- 8 Ocak 2017
- 222
- 116
- 18
- 34
Evet doğru söylüyorsunuzabartmışsınız yaaa 1-2 yaşındaki çocuklar göz kontağı kuruyomu gerçekten kursada 1-2 sn istediğini yaptırana kdr yani
bnm oğlumda çok öyle göz kontağı kurmadı konuşmadı fln ama 1 senede herşey o kdr çok değişiyoki şimdi maşallah
dışarı çıkarken unuttuklarımı dahi getiriyo daha 3 ü yeni geçtik
Cnm benim kızım da öyle konuşmuyor ama ben hiç doktora filan götürmedim yeni yeni anne baba diyo işte doktor ne dedi normal miymişMerhaba arkadaşlar konuyu buraya açmamam lazımdı fakat bir süre kalabili mi rica etsem en aktif konu burası çünkü
Uzatmadan hemen konuya girecek
2 yaşındaki kızım 13 kelime biliyor fakat bu kelime lerı 1 ve 2 kez söylediği kelimeler kelime haznesi zayıf pedagog a götürdüm bana bir sürü dosya verdi bunlara çalıştır diye yalnız kızıma birica kelimeyi tekrar ettiremiyorum örneğin hikaye kitabınin sayfalarını 1 saniye bakar çeviririca üzerindeki objeleri anlatırım tekrarlamiyor komutları yerine getiriyor istediği olmadiginda kafasını yere duvara vurur bi yere gitsem yere çıksam 10 dk durur çıkarım fazla kalamıyoruz kelime haznesini nasıl geliştircem bilmiyorum ne yapmam gerekiyor göz kontagiyla beni izlemiyor söylediklerimi anlıyor oyun oynayarak denedim olmadı yardımci olursanız sevinirim ne zaman konusucak 4 gözle bekliyorum
Ay sanki Uzaylı şüphesi varmış gibi, çekindimler üzülmelerBen de bunu söylemek istedim ama çekindim.Bence de otizm belirtisi göz kontağı olmaması
Hemen bir üniversite hastanesine görürün. Doğru düzgün bir pedagog görsün. Bahsettikleriniz otizm belirtileri. Ve erken teşhis çok önemlidir.
Bol bol ilgi gösterin herşeyi anlatin bütün gün konuşun.Merhaba arkadaşlar konuyu buraya açmamam lazımdı fakat bir süre kalabili mi rica etsem en aktif konu burası çünkü
Uzatmadan hemen konuya girecek
2 yaşındaki kızım 13 kelime biliyor fakat bu kelime lerı 1 ve 2 kez söylediği kelimeler kelime haznesi zayıf pedagog a götürdüm bana bir sürü dosya verdi bunlara çalıştır diye yalnız kızıma birica kelimeyi tekrar ettiremiyorum örneğin hikaye kitabınin sayfalarını 1 saniye bakar çeviririca üzerindeki objeleri anlatırım tekrarlamiyor komutları yerine getiriyor istediği olmadiginda kafasını yere duvara vurur bi yere gitsem yere çıksam 10 dk durur çıkarım fazla kalamıyoruz kelime haznesini nasıl geliştircem bilmiyorum ne yapmam gerekiyor göz kontagiyla beni izlemiyor söylediklerimi anlıyor oyun oynayarak denedim olmadı yardımci olursanız sevinirim ne zaman konusucak 4 gözle bekliyorum
Evet doğru söylüyorsunuz
Bir ara ben de acaba çocuğum otizmli mi demiştim ama o ara herşeyi merak ediyormuş
Otizm bambaşka bir şekilde oluyor.ama anne olunca her şwyi düşünüyor insan
Yok canım yapmıyor ama kurcalamayi çok sever çekmece dolap vsOtizmli çocuklarda dönen şeyleri seyretmeye meyilli çok olur mesela çamaşır makinası çalışırken gidip oturup seyredermi ilgisini çeker mi
istediği olmadiginda kafasını yere duvara vurur bi yere gitsem yere çıksam 10 dk durur çıkarım
Doktor normal gayet biraz hiparaktif keşfetmeyi açık bir çocuk dedi birde her işaretle gösterdiğini verme dedi ben en başında ne eksiği var herseyiyle sırasıyla veriyorum dolayisiyla bişey istemeye ihtiyacı kalmıyor yani kelime haznesi gayet iyi ikili cümle kuramadık sadeceCnm benim kızım da öyle konuşmuyor ama ben hiç doktora filan götürmedim yeni yeni anne baba diyo işte doktor ne dedi normal miymiş
Yok canım yapmıyor ama kurcalamayi çok sever çekmece dolap vs
İçimi Allah biliyor cümlenizden dolayı hakkımı helal etmiyorumAy sanki Uzaylı şüphesi varmış gibi, çekindimler üzülmeler
Özel eğitimle üstesinden gelebilir durumları "" gibi ifade edişler neden?
Konu sahibeciğim; yakınımda buna şahit olmadım, erken tanı&doğru tedavi yolunda olduğunuzu anlıyorum.
Araştırma hastanesinde muayene olmasında fayda var.
Göz kontağı kuruyor fakat kelimeleri soylettiremiyorum hikaye kitabın üstündeki resimlere bakıp sayfa çeviriyor söylediğim kelimeyi tekrarlattiramiyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?