2. tüp bebek denemesi yapacak arkadaşlar

Benim 3. Gundu ama cok iyidi 4. Gun gibiydi onden gidiyodu hepimiz yikildik yani evet oldum canim !
Bizde yikildik canim kesin gozuyle bakiyorduk cok umutlanmistik cok ama rabbim herseyin iyisini bilir ne yapalim kismet degilmis insallah bu defa olur

Kızlar siz nasıl düşünüyorsunuz başımıza geldiği durumuzda stressten uzaklaşman mümkün mü? Yani kütü hişbişey düşünmeden... sabırsızlıkla beklemeden...İnterneti incelemeden...Ben çok stresliyim ve her gün kısmet mi değil mi diye düşünüyorum. Aslında bizim için sterss en büyük zarardır ama nasıl atacam onu kafamdan ? (((
Önümüzdeki çarşamba doktorumla görüşecem tahlil sonuçlarımı gösterecem İnşallah tekrar tedavi başlarız Martta. Ve ben bir karar verdim kızlar...doktorum bana eğer daha da fazla tahlilleri yap falan filan derse vazgeçecem! tahlilsiz yapsınlar!!! kısmetse kısmet! Zaten 1500 tl havaya attım bu tahlilleri yapıp. Bi de benim sorunum kanda değil tüplerde ydi eşimin sorunu hiç yok 11 yaşındaki oğluşkosu bile var )) Bazen düşünüyorum ki cahillik bilgisizlik candır cannnn!! Ne kadar fazala biliyorsun..okuyorsun..araştırıyorsun o kadar strese giriyorsun. Böyle bi okumayan hiçbişey bilmiyen insanlar var ya...onlara göre önce Allah sonra doktor ne derlerse o! İşte bazen kıskanıyorum ben böyle insanlara. Daha kolay ve rahat yaşıyorlar fazla gereksiz şeyleri takmayıp kafasına

bazen bişeyler oluyor bu sitede..aynı cevabı 2 kere yazmışım çok pardon

herkese günaydın bu arada

Son düzenleme:
Kızlar merhaba bu paylaşımımı dün ocak ayında deneyenler gurubunda da yazdım buraya da yazıyorum. Yeniden başlayacaklar için önemli uyarı:

Negatif sonuçlanan tedavinin ardından kendimi toparladım ve 2 başarısız tüp bebek tedavisi sonrası deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Ben Hacettepe Üniversitesi'nde tedavi oldum aynı zamanda kendim de bu üniversitede Öğretim Görevlisiyim. Amacımın Hacettepe'yi kötülemek olmadığını söylemek adına bu bilgiyi verdim. Tedaviye yeni başlıyacak arkadaşlara çok önemli üç tavsiyede bulunacağım:
1- Kesinlikle embiryo incelemesi yani kromozom analizi yapılmayan bir yerde tüp bebek yapmayın benim 3 embiryomun 3'ü de hasarlıymış ve bunu ancak deneyerek düşükler sonucu anlayabildik

2- Kesinlikle tek embiryo transferi yapan yerde tüp bebek yapmayın. Zaten hamile kalma şansımız çok düşük bir de tek koyarak bu şansımızı iyice azaltıyorlar, iki embiryo transfer yapılan yerde tüp bebek yaptırın.

3- Rahim ve yumurta takibinizi başka doktor, transferinizi başka doktor yapmasın, bütün işlemlerinizi tek doktor götürsün ve en önemlisi doktorunuzla her sorununuzda muhattap olabilin, hemşireler inanın bu işi bizim araştırdığımız kadar bile önemsemiyor.

Benim ne embiryolarım genetik tahlile gitti, ne doktorum bütün işlemler boyunca tekti. Her gittiğimde başka bir doktor ultrasonla baktı, transferi başka doktor yaptı ve embiryom 2-3 tane olmasına rağmen tek kondu ve diğer 1-2 si donduruldu. Haliyle zaten kötü olan yumurta kalitem çözmede iyice düştü. Ben bunları bile bile 2. tedavimi de orada yaptırdım ama artık asla gitmeyeceğim. Bu örnek olsun eğer bu yazdıklarım gibiyse gittiğiniz merkez başarı falan beklemeyin... Seçtiğiniz merkez çok önemli bütün donanımıyla ama en önemlisi doktorun tecrübesi ve her aşamada sizin tek muhattabınız olması...

Arkadaşlar inşallah güzel haberler verirsiniz ama bu maddi manevi zorlu bir süreçte olsa tek tavsiyem maddi olarak ve bedenen hazır oldukça asla mücadele etmekten vazgeçmeyin. Ben 6 yıldır uğraşıyorum. Aylarca yumurta takibi aşılama 4 tüp bebek tedavisini geride bıraktım. Dua etmekten ve uğraşmaktan hiç pes etmedim. Siz de pes etmeyin. Her şerde bir ahyr vardır bu sınavı hep beraber aşarız inşallah

Ortalama ne zaman belli olur peki bilginiz var mı
adetin 2.yada 3. günü iğneler başlar. ortalama 11.günü civarında yumurtalar toplanır ve 3 gün sonra yada 5 gün sonra veya dr uygun görürse bir ay dondurarark diğer adet döneminizde size transfer edilir

adetin 2.yada 3. günü iğneler başlar. ortalama 11.günü civarında yumurtalar toplanır ve 3 gün sonra yada 5 gün sonra veya dr uygun görürse bir ay dondurarark diğer adet döneminizde size transfer edilir
Şöyle söyleyim bu benim 2.denemem ilki tuttu ama kurtajla sonlandirildi adetimin 3.cü günü gittim Dr yani 1 şubatta o gün hemen gineraya başladım 17 şubatta da lucrin igneye başladım şu an tekrar adet görüyorum yarına randevu aldım 1 tane dondurulmusum var o transfer edilecek

Hmm anladım. Muhtemelen son adetinizin 19. 20. günü transfer edilir.

Arkadaslar benim 5.gun dondurulmus embriyom var nisanda yapilcak dedi oncesinde histereskopi sormak istedigim bi konu var bugun dr 4 bb iyi dedi ama ben bunun anlamini bilmiyorum ne demek ve tutuma sansi varmi tecrubeli arkadaslar beni aydinlatirsa cok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…