Merhaba arkadaşlar konuyu buraya açmamam lazımdı fakat bir süre kalabili mi rica etsem en aktif konu burası çünkü
Uzatmadan hemen konuya girecek
2 yaşındaki kızım 13 kelime biliyor fakat bu kelime lerı 1 ve 2 kez söylediği kelimeler kelime haznesi zayıf pedagog a götürdüm bana bir sürü dosya verdi bunlara çalıştır diye yalnız kızıma birica kelimeyi tekrar ettiremiyorum örneğin hikaye kitabınin sayfalarını 1 saniye bakar çeviririca üzerindeki objeleri anlatırım tekrarlamiyor komutları yerine getiriyor istediği olmadiginda kafasını yere duvara vurur bi yere gitsem yere çıksam 10 dk durur çıkarım fazla kalamıyoruz kelime haznesini nasıl geliştircem bilmiyorum ne yapmam gerekiyor göz kontagiyla beni izlemiyor söylediklerimi anlıyor oyun oynayarak denedim olmadı yardımci olursanız sevinirim ne zaman konusucak 4 gözle bekliyorum
Ben de bunu söylemek istedim ama çekindim.Bence de otizm belirtisi göz kontağı olmamasıHemen bir üniversite hastanesine görürün. Doğru düzgün bir pedagog görsün. Bahsettikleriniz otizm belirtileri. Ve erken teşhis çok önemlidir.
Ben de bunu söylemek istedim ama çekindim.Bence de otizm belirtisi göz kontağı olmaması
Aynen canım haklısın inşallah değildir ama Rabbim derdi verdiyse çaresi de varÇekinecek bişey yok. Olmayabilir de ama ihtimal var. Erken teşhis çok önemli dediğim gibi ilerleme kaydetmede. Konu sahibi, kırılacak, üzülecek belki ama çocuğun sağlığı daha önemli.
Göz kontağı kuruyor fakat kelimeleri soylettiremiyorum hikaye kitabın üstündeki resimlere bakıp sayfa çeviriyor söylediğim kelimeyi tekrarlattiramiyormGoz kontagi kuuryormu onu anlamadim
Evet bunu yapıyorum ve de yapmaya devam ediyorum teşekkür ederim önerin için ayrıca benim kızımın diş de geç çıktı 1 yaşındayken ilk dışı yarım çıkmıştı yürümesi 1 yaşindaydi gelişim süreci olarakBol bol tekerleme şarkı söyleyin.doğaya çıkın.her şeyi teker teker anlatın.dinlemiyor gözükse bile anlatın.sürekli bu ne diye sorun ve cevabını verin
Bilmiyorum tahlilleri temiz dikkat eksikliği olabilir evetOtızm degıl bence dıkkat eksıklıgu olabılır
Gelişimi gayet iyi bence.benim kızımda iki yaşını geçerwk konuştu şu anda hiç durmuyor.hep biriktirmiş ve kaydetmiş.şu an 34 aylık.kavram kartları da çok işimize yaramıştıEvet bunu yapıyorum ve de yapmaya devam ediyorum teşekkür ederim önerin için ayrıca benim kızımın diş de geç çıktı 1 yaşındayken ilk dışı yarım çıkmıştı yürümesi 1 yaşindaydi gelişim süreci olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?