İnternetten okuyunca işte kısa cümleler filan kurmaya başlamalı diye okudum korktum açıkçası.Valla gayet normal , aynisindan bende de var , sac bas yolduruyor bize , yaoacak birsey yok daha erken , anca bu aralar basliyorlar konusmaya
Oglum da 26 aylikken baslamisti yavas yavas konusmaya , kizda daha tik yok
Kreş için de küçük bence O yüzden onu da şu ara erteledik.BEn anne değilim Ama erkek çocukları hep geç konuşur derler ki çok gördüm. Annemin komşusunun oğlu 3 yaşında sessiz sinema gibi çocuk :) konuşur konuşur. Yeğenimde 3 yaşında oda kendi dilinde konuşuyor. Psikiyatriye götürdük kreşe gönderin diyor başka birşey yapmıyor :)
Yok yok rahat olun , biz pedagoga da gittik gayet normal dediİnternetten okuyunca işte kısa cümleler filan kurmaya başlamalı diye okudum korktum açıkçası.
İnternete bakarsan hapşuruk inme belirtisi bile olabilirİnternetten okuyunca işte kısa cümleler filan kurmaya başlamalı diye okudum korktum açıkçası.
Renkleri filan hiç bilmiyor kiOğlum 2 yaşında kelimeleri kendince seslendiriyordu. İsmini sorana söylüyordu ama kimse anlamıyordu sadece biz biliyorduk onun ismi olduğunu.
Renkleri bilirdi ama çok azı anlaşılır söylerdi. Diğerlerini de biz biliyorduk zaten :)
Anlamayıp da doğrusunu söylemezsek sinirlenir sürekli tekrarlardı.
Şimdi 2 buçuk yaşında nispeten daha anlaşılır konuşuyor. Anlamayanlar mantık yürüterek onaylıyor :)
Çok sevimli haller ya. Sakin olun. O da konuşacak ve hiç susmayacak :))
Geçenlerde Annem dedi ki bu çocuğa Dur deyince anlamıyor bir doktora mı götürsek inanın aklımdan çıkmıyor günlerdir.kac aylikken anlamli konusmaya basliyorlar acaba netteki forumlara bakinca simdiye bulbul gibi sakimasi lazimdi cocugun diyor insan
Valla gayet normal , aynisindan bende de var , sac bas yolduruyor bize , yaoacak birsey yok daha erken , anca bu aralar basliyorlar konusmaya
Oglum da 26 aylikken baslamisti yavas yavas konusmaya , kizda daha tik yok
dur diyince anlamayacak tabi kiminki anliyorkiGeçenlerde Annem dedi ki bu çocuğa Dur deyince anlamıyor bir doktora mı götürsek inanın aklımdan çıkmıyor günlerdir.
Renkleri bilmesi lazim , ogretmeniz lazim , soyleyemese bile kirmizi dediginizde ne rengi kast ettiginizi anlamasi lazim , bunu da siz yapacaksinizRenkleri filan hiç bilmiyor ki
25 aylik , ben zekasindan algisindan hic suphelenmoyorum , acikcasi konusmamasi da umurumda degil , beni tek yoran derdini anlatamadiginda agresiflesmesiKızın kaç aylık?
Arkadaşımın kızı 3 yaşına kadar hiç konuşmamıştı. 3 yaşında direk cümleyle başlamış..
Biriktiriyorlar ama konuşma merkezleri aynı anda aktifleşmiyor.
Algıyla falan hiç ilgisi yok bir çok insan bunu algıyla zekayla bağdaştırıyor.
Doğru düzgün konuşmayan oğlum zıt kavramları bile kapmış. Çok şaşırmıştım ilk duyduğumda..
Renkleri filan hiç bilmiyor ki
Kızım biliyor, renkleri sayıları, şekilleri ama oğlum konuşamadığı için şuan sadece nesneleri tanımasını sağlıyorum.Biz oyuncaklarıyla oynarken hep renkleriyle söylerdik. Mavi halka, sarı kutu, kırmızı araba gibi..
Söyleyip ondan vermesini isteyin. Eminim çabuk kavrayacaktır..
Geçenlerde Annem dedi ki bu çocuğa Dur deyince anlamıyor bir doktora mı götürsek inanın aklımdan çıkmıyor günlerdir.
Ağladığında ne olduğunu anlatamaması da çok üzücü.25 aylik , ben zekasindan algisindan hic suphelenmoyorum , acikcasi konusmamasi da umurumda degil , beni tek yoran derdini anlatamadiginda agresiflesmesi
Bazen birsey soylemeye calisiyor anlamiyoruz o zaman cildirip kendini yerden yere atiyor , o hali yoruyor yoksa daha erken konusmasi icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?