylüyorum daha az terleriz :KK47:
Giyinmeye gelince buda istediğimiz kiloda olunca daha keyifli olacak daha özenli olacak.

Yani biz kilo vereceğiz ama hayatımız sağlık güzellik kişisel bakım hafiflemek vs gibi her alanda değişecek :KK66:

Bir taşla kaç kuş vuracağız bir düşünün ?
Özgüven artışından bahsetmedim daha :KK51:

Zayıflamak bi dönüm noktası bence her konuda..

Herşeye karşı motivasyon artışı..

Hayatı değiştirme konusunda çok büyük adım..

Kendimize bunları hatırlatalım.

Biz bu yola niçin çıktık ? Hayatımız sonunda nasıl olacak ?
Bunları unutmayalım.. :KK66:
Çok güzel yazmışsın ustune diyecek birşey bulamadım canım :KK68:
Kızlar çok kötüyüm.
Hasta oluyorum galiba başım zonkluyor resmen kafamı kaldıracak halim yok.
Midem bulanıyor. Açım.
Kızım uyumuyor. Uyku problemi yaşıyoruz. Diş çıkarıyo çok huzursuz.
Mahfolmuş vaziyetteyim. Ne yapayım yeyip enerji mi toplayım ? Çok kötüyüm bittim artık enerjim bitti ağlıcam nerdeyse :KK43:
Dış cikarma dönemi çok zorlu kolaylıklar dilerim canım eline dişlik ver havuç ver ama yanından ayrılma. Ağrı kesici verebilirsin çok ağrıyordur :KK35:
Sende diyete istersen biraz ara ver ama sağlıklı beslenme protein ağırlıklı balık , mercimek çorbası tarhana ic. Bitki çayı iç. Ben yeni yeni atlatiyorum çok zor :KK35:
Çocuklarla daha bı zor iyileşme süreci uzuyor :cry:
Geçmiş olsun canım :KK66:
Yumurtayı da sevmiyorum. Yumurta yemek için farklı pişirme yöntemleri deniyorum sürekli. :bicak:
Yumurtali bir sürü tarif var
Peynirli
Biberli
Soğanlı
Ispanaklı
Patatesli (haşlanmış)
Maydanozu
Dereotlu
Sucuklu
Sosisli
Salamli
:hamarat:

Cilbir yapmissin bayilirim....
Ben yumurta ya bayilirim yemekleri de yumurtali yaparim..
Misal kabak kavutmasini taze fasulye kavurmasini yumurtali yaparim...
2 buyuk sogani halka halaka keserim once suda (1 cay bardagi suda)suyunu cekince az bir yagla kavururun sonra icinr yumurta kirar yerim...
Ispanagida yumurtali bayilirim....
Birde haslanmis yumurtayi marul salatasina koyarim ustune bol limon az zeytinyagi efsane.....(4 5 yumurta)
Benim protein kaynagim yumurta ....
Eti cok yenem
Bazılarını biliyordum ama bir kısmını da ilk defa duydum denerim bundan sonra :) teşekkür ederimm:KK19:
Yumurtalı kabak kavurmasını yazın denemiştim güzel olmuştu iyi oldu hatırlamak :D her gün ne pişireceğimi kara kara düşünüyordum, güzel bir alternatif olacak :)

Bugünkü menüm
Sabah 9 30
2 dilim tb ekmek
1 kk peynir
1 yumurta
Yesillik domates
Ara 12 00
1 su bardagi yogurt tarcinli ve chiali
Ara 14 00
4 galeta
Ara 15 00
1 muz
Oglen 16 00
1 kase corba
1 köfte
2 kk peynir
1 dilim ekmek
Aksam 19 30
2 tabak kapuska
1 /2 su bardagi yogurt...
Yemedim ama saat 9 gibi 1 porsiyon meyve yiyeceğim...
Kapuska cok gibi gelebilir ama buyuk yarim lahanaya 3 yk zeytinyagi ve 1/2 su bardagi bulgurla pisirdim...
Yarin akşamda hatta pazar aksami da yerim sanirsam....(evde kimse yemiyor)
Ve bugun ogle vaktimde ara yi yedim ara vaktinde ogle yemegini yedim sokaga ciktim ve gelemedim baktim acikiyorum galeta aldim(diyet listemde) onlari kemirdik oglusumla.....ondan dengesiz oldu menü....
Bakalim hafta sonu da listeye sadik kalabilecek miyim???
Afiyet olsun canım :)

Dış cikarma dönemi çok zorlu kolaylıklar dilerim canım eline dişlik ver havuç ver ama yanından ayrılma. Ağrı kesici verebilirsin çok ağrıyordur :KK35:
Sende diyete istersen biraz ara ver ama sağlıklı beslenme protein ağırlıklı balık , mercimek çorbası tarhana ic. Bitki çayı iç. Ben yeni yeni atlatiyorum çok zor :KK35:

Peynirli
Biberli
Soğanlı
Ispanaklı
Patatesli (haşlanmış)
Maydanozu
Dereotlu
Sucuklu
Sosisli
Salamli

O mesajı yaparken bunların hiçbiri yoktu aklımda :D
Teşekkür ederim kuzucum:süslü:

Peynirli
Biberli
Soğanlı
Ispanaklı
Patatesli (haşlanmış)
Maydanozu
Dereotlu
Sucuklu
Sosisli
Salamli

Veriyorum ağrı kesici zaten ateşide oluyor. Bi çıkarsaydı rahatlasaydı yavruma çok üzülüyorum :(
Bende yemedim dün. Sabrettim. Yatıp dinlendim. Hasta olmamam lazım ya anneler hasta olmaz :KK53:

Veriyorum ağrı kesici zaten ateşide oluyor. Bi çıkarsaydı rahatlasaydı yavruma çok üzülüyorum :KK43:
Bende yemedim dün. Sabrettim. Yatıp dinlendim. Hasta olmamam lazım ya anneler hasta olmaz :KK53:
Ilk dis zor çıkıyor birde azilar gerisi dari tavasi gibi pat pat cikiuit yani en azindan oglumda oyle oldu...
Taze soganin beyaz kismi ve pirasinin veyaz kismi iyi geliyor bebeklere dis cikarma döneminde, bu sebzelerde olan bir sey uyusturuyormus o bölgeyi ama cok dikkat etmek gerekiyor ben elimde tutup veriyirdum ogluma kendinden geciyordu taze sogani kemirirken....
Sende kendine dikkat et tatlim,, bol bol meyve gunde 4 porsiyon meyveni ic ye tatlim,, haxir gidalardan uzak dur, tavuk suyu corbasi mercimek corbasi az karabiberli bunlar sofrandan eksik olmasin,,zencefili de bir sekilde tuket bagisiklik sistemine iyi hemide yag yakıyor tatlim...
Bu dönemler zor... ne yazikki ama geçiyor bir sekilde...kendini cok yipratma kilo vericem diye olmadi duraklama dinemine girersin bir sey olmaz sagligindan daha önemli degil... annelik biraz bencillik gerektiriyormus cocugun icin hep kendini dusunmen gerekiyormuş....

Selam kızlar bugün ev dolusu misafirimiz geliyor köyden fırın dolup taştı kek yaptım şimdi inşallah çogunlukla hizmet ederek en az hasarla atlatmaya çalışacağım...zaten birkaç gündür saldım :( beni idare edin görüşürüz

Ilk dis zor çıkıyor birde azilar gerisi dari tavasi gibi pat pat cikiuit yani en azindan oglumda oyle oldu...
Taze soganin beyaz kismi ve pirasinin veyaz kismi iyi geliyor bebeklere dis cikarma döneminde, bu sebzelerde olan bir sey uyusturuyormus o bölgeyi ama cok dikkat etmek gerekiyor ben elimde tutup veriyirdum ogluma kendinden geciyordu taze sogani kemirirken....
Sende kendine dikkat et tatlim,, bol bol meyve gunde 4 porsiyon meyveni ic ye tatlim,, haxir gidalardan uzak dur, tavuk suyu corbasi mercimek corbasi az karabiberli bunlar sofrandan eksik olmasin,,zencefili de bir sekilde tuket bagisiklik sistemine iyi hemide yag yakıyor tatlim...
Bu dönemler zor... ne yazikki ama geçiyor bir sekilde...kendini cok yipratma kilo vericem diye olmadi duraklama dinemine girersin bir sey olmaz sagligindan daha önemli degil... annelik biraz bencillik gerektiriyormus cocugun icin hep kendini dusunmen gerekiyormuş....

İlk değil canım 6 tane var 2 tane daha geliyor baya zorlandı ama :(
Taze soğan verdim dün baya kemirdi.
Bugün daha huzurlu gibi kolay uyudu çok şükür..
Teşekkür ederim tavsiyelerine canım. Çok zorlamadan devam edeceğim abartmadan ;)
Aynen öyle kendimize daha dikkat etmeliyiz.

Biz anneler hasta olunca çocuklara doğru düzgün bakamiyoruz. Aynen bize hasta olmak yasak :hasta:

Evet ya dün akşam pijamalarını giydiremedim inanır mısın kendimi ne kadar eksik hissettim pskolojim bozuldu birden :(
Allahtan annemdeyim o yardım ediyo.
Hasta olmak yasak. Bundan sonra kalın kalın giyincem bu kışı bida hasta olmadan geçirmeliyim:bicak:

Selam kızlar bugün ev dolusu misafirimiz geliyor köyden fırın dolup taştı kek yaptım şimdi inşallah çogunlukla hizmet ederek en az hasarla atlatmaya çalışacağım...zaten birkaç gündür saldım :KK43: beni idare edin görüşürüz

Misafir gelince onlara hazırlanan ikramlar o yorgunluk derken insan saldırmış bulunuyo.. dikkat et.
Bu sıra yoksun zaten sen nerelerdeysen :(
İyice koptun :(

ayperest ayperest canım nasılda güzel kelimelere dökmüşsün tamamen beni anlatmissin sanki aynen öyle ne için zayifliyoruzla başlayan mesajında çok beğendim canım bunlari unutmadan hareket etmeliyim
Çocuğunada sanada Rabbim şifa versin biran önce kız dişleri çıkarır da açıları geçer inşallah dediğin gibi sen annesin herşeyden önce düşündüğün bir evladın var allah yardımcı olsun

Benim dünkü menüm

İse geç kaldığından sabah 9 da pogca ve şekersiz cay
11.00de 2 kupa yesilcay
12.30da 3tane mercimek köftesi yoğurt
15.00 sade nescafe şekersiz
18.00 1 kase aşure

Spor yok sade zayifama kemerin var 15 dakika belime 15 dakika basenlerime taktim su 3.5 litre

Back
X