2 Yaş Sendromu Ve Gelişimi .

Kelebek02

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2018
323
262
18
32
Selam hanımlar;
2 yaşında bir oğlum var, Ama bir türlü konuşamadı Sadece anne ve baba diyor genelde çevresinde Arkadaşlarına falan Baba diye sesleniyor.
Bir şey yapma dediğimizde üzerine üzerine yapmaya devam ediyor.
İstediği birşey olamayınca kendini yere atıyor.
Göz teması kurabiliyor,ismi ile seslendiğimde de dönüp bakıyor.
Kendi kendine bir dil icat etmiş o şekilde konuşuyor:halay: Ne dediğini kesinlikle anlamıyoruz.:63:
Babası ile gün içinde telefonla konuşuyor biz sadece baba, dada (meyvelere gaga) diyor. Babasından meyve getirmesini istiyor.
Küçük bir ilçedeyiz - 20°,-30° soğukla savaşıyoruz, konuşma Terapistine götüremedim. Herkes konuşur diyor ama benim içim rahat değil.
Bu konuda tecrübeli annelerden bilgi alabilirsem en azından benim içimi bir nebze olsun rahatlatma bilir diye düşünüyorum.:emir_bebek:

BEn anne değilim Ama erkek çocukları hep geç konuşur derler ki çok gördüm. Annemin komşusunun oğlu 3 yaşında sessiz sinema gibi çocuk :) konuşur konuşur. Yeğenimde 3 yaşında oda kendi dilinde konuşuyor. Psikiyatriye götürdük kreşe gönderin diyor başka birşey yapmıyor :)

Valla gayet normal , aynisindan bende de var , sac bas yolduruyor bize , yaoacak birsey yok daha erken , anca bu aralar basliyorlar konusmaya
Oglum da 26 aylikken baslamisti yavas yavas konusmaya , kizda daha tik yok
İnternetten okuyunca işte kısa cümleler filan kurmaya başlamalı diye okudum korktum açıkçası.

BEn anne değilim Ama erkek çocukları hep geç konuşur derler ki çok gördüm. Annemin komşusunun oğlu 3 yaşında sessiz sinema gibi çocuk :) konuşur konuşur. Yeğenimde 3 yaşında oda kendi dilinde konuşuyor. Psikiyatriye götürdük kreşe gönderin diyor başka birşey yapmıyor :)
Kreş için de küçük bence O yüzden onu da şu ara erteledik.

İnternetten okuyunca işte kısa cümleler filan kurmaya başlamalı diye okudum korktum açıkçası.
Yok yok rahat olun , biz pedagoga da gittik gayet normal dedi
Pedagogun bixe tavsiyesi , kesinlikle tv ve tablet yok , ve bol bol sarki soyleyin ozellikle ali babanin ciftligini , ondaki hayvan seslerini taklit etsin dedi

kac aylikken anlamli konusmaya basliyorlar acaba netteki forumlara bakinca simdiye bulbul gibi sakimasi lazimdi cocugun diyor insan

Oğlum 2 yaşında kelimeleri kendince seslendiriyordu. İsmini sorana söylüyordu ama kimse anlamıyordu sadece biz biliyorduk onun ismi olduğunu.
Renkleri bilirdi ama çok azı anlaşılır söylerdi. Diğerlerini de biz biliyorduk zaten :)
Anlamayıp da doğrusunu söylemezsek sinirlenir sürekli tekrarlardı.

Şimdi 2 buçuk yaşında nispeten daha anlaşılır konuşuyor. Anlamayanlar mantık yürüterek onaylıyor :)

Çok sevimli haller ya. Sakin olun. O da konuşacak ve hiç susmayacak :))

Oğlum 2 yaşında kelimeleri kendince seslendiriyordu. İsmini sorana söylüyordu ama kimse anlamıyordu sadece biz biliyorduk onun ismi olduğunu.
Renkleri bilirdi ama çok azı anlaşılır söylerdi. Diğerlerini de biz biliyorduk zaten :)
Anlamayıp da doğrusunu söylemezsek sinirlenir sürekli tekrarlardı.

Şimdi 2 buçuk yaşında nispeten daha anlaşılır konuşuyor. Anlamayanlar mantık yürüterek onaylıyor :)

Çok sevimli haller ya. Sakin olun. O da konuşacak ve hiç susmayacak :))
Renkleri filan hiç bilmiyor ki :KK43:

kac aylikken anlamli konusmaya basliyorlar acaba netteki forumlara bakinca simdiye bulbul gibi sakimasi lazimdi cocugun diyor insan
Geçenlerde Annem dedi ki bu çocuğa Dur deyince anlamıyor bir doktora mı götürsek inanın aklımdan çıkmıyor günlerdir.

Valla gayet normal , aynisindan bende de var , sac bas yolduruyor bize , yaoacak birsey yok daha erken , anca bu aralar basliyorlar konusmaya
Oglum da 26 aylikken baslamisti yavas yavas konusmaya , kizda daha tik yok

Kızın kaç aylık?
Arkadaşımın kızı 3 yaşına kadar hiç konuşmamıştı. 3 yaşında direk cümleyle başlamış..

Biriktiriyorlar ama konuşma merkezleri aynı anda aktifleşmiyor.

Algıyla falan hiç ilgisi yok bir çok insan bunu algıyla zekayla bağdaştırıyor.
Doğru düzgün konuşmayan oğlum zıt kavramları bile kapmış. Çok şaşırmıştım ilk duyduğumda..

Geçenlerde Annem dedi ki bu çocuğa Dur deyince anlamıyor bir doktora mı götürsek inanın aklımdan çıkmıyor günlerdir.
dur diyince anlamayacak tabi kiminki anliyorki
kizima milyon kez prizleri elleme yapma dur derim sonuc yine ellemeye calisiyo dur diyorum durmuyo neden dursunki o kesfedecek biz dursun istiyoruz ama o istemiyo bunun sebebi bukadar basit

Renkleri filan hiç bilmiyor ki :KK43:
Renkleri bilmesi lazim , ogretmeniz lazim , soyleyemese bile kirmizi dediginizde ne rengi kast ettiginizi anlamasi lazim , bunu da siz yapacaksiniz
Onlar dunyaya bombos beyinle geliyor , siz ogreteceksiniz
Benimki konusmuyor ama sari hirkani getir deyince ne dedigimi anlayip getiriyor

Kızın kaç aylık?
Arkadaşımın kızı 3 yaşına kadar hiç konuşmamıştı. 3 yaşında direk cümleyle başlamış..

Biriktiriyorlar ama konuşma merkezleri aynı anda aktifleşmiyor.

Algıyla falan hiç ilgisi yok bir çok insan bunu algıyla zekayla bağdaştırıyor.
Doğru düzgün konuşmayan oğlum zıt kavramları bile kapmış. Çok şaşırmıştım ilk duyduğumda..
25 aylik , ben zekasindan algisindan hic suphelenmoyorum , acikcasi konusmamasi da umurumda degil , beni tek yoran derdini anlatamadiginda agresiflesmesi
Bazen birsey soylemeye calisiyor anlamiyoruz o zaman cildirip kendini yerden yere atiyor , o hali yoruyor yoksa daha erken konusmasi icin

Biz oyuncaklarıyla oynarken hep renkleriyle söylerdik. Mavi halka, sarı kutu, kırmızı araba gibi..
Söyleyip ondan vermesini isteyin. Eminim çabuk kavrayacaktır..
Kızım biliyor, renkleri sayıları, şekilleri ama oğlum konuşamadığı için şuan sadece nesneleri tanımasını sağlıyorum.
Ama renklerini de belirterek söylerim artık.

Büyüklerin şu hiç çocuk büyütmemiş gibi şaşkınlıkları yok mu insanı sinir ediyor.
Kimin çocuğu dur deyince duruyor ki? Gözümüzün içine baka baka yapıyorlar.

25 aylik , ben zekasindan algisindan hic suphelenmoyorum , acikcasi konusmamasi da umurumda degil , beni tek yoran derdini anlatamadiginda agresiflesmesi
Bazen birsey soylemeye calisiyor anlamiyoruz o zaman cildirip kendini yerden yere atiyor , o hali yoruyor yoksa daha erken konusmasi icin
Ağladığında ne olduğunu anlatamaması da çok üzücü.

Back
X