• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 yaşında evlilik...

AfetiDevran34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
1.051
En iyi cevaplar
1
1
18
Merhaba hanımlar 20 yaşında evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorum. (kendim için değil)
Ve sizler kaç yaşında evlendiniz tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.
Ve mutlu musunuz evliliğini nasıl gidiyor yani ne gibi zorluklar var.
Hanımlar muhtemelen çoğunuz benden yaşça büyük ve tecrübelisiniz. Tecrübelerinizi bana anlatırsanız sevinirim. Ve bana verebileceğiniz tavsiyeler, öneriler, hayatla ilgili ne varsa yol gösterirseniz sevinirim...

En iyi cevap
Z kuşağı gençler zekisiniz:)doğru kişi olursa evlik güzel:)çocuk güzel mutlu mesut yaşarsını:) mantık,para%40 olsun geri kalan %60 sevgi temeli sağlam olur, bir kişiyle değil birkaç kişiyle görüş,gözü duymuş mantığından kaç liste kabarık olur çünkü bu insanlar hayatı yaşarlar ozgurluk onların hakkı sonunda senin ilkin onun ilki saçma sapan şeyler...kendi düşüncene karakterine uygun biriyle çık dolaş konuş sınırları bildikten sonra zararı ziyanı yok, tabi ilaki ten uyumu dersen ben tercihim etmedim ilaki resmi nikah:))herkesin tercihinde saygım sonsuz...

30 yaşında başladı serüven:)Ben hayatımda tek bir kişi olsun istedim istediğim oldu arada çatışmalar oluyor ama iyi biri,bu zamanda erkek bayan farketmiyor emin olmadan...
20 yaşında evlenmeyi asla tavsiye etmem. Çünkü 24 yaş ile 26 yaş düşünceleri bile birbirini tutmuyor yeri geliyor. Kişiliğin tam oturmadan, kendi paranı kazanmaya başlamadan evlenme.

30 yaşında evlendim, iyi ki 30a kadar beklemişim
Cevapladığınız için teşekkürederim peki evliliğin zorlukları nelerdir ve hiç pişman oldunuz mu ben evlilik istemiyorum 32 ye kadar ancak ya erken evlenirsem diye korkuyorum hep

Cevapladığınız için teşekkürederim peki evliliğin zorlukları nelerdir ve hiç pişman oldunuz mu ben evlilik istemiyorum 32 ye kadar ancak ya erken evlenirsem diye korkuyorum hep
Sanırım evlendiğin kişi ile alakalı bir şey bu. Ben asla bir zorluk yaşamadım ve asla pişman olmadım

Evet kimse yok mu..
Evlilik başlı başına sorumluluk demek 20 yaşında da evlensen aynı sorun 30 yaşında da. Ama tabiki 20 yaşında evlenmeyi asla tavsiye etmem. Acelen ne? Önce kendi ayaklarının üzerinde dur.Hayatının baharındasın ve yapacak o kadar çok şeyin var ki. 27-30 yaşında yaşadıgın soruna, aldığın sorumluluğa ve olgunluga malesef 20 yaşında sahip değilsin. Sen sen ol ve sakın böyle bi yükün altına kendini sokma. Yazık olur gençliğine

Merhaba hanımlar 20 yaşında evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorum. (kendim için değil)
Hanımlar muhtemelen çoğunuz benden yaşça büyük ve tecrübelisiniz. Tecrübelerinizi bana anlatırsanız sevinirim. Ve bana verebileceğiniz tavsiyeler, öneriler, hayatla ilgili ne varsa yol gösterirseniz sevinirim...
20 li yaşlar evlilik için erken o yaşlarda hayatı yasamak varken neden o kadar büyük sorumluluk almak ister ki insan

Ne yazikki ben çok erken evlendim
Birde üstüne hemen anne oldum 🥴
100 lerce eksisini sayabilirim tek artısı cocugum oldu gerçi 30 yaşında evlensem,dogursam o zaman da olurdu 🤷
Birden büyümüş hissettim ben.
Çok fazla sorumluluk istiyor
İlk aylar,ilk sene iyi hoş güzel ama sonra daha fazla özgürlük,daha fazla eğlence,daha fazla rahatlık istedim.
Mesele anne evinde yada tek başımıza bı evde olsak istedigimiz zaman yemek hazırlarız,istedigimiz zaman dışarı çıkarız,istediğimiz zaman uyuruz gibi gibi.
Ama evli olunca eş yemek ister hadi idare ettiniz kayınaile var gitmek,gelmek her zaman istedigin gibi olmuyor illaki.
Sabahlamak istersin ama eşin yatakta seni bekliyo hadi sabahladin sabaha tonla iş var.
Arkadaşlarınla eskisi kadar mükemmel ilişkin olmayabiliyor.mutlaka eş ile ilgili bişey çıkar az görüşmek,ertelemek zorunda kalabilirsin.
Birde bunlara çocuk eklenince herşey +2 oluyo 😂
Bence ideal yaş 30 😊
Daha böyle çok sayabilirim 🙈

Z kuşağı gençler zekisiniz:)doğru kişi olursa evlik güzel:)çocuk güzel mutlu mesut yaşarsını:) mantık,para%40 olsun geri kalan %60 sevgi temeli sağlam olur, bir kişiyle değil birkaç kişiyle görüş,gözü duymuş mantığından kaç liste kabarık olur çünkü bu insanlar hayatı yaşarlar ozgurluk onların hakkı sonunda senin ilkin onun ilki saçma sapan şeyler...kendi düşüncene karakterine uygun biriyle çık dolaş konuş sınırları bildikten sonra zararı ziyanı yok, tabi ilaki ten uyumu dersen ben tercihim etmedim ilaki resmi nikah:))herkesin tercihinde saygım sonsuz...

30 yaşında başladı serüven:)Ben hayatımda tek bir kişi olsun istedim istediğim oldu arada çatışmalar oluyor ama iyi biri,bu zamanda erkek bayan farketmiyor emin olmadan duygularınızı teslim etmeyin duygular yanlış karalar aldırıyor bazen elimizde olmadan...onerebileceklerim bu kadar eksikler çok benden daha tecrübeli bayan arkadaşlar var önerilerde bulunurlar inşallah,gençlik coşkulu güzel zamanlarınız olsun 10 sene sonra benimkiler de başlar:)))

Son düzenleme:
Herkesin hikayesi başkadır tabi ki de 20 yaş çok erken bence...

Lise daha taze bitmiş...Kitap kokularından çıkalı kaç sene olmus daha...:kahve:

Hooop "kaynanam akrabalarıyla gelıyor ne yapıcam😳" telaşına girmek ne kadar mantıklı ki ? :temizlik::hamarat:

Hadi üniversite okumak istemiyorsun diyelim 20 yaşındasın sen çılgınlar gibi bir beynin var senin illaki şu hayatta mükemmel oldugun birşey vardır..
Saç kesmek,cilt bakımı,terzilik vs. ya da işletme zekası birşey ıllakı vardır...:KK51:

Gidersin bir kursa önce şu altın bileziğini alırsın...Bir sürü kurslar var..Kalfalık kursları,ustalık kursları...Benimde bu hayatta bir bileziğim var dersin...:KK6:

Azıcık kendi kazandığın paranla yersin,içersin,gezersin..Bu yüzyılda 20 yaş benim için ortaokul öğrencisi..Evlilik hayalinden çok birşeyleri de ben başardım diyebilme hayali olmalı bence:sampiyon:

Sana çılgınlar gibi aşık bir adamla dahi evlensen ona hayatta nasılda ayakta durabılecegını göstermezsen bunu seni ezerek kullanmasın hadi iyi niyetli olalım ama birgün gelir şaka yollu illa ki sana harcadıgın o güzel senelerini tokat gibi vururlar...

Ben en büyük aşklarda bile kadının bu hayatta birşeyleri başarmış olması ya da geçmişindeki iş tecrübeleri ya da okuldakı basarılarının kırmızı çizgi olduğunu düşünüyorum evlilikte...Şakasıyla bile olsa zekanıza ya da olası kötü durumlarda nasıl hayatta kalabılecegınızı bılmesı lazım karsı taraf...Bence...:süslü::cool:

20 yaş önce kendini kanıtlama ve hayatının iplerini başkasına verme değil ellerine alma yaşıdır..Kaçarsa eğer ilerde ağlayacağını söylemek için müneccim olmaya gerek yok

:KK35::KK37::KK39:

Bence evlilik ruhen olgunlaşmış kişilere uygun okuyorum evlenipte 2 yıl ayrılan var birde aşkın bittiğini yazanlara kızıyorum
kötü günler gelince hemen ayrılmayı kafa koyuyorlar önemli olan evleneceğin insan ile oturup konuşa biliyormusun arkadaşca
bence e iletin uyumda önemli birde kültür farkı varsa kavgalar anlaşmamazlıklar çok oluyor
İki insan için uyumlu olmasıda gerekiyor zaten aile gelini kabüllenmiyorsa sonuç boşanma oluyor birde kadınlar hemen hamile kalmamalı gidipevlenmeden önce korunma yöntemlerini öğrenmeli ve programlı planlı hamile kalmalı mümkünde birikmiş parası olmalı erkeğinde bu paradan haberdar olmamalı çünkü hamilelik ve çocuk ilk aylarda ağır yük birde maddi sorun varsa bu depresyona kadar gidiyor bir erkek asla insanın annesi gibi olamaz , kaynana zaten doğum ile birlikte iyi ilişkiler varsada çocuktan sonra bozuluyor

Bence evlilik ruhen olgunlaşmış kişilere uygun okuyorum evlenipte 2 yıl ayrılan var birde aşkın bittiğini yazanlara kızıyorum
kötü günler gelince hemen ayrılmayı kafa koyuyorlar önemli olan evleneceğin insan ile oturup konuşa biliyormusun arkadaşca
bence e iletin uyumda önemli birde kültür farkı varsa kavgalar anlaşmamazlıklar çok oluyor
İki insan için uyumlu olmasıda gerekiyor zaten aile gelini kabüllenmiyorsa sonuç boşanma oluyor birde kadınlar hemen hamile kalmamalı gidipevlenmeden önce korunma yöntemlerini öğrenmeli ve programlı planlı hamile kalmalı mümkünde birikmiş parası olmalı erkeğinde bu paradan haberdar olmamalı çünkü hamilelik ve çocuk ilk aylarda ağır yük birde maddi sorun varsa bu depresyona kadar gidiyor bir erkek asla insanın annesi gibi olamaz , kaynana zaten doğum ile birlikte iyi ilişkiler varsada çocuktan sonra bozuluyor
Çok doğru söylüyorsun canım özellikle eşin ailesi çok önemli. Eşin ailesi kötü olunca yuva bir şekilde yıkılıyor
Peki sence bir kadın kaç yaşında evlenmeli

30 yaşında başladı serüven:)Ben hayatımda tek bir kişi olsun istedim istediğim oldu arada çatışmalar oluyor ama iyi biri,bu zamanda erkek bayan farketmiyor emin olmadan duygularınızı teslim etmeyin duygular yanlış karalar aldırıyor bazen elimizde olmadan...onerebileceklerim bu kadar eksikler çok benden daha tecrübeli bayan arkadaşlar var önerilerde bulunurlar inşallah,gençlik coşkulu güzel zamanlarınız olsun 10 sene sonra benimkiler de başlar:)))
Çok doğru söyledin:) canım ancak ben çevremdeki evliliklerde baltıkça evlilikten soğuyorum. Birde en ideal evlilik yaşı 30 diye düşünüyorum insanın aklı daha bir oturuyor.
Size çok mutluluklar diliyorum arada çatışmalarda tuzu biberi :)

En iyi cevap
25 yaşımda evlendim. Evlendiğimde 2 yıl yalnız yaşamıştım güzel bir mesleğim ve güzel bir kazancım vardı.
Eşimle 7 yıllık ilişkinin ardından evlendik. Büyük ihtimalle onunla 20-21 yaşımda evlenseydim şu an sahip olduğumuz maddi manevi hiçbir şeye sahip olmayacaktık ve buna ek olarak 25-27 yaş arasında bile kişiliğim değişti oturdu kendimi daha iyi tanıdım.
20 yaşında üniversitede sınavdan sınava koşturan babasından harçlık alan kızın evlendiğini tahayyül bile edemiyorum kendi adıma.

Back
X