2 Yaş Sendromu Ve Gelişimi .

Ağladığında ne olduğunu anlatamaması da çok üzücü.
Aynen , zaten bu yuzden pedagoga gittik biz , cok agliyordu , kendini yere atip kafasini vuruyordu
Simdi yine agliyor ama kafasini vurmuyor en azindan , gececek diye bekliyoruz ama cok yorucu ve yipratici bir donem
3 olsa bitecek tum derdim

25 aylik , ben zekasindan algisindan hic suphelenmoyorum , acikcasi konusmamasi da umurumda degil , beni tek yoran derdini anlatamadiginda agresiflesmesi
Bazen birsey soylemeye calisiyor anlamiyoruz o zaman cildirip kendini yerden yere atiyor , o hali yoruyor yoksa daha erken konusmasi icin

Evet o agresiflikleri insanı strese sokuyor zaten. 25 aylık bence de baya erken. Oğlum da 26 ay civarı 2 kelimelik cümle kurmuştu. Ondan sonra hızlandı..

Ben de hiç umursamazdım daha konuşmuyor diye ama etraftakilerin "daha konuşmuyor mu?" kinayeli sorusu sinir ederdi.

Büyüklerin şu hiç çocuk büyütmemiş gibi şaşkınlıkları yok mu insanı sinir ediyor.
Kimin çocuğu dur deyince duruyor ki? Gözümüzün içine baka baka yapıyorlar.

Deme oyle , benim oglan duruyordu , bazen diyorum ne muhtesem cocugum varmis benim , ne desem anlar yapardi , soz dinlerdi , tum ulkeyi gezdim onla , daha 5 aylikken baslamistik yolculuklara , giki cikmazdi
Kizim ise tam tersi , yaoma diyorum gozumun icine baka baka yapiyor , hayir diyorum aglamaya yerlerde tepinmeye basliyor , ne laftan anliyor ne sozden
Oglumun degerini bilememisim ben :KK70:

Aynen , zaten bu yuzden pedagoga gittik biz , cok agliyordu , kendini yere atip kafasini vuruyordu
Simdi yine agliyor ama kafasini vurmuyor en azindan , gececek diye bekliyoruz ama cok yorucu ve yipratici bir donem
3 olsa bitecek tum derdim
Sanırım 2yaş sendromu kaynaklı öfke nöbetleri.

Her çocuk kendine özel gelişim gösterir kimseyle kıyaslama canım. Kendini ifade edemediği için hırçın olabilir. Bir de acaba iki dilli bir şehirde misiniz? İki dile maruz kalan çocuklar daha geç konuşuyor diye biliyorum.
Sen gün içinde devamlı konuş. Her yaptığını sesli söyle (atıyorum bulaşıkları yıkıyorum, çatalı masaya koydum gibi) eninde sonunda konuşacak ve bu sefer azıcık sussa diye gözüne bakacaksın emira demişti dersin :D

Evet o agresiflikleri insanı strese sokuyor zaten. 25 aylık bence de baya erken. Oğlum da 26 ay civarı 2 kelimelik cümle kurmuştu. Ondan sonra hızlandı..

Ben de hiç umursamazdım daha konuşmuyor diye ama etraftakilerin "daha konuşmuyor mu?" kinayeli sorusu sinir ederdi.
O beni de cildirtiyor , cocugu olan olmayan herkes soruyor neden konusmiyor diye
Artik parcaliycam birini , size ne yahu size ne yani

Sanırım 2yaş sendromu kaynaklı öfke nöbetleri.
O da var , konusamadigi icin de agresiflik var , hepsi bir arada
Mesela pedagog oyun terapisi yapti , terapi cikisinda muhtesem bir kiziniz var dedi
Esimle ben ayni anda , hadi ordan dedik
O kadar bunalmisiz ki , nesi muhtesem ayol bunun surekli agliyo dedik , bir seneye kadar gececek dedi , gun sayiyorum resmen , su anda bile tepemde oturuyor , kipirdadigim an aglamaya basliyor

Selam hanımlar;
2 yaşında bir oğlum var, Ama bir türlü konuşamadı Sadece anne ve baba diyor genelde çevresinde Arkadaşlarına falan Baba diye sesleniyor.
Bir şey yapma dediğimizde üzerine üzerine yapmaya devam ediyor.
İstediği birşey olamayınca kendini yere atıyor.
Göz teması kurabiliyor,ismi ile seslendiğimde de dönüp bakıyor.
Kendi kendine bir dil icat etmiş o şekilde konuşuyor:halay: Ne dediğini kesinlikle anlamıyoruz.:63:
Babası ile gün içinde telefonla konuşuyor biz sadece baba, dada (meyvelere gaga) diyor. Babasından meyve getirmesini istiyor.
Küçük bir ilçedeyiz - 20°,-30° soğukla savaşıyoruz, konuşma Terapistine götüremedim. Herkes konuşur diyor ama benim içim rahat değil.
Bu konuda tecrübeli annelerden bilgi alabilirsem en azından benim içimi bir nebze olsun rahatlatma bilir diye düşünüyorum.:emir_bebek:
Haha benim oglan gbi :) 2.5 yasinda hareketlerle yada kendince cikardigi seslerle bize derdini anlatabiliyor. Merak etme bisicik olmaz

Her çocuk kendine özel gelişim gösterir kimseyle kıyaslama canım. Kendini ifade edemediği için hırçın olabilir. Bir de acaba iki dilli bir şehirde misiniz? İki dile maruz kalan çocuklar daha geç konuşuyor diye biliyorum.
Sen gün içinde devamlı konuş. Her yaptığını sesli söyle (atıyorum bulaşıkları yıkıyorum, çatalı masaya koydum gibi) eninde sonunda konuşacak ve bu sefer azıcık sussa diye gözüne bakacaksın emira demişti dersin :KK70:
İnşallah öyle olur. Biran önce konuşup bana derdini anlatsın istiyorum. Geçen anneme gittik mutfakta oğluma vurmuş :mad:bana gelip söyleyemedi çok üzüldüm teyzem söyledi akşam konuşurken vurduğunu.

Haha benim oglan gbi :) 2.5 yasinda hareketlerle yada kendince cikardigi seslerle bize derdini anlatabiliyor. Merak etme bisicik olmaz
Çok teşekkür ederim biraz içim rahatladı.
Büyüklerin şu hiç çocuk büyütmemiş gibi şaşkınlıkları yok mu insanı sinir ediyor.
Kimin çocuğu dur deyince duruyor ki? Gözümüzün içine baka baka yapıyorlar.
Kızarak söylemiş üzerine üzerine yapmaya devam etmiş oğlum galiba.

Deme oyle , benim oglan duruyordu , bazen diyorum ne muhtesem cocugum varmis benim , ne desem anlar yapardi , soz dinlerdi , tum ulkeyi gezdim onla , daha 5 aylikken baslamistik yolculuklara , giki cikmazdi
Kizim ise tam tersi , yaoma diyorum gozumun icine baka baka yapiyor , hayir diyorum aglamaya yerlerde tepinmeye basliyor , ne laftan anliyor ne sozden
Ben de kızımın değerini :spor:

çocuk çok küçük daha normal şu anda böyle olması.istediği olmayınca kendini yerden yere atması ne yazık ki yetiştirilişinden önce.kendisini yerlere atınca istediğini yaptıracağını biliyor çünkü.bir yapmayın iki yapmayın üçüncüde bırakır o huyunu tecrübeyle sabit.konuşma konusunda ise dediğim gibi henüz küçük zaten, benim yeğenim biraz daha büyükken (4-5 yaş civarı) hala böyleydi doktora götürdüler ve dedi ki "mesela gaga deyince meyve istiyor dediniz ya isterse 5 saat gaga desin vermiyceksin meyveyi, ona "elma, armut" demeyi öğrenecek.yeğenim de aynen böyleydi su isterdi "ma " diye , hayır o "su" deyip içeri geçtiler çocuk 2 kere daha ma dedi 3. de su dedi aldı suyunu sonra hep su dedi ona.

Valla ikincinin birinciye rahmet okuttuğunu ilk senden duymuyorum. Çok kişi söylüyor.
İkinciyi hiç yapmasam mı diye düşünüyorum artık :))

Benim sıpa da aslında uyumlu bir çocuk ama bu inadına yapma umursamama da var.

Valla ikincinin birinciye rahmet okuttuğunu ilk senden duymuyorum. Çok kişi söylüyor.
İkinciyi hiç yapmasam mı diye düşünüyorum artık :))

Benim sıpa da aslında uyumlu bir çocuk ama bu inadına yapma umursamama da var.
Bana da hep derlerdi de inanmazdim valla mahvetti bizi bu kiz

çocuk çok küçük daha normal şu anda böyle olması.istediği olmayınca kendini yerden yere atması ne yazık ki yetiştirilişinden önce.kendisini yerlere atınca istediğini yaptıracağını biliyor çünkü.bir yapmayın iki yapmayın üçüncüde bırakır o huyunu tecrübeyle sabit.konuşma konusunda ise dediğim gibi henüz küçük zaten, benim yeğenim biraz daha büyükken (4-5 yaş civarı) hala böyleydi doktora götürdüler ve dedi ki "mesela gaga deyince meyve istiyor dediniz ya isterse 5 saat gaga desin vermiyceksin meyveyi, ona "elma, armut" demeyi öğrenecek.yeğenim de aynen böyleydi su isterdi "ma " diye , hayır o "su" deyip içeri geçtiler çocuk 2 kere daha ma dedi 3. de su dedi aldı suyunu sonra hep su dedi ona.
Öyle de olunca vicdansız anne gibi olmuşum gibi hissediyorum.
Her istediğinde ne istediğini tekrarlıyorum ismini söyleyerek ama vermemezlik yapamam heralde

İnşallah öyle olur. Biran önce konuşup bana derdini anlatsın istiyorum. Geçen anneme gittik mutfakta oğluma vurmuş :mad:bana gelip söyleyemedi çok üzüldüm teyzem söyledi akşam konuşurken vurduğunu.
Çocuk normal, anne anormal.
Anneanneyle çok görüşmeyin aslında.

Kızarak söylemiş üzerine üzerine yapmaya devam etmiş oğlum galiba.

Çocuklar belli yaştan önce me ma gibi ekleri anlamazmış. Yapma demek yap gibi algılanabilirmiş. Aradaki farkı bilmeyebilirlermiş.
Orada yapması gereken inatla komut vermek yerine dikkatini dağıtması.
Çocuk anca öyle vazgeçer.

Emin ol yakında "tamam oğlum artık sus biraz" diyeceksin :))

Çocuk normal, anne anormal.
Anneanneyle çok görüşmeyin aslında.
Görüşmüyorum evine pek gitmem oğlumdan sonra herşeye eleştiri ile yaklaşıyor bende öfkeleniyorum. Bu kez çocuklara bağırırken buluyorum kendimi

Selam hanımlar;
2 yaşında bir oğlum var, Ama bir türlü konuşamadı Sadece anne ve baba diyor genelde çevresinde Arkadaşlarına falan Baba diye sesleniyor.
Bir şey yapma dediğimizde üzerine üzerine yapmaya devam ediyor.
İstediği birşey olamayınca kendini yere atıyor.
Göz teması kurabiliyor,ismi ile seslendiğimde de dönüp bakıyor.
Kendi kendine bir dil icat etmiş o şekilde konuşuyor:halay: Ne dediğini kesinlikle anlamıyoruz.:63:
Babası ile gün içinde telefonla konuşuyor biz sadece baba, dada (meyvelere gaga) diyor. Babasından meyve getirmesini istiyor.
Küçük bir ilçedeyiz - 20°,-30° soğukla savaşıyoruz, konuşma Terapistine götüremedim. Herkes konuşur diyor ama benim içim rahat değil.
Bu konuda tecrübeli annelerden bilgi alabilirsem en azından benim içimi bir nebze olsun rahatlatma bilir diye düşünüyorum.:emir_bebek:

Tablet tlfa ne kadar maruz kaliyor?

Back
X