2 Yaş Sendromu Ve Gelişimi .

çocuk çok küçük daha normal şu anda böyle olması.istediği olmayınca kendini yerden yere atması ne yazık ki yetiştirilişinden önce.kendisini yerlere atınca istediğini yaptıracağını biliyor çünkü.bir yapmayın iki yapmayın üçüncüde bırakır o huyunu tecrübeyle sabit.konuşma konusunda ise dediğim gibi henüz küçük zaten, benim yeğenim biraz daha büyükken (4-5 yaş civarı) hala böyleydi doktora götürdüler ve dedi ki "mesela gaga deyince meyve istiyor dediniz ya isterse 5 saat gaga desin vermiyceksin meyveyi, ona "elma, armut" demeyi öğrenecek.yeğenim de aynen böyleydi su isterdi "ma " diye , hayır o "su" deyip içeri geçtiler çocuk 2 kere daha ma dedi 3. de su dedi aldı suyunu sonra hep su dedi ona.

Malesef bu yöntem pratikte pek işe yaramıyor. Çocuk kendini orada yerlere atarken, kafasına vururken, tek istediği suyken onu elde edemediği için kendine zarar vermesini izlemek kolay değil.

Biz de uygulamak istedik ama olacak gibi değil. Çocuk resmen stres yükleniyor. Keyfine bıraktık. Sadece o isterken biz doğrusunu tekrar ettik.
Bebekler o kadar hevesli ki aslında doğru telaffuz etmeye, en çabuk şekilde uğraşıyor söylemeye.

Bana göre suya ma, bu veya du demesinin hiç bir sakıncası yok. Önünde sonunda doğrusunu öğrenecek.
Oğlum hep du diyordu bu ay s harfini çıkarmaya uğraştığını farkettim mesela. Dün gece su diye istedi.

Malesef bu yöntem pratikte pek işe yaramıyor. Çocuk kendini orada yerlere atarken, kafasına vururken, tek istediği suyken onu elde edemediği için kendine zarar vermesini izlemek kolay değil.

Biz de uygulamak istedik ama olacak gibi değil. Çocuk resmen stres yükleniyor. Keyfine bıraktık. Sadece o isterken biz doğrusunu tekrar ettik.
Bebekler o kadar hevesli ki aslında doğru telaffuz etmeye, en çabuk şekilde uğraşıyor söylemeye.

Bana göre suya ma, bu veya du demesinin hiç bir sakıncası yok. Önünde sonunda doğrusunu öğrenecek.
Oğlum hep du diyordu bu ay s harfini çıkarmaya uğraştığını farkettim mesela. Dün gece su diye istedi.
herkesin yetiştiriş tarzı farklıdır tabi :KK52:

Aslinda o ilerleyen yaslae icin belki uygundur da, yeni ogrendigi donemde dogru kabul etmek gerekiyor diye biliyorum ben.
Sonucta cocuk aynisini soyledigini saniyor, inatlasmak daha kotu ozguvenini zedeler bence.

Benim kucuk de dudakla cikarilan sesleri cikariyor, dille cikarilanlari hala beceremiyor. hala su diyemiyor mesela ama geyik diyor

Bence ses cikariyo olmasi onemli ve yeterli. Baba diyormuş konuşur yakında. Benim oglum bana anne degil baba diyodu ve birden konuşmaya başladı. Iki yasini geçtiğinde. Kac aylik tam olarak. Arkdaslara katılıyorum bende tv tablet vs. Vermeyin izlemesin bol bol konuşun. Ben de doğudayım sizi çok iyi anlıyorum birde şanslısınız ablasi varmis. Çok yakındır konuşması merak etme :)

Bence ses cikariyo olmasi onemli ve yeterli. Baba diyormuş konuşur yakında. Benim oglum bana anne degil baba diyodu ve birden konuşmaya başladı. Iki yasini geçtiğinde. Kac aylik tam olarak. Arkdaslara katılıyorum bende tv tablet vs. Vermeyin izlemesin bol bol konuşun. Ben de doğudayım sizi çok iyi anlıyorum birde şanslısınız ablasi varmis. Çok yakındır konuşması merak etme :)
23aylık yaramaz bir bebek sürekli evde havalar zaten buz gibi asla çıkarmam söz konusu değil. Markete gidiyorum yüz ferci geçiriyorum birsüre mimiklerimi kullanamıyorum soğuktan :KK17: bu yüzden pek sosyalleşemedi .

Geçenlerde Annem dedi ki bu çocuğa Dur deyince anlamıyor bir doktora mı götürsek inanın aklımdan çıkmıyor günlerdir.
Hangi cocuk durdan anliyormus ki..heralde kucukken siz anliyodunuz anneniz sizle kiyasladi galiba.
Benim kizim 25 aylik su an ve kendi kendine canı isterse biseyler diyor. Cumle yok. Kendini yerlere atip debelenerek aglama krizleri gecirmekten pek vakti olmuyor ki konusmaya calismaya..su an sacimi cekiyor mesela yazarken. Kafam cektigi yone dogru gitmekte...ya biraak diyip aldim mesela elinden. Sacma seyler icin aglama krizlerine girebiliyor kizim. Sizinki de oyle mj..mesela kucuk barbie elbisesini koca ayiya giydirmemi istiyor. Giydiremem diyorum aglyor tamam deneyim ama bak olmuyor diyorum daha beter oluyor. Tuhaf seylere takiyor kafayi. Disari cikamyoruz yuruyus gezmek falan yok cunku arabasinda oturmak istemiyor mesela. Indirince de oraya buraya saldiriyor el tutmaya zorlayinca beton zemine yatip aglama krizine giriyor.Kucaga alip uzaklasalim derken kucaktan oraya buraya atiliyor. Cok cadi yaa of. Kiziyorum bu aralar. Bagirmam soyle yapmam boyle yapmam diyordum da zorluyo valla..

23aylık yaramaz bir bebek sürekli evde havalar zaten buz gibi asla çıkarmam söz konusu değil. Markete gidiyorum yüz ferci geçiriyorum birsüre mimiklerimi kullanamıyorum soğuktan :KK17: bu yüzden pek sosyalleşemedi .
Burası da aynen öyle. Kitaplar alıp okuyun birlikte şarkılar dinleyin. Henüz 2 yasinda da degilmis 23 aylik bir ayda neler degisiyo gercekten :)

İnşallah öyle olur. Biran önce konuşup bana derdini anlatsın istiyorum. Geçen anneme gittik mutfakta oğluma vurmuş :mad:bana gelip söyleyemedi çok üzüldüm teyzem söyledi akşam konuşurken vurduğunu.
El kadar bebeğe? İçim acıdı buradan. Anneannenin yanına siz olmadan bırakmayın sakın. İnsaf yahu...

Bu çevre denilen şey, insanı herbir şeyden soğutabiliyor:KK11:
Benim kızım da bana çok düşkün,başkasına gitmiyor diye zilyon tane öneriye maruz kaldım dün. Başka çocuklarla oynamalıymış,normal değilmiş:KK57: 2 yaşından küçük çocuk için söyleniyor bu. Hayattan soğudum dün resmen. Neyse..bugün kendime geldim.
Şu ayda şunu yapar genellemelerini sallamayın lütfen. Daha erken,normal yani.

Sosyallik çok fark ediyo ama suan konusamaması normal.. benim oglumda 3 yasına girecek 2-2.5tan sonra daha normalleşti ama tabiki yinede patır patır konuşmuyo yaşamını idame ettirecek kadar :)))

Benimde aynı sorunum var. Benimde 2 yaşında kızım var ve daha konuşamıyor sadece tek tek kelimeleri söylemeye başladı daha cümle kuramıyor.Konuşamasa bile kendi kendine şarkı söylemesini çok seviyor. Televizyon izlediği için konuşması geçikmiş doktora götürdük doktor öyle söyledi. Kesinlikle televizyon ve tablet yasak dedi. Ayrıca konuşma terapisine gitmesi lazım dedi. Size tavsiyem kesinlikle televizyon, tablet ve telefon gibi şeyleri çocuğunuza izlettirmeyin.Eşimin bir arkadaşının torunu da televizyon izlediği için ancak 5 yaşında konuşmuş

Benimde aynı sorunum var. Benimde 2 yaşında kızım var ve daha konuşamıyor sadece tek tek kelimeleri söylemeye başladı daha cümle kuramıyor.Konuşamasa bile kendi kendine şarkı söylemesini çok seviyor. Televizyon izlediği için konuşması geçikmiş doktora götürdük doktor öyle söyledi. Kesinlikle televizyon ve tablet yasak dedi. Ayrıca konuşma terapisine gitmesi lazım dedi. Size tavsiyem kesinlikle televizyon, tablet ve telefon gibi şeyleri çocuğunuza izlettirmeyin.Eşimin bir arkadaşının torunu da televizyon izlediği için ancak 5 yaşında konuşmuş
Benim oğlum da çizgi film izliyor.
Hiç açmasam da çok sıkılır yani 1 saat izleseler yine onun için yaz gelince zaten evde tutmam sürekli parka filan götürürüm.

Her cocuk farklıdır.Kız erkek hepsi aynı andan yapmaz coğu gelişimleri farklı zamanlarda olur.O yüzden sıkıntı yapmayın her fün kitap okuyun şarkılar söyleyin sürekli iletişim kurun.Tv tablet telefondan uzak durun.Parka götürün çocuklarla iletişimde bılunsun.İlk başta hiç bişey almıyormuş gibi olur sonra bir açılır tutamazsın

Çok normal. Kuzenim 4 yaşında konuştu. Hiperaktivite dışında normalden bir farklılık yoktu. Sizin bebeğinizde bana normal geldi.

onemli olan alici dil.
sizi anlamasi.
farkli bi dunyada ya da kendi dunyasinda sadece kendi sevdigi oyuncaklarla falan mesgulse sorun.

Back
X