2 yaş bebesi ve kedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
Arkadaşlar merhaba,
Oğlum çok yalnız bir çocuk olduğu için kreş ve evcil hayvan tavsiye edilmişti. Bol çocuklu bir kreşe yeni başlayacak. Evde de kedimiz olsun diye düşünüyorum bir süredir, bu söylenmeden önce de düşünüyordum ama doktor söyleyince daha bir canla başla araştırır oldum.
Daha önce hiç kedi beslemedim, besleyenlere de sorunca bambaşka cevaplar aldım. Masrafı zaten kimi diyor 50 kimi diyor 400. Bakımında bir şey yok diyen de var, zor diyen de. Cinsine göre karakteri olur diyen de var her kedinin mizacı farklıdır diyen de.
Beni bir aydınlatın özellikle british tavsiye ediliyor hem alerjiye sebep olmaz hem mizaç olarak iyidir diye. Var mı böyle bir şey gerçekten? Öyleyse para biriktirmeye başlayayım :D değilse sokaktan yavru bir kedi sahipleneceğim.

Arkadaşlar merhaba,
Oğlum çok yalnız bir çocuk olduğu için kreş ve evcil hayvan tavsiye edilmişti. Bol çocuklu bir kreşe yeni başlayacak. Evde de kedimiz olsun diye düşünüyorum bir süredir, bu söylenmeden önce de düşünüyordum ama doktor söyleyince daha bir canla başla araştırır oldum.
Daha önce hiç kedi beslemedim, besleyenlere de sorunca bambaşka cevaplar aldım. Masrafı zaten kimi diyor 50 kimi diyor 400. Bakımında bir şey yok diyen de var, zor diyen de. Cinsine göre karakteri olur diyen de var her kedinin mizacı farklıdır diyen de.
Beni bir aydınlatın özellikle british tavsiye ediliyor hem alerjiye sebep olmaz hem mizaç olarak iyidir diye. Var mı böyle bir şey gerçekten? Öyleyse para biriktirmeye başlayayım :KK70: değilse sokaktan yavru bir kedi sahipleneceğim.
British İngiliz cinsi kediler sakin yapılıdır

Kedim 3 oglum 1,5 yasinda evde hem dyson hem xiaomi robot var tüy sorununubher gun bunlari calistirarak gideriyoruz . Her gub tuvaletini temizliyoruz birde faraşlı supurgeyle tuvaletinin onundeki bir kac kumi aliyorum gunde 3 defa falan. Zor kolay degil ama alin cok seviyo benimki pesinde butün gün ama kediler bebek sevmiyo pek 😀

Arkadaşlar merhaba,
Beni bir aydınlatın özellikle british tavsiye ediliyor hem alerjiye sebep olmaz hem mizaç olarak iyidir diye. Var mı böyle bir şey gerçekten? Öyleyse para biriktirmeye başlayayım :KK70: değilse sokaktan yavru bir kedi sahipleneceğim.
Para verip almayın nolur ya. 😔

Hep sokak kedisi besledim, şimdi british’im var. Hepsinin karakteri ayrı, alışkanlıkları ayrı, tahammül sınırları ayrı. Çok uslu bir sokak kedisi de çıkabilir şansınıza, çılgın bir british de. Kedilere güven olmaz. Isırdı tırmaladı vs diye gerilecekseniz kedi işine bulaşmayın.

Hakkıyla bakar, beslerseniz masrafsız diyemem. 2 ayda 1 aşıları var, kısırlaştırması var, vitamini var. Kaliteli, zararsız, besleyici bir mamanın kilosu 100-200 lira. Bizimki yaklaşık 3 kilo yiyor ayda. 2 kedi çarpı 2. Bunun daha kumu falan var.

En uslu kedi bile mobilyaları tırmalar, perdelere asılır, oradan oraya zıplar, gece tepenize çıkar, oyun oynarken ısırır ve tırmalar. Bunları dert edecekseniz yine almayın. Ve en önemlisi kediler evcilleşmez, eğitilmez. Evin hakimi onlar olurlar.

Arkadaşlar merhaba,
Bebekle hiç yalniz birakamayacaksiniz bunu göze aldiniz mi? British var ablamin evet cok uysal ama bazen tirmaliyor. Allah korusun gözune vs gelebilir. Beni tirmaladi "kedi tirmigi" oldum. Lenflerim aylardir inmiyor.

Benim oglum da yalnizdi ama sizin durum pandemiye denk geldigi icin daha zor. Yoksa oyun gruplari aktiviteler vs oluyor göturebilirdiniz.

Yanlis hatirlamiyorsam ogretmendiniz. Okulunuzda okul oncesi sinifi varsa ogretmen arkadaslar yardimci olabilir. Ben okul oncesi ogretmeniyim karsi sinifimdaki ogretmenimiz kucuk cocugunu da yaninda getiriyordu her gün. Bu da bir secenek tabii imkan varsa. Yoksa da ayni sehirdeysek ben ilgileneyim artik cunku okuyorum konularinizi bayagi zor durumda kalmissiniz🥺😓

Para verip almayın nolur ya. 😔

Hep sokak kedisi besledim, şimdi british’im var. Hepsinin karakteri ayrı, alışkanlıkları ayrı, tahammül sınırları ayrı. Çok uslu bir sokak kedisi de çıkabilir şansınıza, çılgın bir british de. Kedilere güven olmaz. Isırdı tırmaladı vs diye gerilecekseniz kedi işine bulaşmayın.

Hakkıyla bakar, beslerseniz masrafsız diyemem. 2 ayda 1 aşıları var, kısırlaştırması var, vitamini var. Kaliteli, zararsız, besleyici bir mamanın kilosu 100-200 lira. Bizimki yaklaşık 3 kilo yiyor ayda. 2 kedi çarpı 2. Bunun daha kumu falan var.

En uslu kedi bile mobilyaları tırmalar, perdelere asılır, oradan oraya zıplar, gece tepenize çıkar, oyun oynarken ısırır ve tırmalar. Bunları dert edecekseniz yine almayın. Ve en önemlisi kediler evcilleşmez, eğitilmez. Evin hakimi onlar olurlar.
2 arkadaşım bir senedir bakıyorlar bu cins kediye. Hiç tırmalama, ısırma, eşyalara zarar verme ile karşılaşmamışlar. Öyle olunca bir yakınlaştım bu fikre. Aslen hiç de esktra bir sorumluluk taşıyacak gibi değilim .Yani beni değil ama oğlumu tırmalaması beni gerer evet böyle bir huyu olursa. Sürekli tırmalasa ısırsa hoşuma gitmezdi muhtemelen.

Bebekle hiç yalniz birakamayacaksiniz bunu göze aldiniz mi? British var ablamin evet cok uysal ama bazen tirmaliyor. Allah korusun gözune vs gelebilir. Beni tirmaladi "kedi tirmigi" oldum. Lenflerim aylardir inmiyor.

Benim oglum da yalnizdi ama sizin durum pandemiye denk geldigi icin daha zor. Yoksa oyun gruplari aktiviteler vs oluyor göturebilirdiniz.

Yanlis hatirlamiyorsam ogretmendiniz. Okulunuzda okul oncesi sinifi varsa ogretmen arkadaslar yardimci olabilir. Ben okul oncesi ogretmeniyim karsi sinifimdaki ogretmenimiz kucuk cocugunu da yaninda getiriyordu her gün. Bu da bir secenek tabii imkan varsa. Yoksa da ayni sehirdeysek ben ilgileneyim artik cunku okuyorum konularinizi bayagi zor durumda kalmissiniz🥺😓
Oğlum çok fazla yanaşmaz zaten yapı olarka temkinlidir ama yine de biraz daha büyüyene kadar yalnız bırakmam. Ama geçen aklıma geldi bu çocuk gece kalkıp yanımıza geliyor. Yolda birden üzerine kedi falan atlasa ne olurdu acaba ya da kuyruğuna bassa :D
Bugün bir kreşle gçrüşüp hallettik artık yaza kadar iyi-kötü gidecek buraya. Biraz azalabilir arkadaş ihtiyacı. Evde pilli miyavlayan bir kedimiz var geçen ona sev beni, beni sever misin diyordu ve sevmediği için küsüyordu .

2 arkadaşım bir senedir bakıyorlar bu cins kediye. Hiç tırmalama, ısırma, eşyalara zarar verme ile karşılaşmamışlar. Öyle olunca bir yakınlaştım bu fikre. Aslen hiç de esktra bir sorumluluk taşıyacak gibi değilim .Yani beni değil ama oğlumu tırmalaması beni gerer evet böyle bir huyu olursa. Sürekli tırmalasa ısırsa hoşuma gitmezdi muhtemelen.
Bile isteye agresifçe tırmalamazlar ama oyun oynarken kendilerine hakim olamayabilirler. Sakinler evet ama fazla temas sevmezler. Çok sabırlılar ama oğlan kucaklarsa falan tepki verebilirler. Yani sıfır çizikle yaşayamazsınız kedilerle. Oğlanı da çizerler sizi de.

Benimki sandalye koltuk tırmalıyor valla. Evde pencere teli kalmadı hasar görmeyen. Gece yatak başlığından üzerime atlayıp ödümü patlatabiliyor arada.

Tüyleri kısa ama soğuk hava kedileri olduğu için bahar ve yaz aylarında deli gibi tüy dökerler. Her gün tarıyoruz biz bizimkini. Yani zaman ve emek de istiyor. Suyunu mamasını koydum bitti değil.

Oğlum çok fazla yanaşmaz zaten yapı olarka temkinlidir ama yine de biraz daha büyüyene kadar yalnız bırakmam. Ama geçen aklıma geldi bu çocuk gece kalkıp yanımıza geliyor. Yolda birden üzerine kedi falan atlasa ne olurdu acaba ya da kuyruğuna bassa :KK70:
Bugün bir kreşle gçrüşüp hallettik artık yaza kadar iyi-kötü gidecek buraya. Biraz azalabilir arkadaş ihtiyacı. Evde pilli miyavlayan bir kedimiz var geçen ona sev beni, beni sever misin diyordu ve sevmediği için küsüyordu .
😂😂😂 Kediyle anlasacaklarini sanmiyorum biraz daha bekleyin isterseniz. Ben cok seviyorum ablamin kedisini ama ogluma zor bakiyorum zaten😁 o sorumlulugu alamam ki oglum deli gibi istiyor.

Bile isteye agresifçe tırmalamazlar ama oyun oynarken kendilerine hakim olamayabilirler. Sakinler evet ama fazla temas sevmezler. Çok sabırlılar ama oğlan kucaklarsa falan tepki verebilirler. Yani sıfır çizikle yaşayamazsınız kedilerle. Oğlanı da çizerler sizi de.

Benimki sandalye koltuk tırmalıyor valla. Evde pencere teli kalmadı hasar görmeyen. Gece yatak başlığından üzerime atlayıp ödümü patlatabiliyor arada.

Tüyleri kısa ama soğuk hava kedileri olduğu için bahar ve yaz aylarında deli gibi tüy dökerler. Her gün tarıyoruz biz bizimkini. Yani zaman ve emek de istiyor. Suyunu mamasını koydum bitti değil.
Yok yahu bizim papapanlar bile tırnak geçiriyor bir anda. Sıfır çizik değil ama agresif olursa başedemeyebilirim.
Günde 3-5 kere ev süpürmek o tüy-toz olayına aşinayız biz evde bir dönem 11 papağanımız vardı, sabahın köründe yumurtalı kahvaltı hazırlamalar, vitaminler bakımlar vs. Bilmiyorum bana severiz gibi geliyor ama bir yandan da tedirginim. Hiç aşina olmadığım bir şey kedi ama sorarak da anlaşılacak gibi değil sanki.

Benim 1 britishim isiriyor. 5 adet var. Tüy dökmez deniyor ama öyle bir sey yok, baya baya döküyor.

7 kedim 4 köpegim var.
Ayda 50 liraya kedi bakilmaz, imkansiz.
Kedinin bebekliginde asilari cok sık.
Kısırlaştırma var.
Kısırlastırdiktan sonra mamalari ekstra pahalaniyor.
Kaliteli mama yedirmezseniz böbrek ve bagirsaktan cekersiniz ki ameliyatlari vesaire cok pahali. Genc kedilerimin saglik sorunu olmadi ama rutinleri baya tutuyor, yasli kedim ciddi sorunlar yasadi baya maliyetli.

Yok yahu bizim papapanlar bile tırnak geçiriyor bir anda. Sıfır çizik değil ama agresif olursa başedemeyebilirim.
Günde 3-5 kere ev süpürmek o tüy-toz olayına aşinayız biz evde bir dönem 11 papağanımız vardı, sabahın köründe yumurtalı kahvaltı hazırlamalar, vitaminler bakımlar vs. Bilmiyorum bana severiz gibi geliyor ama bir yandan da tedirginim. Hiç aşina olmadığım bir şey kedi ama sorarak da anlaşılacak gibi değil sanki.
Kediler kolay kolay agresifleşmezler aslında hiç bir cinsi. Bir problem yaşadıklarında, kötü sahiplerin eline düştüklerinde agresif olurlar. Agresifliğin sebebi de çok korkmalarıdır aslında. Başka bir ev geçmişi olmayan yavru bir kedi alırsanız o konuda sorun yaşamazsınız bence. Bir sürü kedim oldu başka birinden aldığım 1 yaşındaki hariç hiç biri agresif değildi.

2021 yılında, hala kedi satın almanın konuşulduğuna ınanamıyorum. Kedi satin alan, parayla çocuk da satın alır. Gözümde hiçbir farkları yok. Çünkü ben hayvanseverim. Ikisi de can benim için.
Hiç kimse yavru kedilerini tanımadığına ücretsiz sahiplendirmiyor. Tanıdıklarımda da böyle bir imkan yok, ne yapmalıyım?
Bir kaç barınağın ve sayfanın da ilanlarına yazdım ancak hem tecrübesiz olmaktan kaynaklı hem de 2 yaş çocuğunda kaynaklı olumlu dönüş olmadı.

Sahiplendigim 8 yıllık bi sokak kedisi var. Cok net söyleyebilirim ki her kedinin mizacı farklı insan gibi dusunun...

Ve bence masraflı niye masraflı asıları önemli, mama kalitesi önemli, ucuz mama da var ya da koy onune yesin ev yemegi de diyebilirisnşx ama onlarında vucuduna alması gerekn belli besin degerleri var bunu saglayan kaliteli mamalar ne yazıkki pahalı. Zamanı gelince kısırlastırma ameliyatı var ki bu önemli bi detay. Düzenli veteriner kontrolu önemli. Ayda 50 lira bence bi kediye mümkün degil yani 🤷🏻‍♀️

ama cok güzrl bi duygu 20 yasındayım ve evladım gibi görüyorum hem beraber büyüdük hem benim evladım. Cocuk içinde faydalı olur eminim...

Sizin yerinizde olsam ne yaparım:
5-6 aylık hatta yetişkin de olur, karakteri oturmuş, el bebek gül bebek hayvanseverin elinde büyümüş, aşıları da tam bir kedi sahiplenirim, evet bedava verirler.

Cinslerine göre belirli bir rengi ve tüyü var evet ancak karakterleri çok daha muğlak. Irk standartları bu konuda zorlayıcı değil. Bir de petshoplarda satılan yavruların birçoğu yurtdışındaki çiftliklerde kafeslerde büyüyor, sosyal olmadıkları için problem yaşanıyor. Öte yandan evden alanlar çok daha mutlu.

Kediler ilk aylarda cinsine bağlı kalmaksızın çok hareketli oluyorlar, karakteri zor anlaşılıyor. Size tırmalama tahtasını bilen hatta tırnağı kesilse bile kucağınıza gömülecek kedi lazım.
Çok küçük olsun diye ısrar etmeyip böyle bir kediyi sahiplenmenizi şiddetle öneriyorum, hazırı varken niye şansınızı deneyesiniz ki?

Kedilerin sagi solu belli olmaz, fabrika uretimi degil hepsinin farkli karakteri var. British alirsiniz asabi cikar, sokaktan alirsiniz cok uysal cikar. Hayatim boyunca kedi baktim, su anda 2 kardes kedim var, karisik irk. Biri hayatimda baktigim en uysal, sakin kedi, digeri cok hiperaktif. Hiperaktif kediye bakmayi goze alamiyorsaniz benim tavsiyem yetiskin kedi alin. Yetiskin kedilerin karakterleri oturmus oluyor. Barinaktan ya da gonullu sahiplendirenlerden huyunu suyunu ogrenebileceginiz kedi alin. Yavru alip, sonra birakinca dengesi kaciyor zavallilarin. Kediler normal sartlarda 15-20 yil yasayabilirler. Tatillerinizi, duzeninizi, her seyinizi ona gore uyduracaksiniz.
Masraf olarak sadece mama ve kum diye dusunmeyin. Asil veteriner parasi cok. Kisirlastirma, asi, ilaclar,vitaminler, dis temizligi vs. Yaslandikca bu masraflar cok artacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X